Славчев: Няма основания за по-висока цена на такситата

Таксиметровите шофьори имаха девет години така наречената данъчна ваканция и не плащаха абсолютно никакъв данък.

Обратно в новината

Коментари - Славчев: Няма основания за по-висока цена на такситата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за да са доволни бакшишите, трябва ползването на такси да е задължително! и защо е тази дребнавщина? един лев км.?? направо петарка!

Таксиджиите да са чували за пазарна икономика и ксонкуренция? При соца беше така киселото мляко в цялата страна 23 стотинки и не се променяше с десетилетия.

Не са им нужни ОСНОВАНИЯ.ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ, при това БЕЗНАКАЗАНО. Не сме народ,а мър....ша...

Дайте да видим БВП на такситата и внесеното в хазната от такситата. След това искам да може да си избора всеки човек - 850 лв данък или 10%. Не може правителството да облагодетелства един бранш защото това винаги е за сметка на някой друг.

Цените на всичко в БГ са страшно ниски а на такситата са направо смешни. Можеш цял ден да се возиш за 50-70 лева :-) 25-35 евро :-) Където и да съм ходил..даже бедната Русия, е МНОГО по скъпо (и по честно) от колкото в БГ. В редките случай когато си идвам в БГ да видя роднини за няколко дена, ползвам САМО таксита....просто струват жълти стотинки. Разбирам че за хората в БЪлгария това може и да не е така и да им се вижда много, но както и преди съм казвал...недейте да гледате цените и да се оплаквате от тях...те са направо смешно ниски. Фокусирайте се да изкравате повече и да си вдигнете дохода а не хабите сили и енергия да се негодувате че билета ви е с 5 стотинки по скъп, че такситата са ви почти безплатни а бензина е НАЙ евтинията в ЕС!

а бе кр.етен, ти вчерна плака че водата ти ще сгане от 1.20 лв. на 1.30 лв. днес се пениш че е евтино всичко?? еФтин си ти , смо.тльо!

Наглеци ! Снощи трябваше да питам в 3 таксита за да ме закарат от Мол София до Кауфланд на ул. Скопие 1. 50 ст./км за да се научат да ценят всеки клиент !

Налага ми се веднъж в седмицата да ползвам такси, редовно курса е около 4 лв - 4.20 лв и бакшиша никога не ми връща ресто. Няма значение от коя компания е, дори понякога на 3.90 лв аз му давам 5 и той ми се цупи че нямал дребни. Ако следвам логиката от новите цени излиза че сметката за този курс ще ми е 5-6 лв, в зависимост от светофарите може би 6-7лв. С бакшиша направо ги кажи 8... Знаете ли кога ще се кача на такси за подобна цена, точно никога.

Ми приготви си точни пари, бе. 2х2лв. + 1х20ст.

Иначе монтирате по трафопостовете помпички, наредени пред пункта в кв.Бнековски, че там данъче не се иска.....0.97 лв е литър газ. Всички имаме коли и знаем колко струва да имаш и поддържаш. Нагли сте, май?

ВСЯКО КАЧВАНЕ НА ТАКСИ ТИ СТРУВА 10 ЛВ АКО СИИЗЧАКАШ РЕСТОТО УСТАНОВЯВАШ КАВИ НАГЛИ ПРОСТАЦИ СА

Пуснете Юбер и не се занимавайте с тези високо интелегентни индивиди :)

Побързаха да забранат Юбер в България още преди години. :)

По голямата част от бакшишите са изключитрелно прости и нагли.Никаква угодия нямат.

Патентният данък е алтернативен начин на облагане с ДОД, който плащаме всички. 850 лв. на година плащаме при брутна месечна заплата около 750 лв. По-малко ли изкарват бакшиште в София, за да твърдят, че данъкът е висок? Едва ли.

Да пуснат пак юбер, пък тези да ги оставят и 10 лева на километър да ги направят. Таксиметровите услуги са ни под всякаква критика, мръсни коли, подбират си маршрути, помпат цените, все едно всички на телефона нямаме gps-и и не можем да си направим елементарна сметка. Всеки път като хващам такси се чувствам омърсен, пълни нещастници. Да ме извиняват петимата свестни шофьори на жълти коли в София!

Таксиметровите фирми искат да направят картел, така че дори и таксита, които возят под 1лв. на километър да не конкурират бакшишите. Иначе е много правилно твърдението, че хората сами ще режат кои услуги да използват и кои не.

10лева та да може да избият бензина от Хипотдрума до Младост :)

и от кого го искат? ми да си правят цената един лев. Само ненормалници и велосипедисти ползват таксита в България. За 10 лева до центъра да слушаш простотии на някакви пропадляци и да ти пушат на главата си е направо чиста проба мазохизъм. Такситата са само в много редки случи когато не може да се ползва личния автомобил. същото е и за градския транспорт. Аз съм бял човек висшист с високи доходи и се чувствам крайно не на място какво в градския така и мизерните таксита. Затова в джипарката, жега, музичка и приятно ароматизиран въздух те така. А будалите да мизерства, раята кой я ебава за нещо....

Тъжно е... уж си ВИСШИСТ, а аргументите са ти толкова хаотични и зле представени... Но все пак "разни хора разни идеали".

Да, а може и да има дни без градски транспорт, за да се задължат хората да насила да ползват таксита.

Отдолу нагоре, дъното еволюционната картинка изглежда така: - Зелена еуглена - Бакшиш

Тези забраниха Убер, сега искат да им сложат и минимална цена 1 лв., а повече от половината им таксита са трошки, карани от цигани... поне да предлагат нещо качествено...