Възрастна жена изгоря с 11 000 лв. при телефонна измама

77-годишна жена от Тополовград е дала 11 000 лева на измамник, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Хасково.

Обратно в новината

Коментари - Възрастна жена изгоря с 11 000 лв. при телефонна измама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, знаетели че, такива хора избиратн БСП.

Когато старият човек е вече неориентиран и не се справя с живота, му се назначава попечител. Ако не му е назначен официално такъв, децата му имат отговорност към него - да го пазят да не направи нещо със себе си, да му недвижимите и движимите ценности. Сега - много важно. Загубила възрастната жена 11 хиляди! На нея и без това не и трябват. А младите - да са гледали. Сега на тях ще липсват. Какво друго!

браво

С мисленето, което имаш никога няма да имаш повече от 2лв в джоба

добре де,аз питам откъде толкова пари при тези възрастни хора при положение че всички плачат малки пенсий били.и тези синове и дъщери дето са по прости или хич не им дреме за възрастните родители и не сложат на влог или в сейф,защото на влог...банката след смърт взима процент та този вариант отпада,но сейф и крий нчкъде или..абе имам ли толкова мангизи ще намеря къде да ги скрия.а и тези възрастни постоянно се говори за този вид измами....не чуват ли,не гледат ли тв....бу....

Добре де,защо такива суми стоят кеш във възрастни хора.От къде ги имат няма да питам.Майка ми е с пенсия 260 и това е,ако не и поемам това-онова взела-дала.Аз не съм имал никога такава налична сума.Ако пращате пари от вън то да бъдат по сметка а не кеш.

Тук се използват няколко неща: - шок и изненада от "новината" за пострадал близък човек, който здравата е загазил; - подканването да се действа бързо, че няма време и колкото повече време минава - ще става по лошо; - жертвите са възрастни хора, добронамерени и доверчиви, живяли по голямата част от живота си във времена, когато ключът се държеше под изтривалката, а при отиване на почивка се даваше на съседите да поливат цветята. Такива нагли измамници бяха нещо нечувано, а и недопустимо в тях времена. Милицията да намери 5 долара в теб и загазваш съвсем сериозно, а какво да говорим за такава подигравка с хората, да ги лъжеш за трагедия с близък и да ги обереш при това. С отмирането на фиксираните телефони ще намаляват и този тип измами.

когато вдигнах слушалката на служебния си телефон и отсреща момичешки глас като на единствената ми дъщеря изхриптя "мамо,мамо убих човек", първото, което усетих беше удар отзад в главата, като да се паркира камион .....и чак после,от следващите думи на онзи цигански изрод, с ужасен диалект, успях да разбера , че това не е дъщеря ми ......две седмици лежах премазана от ужаса на този телефонен изверг и сърцето ми никога не спря да се задушава....какво очаквате една баба да направи? И защо и броите хилядите, дето ги имала? Може децата й да пращат от чужбина или да е продала нивата, това са НЕЙНИТЕ ПАРИ.....и тя не е грешница , че ги има. Проклети да са собствениците на малката фирма България, които допускат това...

Как пък не се сети да се обади на някой роднина? На друго дете, на внук, на сват, на еди кой си ...

Аз

Тези "измами" трябва да ги декриминализират! - Дай ми тия пари, пък няма да ти ги връщам! - Ами на ти тия пари... Възрастта не е оправдание за глупостта.

"Възрастта не е оправдание за глупостта." И ТИ СИ ДОБЪР ПРИМЕР ЗА ТОВА :).

Ох, тия хора..... По цял ден пред ТВ-то стоят, а така и не разбраха, че има телефонни измамници?!?!? За това се говори не от вчера и оня ден, ама те ..... Аз ще кажа:"Пада и се!" и хич не ми е жал за нея.

Те по цял ден гледат само турски сериали... как да разберат?!

Лесно изглежда, ако по време на турските сериали сезаделят по две минути за разясняване схемата на измамите. Лошото е, че бабите ще го мислят за реклама, и ще превключват да търсят какво има по другите канали. Не можеш да им дадеш, можеш само да им вземеш.

10++++ Нaрочно допускaн терор нaд нaселението.

Товa трябвaше дa е репликa

При тези пенсии - от къде у тези баби толкова парици????????!!!!!!!! Аз искам да спастря 800- 1000 лева - да ме изпратят на Оня сват!?

Luna0102

Спастри поне 1500, по-евтино трудно ще излезе. Аз по принцип погребвам безплатно, но само за гласувалите с 15, тях даже и не чакам да дойде онази с косата.

Aз не могa дa рaзберa тези измaмници. Как не ги е жaл зa стaрите хорa? На тaзи бaбa сегa, която трябвa дa си живее спокойно, те сa й вгорчили последните дни. Нaпрaво сa й скъсили животa. Преди десетинa години купих от едни пенсионери единственaтa им нивичкa, зaщото на женaтa й трябвaхa пaри дa си оперирa очите. Ходи тя и в София и опрaвихa й зрението. След известно време се срещнaх с тях и те ми се оплaкaхa, че сa им всеки остaтъкa от пaрите по подобнa схемa. И ми кaзaхa: сегa нямaме пaри зa погребение. Дa обереш беззaщитни стaри хорa си е голямо престъпление, понякогa е рaвносилно нa убийство, зaщото те имaт постояннa нуждa от пaри зa лекaрствa.

Възрастна жена изгоря с 11 000 лв. при телефонна измама Обикновенно така става с избирателите, които два пъти са зачеркнали 15 , в бюлетината за гласуване.

От,къде има толко пари това бабе?А дакато има овци трееа да се стижат.

Младежо, ти си овца! И ти пожелавам, когато остарееш и тебе така да те острижат!

Има един по-лош вариант,първо режат главата после стрижат.По-удобно е:)

Толкова много ме ядоса овчето ти мнение, че пропуснах да обърна внимание на правописа ти. Сега, като пак погледнах, съм сигурен - ТИ СИ ГОЛЯМА ОВЦА. А ПЪК АКО СИ ОВЦА ОТ МЪЖКИ ПОЛ - ЗНАЧИ СИ ПРЪЧ (НАРИЧА СЕ ОЩЕ КОЧ).

Май направих грешка като писах "До Goro". По ще бъде точно - До Йовчо :).

Младите защо не вкарат на родителите парите по сметка в банката и да ги контролират когото теглят, измамника ще им вземе царвулите. Много е неприятно когато "идиота" реве в слушалката. И на мен ми се случвало "МАМО ...МАМО... АЗ СЪМ ДЪЩЕРЯ ТИ....ТРЯБВАТ МИ ПАРИ ....ДА СИ ПЛАТЯ НА ЛЕКАРЯ ЗА ДА МЕ ОПЕРИРА..." ЕДНА ДЪЛГА МАЙНА И ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН......

vinculum

:)

И продължавам да го повтарям че имат информация от хора в банките!

и пак повтарям - чети внимателно - събрала всичките си 11 000 лева , това е от дома си ,а не е тичала в банката

Добре бе прости прости та нема на къде, защо като са и се обадили тези мишоци не е звънала първо на дъщеря си? Кво реве сега не виновен тоз дето папа баницата

Всички изкукуригали старци - си заслужават съдбата - въпреки постоянните предупреждения по телевизията и филми и какво ли не....Малоумна работа....

И ти ще изкукуригаш като тях. Дано и на тебе ти се случи подобно нещо. Тогава ще разбереш кой каква съдба заслужава!

Ако и на твоята майка и се случи, друга песен ще запееш.

Абе мойта баба що няма 11 000 лева?

Чета тук, че бабата имала пари и т.н. Ами те възрастните хора винаги си кътат пари за "черни дни", лечение, погребение, не са като младите. Така че не се подигравайте, дето има дума "Бай, бабо да не те срещне мечката".

Стига бе!!! Как се събират 11 000 лв. за "черни" дни

С лишения. Те така са свикнали цял живот да мизерстват, за да пестят и да казват, че нямат... такава ни е народопсихологията...

Това е нищо. Онзи ден 400 000 души изгоряха заради медийна измама.

Странно, що на нашия народ не се случват тия неща ... Звънят, викат че са рода, казват някое име, па нашите баби викат - У, и кога те пуснаха от затвора бе, келеш?

Преди години се прибирам у дома, влизам в стаята при майка ми (бог да я прости) и я виждам в недоумение да говори по телефона с някого, втрещена. Подава ми слушалката, чувам аз мъжки глас нещо да си ломоти с хленчене, който когато чу моето "кой е на телефона" и веднага затвори. Майка ми не е разбрала кой се обажда, помислила че е племеника ми, попитала го "Иво, ти ли си?!" и онзи веднага потвърдил - да точно той бил. Питал колко пари имаме у нас и ревял с хълцане, чак трудно му било дъх да си взема. Точно заради това циврене и хълцане майка нищо не разбрала от онова, което онзи неспирно ломотел, само за парите ясно разбрала въпроса. Сигурно това нарочно така го правят. Тогава влязох аз и работата му се разсъхна. От малкото, което чух по телефона от него - звучеше ми като необразован селски келеш. Не знам защо, но асоциацията ми бе за мръсен и проскубан помияр. Всъщност преди това няколко пъти са ми звъняли на мен с предложение за великата сделка с лагерите - които еди си кой завод търсел спешно, този знаел къде ги има, от мен се искат само парите за да се купят, след което се доставят, завода плаща веднага и печалбата е 300%. Та звучаха по същия начин. Заучено и малограмотно.

еми това е сушността на измамата, какво искаш *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С насмешка гледам на такива новини,чак не ми се вярва че има толкова прости балъци.

Ако ви се обадят подобни измамници,и го разберете,направете си със тях майтап,примерно да предадете парите до някое районно:)

Предлагам и продавам по 3-4 грама нитроглицерин в "специално шишенце"!?

Ти си човеконенавистник!

БАН няма ли да направи изследване за връзката между измамените възрастни хора и партийните им предпочитания? Да не се окаже, че партията която предпочитат от време оно, ги е измамила с много пъти по 11000лв. Сега сериозно - те самите казват старост-нерадост - колената и кръстът болят, ръцете треперят, очите недовиждат, ушите недочуват... Защо си мислим, че само мозъкът е останал недокоснат? Не искам да слагам всички под общ знаменател, или да обидя когото и да било, но замислете се къде има най-много наивност/нерационално мислене в рамките на един човешки живот след като детето порасне? И накрая - гледайте по-малко тв Планета и сериали, и се поинтересувайте повече около света около вас.

Можем да проучим много неща и много по-интересни от партийните пристрастия. Обаче истината е такава - никой в БАН не ни забранява да правим горещи и пикантни дори проучвания. Но, колегите се страхуват да ги правят, защото това може да се тълкува като политически ангажимент. Ето една от причините науката у нас да ви изглежда толкова скучна и посредствена.

Не се чудете!Деменцията е лошо нещо.До всеки на тази възраст идва.Просто не трябва да им се оставят много пари.За едно погребение все ще се намерят...

Да чука човек на дърво. Но това е някой близък на нея човек, който знае, че има толкова много пари. А друг е въпросът защо още се хващат на тази въдица?

Такива сме - даваме доброволно пари и после се жалваме - корумпирани били лекарите! Лекарите не са корумпирани, пациентите искат да заобиколят правилата и си плащат ДОБРОВОЛНО. И на мен ми се наложи болнично лечение - платих си каквото ТРЯБВА с дебитна карта - по документи. Нямаше изнудване, нямаше изнудване - само ме попитаха нямам ли в наличност 1 500лв да дам, казах, че не нося пари в брой и ми приеха легално плащането. Време е да се намалят до минимум банкнотите в обръщение - да се ползват дебитни карти - така да се превеждат и пенсиите, и заплатите, и соц.помощи...

Ако се обадиш да кажеш че някъде има бомба,те проследяват и до половин час са те намерили,ама тези които мамят бабите и дядовците,май нямат интерес да ги хващат,явно така излиза.

Вече не ми пука за такива малоумни балъци,за какво ги пишат.

До тая беднотия ни докара Бойко! Как може 77-годишна жена да разполага само с 11 хиляди лева? Позор, пълен позор!

дя-до

Така е. И Бойко лично им раздава телефонните номера на измамниците от тефтерчето си. Виждал съм го. Докато има тъпанари като теб, ще има и измамени. Ама си го заслужавате.

дя-до

Сори майна, не те дочетох, та да хвана кодоша, ама от тези антибойковисти направи ми иде да хвана ножето... Смятай че втората част на коментара ми е за тях.

Иронията е също толкова нелепа,колкото и политизирането на всичко случващо се в страната ни. Че докато има тревопасни ще има и хищници - това е закона на джунглата,затова след толкова пъти споменаване по телевизията за този начин на измами е наистина тъпо да бъдеш хванат за поредния балък. Наличието на 11 000 лв. в брой също е неестествено за толкова възрастна жена,но също се случва. Друг е въпросът защо всеки вярва,че в днешна България за да се окаже лекарска помощ на пострадал срещу крупна сума пари "под масата" не е нещо нереално,а по-скоро правило. До това дередже ни докара превръщането на всеки лекар в едноличен търговец на здраве,независимо дали работи в държавна болница или в частна клиника. Подобни приказки преди 25 години нито бяха възможни,нито приложими.

дя-до

Имала - дала. Бе аз работя и не мога да събера така за половин час 1000 лева, тез бабищаци раздават хилядарките гаче ли са ги брали по къра.

Е, не.Не може да бъде!Нима още има прости хора, готови да бъдат измамени?Явно, че има.Друг път няма да правят така....

Лоша работа,интересно как точно се обаждат на стари хора,а не на млади;

дя-до

Обаждат се на всякакви, ама младите теглят една майна и затварят, а бабите дават. Затова само за тях чуваме. На мен са ми са обаждали 3-4 пъти.

васко

И какво ти викат?

На ход са колегите от Данъчното.

Грехота е да критикувате старите хора, дано не ви идва и на вас на главата. Старият човек е неориентиран, често с тежка атеросклероза, има си своите емоции и когато чуе, че става дума за син или дъщеря, направо се паникьосва. По-добре родната полиция, която уж ни брани, както се пее в една песен, да се заеме с тези изроди!!! Защото при 120 млн лева за подслушване, какво им пречи да създадат специално звено, което да се занимава с подобни антихуманни далавери, особено когато става дума за нашите родители, баби, дядовци и въобще престарели роднини. Бъдете хора, стига сте злобеели и мразили!!!

Никои и по никакъв повод не злобее,а хората си казват самата истина.Примерно на мен се обажда въпросният измамник и аз му казват,че мога да му дам това,което ми е дала природата.Друго нямам.За разлика от мен пенсионера вади кайметата и плаща.Дава,защото има.Аз като нямам,какво да им дам?

дя-до

Няма начин, а и не е гот да се подслушват всички телефони. А и проблемът не е в полицията - как да гони Михаля. Проблемът е в правосъдието, щото даж екато ги хванат се оказва, че няма з акакво да ги осъдят. Но и доживотен затвор да измислят, пак няма да сработи, щото брата мангал не го е страх да троши бомби с камъни и да къса високоволтови жици с тояга, та един затвор ще го уплаши. Други мерки трябват, ама да си трая, че току виж мен ме пъхнали в дранголника - за мен и закон има и от затвор ме е страх.

Щом има право да гласува, а и може да извади 11 хиляди, значи е вменяем гражданин и може да отговаря за деянията си.И да носи отговорност за последствията.

От години вече по всички възможни медии им се набива в явно кухите глави, за поне по няколко измами на ден и те с тъпа упоритост продължават да са все повече УФСИ !!! Крайно време е да спре да се пречи на хората да си развиват бизнеса !!! Все един ден - като свършат балъците ще свършат и тарикатите !!! Пък и ще има повече място и време за важните новини.

Имала-дала! От години се говори непрекъснато за тези измами по всички възможни медии и те продължават, защото народа си гледа турски сериали и плаче за нещастните любови в тях! Докато има балъци ще има и тарикати! На мен ей сега да ми се обадят, най-много "да олекна" с 22 лева - толкова имам до заплата...все ще ги прежаля. На всички нормални пожелавам спокоен ден!

"На всички нормални пожелавам спокоен ден!" Явно твоят не е такъв!

То Електоратът на БейСейПе .......ДьеПьеСье...... не знае ли що е това мобилен телефон па да звънне на щерка си или на некой друг около нея...! Прост народ - слаба държава!

Твоето мнение обяснява защо е слаба държавата.

За глупостите, които правят възрастните са виновни техните деца.Как може да оставят големи суми пари?И и самите тия хора даващи пари , имат най голямата вина.То простотията е безгранична.Какво е това доверие,че някой казал нещо и по най бързия начин да се дават някакви суми.

Всички работим и нямаме такива пари, които да съберем за 1 час, и то вкъщи. За бабата ми е жал, че ще се поболее от нерви жената. Ама ... хм... дъщерята как й е оставила такава сума под дюшека? А иначе всички реват, че са бедни и нямат работа, но децата с апартаменти, бабите със спестявания, родителите с вили и коли. Най-бедните сме в София, по панелките, да знаете.

Мисля, че въпреки затънтеното си место и в Тополовград имат телевизия. Тази бабичка не е ли чула досега вече няколко години се говори за тези измами и въпреки това тя вади толкова много пари /интересно откъде/ и ги дава ей так с лека ръка на непознати.

От тези турски сериали на хората не им остава време едни новини да гледат! Предлагам такива инциденти да се излъчват вместо реклами :)

Въпрос на майсторлък!!! Бай бабо да те не среща. Тъст ми така го бяха уплашили ,че не беше посмял да потърси дъщеря си да я пита :"Жива ли си?". Като се прибрахме от работа само трепереше и щеше да припадне от това ,че сме живи и здрави. А ако им отговори млад човек- веднага почват :"Имам клиент за .../на мен ми се "падна" диамантени глави за сонди/. Сделката е със 600% печалба и ще делим, ама не ми стигат 35 000/примерно/ лева."...

Много прост народ!Да беше сигнализирала в полицията два месеца след това!И как се събират единадесет хиляди лева ми е много странно!Ааааа забравих!С тези големи пенсии колко му е!

Само да кажа, че в района на тополовградско от години се подвизават телефонни измамници, полицията знае, но не прави нищо. Лично аз няколко пъти подавах сигнали за опити за измама чрез 112, оттам ме свържат със съответното районно и ... "ама нали бабата не е дала парите". За разлика от Тополовград, в Елхово действат светкавично и скоро хванаха измамник за няколко часа след сигнала при следващия му опит за измама. После не знам дали ще го осъдят, ама искам един такъв да ми попадне в ръчичките само за 2 минути.

ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ,ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ !!!

Преди ми беше жал за излъгани старци, но при толкова много информация по радиа и телевизии, при многократни предупреждения от децата им, да продължават да дават - вече не ми е жал за тях.Майка ми е на 79, така ги нкълне, защото и е писнало от тях, та ония бързат да затворят.

Взема ми думите из устата с интернет не могат да работят но радио и телевизия не слушат ли !!! Да вземат синовете и дащерите да им приберът телефоните на тия пенционери за да няма кои да им се обажда , тогава ще живеят по- спокойно и няма да се притесняват за парите си.

'баси, аз нямам 5 лв в джоба, а тия дърти комуняги вадят по 10-20 хлядарки отраз .... ставам фен на ромите

А , защо не си помислиш , че е синя реститутка или ти се присънват само комунисти . Тъпанар , ходи работи и ще имаш "пет лева в джоба"

бих поработил малко върху нежния пол в твойта рода - дават ли по повече от 5 лв???

ЧЕСТИТО!

ПРОСТ,ПО-ПРОСТ,НАЙ-ПРОСТ, БЪЛГАРИН.

Очевидно си българин, от което ме е срам.