Родилка почина след спешно секцио в Търговище

36-годишна родилка е починала снощи в болницата в Търговище, час след като е родила със спешно секцио.

Обратно в новината

Коментари - Родилка почина след спешно секцио в Търговище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

umirat hora a lekarite nikoga ne sa vinovni tayi e nespasqema druga sahto kakvo e tova mahnete gi teyi nekadarnici kolko jivota yatrivat

ако случайно пациентът оживее, това е в резултат на бързата и компетентна намеса на лекарите, а ако умре - това е защото е страдал от фатална болест, която се е проявила внезапно, и въпреки бързата и компетентна намеса на лекарите.

Ако случайно безсмъртието беше част от човека - да те разбера. Но човека е крехко същество - умира от болести, травми, старост.... Понякога просто го трясва инфаркт/инсулт/ емболия и нещата приключват с некролог по-рано от предвиденото.

болници "дежурните" прескачат да свършат туй онуй през нощната смяна. Скоро ми разказаха за жена с изтекли води, която постъпила в селската болница, но нямало дежурен лекар и й биели инжекции за задържане , че да остиска докато се наспи доктора. Нещо като внезапни проверки по време на дежурства някой да прави от страна на здравното министерство?! Само като се преобърне колата тръгват да търсят пътищата...

Това фолклористите сте голяма работа.

Абе защо пишеш глупости? Всеки може да напише "разказаха ми...'! Не се излагай с такива плоски вицове!

Родилка с парамедици в линейка и дистанционно наблюдение на функции...господ да ни пази.

Обикновено акушер-гинеколог в линейката е шофьорът.

Лекарите в България още ли не знаят, че има антитромбоцитни лекарствени средства. И са много. И не са толкова скъпи. Най-популярното такова е 7 лева 30 тб и се пие по 1 тб на ден. И са задължителни след операции вкл. секцио. Ало, 21 век сме вече!

...ученото си е учено , нали знаеш , и в ....... да те оставят , от глад няма да умреш .

Ти си типичния пример за народната мъдрост - За неукият да плува морето е до колене!

От селски бекове акъли не щем. Човека си го е казал. Защо не се прави в българските болници? Жените ви и дъщерите ви измряха, а вие като п.тки само мечите по форумите да се направите на мъже.Страхливци!

И все пак антифибринолитиците не са панацея. Понякога болестите са по-силни от възможностите на съвременната медицина.

Принципът е , че ние трябва да направим всичко, каквото трябва, точно както трябва. Поне да свалим процента вероятност да се случи лошото. А тук какво имаме - мърлява работа, липса на профилактика и т.н. и лошото е на лице. Надявам се схващате разликата.

goose

"На родилката са направени изследвания, при която била установена емболия. Именно заради нея жената имала проблеми със сърцето и белия дроб. Лекарствата, с които е трябвало да бъде лекувана, са могли да доведат до получаването на т.нар. ДИК-синдром (диceминиpaнa интpaвaзaлнa кoaгyлaция). Той не позволява кръвта да се съсирва." Няма добро лекарство, има правилно такова ... на 100% съм сигурен, че ако и бяха дали антикоагуланти и беше умряла от ДИК, Вие щяхте да сте сред първите, които обясняват, че лекарството я е убило ...

аз знам, че при раждане жената е с единя крак в гроба

Приказки от 17 века ,когато са раждали на нивата. Не, мерси, вече сме 21 век, има болници, лекари, стерилна среда, апаратура и т.н. Така че не търсете оправдание за случилото се. Една майка е починала, две деца остават сираци, Какво обяснение за това??? Вие нормални ли сте???

Господ да я прости жената! А на семейството и много сили и кураж да отгледат децата й.

Емболийка - органчета - пачки - хей, живот, здравей! Да са ни живи и здрави корумпираните убийци в бели престилки! За бога братя НЕ ходете на "лекар" в бълХария! Това не са лекари, това са освирепели за пари некадърни изроди! По-добре да умрете в адски мъки БЕЗ тяхна "помощ" от колкото да умрете в адски мъки с техна "помош" и с вашите пари!

Баси интелекта....поне провери в google за какво става въпрос....имам предвид състоянието наречено-белодробна емболия

Тук вече става въпрос за статистика! Погледни само за тази година колко станаха тия емболии след секцио!!!

спирт в спринцовка - вода в спринцовка и разбира се класиката ВЪЗДУХ в спринцовка - резултата е... Айде сега ти виж в гугъл! Публична тайна е че в Лайнария "лекарите" убиват пациентите си за да им крадат органите! Как мислиш хирург купува къща в Бояна? С какво, с 5000 лв заплата ли?

А колко цезарови са направени в Бг..?..тази година?за статистиката....брои починали уножено по 100 и : на броя цезарови... .

Верно?.. Имаш ли понятие какво е експлантация....и при какви условия се прави?....

Пожелавам ти скоро да ти се случи това което съветваш другите да правят. Да са живи и здрави лекарите,че без тях сме за никъде. Всеки ден тези хора спасяват нечий живот ,но тогава нищо не пише.

Благодаря за пожеланието, да ти се връща многократно! Ти защо мислиш го пиша? Знам го от опит, тези боклуци са най-корумпираните помияри във вселената. Искат пари за всичко! В клиниките няма АНАЛГИН, няма ТЕРМОМЕТЪР, няма АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ!!! Но за сметка на това смяната на подлога е 5-10 лв, сестрите искат по 50 лв на ден за да дават лекарства на лежащо болен, а т.н. "лекари" за по-малко от 500-600 лв дори не искат да говорят с теб. И какъв мислиш е резултата? Един некадърник да го заринеш до уши в пари ПАК си остава некадърник,ако и да се върти на пети пред теб! Затова аз лично ги заплашвам и им налитам, знаеш ли как тичам мама им мръсна, много ги е шубе като видят сопата! В Чалгария има един ЕДИНСТВЕН начин да си ОК, бъди силен, бъди як, бъги груб, бъди първичен! Бой, бой и пак бой! Магарето е животно и разбира от бой, човека е животно, значи и той разбира от бой!

Хора ,разберете на 36-т години да ражда,риска е голям. Моята жена роди на 31-а години и я водеха стара първескиня,само че,това беше при соца. Риска при раждане винаги е голям и докторите не винаги са всесилни .Журналята обаче винаги търсят сензация, защото при тях за простотиите който бълват няма наказание.

Мда, то и на запад след 35 мрат като мухи при секциото нали?!

Никога ,ама никога няма да ти дадат точна статистика и освен това в България не мрат като мухи при секцио. Не забравяй, че журналята търсят сензацията.

На жената не и е било първо раждане, бе умник! Раждала е за втори път. Бабите ни са раждали поредното си дете и на 40 и не са го приемали за нещо изключително. Така, че какви ги говориш, че 36 е късно за второ раждане?!

Всяка операция носи риск и то голям.Може да умреш и като ти извадят зъб,ако не се сасири кръвта.На българина ,обаче няма как да го обясниш.Не защитавам лекарите ,но нали си на ясно ,че не са всесилни.

Всяка операция носи риск и то голям.Може да умреш и като ти извадят зъб,ако не се сасири кръвта.На българина ,обаче няма как да го обясниш.Не защитавам лекарите ,но нали си на ясно ,че не са всесилни.На 40 бабите ни не са раждали защото на 18 вече са били стари моми и не са раждали със секцио.

А къде да раждаме, като сме бедни. На запад не ни признават за бежанци, че да ни дават помощи.

Аман от малоумни коментари. 1во, от белодробна емболия са особено застрашени бременните навсякъде по света, за съжаление това се случва навсякъде и почти нищо не може да е направи по въпроса. Независимо дали си в САЩ, Германия или Русия. Спрете да си го изкарвате на лекарите, затова че имате свои вътрешни проблеми. 2ро, как пък не спряха нашите медии да бълват само и единствено негативни новини. То ще си кажеш, че живеем в Сирия по време на война.

Много си хладнокръвен. Изглежда не ти предстои раждане...или такова на някой близък. Иначе цялата ти философия щеше да се свие и свре някъде на тъмно.

жалко за женичката, но добре че е дала един живот! светла и памет!

Да, дано някой вещ педиатър не го погуби и него...

За Бога не раждайте роби на тази държава!!! Обществото ни е на нивото 1945 година и по-зле от следвоенно !!! Според Новия Световен ред - ще се редуцираме до 5 милиона - вървим успешно към стопяване...

А според ротшилд-овец до 2030 г. няма да има жив българин и България.

Алчни лекари търговци!

Важното е че сирийките раждат безпроблемно, че наскоро направиха някакво уникално лечение на бременна румънка в Бургас, българките кучета ги яли, тяхната работа е само да плащат осигуровки, че да може други да ползват.

Статистически такава емболия може да се слечи 3 или 4 пъти годишно в България. Ти за колко такива случаи чу тази година? Ако е за първи път значи сме имали късмет. Божа работа казано иначе. И статистиката отчита всички раждания, а това е бил извънреден случай без планиране.

Спокойна си, `щот не си бременна! А, иначе и в новината пише, че е втори случай за годината. Та според теб ще има още "само" 1-2 "късметлийки", нека сме спокойни?!

И защо си насочила коментара си към мен? Аз какво съм писал, ти какво си прочела, пък какво коментираш? А, нещо мозък, четене, мислене в тебе? Ама понеже си ми го писала, да ти отговоря - това за България е пореден случай на емболия при родилка. Аз поне от началото на годината знам за 7-8 такива случаи. Дали е вярна диагнозата не знам, но това за 8 месеца е ужасно много. Първо. А второ по законите на медицината при секцио и операции се дават медикаменти, разреждащи кръвта, за да не се стигне до там. Искаш ли да се обзаложим, че на тази родилка точно не са и дадени медикаменти. Нали е бедна жена от село, кучета я яли. Сега схвана ли защо съм бесен или???

Моля???...4 случая годишно?.....аре стига бе....ми виж кво...от собствен опит...в хирургично отделение до сега....9(от началото на годината).....

Най-много смъртни случай има при катастрофи и раждания...Плашещо е!

Не мога вече, омръзна ми от лоши новини! И сега две дичица остават без майка. Съболезнования и сила на близките, няма какво повече да кажа!

каквото и да казвате - признайте си че не си обръщаме внимание на здравето. когато вече нещата станат меобратими се сещаме за помощ. така и с тази родилка - за да има спешно секцио,вероятно има и някаква друга причина за проблема. само че е пропусната да се съобщи на екипа. а иначе виновни сега много и все лекари. да се ходи редовно на консултации и да изражда проследяващия бременността лекар. тогава изненадите ще бъдат минимални. иначе бог да я прости жената. никой не го иска това. просто една поредица от пропуски - както от страна на пациента, така и от страна на системата.

Познай! Ще те изненадам. Моя приятелка, която е лекар забременя. Нямаше по-стриктна от нея. Освен задължителните консултации правеше и други изследвания, които заплащаше сама. Беше абсолютно здрава, щастлива млада жена. Като казвам здрава имам предвид от пръстчето на крака до кътниците в устата и. Най-изпълнителната, най-редовна на консултации. И при раждането детето почина. И какво? Пак ли ще кажеш, че тя е виновна, защото е мърлява? Или мърлячите са колегите в бяло?

Към трите въпросителни ??? и към другите във форума разбира се - само още нещо за размисъл - не оправдавам никого и не искам да хвърлям вина върху никого. Факт е обаче, че в цял свят раждането се приема за нормален физиологичен процес и забележете - застрахователите не го плащат, а само срещу допълнителна вноска. Това какво ви говори - че никой не може да каже какво ще се случи, само може да се предвижда. А и вижте статистиката - винаги има усложнения в рамките на 6-15%. Така е в цял свят. Жалко отново за детенцето на вашата позната, но трябва да се гледа глобално на проблема усложнения в медицината. Дори самата тя като наука се е развивала на такъв принцип - мъртвите учат живите.

Жалко за жената. И жалко за "новината". Сега ще почнат едни изводи ... И най-накрая ще се гласуват общи пари за частните болници.

Повечето лекари са със купени дипломи,вие какво искате да не умирате ли при тези неграмотници които са дали хипократова клетва.

Няма Хипократова клетва, има преписване по изпитите и после търговци дистрибутори на лекарства,убийци.

Лека и пръст на жената... Май е трябвало много по-рано да отиде при доктор. :(

Докторите си го казват във прав текст,за толкова пари,толкова работа,не им се работи пропускат грешки,които са фатални и пациента умира,но във затвора лекар още няма за убийство по немарливост от негова страна,било то пиян на смяна,или мързел.

или неграмотен

Пак ли ти, бе ? Не знаех, че и в акушерството си капацитет .

Само един на този свят е безгрешен... за нас. А пред себе си той знае!

А кой да им проследява кръвосъсирващите фактори в кръвта ,на бременните в България. Какво им пука на лекарите, че всяка бременност носи риск от тромбоза и емболия.

И защо да го правят? Разписваш че няма да им търсиш съдебна отговорност, и ето ти професионализъм, образование, хуманност и призвание. То и да си платиш, некадърника си е все такъв. Младите доктори избягаха не само заради парите, а и заради комунистическото мислене в тия среди.

щеше да е смешно, ако не беше траурната новина! какви комунисти намери ти тук бе! тия младите знаят това само като мръсна дума...като ругатня. може ли заради ругатня да напуснеш страната си?! грехота е да се правят политически пропаганди на чужд гроб, да знаеш, ей!

Жалко за починалите млади жени!Само не разбрах-защо споменавате,че това се случва често в развитите страни?Знаете,че сме от последната 3-та група-бавноразвиващи се!И то на 57-мо място!Затова и добрите лекари-бягат!!!!!!!Жалко за....майките и съболезнования на близките!

Абе тези доктори животно ли израждат,или всичките са тройкаджии.