В САЩ осъдиха руски агент, изнасял военни технологии

Руски агент бе осъден вчера в САЩ на 10 години затвор, защото е изнасял незаконно в Русия технологии, които могат да се използват за военни цели, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ осъдиха руски агент, изнасял военни технологии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Краде се за да се изучат слабите места на врага. Никой не краде за да го сложи в собствената военна техника, така би бил уязвим.

Е, като почнат така. Тия загубени американци не знаят ли, че руснаците са номер едно в оръжията и няма нужда да крадат нищо? Да питат тука ще им се обясни. :))

Е и ние требеб леб да идем в главнтото разузнавателно управление на генералния щаб на руската армия. Кофти, че от време на време ни гепят, ама че има заменки и т.н.

На мен ми звучи като човека да си е имал легален бизнес с електроника и заради това, че е изнасял за Русия, пък и с двойно гражданство, да го съдят от великата демонокрация. Типичен лов на вещици - яяя светодиод, може да се сложи на лампа, ама може и на табло, което изствелва ракети, същото и с жички, конектори. Просто цирка в тая еврейска истинска империя на золото е страшен.

Крадеца съди крадеца.

Whoйло вместо да краде от УСА, да бе си угасил пожарите у Красноярскоя край (Сибир), щот 12 региона горят- над 1млн. хектара !

може и да не помниш, но други са по-паметливи и си спомнят как в началото на 90-те години САЩ изнесоха 50 тона плутоний от Русия! Така че, два три детонатора са плюнка в сравнение с крадците на едро!

Че има ли нещо да са измислили руснаците..ха.ха Всичко им е крадено от запада..ха.хаНапример новия руски самолет Т50(копие на американския Ф22) е произведен в САЩ преди 10г..ха.ха

Само да уточня- БЪДЕЩИЯТ Т50, ако изобщо :-) ;-)

Ти май и като се представяш казваш "Щерев, ха ха ха!"

През 1999г. руски арменец омъжи дъщеря си за американски евреин и легализира изнесената технология от Русия за изкуствено израстване на диаманти. Знам го оттогава, защото българин там работеше при пускането на инсталацията. До днес американците имат руската документация на РД-180 и не могат да направят руският космически двигател за извеждане. Все още го купуват. С десетилетия от руснаците. Иначе всяка страна има митнически контрол и следи както за вноса, така и за износа. Едва ли руснакът е изнесъл електрониката във вид на американска ГМО царевица...

Много провокативно заглавие, което цели единствено да се трупат постове!!! Правилното е: Александър Фишенко, който има руско и американско гражданство е нарушил ембаргото

Ей, соросоиди, кво толкоз, сигурно и САЩ крадат от Рашата супер иновативни революционни технологии :-D :-D

"той е получил при продажбата на тези продукти" Къде прочете кражба?!

БългАриец

Изнасянето на технологиите, за да ги продаде, без да са негови, при това и забранени, е кражба..

Яко лов на вещици. :D

Простотия. Тоя си заслужава присъдата, но не е "руски агент". Ако наистина беше такъв, никой и никога нямаше да му даде тези 500 000. Мжеше да ги продаде и на някой зруг - ако предложи повече.

Синчето на ексседесарката, а сега шефка на столетната "прогресивната лява партия" е студент в омразните й ЩАТИ, а самата тя ходи на поклонение в масакава при азиатския деспот путлер ???

фактите за жестоки. По рашистки данни последните 25 години от рашистан са емигрирали на Запад над 10/десет/ милиона образовани руснаци, а са имигрирали над 12 милиона неграмотни азиатци от бившото сесесере, които работят като портиери, чистачи и друга подобна квалифицирана работа.

Тук един соросоид, наричащ себе си със звучното име >>> твърди че сам си е шеф. Дано да не го чуе чичко Сорос, че лошо му се пише :)

хахахаха трудно ти е да проумееш че има свободни хора а мурзилке :))) отивай да се кланяш върху килимчето в посока путлер

LeGrandTulup

Драги, човекът никога не е абсолютно свободен, а зависи от окръжаващата го среда. При това изключително много. Ти зависиш от други хора за да можеш да се нахраниш. И на необитаем остров да си, пак ще зависиш изключително много от всичко около теб.

Прав си . свободен ибрикчия си .Утре и на Путин гъзето ще излижеж

абе може и да е евреин (тоя с ника >>>)?

Кой вика: дръжте крадеца ??? у нас ,след 89 има толкова платени "хора",които са длъжни да саботират всякак икономическото ни развитие,за да принудят умните да се проституират на запад ,това е "national interest"!

саботират го от москва! ние сме съюзници със сащ! те имат интерес да сме силни! москва иска да сме слаби

Лелче, вие, дето сте съюзници на САЩ сте една шепа платени (мизерно при това) човекоподобни. А наесен, след като Тръмп стане Президент съвсем ще се стопите.

Ха,ха,ха ! САЩ имали интерес от силни съюзници ?! Ти си по елементарен и от амеба, смешнико. При САЩ няма съюзници. За САЩ в света има само две групи страни - слуги и противници.

да русия има много оръжия но какво защитават тези оръжия?? най-смотаната система от що-годе цивилизованите държави! да имаш толкова ресурси и да произвеждаш на-скапаните коли и телевизори на света :))) това защитавате: изостанали уплашени от света хора залостили се в килера с милиони оръжия успех! освен ако няма световна война русия никога няма да е лидер и истински силна държава! във войната са силни - да

Лелче, бобецът ти днес американски ли е? :))))

няма кво да кажа :)) нищо не може да те обиди повече от собствените ти думи :)))

Неслучайно в Европа се говори за американски "съдебен фашизъм" - политическа репресия, постигана с лостовете на лъже-правосъдие. Прочее, доста тъпа постъпка на американските власти. Руският отговор ще бъде неотменим, точен и незабавен - в скоро време ще разберем името на американси гражданин, осъден от някой районен московски съд за шпионаж.

супер жалки сте :)) -------------- Еднолитровият трицилиндров двигател на "Форд" от генерацията екобууст за трета поредна година беше избран за най-добър мотор в света. Призовете на отличниците тази година бяха връчени на церемония в Щутгарт. ------------------ кога руски двигател ще бъде избран за двигател на годината :)))) имате сащ англия италия германия франция сигурно и джибути правят по-добри двигатели от русия :))) великата

Освен ракетни, когато не експлоадират и пращат няколко милиона на заря!

LeGrandTulup

Говориш за зарята от Чалънджър и Колумбия?

РД180 и неговите модификаци е номер едно от бая време.

Лелчеееее! Стига глупости, гледай боба да не загори, че пак ще те насини онзи с анцуга и оръфания потник довечера.

А защо коментираш Русия? България какви коли и двигатели има? Руснаците си имат поне няколко производителя на коли, камиони, рейсове, влакове, самолети. Защо трябва да са във всичко номер 1? Кой е във всичко номер 1? Просто няма такъв. В различни неща са различно силни. И при колите със сигурност има по-лошо направени от руските - например индийски.

Хранете руските кучета да ви лаят, хак ви е, вкарахте в Америка 2 милиоа руски еврей, сега им сърбсйте попарата

един руснак , където и да иде ще бъде като руски агент , работещ за русия , а не собствения си гз, като бай ганьо !интересно как американците още не са разбрали,че руснаците са непобедими в патриотизма и че първата дума на детето не е мама,а русия ! затова тя ще остане на картата за разлика от другите !

Ти май не си виждал руснаци никога през живота си :D Алчни, продажни и прости... Едно време като ги пуснаха да пътуват след 90-та в България се напълни с руски проститутки, след това като пробиха и отидоха при по-богатите Западняци и в Далечния Изток и Персийския залив...

явно си посветил живота си на изследването на руските гени , може би са написал научни трудове на тази необятна тема ! дай заглавията !

Явно не е виждал жив руснак, и аз стигам до този извод. Аз за разлика от горекоментиращия, познавам много руснаци, имам познати и приятели. Един бивш колега на майка ми даже - работих в неговата фирма няколко месеца. Той ми се похвали, че се радвал че работил в България като американец - истински бизнесмен. Е, сега отскача пак до Русия и обратно, но пак като американски бизнесмен ;-)

тук някакви смешници имат наглостта да сравняват руските коли с форд първо - форд е евтина масова кола за върхови технологии има неща като шелби второ двигатели на форд биват избирани редовно за най-добри двигатели на годината за масови автомобили и само абсолютно промит мозък може да има наглостта да сравнява форд с москвич или заз! това е извън рамките на човешкото възприятие за нормалност :)))

От коментара ми е трудно да си направя извод за политическите пристрастия, но настрана от политиката и в интерес на истината смятам че е редно да кажа, че първият модел на завода произвеждащ Москвичи се е казвал Форд. Москвич е лицензиран автомобил на Форд, малко хора знаят този факт. Всъщност, американците продават технологията на руснаците по времето на голямата депресия, когато икономическото положение в САЩ е отчайващо.

Всъщност първият Москвич е практически точно копие на модел на Опел.

Лелче, колко пъти да ти казвам, да си наглеждаш маджите и да не се изказваш по мъжки теми?! Колкото до Форд, казват, че немците били приели, да се произвеждат някои модели от тази марка на тяхна територия, за да не може никой да каже, че Опел е най-калпавата кола, произвеждана в Германия. :))))

Не знам... ама гледам многото минуси и ме напушва един смях... чак коремът ме заболя от смях вече! Каква самоотверженост само, во имя мадараша! :))))))

Отношенията между САЩ и Русия стават все по-зле. Дано Тръмп да стане президент и да спадне напрежението!

изобщо не разбирате тръмп :) тръмп е авторитаре тип ще стане като сталин и хитлер уж бяха приятели а накрая се избиха! мислете малко

Лелче, поставянето на Сталин и Хитлер в един списък е демодирано при господарите ви още преди 60 години. Почти като червилцето ти. Пак са ви пуснали вкиснала манджа за тиражиране.

явно и руснаците изкупуват чипове от плейстешън за ракетите както саддам навремето :)))

Някой тук разбира ли за какъв тип технологии става въпрос или само си чешете езиците. Като гледам колко сме компетентни по всички теми се чудя как България не е технологично чудо. Даже трябва да предадем опита си на Естония например. Що е то електронно управление и здравеопазване и прочие. Хайде политически пристрастните лумпени у лево....

Аз разбирам. Щото съм дипломиран инженер по електроника. Ама като чета "кандидатстудентските бисери" тук, имам чувството че никой или почти никой не разбира, ама го сърби да коментира!

Новата ракета на SpaceX хвърля на боклука руските двигатели :) Скоро във форума ще пишат - "ама американците купиха 100 руски ракетни двигателя преди години"!

Доставка с пазарна стойност 500 000 долара. Трябва да е от жизнено важно значение за руските технологии. Та толкова струва тоалетната хартия на нашите народни избраници в парламента за една година. Смехотворна пропаганда.

така е.... ама и толкова струват заплатите на 100 високо квалифицирани кадри в Русия за една година.

Идея си нямаш колко са заплатите на висококвалифицираните кадри в Русия и че тези при няма да стигнат и за 2 месеца заплати дори на тези на държавна работа дето са най -ниско платени.

минималната заплата на висококфалифициран кадър /инженер, ай ти,програмист и т.н./във ВПК на Русия-годишана мин.заплата 3150000рубли или 45 000 евро/

Не се смей. Толкова струва! Наистина. Проект за 500 милярда за нов самолет, работят 30,000 човека по него на средна заплата от 70,000 долара годишно, предлагаш на човека 10 пъти повече да ти достави чертежите - и понеже всички работят за салам а не за иделология - и готово. Така проект за милярда стига до други за по малко от милион!

сега ще осъдят и американски агент!! нека си бъркат по дупките !!

технологично русия върви години след сащ един свестен автомобил не можаха да направят един граждански самолет само приказките им са големи пропагандата пропаганда лъжи и допинг ако ссср можеше да прави по-добри коли и граждански самолети щеше да победи в студената война ама не може! най-вероятно това е и нивото в армията

Да не би американците да успяха да направят свестен автомобил? Ти наред ли си? Форд за кола ли го броиш? Темата е дълга, но американските коли са с много дефекти и ползвателите им не са доволни. Има си индекс по този въпрос. Чети.

Я чети какво са писали Илф и Петров през 1935-та за Едноетажна Америка! 100 години по-късно руснаците не са стигнали Америка от 1935-та!

Ако за теб само форда е американска кола явно никога не си излизал от Добрич. Стой си на село, и въздишай по комунизЪма. Апропо, форда е по - добър от всичките руски коли, взети заедно

Малко са го осъдили. За изнасилване може да получи повече от 10 години, а за предателство спрямо народа и държавата пак 10. Ако го наградят за добро поведение, може да го пуснат и след 5. А Путин ще е големият печеливш! Не е справедливо. Жалко, можеха повече да му дадат. И тия дето са на свобода - знам ги, има ги в листа на ФБР за най-издирвани престъпници, терористи и шпиони.

Теб, като те насилиха, колко им дадоха на насилниците?

Руснаците си купували компоненти за ракетите и радарите от нЕкакво американско ЕТ... Е, това вече е ВИЦ... Най-напред, повечето руски военни продукти са изпълнени НИСКОТЕХНОЛОГИЧНО (не са нискотехнологични, а САМО са изпълнени така). Какво имам предвид? Всичката руска стратегическа ракетна техника е с ЛАМПОВО изпълнение, а не с полу-проводниково такова. Полупроводниците замениха лампите в началото на 70-те години на миналия век, НО НЕ И В РУСКИТЕ РАКЕТИ. Причината е много проста - при ядрен взрив, ЕМП-то изпържва всякаква електроника (полу-проводникова), докато няма почти никакво влияние на ламповата техника. Та в момента, руснаците вероятно са единствените в света, които все-още произвеждат електронни лампи. И си имат съвсем конкретна причина. После, никой, който поне малко разбира от стратегия, няма да сложи един продукт на чужда (особено враждебна) държава във собствените си военни продукти. По-вероятен сценарий би бил съответния продукт да бъде разучен и въведен в производство в собствената си държава, но да го ползваш директно като компонент е просто несериозно...

За протокола: Това за лампите звучи като виц. Пише го в Уикипедия, че лампите са по-устойчиви на радиация от транзисторите, обаче в линка към твърдението е показано, че въпросът е спорен, тоест съмнителен. Значи може и да е виц, не е сигурен факт. Наред с това има сигурни сведения, че американската преносима радиостанция AN/PRC 77 е доказано устойчива на радиация (електромагнитен импулс от атомен взрив).

Не е виц. Имам класна специалност 1-ви клас ракетна техника ПВО (руска). От преди 30 години е, но нещата не са се променили съществено...

Военна технология не се краде само защото ти не можеш да го направиш. Краде се заради много по практични причини. Първо, да видиш къде е слабото място за да разбереш как да противодействаш, второ излиза къде по евтино и по бързо! А САЩ не са крали? Ами МИГа дет откраднаха около виетнамската война? Видели че техните еФове падали срещу руските МИГове и решили че е в самолета. Като го откраднаха, разбраха че не било в самолета а в пилота - има я историята в Ютюб от Дискавъри и го казва американски военен пилот. Безпорно чичо Сам умее да харчи повече пари за тикива работи и да ги прави по сложни и с много джаджи - като се има напредвид че могат да печатат долари и да плащат на всеки по талантлив да идва в държавата им. Ше ги питам какво ше правят ако не можеха да си печатат хартийките...ама то Европа е за бой тука!

МИГ-15 изобщо не може да се сравнява със ф-4 Фантом!Ако има свалени то те са от зенитна ракета ,а не от МИГ!Виж статистиките ама не съветските!

Във Виетнам над 90% от свалените американските самолети са свалени от ПВО - ракети и артилерия. В преките въздушни двубои миговете са яли бахура. Е, война е, някои големи майстори на МиГ са успяввали да свалят и новобранци на F-ки.

ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА СТРАНА,НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ НОМЕРАТА СИ ОТ ВРЕМЕТО НА СТУДЕНАТА ВОЙНА!

Кога ли ще прочетем вестникарско заглавие от типа на: "В РУСИЯ ОСЪДИХА АГЕНТ НА САЩ, ИЗНАСЯЛ ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ"?

Веднага ще ти отговоря! Т О Ч Н О Н И К О Г А!

Трудно им е, а руснаците знаят как да си пазят тайните. При това руснаците си имат нещица, от които чичо Сам студени тръпки го побиват.

Верно ли бе?Ех тези руснаци какви нещица имат които американците ги нямат...?!

Там методите са други, останали от преди почти столетие. Има чужд агент, има проблем, няма чужд агент няма проблем. Така че заподозрените агенти просто изчезват и няма отразяване по телевизията.

едно руско самолетче се разходи около Доналс Дък и още мирише на насрани гаши. Саде всичките комуникации на префаления американски паток спряха.

Доколкото знам, Доналд Кук си плава благополучно и днес. Сигурно със неработеща електроника. А това, че руската консерва не е била свалена тогава е въпрос само на добра воля от американците. Откъде изпълзявате такива промити шизофренични комуноиди не знам

Е, образовай се малко, пълно е с такива шпионски скандали още от края на войната! По един такъв случай от 80-те руснаците даже направиха сериен филм, и то почти веднага след случката. Това си е шпионския бранш, там играта е всеки срещу всеки.

Вълчанов

Ами аз постоянно се дообразовам, не живея със знания от преди 40 години :) Професията ми не търпи изоставане. Между другото, минал съм през ФРЕ на ВМЕИ "Ленин", специалност изчислителна техника. И не само това. :) Това го пиша просто като информация, защото виждам, че си имам колега тук. В случая става дума за технологии, а не за изделие някакво. Сфаташ ли я разликата?

е копи/пейст от ЩАТСКАТА, но не е толкова надеждна и затова рашнаците крадат Американска за военно-космически цели. Питайте служители на ИКИ БАН, които са участвали в съвместни проекти каква е електрониката в съветско-руската космонавтика ?

Да ги питаме, но няма да признаят! Те са верни на законите на КГБ! В противан случай, целия свят ще разбере каква кочина е Русия!

"Манхатън" предадоха на рашнаците и Атомната Бомба, което нанесе огромна вреда на нормалното човешко развитие.

Ако само САЩ имаха атомна бомба, то вече доста пъти щяха да са я използвали и във Виетнам и къде ли не. Само шубето от руските бомби ги спира.

Та те руснаците сами като не могат, разбира се, че ще откраднат! Китайците и те са същите, крадци по рождение!

От много време се питах с каква електроника руснаците си оборудват военните машини, а то ето какво било.

Руснаците имат електронна промишленост и си произвеждат всякакви компоненти включително и процесори. Те нямат нужда от внос, за да си сглобят някакво управление

Много яко си зомбиран, щом вярваш на подобни Кремълски измишльотини! Ха ха ха!

3евзек

Едно време и в Правец се произвеждаше електроника, само че крадена. Дори шпиони не бяха нужни. Купуваха чипове, режеха, гледаха и копираха. После стана значително по-трудно и се принудиха по лиценз. Нямаше нужда от внос.

жертвата си заслужава в борбата срещу американския империализъм и световен жандармеризъм

българоамериканските агенти изнасят само националните ни богатства , защото няма народен съд ! един турчин бе казал , че българите не си обичали родината и не я заслужавали ! дали не е прав ?!?

при това населена с индивиди като теб ???

ти , с какво си по-различен от тези индивиди , че говориш развален турски ли ?

А това, че САЩ купува от Русия ракетни двигатели?

официално, с договор за производство и продажба, рашниците ако искат могат и да не ги продават.

Ти къде прочете да става въпрос за кражба?

ам те и руснаците си купуват електроника, бе идиот! МОже и по интернет да си поръчаш, объл.

Вълчанов

Сигурен ли си? :) Зависи какво си поръчваш.

По-евтино е заради работната ръка. Когато китайците им хванат цаката, ще стане още по-добре. Къде мислиш се произвежда електрониката?

Много си прост...

КУПУВАТ, а не КРАДАТ!

Хахаха, кви жалки типчета сте се събрали. Джафкате като махленски бабета.

Само да припомня, че всички подводници, които влизат във въоръжение в САЩ са крадени от немците.

всички настоящи американски пододници са АТОМНИ.

3евзек

Незначителна доработка. Заменили са печката в камбуза с по-мощна.

Обикновен бизнес.

ЕТО ОТКЪДЕ ИДВАТ РУСКИТЕ ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ !

ХА, ХА, ХА! ДА, ама не! Всичко това в което го обвиняват, може свободно да си го закупиш от Китай! Американци и технологии! Няма такова дживотно днес, всичко отдавна е собственост на корпорациите! Пресякъл е на ЧЕРВЕНО нечии интереси! ХАУ! Прос

Това ти го казаха по Алфа ТВ, нали!? Яко ви зомбират! Ха ха ха!

3евзек

Малко си в грешка. Всичко това не може да бъде закупено от Китай. Може да бъде поръчано. От Apple правят точно това - написват си процесорите, после дават написаното на китайци, които пренасят голия програмен код върху силиций.

това не може да е вярно!! руснаците са по напред в технологиите!

Руските циганета освен да крадат, могат ли нещо друго?

Глутницата на сидераста путака 2 седмици клеча в бъзето на бургаската гара за да клепа освободителните натовските танкове на империята на злото !

Идиотизма засега не се класифицира като сериозно заболяване! ХАУ!

мъй не шпионъй, мъй разведчики!