Допинг скандал с Мария Шарапова, грози я 4 г. наказание

Носителката на 5 титли от Големия Шлем Мария Шарапова, която вчера разкри, че е дала положителна допинг проба, ще бъде наказана за минимум 2 години.

Обратно в новината

Коментари - Допинг скандал с Мария Шарапова, грози я 4 г. наказание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега преди някои хора да започнат да я оплакват, на 29 години мария е спечелила всичко, което може да се спечели в тениса.уимбълдън,ю ес оупън, аустралиан оупън,и две титли от ролан гарос.като прибавим и ще 35 титли от други големи турнири, като 60 пъти е играла финал.дай боже всекиму дето се вика.40 милиона в зелено от игра, плюс 85 милиона от реклами. е, не е приятна цялата тази история със забраненен медикамент...но какво да се прави, случва се и на най- добрите.със 125 милиона долара тя спокойно може да се пенсионира.ние да му мислим...

Чемодан, вакзал, Масква. Не случайно всичките и спонсори веднага анулираха договорите. Сега на мурзилките трябва да отнемат и Световното по футбол. :))))

Не мога да разбера, как Григор е ходил със Серена. Колкото и да атакуват Шарапова - тя е красива жена, макар да е тенисистка. Което не мога да кажа за Уилямс.

Шарапова пак нещо ни баламосва... Изложи се драматично, ама това е в този комерсиален свят какво друго може да се очаква?! Дано да я накажат с максималния срок за да и подейства отрезвяващо! Само дано Гришо не се подлъже по това...

Налапа...алабаша...

Ситуацията е много проста и се повтаря всяка година. Америка е по напред от Русия в допинг изследвания, може би защото по отрано запозна ли се с наркотици. И сега като намерят заместител на същото вещество, обявяват по старото за забранен. И така много от спортисти залитат. Значи кво трябва,- да имаш по добри специалисти по тази химия, и повече членове в разни комисии.

Жалко че Маша се оака...

Какво ще прави сега ? НА ПИЛОН ЩЕ ТРЕНИРА !Гришо направи и няколко Шарапчета и да се оправим !

Обаче - е КРАСАВИЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!! А това с допинг не се постига!!!!!!!!

И е наша-братска...

Какво ще прави сега ? НА ПИЛОН ЩЕ ТРЕНИРА !

Това е част от хибридната война ,която се води срещу Русия.Трябва да се покаже че западните маймуни са по по най.Могат и аспирина да изкарат наркотик ако се наложи.Те все наказват,все убиват..Просто са пълна гнус!!!

Ееех, тази лоша Шарапова.Вземала допинг.АНАТЕМА!!! Не знам защо, но неволно се сещам за Серина-тоз спортен продукт на чистите домати,краставици и биопрасенца.Да живее истинския,чист спорт!!!

Не знаела???Ами нали затова има многоброен екип от лекари,треньори,масажисти,рехабилитатори,пиари и т.н.Нали са я предупредили няколко пъти през декември?Останалите декласирани руски спортисти и те ли не са знаели? Е,сега ще се научат.

ти какво разбираш от предмета? Ти дори бира не можеш да изкараш от тялото си за един месец, а камо ли ракия, дрънкало такова.

Дженифър Каприати не се ли изхвърля много? Нейните нарушения май бяха по-сериозни. Това нейното прилича на злорадство.

мен си ме кефи Шарапова. Вие ако искате, се радвайте на сър Серена.

нещо, което определено Шарапове сега иска е да се оттегли достойно и с най-малко финансови загуби. Ако "добрите" им взаимоотношения с Гришо са били истински, може би за нашето момче е най-добре да се върне при нея, да се отдадат на семейство и деца (особенно Маша) и разбира се на кариерата на Гришо. Познавайки рускините Гришо много бързо ще се върне между първите 10 в света !! ВЕрвайте ми !!

Гришо си е намерил едно "мамче" с 11 години по-голяма от него. Маша го остави като разбра играта. Тя ще си намери някой богат жених. Ще си играе тенис колкото си иска и ще кани Киприати и Серена на собствения си корт на дружески сет. А Гришо няма да го кани :))

Наказват за деяние, извършено преди влизане на забраната. Егаси правораздаването!!! Само за да премахнат конкуренцията пред една афроамериканска бъчва...

Политика, баце! Сега сме проамериканци. Как смееш да се съмняваш в честността на своите? Своите винаги вярно лъжат. Ако тебе не те излъже господарят ти, кого да излъже? Кой ще му повярва? Бъчвата, дори ако си вземе рибарско столче, защото пищялът й не може да носи масата, пак ще е победител, защото 1. Е АФРОамериканка 2. Е наше момче 3. Е послушна и изпълнява НАШИТЕ заповеди -за нея правилата на тениса не важат, а само се пригаждат към него. А той е почти мъж, защото не взема анаболи и хормонални химии. Да-да!

Готина , но защо не продължи да се "ДОПИНГИРА " от Гришо ! Та той след като УСПЯ с ГОДЗИЛАТА Селина , значи държи здрава РАКЕТА !!! Браво Гришо пробвай и останалите !!

Всичко е борба за пазар . Ам-те са подли и нахални без съвест чест иум

Така се печелят 5 титли от Големия Шлем. С малко power от химия. Там играят много пари, а чудно как големците я издадоха.

Сега Найк могат да сключат договор за рекламно лице с великолепната тенисиста Серена Уйлямс. При това със своето телосложение, в което никой не може да се съмнява, че резултат на лекарствени препарати, може да рекламира еднакво добре и женски имъжки спортни облекла.

Ще им се наложи да завишат разходната норма на рекламните материали. Ще покриват бая голяма площ, а над рекламния екип, ще им се кипри вместо ангелско, маймунско лъчение... Ъхъ!

Жалко за момичето, некои "смелчаги" са го взели на мушката. В днешно време хващат само този, който не им е удобен или засенчва някой

в световния тенис, а от такива проблеми никой спортист не е застрахован.

СъвеЦка тенесистка с лъжа и измама ....

"Панта рей!" Всичко тече... Просто сега сме в другата крайност -след светлината -мрак. След красотата, гнус. След разума, тъпня. Което е една надежда. Махалото винаги се връща след крайната точка. Така, маймуната ще си иде на клона, а не зад бутона на ядреното куфарче, хипопотамът ще си легне в блатото, а няма да размахва тенис -ракети, а мутро -гениалните диктатори, ще се върнат да пазят поляните от орачи. И всичко ще се нормализира, до следващия ход на махалото и следващото земно пришествие.

няма лошо! Таман за 4 г. ще роди 7 деца...

И за това става! Колкото и да те гложди завистта!

От много време не се интересувам т.н. спорт. Той се е превърнал в лъжа и измами. Не са хванати само онези, които използват най-новите разработки. Шашмалогии.

Абсолютно съм съгласен! Напоследък дори спортове трудни за контролиране (като футбола) вече са нагласени. ВСИЧКО В СПОРТА СТАНА ЕДИН ГОЛЯМ ФАЛШ. Така че Шарапова е хваната, защото са я нарочили, а не защото другите не взимат

ДА ЗАВЕДЪТ ДЕЛО! ПРОФЕСОРЪТ-ЛАТВИЕЦ,ИЗМИСЛИЛ "СТИМУЛАНАТА"СУТРИНТА КАЗА, ЧЕ ТОВА НЕ Е ДОПИНГ! ТОЙ Е ИЗМИСЛИЛ И НАЛОЖИЛ БИОХИМИЧНАТА СУБСТАНЦИЯ, А СЕГА ДРУГИ ЗНАЯТ КАКВО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ОКАЗВА... ЧИСТА ПРОБА РАЗРАБОТКА! СЕГА ПЪК ПРОФЕСОРЪТ-ЛАТВИЕЦ МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ...НЕ СА МАЛКО ПАРИТЕ, КОЙТО ЩЕ СЕ ВЪРНАТ...ОТ ПРЕКРАТЕНИ РЕКЛАМИ. НЯКОИ ЩЕ СИ НАТОПЪТ МУЦУНКАТА ЯКО...СТРАТЕГИЯТА "ТОТАЛЕН УДАР" СРЕЩУ РУСИЯ... ЧЕТА ЗЛОРАДСТВО ВЪВ ФОРУМА! ТОЛКОВА ЛИ БЪРЗО ЗАБРАВЯТЕ - НАШИТЕ ТЕЖКОАТЛЕТИ, ОНОВА МОМЧЕ-ТАЛАНТ, БЕГАЧЪТ НА 200 М. ОТ тЪРГОВИЩЕ ЛИ, ОТ РАЗГРАД ЛИ...ПЪК И ДРУГИ...

човека е измислил лекарство. Това че някой го ползва с други цели, а не да се лекува - това е друг въпрос. повечето(не всички) от допингите са лекарства който дават преимущество като издръжливост. Точно за това са забранени. А мацката няма порок на исхемия (запушване на коронарни артерии на сърцето) щото няма да може да пробяга и 5 мин. А и не е първия "спортист" хванат с това лекарство - казвам ти дъще... сещай се снахо....

И все пак Мария е имала проблеми със сърцето. Бившият и треньор разказва, че лекарите са я предупредили - при високиа температура на въздуха е трябвало да взима пауза след 15-20 мин игра, за да се възстанови. Иначе е можело да умре. Не става въпрос за исхемия или порок. Просто някои са по-издържливи на тежки натоварвания като Уилиамс и Навротилова, а други - не. Но надали ще и го признаят на Маша това.

Шарапова е най добрата с допинг или без допинг.Ако един спортист няма стил и тактика и допинтга не може да му помогне.А лекарите защо не четат списъците и са я накарали,след като всеки спортист разчита на лекаря си,много разбирайковци,чак да и провалят кариерата.

Ех, Маша, Маша, по някаква причина са ти вдигнали мерника. Всички спортисти пият какво ли не, за да издържат на нечовешките натоварвания, на които биват подложени в името на незнайно какви цели и печалби. Във всеки момент, всеки спортист може да бъде обвинен за употреба на някакви вещества. Може би е дошло времето на Маша, защото е рускиня...

Е кво значи хваната? Тя от десет години го взимала това, те от януари тая година се сетили да го включат в забранената листа. Утре като включат питейната вода в списъка със забранените съставки,сички гориме да знаете... Кинг Конг Уилямс КОГА?!?!

Не вярвам американските спортисти да не употребяват стимулатори. Просто са нови и не могат лесно да се открият. Пък и тази тактика да се съобщава в посбедния момент, че препаратът е включен в забранените, е много неправилна - ако препаратът е такъв, че не може да се спре изведнъж, а изисква постепенно намаляване на дозата? Както и да е. Мария ще си тегли последствията от хибридната война против Русия. Пожелавам и да издържи изпитанието.

седемгодишна живее и тренира в ЩАТИТЕ, а не си стои в Русия ? Да не би сестрите Уйлямс да живеят и трениран в Русия ? Най-естествено беше Маша да си земе американско гражданство, та да се рахатиса.

Според мен са объркали годините,няма как да е в Флорида от 1994г. а след 4 години да участва в Големия шлем или на 11 години.

Мария Шарапова печели първата си титла от Големия шлем през 2004 година, когато е на 17 години. Това е пределно ясно написано в текста, стига да се владее математика от началния курс.

това, че е в щатите, не я прави мъжеподобно чудовище, и на - пати от което. поне да беше лесбийка, можеше да и се размине, а тя, пустата, хетеросексуална, че и по бели мъже си пада.... въобще, смърт за такива.

Защото щатите са слънце. Грее навсякъде и топли всички. Особено е силно в сезона на т. нар. слънчеви петна, когато слънчевата активност облива с радиация целия свят. Но в самите му недра всичко е спокойно. Важното е да привлича пеперуди и да гори крилата им. Хм... Обаче, четох някъде, че след най голямата активност, слънцата (звездите) се превръщат в космическа пепел... Та, ме притеснява тази свръхактивност -Кувейт, Ирак, Югославия, Либия, Украйна, Сирия, сега Балканите, Европа... май им иде залеза, а? Не мислиш ли?

милата... проблеми със сърцето има. Болничка. За това пиела за укрепване... хич не знае, че това води до издръжливост милата тя болната. НЕ.. това не е допинг.... а ние доматите с колците ги ядем тука... те така се става шампион...

Препаратът е за улесняване на усвояването на кислород от клетките. Тя не е болна, но в преддиабетно състояние е важно кислородът да може да стига до клетките. Особено при такива тежки и прдължителни физически и емоционални натоварвания каквито са тенисните турнири.

Както казах - доматите не ги ядем с колците. "забранената субстанция "мелдоний". Метаболитният бустър за повишаване на издръжливостта" хайде да не се правим на тарикати. а това с достигането на кислорода в клетките който ти го е казал - иди му забий един шамар от мене като от молекулярен биолог.... ок? щото меладониума е за исхемична болест на сърцето, която мацката няма. самото "лекарство" дори не е одобрено от ФДА и не се продава в цял свят, а само в Русия и бившите републики. Доста "атлети" го ползваха до миналата година за да се по-издръжливи. като почнете да измисляте простотии та не се спирате... усвояване на кислород... ха ха ха... чупка.

всичките взимат едно или друго .. да не кажем че за футбола пък всичко е театър ... . просто пак по сигнал ...ясна е работа та!!!

уса нямат никакви скрупули, когато трябва да унищожават; глобалното следене дава резултати - препарати, които се ползват от години за поддържане на здравословното състояние, се обявяват за допинг, след това естествено всички врагове показват положителни проби; ако това бяха препарати на американски фирми, нямаше да бъдат забранени - гнусна политика; сега ни остава да се "наслаждаваме" на братята уилямс на кортовете :(

каква връзка имат уилямс тук? серена играе по-добър тенис от мария

И как да не играе Уйлямс, та тя е такъв мъж, че.... Само като я видиш (С.Уйлямс) разбираш, че в кръвта и има повече мъжки хормони, отколкото в кръвта на повечето мъже! ;-)

И сега как го е поемала на Гришо с допинг или без допинг. Работа за порнопродоцент . Халванджиян къде си халтурчик некадърен.

продУцент халтурЩик.

Някой знае ли дали нашите 11 щангисти, хванати със стероиди, по-точно СТАНОЗОЛОЛ и дисквалифицирани ще ходят в Рио? Пак същата история, 2008 националния отбор отпадна от Олимпиадата в Пекин поради допинг скандал, на тая същото ли ще е? Някой знае ли?

Всичките им успехи на руснаците или са с измама, или с кражба. Да живеят честно като демократичният свят не могат. Евроатлантическите ценности нас ни пазят от подобни прегрешения.

А въъъъъъъъъъъъъъиеш! ли редовно хаповете??????????????????

ми седи си в Карлуково

Маша да вземе да се сдобри в Гришо и да се оженят!Стига с този тенис,живота им ще мине неусетно!

По-добре САЩ и Русия да се замерят с допинг-скандали,отколкото с ядрени ракети.

Е тя е американка от руски произход...

който нарушава правилата трябва да си плаща! Независимо дали е руснак, американец или бимбинистанец!

Ти ако мислиш, че тези, които НЕ са хванати с допинг, не го взимат, жестоко се лъжеш. Просто хващат само този, който са го взели на мушката по една или друга причина.

Не че американците или европейците са по-различни, но руснаците са абсолютно безпардонни - не се съобразяват с правила и указания! Затова там трябма с голямата брадва - да се дялка, дялкааа.....!

А пък американците доминират всички международни спортни организации-нормално е да не нарушават правилата.

А бе , кон боб яде ли та ще ми пишат , че онова говедо Серина Уилямс била вегетарианка ?! Да не би да пасе само трева...?! Не е ли некои неин "ветеринарен" препоръчал и малко "зоб" на американската кобила...?!

значи да очакваме и други лекарства и добавки да бъдат забранени след 1.01.2017! до 31.12.2015 са и вземали проби "няколко" пъти и са знаели какво пие и хоп...след тази дата еди кое си лекарство е забранено!!! ми, че то е същото като със сиренето на пазара-т.е. купува се ,значи се търси и хоп...увеличаване на цената! и ако това не е мафия,пу му кажи! науката и техниката са вече толкова напред,че докато има забрани за нещо,то винаги ще има кой да се опитва да ги заобикаля! наказание за какво-затуй,че някои моливогризачи са решили,че еди що си е вече непозволено ли? какво ще стане с титлите и от преди? щом това лекарство е вече непозволено,то значи и тогава е било против правилата,но някой е спал. много противоречива ситуция

значи нещо като се търси, цената му трябва да намалява, така ли?

Спортът отдавна е дискредитиран, всички се зобят яко. Има само един изход - да ги оставят да се зобят легално и който остане жив той е шампиона. А ние ще гледаме шоу. Обаче допинг контрола е голям бизнес, може и да се окаже че са по-големи от ФИФА.

Номера с вписването на медикаменти използвани от определен кръг спортисти в списъка със забранените, е стар колкото света. В момента всички руски спортисти са мишена, заради политически игри и интереси. Шарапова е просто една от жертвите на тази мръсна игра. Това е тероризъм и терористите са облечени с бели якички. Извратен свят!

Мислиш ли, че в допинг комисиите няма руснаци? Ами за Армстронг, за Бен Джонсън и много други чувал ли си? И те ли са руснаци, кажи мурзил?

Армстронг е уличен от собствените си съотборници.

Бен Джонсън е канадец.Искаше да победи Карл Люис.

"..получила писмо от антидопинговата агенция с новия списък забранени вещества, но не го е разгледала...". Несериозно звучи като оправдание! Не е сама, има екип - треньори, лекари, и т.н. Просто са решили да опитат, ако мине.Предполагали са, че едва ли още от първият ден ще започнат да проверяват за тоя медикамент. Е, издъниха се.

zosha_@

и ти беше там? поне отбележи, че предполагаш....

Гришата като мишок навреме слезе от кораба и се качи на друг :)

Явно е усетил, че се зоби.

Кой знае какви нечовешки звуци е издавала под него и той се е уплашил горкия- "това не е човек а стомана"!...