Таван се срути върху спалня в дом, купен за €1200 кв. м

Да платиш 1200 евро/кв. м и да ти падне таванът върху спалнята. За тази абсурдна ситуация съобщи потърпевшият Ивайло Йовчев в социалната мрежа.

Обратно в новината

Коментари - Таван се срути върху спалня в дом, купен за €1200 кв. м | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така като чета не само компютърчето ще го излъжат, но и всички вас ще излъжат. Този дефект се получава от това че станаха модерни новите кофражи, някои ламинирани, други лакирани, плочата се получава гладка като тепсия. Вече ги няма старите метални кофражи от които плочата отдолу е грапава и мазилката хваща яко и да искаш после не можеш да я откъртиш. Това че са паднали няколко тавана е само затишие пред буря , това ще бъде непрекъснат процес , до 10 години всички тавани правени по този начин ще паднат, като катализатор ще действат влага, вибрации, земетресения. Решението е изолация-гипскартон директно под плочата.

abasador

късмет, си извадил Ивайло, че не си бил в леглото, защото тази дебела мазилка като нищо можеше да те пребие. Причини за падането на мазилката: кофраж, кофражно масло, варогипсова мазилка 3 до 4 см.... и къде е връзката с бетона? Много колеги строители казват, не ме учи дай ми пари.... ама резултата е на лице, слава на Бог, че няма убит човек. Лек ден.

Забравил е да напише най-важното, кой е строителят????

ВСИЧКИ които си купуват нови жилища (независимо от цената) трябва да са наясно, ЧЕ НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ оторизирана да упражнява каквато и да било контролна функция (не е важно дали в областта на строителство, медицина, фармацевтика, търговия, правораздаване, екология и ВСИЧКО за каквото се сетите) НЕ само, че не контролират, НО и са подкупни и вместо да санкционират нарушителите, те узаконяват БЕЗОБРАЗИЯ от всякакво естество!!!

Това което виждам е недобре залепен гипс картон който се е откъснал ,за късмет при отсъствие на собственика!Останала част е също готова да падне!Да си търси неустойки,ако не са минали 5 години от построяването!

abasador

колега, къде точно видя този гипскартон, ако смея да попитам? Лек ден.

Какви са тия цени бре 1200€ кв.м па те цените на Тенерифе са 1000€ кв.м а един па писал че било и евтино :) нормално било 5000€ кв.м живейте си в маймунарника БГ не ви мислим :)

А, има, и още как! През 2007г. - бума на строителството и съответно - на цените, един предприемач предложи да строи на нашето място и срещу къщата предложи два апартамента в новата сграда. Аз изпитвам ужас от ново строителство, жената - ужас от старо, и докато се нагледаме на какви ли не ужасии из комплексите, сина ми (беше ученик в гимназията) най-после не се стърпя и рече: първо, трябва да си е в квартала, второ - да гледа към парк или детска градина, и трето - да е сграда, строена специално за бивши или настоящи комунистически началници. Формулата сработи, и горещо я препоръчвам на всеки, който сега си търси жилище. Когато другарите строят за себе си, качеството все си е по-друго, нали?

Ех тия манастирски ливади бре...като него знаех тоз квартал си виках сигурно има тук, таме някоя ливадка! А то гора от блокове .... Незнам колко трябва да си мазохист та да се навреш в тая кочина ... Още повече на 1200евро квадрата.......

А на нас бизнесмените лесно ли ни е с тоя глад за кадри да наемаме крастави роми и да плащаме луди заплати по 500-600 лева?После защо паднала мазилката, ще падне като не ни давате да наемаме хора от цял свят!

Хахаха класика БГ. А за селтаците с С класите е прав.

Aми надзора?Надзора бе господа?Да ви кажа ли какво е надзора в България?Едни възпълнички хора на предпенсионна възраст, които много могат да ти обясняват колко са велики но само рахатлуват с шефовете на фирмата лапат пари и нищо не правят.

Така е не е виновен циганинът който идва директно от контейнера да метне две три ръце на път за вкъщи защото той толкова си може и толкова знае.Виновен е оядения надзорник, пърдящ у тях докато се е случвало цялото това безумие.

Цялото строителство у нас без изключение какво е -блок, магистрала, жилища, площади и т.н. ставо по един и същ начин. Голямата фирма на когото трябва прибира примерно 1 млн. Наема подизпълнител, на когото плаща половин милион. Той наема група необразовани цигани, работейки ден за ден, на които плаща материалите и труда общо 200 хиляди и прибира другите 300. Така 80% отива за нови милионери, С класи и кифли, а всичко се руши и пада

Е те тези същите цигани и майстори, обикновено 2/3 от времето работят в Австрия, германия, Англия и испания и отвреме навреме се връщат тука.

Себестойността на грубо строителство варира между 400-500 ев. кв.м макс и то с качественни материали.Дори и издадено до ключ с настилки(паркет, теракот, врати и т.н), отива макс до 700 евро квадрата.Пита се в задача, защо трябва да плащаме ударни печалби на строителните фирми от мин.100% надценка и нагоре.

Защото това е пазара.Като не ти харесва недей купува.Сега разбра ли защо?

Аха, предстватител на строителния бранш.Ех тоз пазар, все той ви е в устата га има критика.А като ви попитат що за тея пари предлагате боклуци, мълчите като бийййп.

Много специалист, много гражданин тук, мутра строител нищо ново, има много качество сгради в София, когато купуваш имот, плащаш на специалист по имоти, да ти каже мнение, иначе резултата е налице

И как ще разбереш че мазилката е 3 см и не е добре захваната бе разбирача.

Сефте чувам за такъв специалист :))) Дали ще може да ме насочите точно какво имате предвид?

ВСИЧКИ сте Софиянци колкото аз англичанин

Продавам вила в Русенско с тават от дъбови греди и сухи букови дъски и пълнеж стар кирпич. Само 1000 лв. за англичани може и паунди на м2. Двор според желанието от 1000 м2 до 10хил.м2.

Както се вижда нулево сцепление между плочата и мазилката-некачествени материали или майстори роми които не знаят изобщо какви са пропорциите на материалите.Освен това можелоза тая дебела мазилка 3 см(?) да сложат една рабицова мрежа , която да захванат за тавана.Отдалече си личи че става въпрос за талибанска работа и талибански контрол.Така е все гледат евтиното фирмите наемат се хвърковати чети от напълно неграмотни ( строително) роми и инженери за по 1000 лв, а в същото време се продава на четворна цена.Иначе колата е за 100 бона и сме големите гъзари.

По Наредба 2 на МРРБ има гаранциони срокове които за мазилката са 5 години . Да заведе дело срещу строителя и надзора . И двамата по принцип ако са регистрирани следва да подържат и застраховки. Надзора най вече , че при три такива нарушения могат да му вземат и лиценза

Старо, ново, няма значение. Когато не се поддържа, всичко се разрушава. Да вземем предвид все по-често падащите асансьори. Та, българина днес е изправен пред труден избор. Дали да му падне тавана или дали да падне с асансьора. И всичко това със средна заплата от 1000 лева, която я взима само по статистика.

И дали да спука гума в дупка.

Еи умнико с име "Живот труден " как се подържа вътрешна таванна мазилка въобще можеш ли да кажещ. Не можеш защото такава подръжка няма

Зависи от мазилката. В случая от статията, купуваш пантофи на съседите.

Пак ли те изтърваха от психиатрията?

Добре, че е било само малко гипскартонче, което явно са го хванали само по ъглите :) Спестили са няколко лева за малко крепежни елементи и резултатът е на лице. Но пък гладните брокери все за по-високи цени сънуват. Е, като има като този да купуват... как да не се продължава с безумното презастрояване??

Това не е висок клас строителство, а шир потреба. Просто са внушили на пострадалия, че купува висок клас строителство. 90% от сградите в "Манастирски ливади" са като това строителство трябва да се внимава за какво си давате парите.

Искаш да кажеш 90% от новите сгради навсякъде в България.

Ако гледаме целокупно в България - процентът е 99...

1200 евро за квадрат в Ман. ливади?!?!?!?. Селяни, добре сте дошли в София!

Сигурно ще го "изплаща" поне 30 години...

мда

Пак си избягал от психото и пишеш с моя ник! Моля, Не му обръщайте внимание! Болен е, нещастникът...

Имал бол пари, дал. Честен богаташ у нас няма. Да са живи и здрави баламурниците

Евала за коментара! Точен и ясен! Ненормална работа! И правилно е написал колегата, имал бол пари, дал ги! Как 1200 евро на квадрат бре?????

Има оферти продава и на 3000 евро квадрата и повече.

Затова на ново стройтелство се носи каска задължително по закон!

Споко така беше и през 1987 година. Таванът в банята падна върху жена ми докато къпеше детето. Добре беше че тя се беше надвесила над него. Ей това българските жени са много яки!!! На нея нищо и нямаше ;) А отиваш в църква и палиш една свещ и това е ....

Оставили сте си строителството на турци и цигани, а искате качество.. не сте наред у главата.. ;)

Затова си купих апартамент старо строителство и съветвам всички да го направят. Дебели и прави стени и просторни помещения.

И със сигурност не си плащал "квадратура", включваща дебелината на стените и т.нар. "идеални части", с които обявен за 100 квадрата апартамент ново строителство е всъщност под 70 квадрата чиста жилищна площ...

Старо-ново, въпрос на късмет е на какво ще попаднеш. Аз в една стара панелка строена от строителни войски на времето съм брал много ядове. Влага и мухъл навсякъде, при буря течеше вода през дупката в полилея, куминът имаше 10см отклонение между горната и долната част. Смотаните майстори и пестящите материали щъкат по тези територии от стотици години.

И съседите като пикат се чува. Това са измислили комунистите, това са построили. Пестиш 10 години, изплащаш още 20, и накрая цял живот слушаш я как някой пика, я как някой киха, я как някое лапе слуша чалга.

От самото видео се вижда, че строителството е некачествено. Първо тази спалня е ужасно малка. Вероятно се води кабинет, защото виждам, че едвам са събрали спалня 1.4 м широка. Радиаторът не е монтиран на правилното място под прозореца, а на съседна стена. Липсва перваз на прозореца. Дори паркетът е монтиран наобратно.

Ти за 1200 евро/кв. м. какво очакваш, Елисейския дворец ли? Като искаш по-хубаво, трябва да дедеш поне 5000 евро/кв. м. Толкова струват хубавите жилища в България. Ама за това трябва образование, учене, и най-вече много усърдна работа!

Много трябва да си образован, че да платиш 20-то-кратна цена мухахахахахахахаха!

Живея в този квартал от 10 год. Никога не съм имала проблем. Улица си имаме . Вик също. ОТ СОФИЯ СЪМ РОДОМ. Навсякъде има помия, тук зависи къде си,не е никък зле !

Майстора е бил много зле образован а тия които са инспектирали ако е имало такива са били на по лошо ниво и от него. Образованието е задължително и важно дори и кенефи да миеш!

Дал е 1200 евро на квадрат, защото е продал стария си апатамент За 800 евро на квдрат , иамал е спестени пари,или е теглил ОТНОСИТЕЛНО малък кредит! Почти всички в България правят така!Продават старо, купуват ново! Никой не е от нулата! Бедние западняци не ме интересуват!

Щом всички правят така и си купуват ново, то на кого продават старото, на бедни западняци ли?

От Пловдив, Хасково и мн. други! Те там са продали за по 500 евро на квадрат например и са в Софето;) Все пак 96% от хората в България живеят собствени жилища!Поне до скоро бе така;)

Неадекватно, какъвто народът дето пише подобни коментари, такива и таваните построени от крадци и непрофесионалисти

Това не е замазка а мазилка толкова му разбира главата и на него освен това кой знае какво е ставало на горния етаж

Брат'чеда отгоре съ й изпикал?!

Имам наследствена къща в София - 1933 година гредоред. Таваните са мазилка върху надрани летви-казва се кара таван. В казармата един такъв кара таван падна върху новобранеца и му смени физиономията за 10-на дена . Скоро си спомних този случай и се замислих за моята физиономия - все пак спя под каратаван равен преди 84 години. Извиках майстор да сложи гипс картон с хващане с дюбели за гредите. Наравихме го , а майстора каза , че не може да си обясни как мазилката върху летвите е хванала толкова здраво. Впечатлило го докато дупчел за дюбелите и коментара му беше , че тази мазилка няма да падне никога. Повтарям : мазилка върхи летви.. О, времена, о нрави ! Живи и здрави всички .... и умната, не Русата!

Ще падне ще падне! Ако не вярваш иди в Центъра на София и виж наследствените къщи на римляните :)))

84 години не е паднал , приятелю. Налсествените къщи на римляните са строени от комшиите римляни през нощта , за да не ги хване надзора-придаваха по стаичка за два -три дена , а моята къща е строена от майстори-трънчани и финансирана от поп..... Е , сигурно един ден щеше да падне....все някога.. тук си прав

за да се хване към летвичките освен киреч и пясък старите майстори слагаха и човешки косми. Питай някой дърт бръснар да ти каже, косите кат ги срижеха не ги хвърляха, ами ги продаваха на дюлгерето.

Ивайло, по-добре вместо да ги "благославяш", да беше написал името на фирмата и по възможност на "майсторЯта"(че не им знаем името).

Таван се срути върху спалня в дом, купен за €1200 кв. м Понеже и ни е сме овце , и затова ни продават такива "кошари" за по 1200 евро квадрата.Като по "демократичните стандарти,тук влиза и балкона и общите части- всички те по 1200 евро. Да не говорим , че една стая с кухненски бокс се води едностаен апартамент, което по всички нормални стандарти е една стая , хол и кухня.

Да не говорим, че апартамент в "Полигона" е обявен като находящ се в "Изток" и е уточнено, че гледа към ул."Ю.Гагарин".

Ти добре си написал, ама какво общо имат "демократичните" стандарти, Петрове? Фирмите измамници, купили земята на безценица, фирмите измамници - строители, прокурори, общински служители, гладни архитекти - всичките са комундели.... Каква Демокрация?

Гаранция няма ли? Да си ползва гаранцията човекът. Аз съм ползвал гаранция за чисто нов автомобил мерцедес, за телефон, за компютър. Няколко пъти съм виждал паднала мазилка от таван. Не изглежда баш така както е на снимката.

Мутрите строят в Манасгирските ливади прескъпи кафези за ливади, блоковете са така нагъчкани, че можете да гледате безплатно шоу, кеф ви порно, кеф ви садо-мазо, кеф ви бой или готварство, при това в Изпълнение на ВИПростипутки, дупетати, и кАстрати. Виждал съм как бияъ с камшил Черната Златка, как Емил гадателв на времето лъска бастуни...

Дираджии защо ми баннахте айпито на мобилния!??? Никога не съм имала изтрит коментар, какво ви става!??

От жегата ще е - аз имам пък бан в спортните новини.

строителните техникуми,СПТУ по строителство..... Къщата ми вън и вътре е измазана през 77-ма,няма см.паднала мазилка,но бяха майстори и не жалеха цимента.

Абе може ли да обясниш, защо масово панелките и не само панелките строени преди повече от 30 години са с изпопадали мазилки, че и тук таме и навеси?

всеки си влиза в апартамента и не ебава за нищо.Докато съберат пари за елементарен ремонт минават петилетки и ремонта вече става сериозен.Зимата няма кой да почисти и снега пред входовете,газят,но не чистят да не се прекарат.Орташката кобила и кучетата не я ядат.

Фирмата построила блока е........................................ .................................... следва продължение. Ще я обявими след тайно наддаване.

Не разбирам от строителство, но....Преди около 8 години ми се случи да минавам покрай жилищните и хотелски комплекси в м."Бетоловото" до Разлог. Там е прехваления голф на "Балканстрой". Та....гледам аз едни млади момчета, които се мотаят покрай 2-3 носещи колони на една от кооперациите. Колоните със свален кофраж и .....що да видя?! Ми то де'факто бетон има тук таме, а арматурата се гледа и чак прозира през нея! А те, големите строители, действат с едни мистрии и разтворче от цемент, запушват зейналите фуги. Може и така да стават нещата и да се оправят, ама тези колони ще държат ли 5 етажен блок? И там хора ще купят апартаменти и ще живеят? А бе, весело да е и да се плати, а после собствениците да му мислят!

В манастирски ливади,купувачите се наричат -ЛИВАДИ Ще има касапи докато има добитък и балъци. Пострадалият няма смелост и дупе да каже кой е строител и от коя фирма прокер е купил жилището. Защото е страхливец.Като пишеш и като се вдигаш в атака ще казваш всичко. Сега той се измъзулва лекичко,та да му направят ремонта и да не засъдят за антиреклама и щети. Байчо,давай смело. Казвай коя велика фирма те натовари. Не трая като някаква мишка.

Във фейсбук фирмата е обявена, тук в статията са я спестили.

Ами, драги новософиянец, да си бе стоял в родната къща на дядо си в Криводол или Хаджидимово, или Горно Надолнище, или Долно Уйно, или където и да наоколо, нямаше да изпразниш няколко стотици хилки евро за това безумие, наречено нов дом в София. Гледах тези дни исторически преглед - та в деня, в който София става столица, населението там е едва 11 хиляди жители, облечени в парцали, с цървули и магарешки каруци. Тогава Шумен, Плевен, Русе, В.Търново са с по над 30 хил. жители. Така измислената столица София започва своето развитие до днес, когато там живеят над 1.5 млн нещастници в панелни гета, цигански махали, и съвсем малко в централните райони и стари архитектурни сгради, където шумкарите са се нанесли, избивайки богатите граждани при комунистическия преврат 1944 г. Това е печалната истина за т.н. столица. Жалка картина, мръсотия, цигания, презастрояване, простотия - това е София. Добре дошли в помията!

Когато парите в държавата се държат от шепа наследници на шумкари е така. На село - глад и мизерия.

Всяка покупка на жилище върви със застраховка живот. Веднъж за кредита и веднъж да не се срути самото жилище.

Спокойно бе хора.Затова има гаранционни срокове. В тези срокове се отстраняват дефектите.Това са скрити дефекти и при подписване на акт 16 не се виждат,тоест не са явни. Ще Му измажат тавани,ще му платят отбив ако трябва от цената,ако дефекта е неотстраним. Всичко е регламентирано от времето на ПКС и ЗТСУ и ППЗТСУ

Ама кой ще го направи всичко това, защото строителя вече може да е фалирал или да е напуснал трайно страната?

За какъв акт 16 говор бе овньо?! Прочел ли си някога ЗУТ и знаеш ли, че в ГРАЖДАНСКОТО СТРОИТЕЛСТВО такъв АКТ 16 не съществува?! Надзора който е издал РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА ПОЛЗВАНЕ солидарно със СТРОИТЕЛЯ трябва да застанат на подсъдимата скамейка.

Добре,всичко е регламентирено,но когато контролните органи си затварят очите и когато строителите не спазват гаранционните условия?Защо тези,които регламентират не са предвидили достатъчно ефикасни санкции,за да няма подобни безобразия?

Кой е построил блока? Моля за информация? Не ми се копува от него! Предварително благодаря!

Откъдето и да купиш, все тая. Щом изобщо се замисляш да купуваш на тези цени, значи информация не ти трябва. Ти си част от материала.

Няма значение кой е. От никой не се кОпува!

А ИМА ГЛУПЦИ, КОИТО ИСКАТ ДА РАЗРУШАТ ПАНЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ

върху плочата на тавана трябва да се полага тънка замазка. Сега има някои майстори,които слагат по-дебела това число и за изравняване на вдлъбнати места. Затова се получава отлепване на мазилката. Най-добре е гипсо картон или тънка гипсова шпаколовка. Тънка,рабрахте ли !