Създадоха първото водно такси, работещо със слънчева енергия

Водно електрическо такси, което би могло да намали замърсяванията и задръстванията в градовете с реки, беше тествано за първи път в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха първото водно такси, работещо със слънчева енергия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мяза на плаващ роял....

Един чифт весла и наръчник по гребане няма да са излишни:)

Измислил го е руснакът!

Това което виждат очите ми на снимката категорично не е плавателно средство на въздушна възглавница. Това е малък плавателен съд на динамичен принцип на подръжка (подводни крила), което за да работи ефективно във фаза глисиране (пързаляне) по повърхността на водата изисква висока скорост. Може и да е с електрически двигатели но не видях никъде никакви соларни панели - не и класическите.

Принципът на въздушната възглавница е съвсем различен и се осъществява с нагнетяване на въздух в престилка около лодката за преодоляване на съпротивлението и в същото време придвижване напред посредством голям вентилатор на борда. Това позволява на лодката да се движи с голяма скорост както по вода, така и по суша с равна повърхност. За да се осигури необходимата тяга обаче няма да стигне слънчевата светлина. Това, което виждаме тук е съвсем различно и всъщност е движение на подводни криле.

Какви са тези хора бе. Няма ли да измислят някоя система за залпов огън, която да изпепелява едно село наведнъж РСЗО като "Солнцепек" или пък ЗРК която да сваля стационарни спътници като С-500. Да измислят самолет който да прави задно салто с винт на 180, ще е уникален в света нищо, че няма да е "невидим". А те какво? Някакво си водно такси.

И това водно такси, ще спаси много животи на франсетата, когато по Париж и Франция плъзнат завърналите се от Сирия, Ирак и Либия Джихади Джота, каращи джипове Тойота с леки скорострелни оръдия в каросерията. Е те тогава соларните панели колко животи ще спасят..не е истина!

Един соларен панел не виждам...

... руското е по-добро... не 60 сантиметра над, а под водната повърхност... таман, вечер няма нужда да си топите краката във вода...

Нищо не излиза при кликването ВИДЕО, а линка, ако желаете е : https://link

SeaBubbles функционира на принципа на въздушната възглавница .... Егати и журналистите. Пишат и неразбират. Това е лодка на подводни криле а не на въздушна възглавница.

Десетина и за езерото Ариана и Перловската река..а комисионната за Вас.