Валония провали преговорите на Канада с ЕС за СЕТА

Преговорите на канадския министър на търговията и ЕС с премиера на белгийската провинция Валония за търговското споразумение CETA са приключили неуспешно.

Обратно в новината

Коментари - Валония провали преговорите на Канада с ЕС за СЕТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мин.президентът на Валония вчера: НЯМА ДА КУПЯ КОТКА В ЧУВАЛ!!

Валонците провалят предизборното пъчене на ББ.

Голяма заблуда е, че демокрацията днес означава управление в ръцете на народа. Днес властта е в ръцете на: - олигарси - малцинствени групи - корпорации Зеехофер, министър-председател на Бавария: "Тези, които избираме, не решават нищо, а тези, които решават, те не се избират". Само в Хърватска проведоха референдум за еднополовите бракове и след неуспешния опит на гейовете, техния премиер-министър каза: "това е последният път, когато мнозинството ще налага своето мнение на малцинството".

""""това е последният път, когато мнозинството ще налага своето мнение на малцинството""""".Е затова у нас не се провеждат референдуми.Нито за членство в ЕС и НАТО,нито за други важни решения

къде живееш,в българия през ден има референдуми

на германците-хората са бесни. Виждат огромния интерес на Канада и натискът да се подпише проклетото споразумение. Естествено зад всичко това стои САЩ, тъй като чрзе СЕТА корпорациите им влизат в Европа-и не само, за да търгуват, а главно за да ни управляват. Те и сега могат да търгуват, митата не са никак високи.Целта е съвсем друга.Да могат да съдят държави за нарушаване на клаузи.Филип Морис осъди Уругвай на 25 млн.долара, защото в/у цигарената кутия надписът "тютюнопушенето вреди" е по-широк от уговореното! Иначе глобите са в млрд. при най-малкото нарушение-напр.за надпис-съдържа ГМО, ще съдят БГ за ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ! По нашето право това разтегливо понятие НЕ СЪЩЕСТВУВА.

" германците-хората са бесни." Стига сте се излагали! Знаем ги тия германците-хора, същите като нашите КОНТРАпротестиращи! На същата хранилка, със същите опорни точки! Истинската гнус на Германия! От къде ли са ги докарали с автобуси като нашите?

Новина отпреди 10мин.:Канадската минист.на търговията Фриланд/вие само й вижте снимката-/нищо лично/ днес е заявали, че се връща на масата на преговорите въпреки несъгласието на Валония. А Мартин Шулц проявява невероятно рвение за убеждаване на валонците.... Май ни беше кратка радостта?

И защо мислиш, че след като вчера Валония устоя и стана пример за милиони европейци и подкрепата за нея в момента е огромна ще се огънат? Те не го направиха вчера, когато бяха сами и под невероятен натиск и заплахи, сега ли да го направят, когато 90% от хората в Европа твърдо заявяват подкрепата си за Валония?

са им предложили предоговаряне на клаузите /само за тях/ относно ГМО, околна среда, арбитраж. Т.е. канадците са готови най-заробващите клаузи за Валония да отпаднат, но договорът да се подпише! Та може и да отстъпят, натискът в/у тях е огромен,вкл. и от мин.председателя на Белгия, чията провинция са.

Нашият тиквеник много ентусиазирано ни разказваше как сме щели да получим безвизов режим с Канада. Само пълни глупаци или цигани може да се радват на това. Ако наистина стане, то 1-2 милиона българи ще изчезнат от картата на България. В замяна Канада ще ни засипе с месо и продукти с хормони и ГМО (вредни за здравето), на много ниски цени, което ще фалира масово нашите производители. Та не разбрах Бойко и другите дебили защо са се съгласили да подписват тоя договор, и защо сега плачат, че някакви умни хора са попречили на това.

"Нашият тиквеник" не се съгласява за първи път на нещо, което е в ущърб на държавата ни и народа ни. Това се нарича "отрицателен суверенитет" на практика, т.е. приемаш неща, които са зле дори за ГЕРБ и компания, понеже Големият брат ти ги изисква. С други думи, те карат да извършиш самоубийство, а ти им доказваш предаността си, като същевременно изтъкваш някакви смехотворни "ползи". Дано не се разберат, защото едно такова споразумение е епохално и слага край на суверенитета на националните държави, много от които и без друго на практика обслужват интересите на транснационалните гиганти-корпорации, но вече ще бъде не само де факто, а и де юре. И народът нищо няма да може да каже и да негодува, понеже, видиш ли, има подписани договори... Само че какво се случва, когато подписалите договора са нелегитимни / спечелили са властта с измама/ не са овластени от народа да сключват подобни договори? Имаме ли морално задължение да се ангажираме с изпълнението на сключените от тях споразумения и да връщаме взетите от тях заробващи ни заеми? Имаме ли задължение да се съобразяваме в политиките на национално предателство? Освен ако не сме наистина избрали и не подкрепяме тези, които ги прилагат.

Изглежда лобистите са забравили да ги стимулират, като са решили, че нищо не зависи от шепа валонски селяни. Иначе как да си обясним, че цяла Европа от много време се тресе от протести, а политическата върхушка навсякъде гласува в американски интерес и срещу интереса на собствените си национални икономики...

Да живее Валония! Пример за всички прогресивни и истински демократични хора! Братя Българи, нека се поучим от тях и да махнем мутрите от властта! Никой не е дал право на мутрата да ни продава на турци и американци! Долу мутрата! Да си изберем достойни и честни хора!

Солидарност с парламента на Валониа.

Пак ще го повторя-Валонците са пряки наследници на Карл V . Точно тоя за когото национал-социалистите са го издигали в култ. Невиждам нищо нелогично в постъпката им.

Евала на белгийците. Всички трябва да сме им благодарни.

Даа, европейците не искат СЕТА! Не искат и джагалите-нашественици, но въпреки това ЕС-управниците и техните глашатаи ни повтарят нон стоп, че в Европа цари демокрация и европейски ценности!

Валония-1 400 000 жители се опълчи САМА на този заробващ договор! 500 000 000 от които положително ок.85% са ПРОТИВ/и управляващите го знаят много добре/не могат да се справят! Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА? Това ли са широко пропагандираните евроатлант.ценности? Управляващите да вървят против интересите на народите си? Пак ли сме безсилни да отстояваме интересите си-в случая здраве, околна среда, а бе всички аспекти на живота. 500 млн.допускаме да ни управляват чужди големи компании! Ами то-каква е разликата от соца? Е, как каква-МОЖЕМ ДА СИ ГОВОРИМ ПО ВЪПРОСА И ДА ПСУВАМЕ -предоставен ни е социален отдушник!

" европейците не искат СЕТА" Ха ха ха! Европейците не искали СЕТА! Кого ще заблудят няколко платени и некадърни боклука, по нищо не различаващи се от нашите КОНТРАпротестиращи?! И парите им от същото място идват! И опорните им точки също толкова смешни, та чака жалки!

Единствения платен и некадърен боклук в този форум си самия ти! Жалко е че си толкова тъп, че сам не можеш да осъзнаеш колко си тъп! Точно като шефчето ти Борисов!

Който иска СЕТА да ходи в Канада и да се радва, на онова, което вече са постигнали канадците. Но не може някой НАСИЛА да ни налага пътища, които не приемаме и чиито лоши плодове самите канадци и американци (най-болната нация на света, въпреки "великото" им "здравеопазване") берат от много години. Показателно е как се опитват на налагат подобни споразумения, ПРИ ВСЕ ЧЕ знаят, че информираните хора са масово против тях, а тези които са уж за, са всъщност или заблудени или купени. Това са изтърканите "демократични" ценности... Да цитирам един стар американски филм: "Ти се изправяш пред малкия си 21-инчов екран и виеш за Америка и за демокрацията. Няма Америка! Няма демокрация! Има само IBM, и ITT, и АТ&T, и DuPont, Dow, Union Carbide, и Exxon. Това са нациите в света днес..."

На валонците ще им спретнат сега една цветна революция и ще подпишат. Така се прави днес "демокрацията".

Добре звучи и валонска пролет.Само да се превърне във вариант на прославутите арабски пролети , които всички се превърнаха в люти зими с помощта на чичко Сам

За съжаление точно така стоят нещата. Безумно е, че никъде хората не искат това търговско споразумение, а масово парламентите гласуват за него. Само валонският парламент ли се съобразява с мнението и интересите на избирателите си!? Ега ти и демокрацията!

А България размени кон за кокошка. Поне да бяха изисквали от канадците още: - признаване на нашите дипломи за висше образование; - свободен достъп до пазара на труда в Канада; - гаранции, че месо с хормони и ГМО няма да влезе в България.

Ама не е точно така , ние разменихме кон за тъпкана с хормони на растежа и хранена с ГМО ,кокошка

не е давал съгласието си за подписване на това споразумение.

А кой тогава е подписал документа от българската страна?

Боко тиквата дето всичко решава сам ама като стане напечено ''другите'' са виновни

Едно може би малко избързващо с оптимизма си заглавие на публикация на френския сайт Ситоайен вейор - "СЕТА, Канада обявява провал на преговорите" ("CETA: Le Canada annonce la fin et l'échec des négociations", 21 octobre 2016, Citoyen veilleur), която обаче завършва с признателното за нас: "Голяма благодарност на валонците и на България, затова че казват не" ("Un grand merci aux Wallons et aux Bulgare, comme quoi, il suffit de dire non."

браво на валонците!!! засега удържаме. СЕТа е проводинк за търговското споразумение със сащ, което ще бъде пагубно да Европа

Браво и на България, и на Рунъния! Засега!

знаеха ЗАЩО сме против изобщо нямаше да ни уважават! Не са разбрали, че нашите продажници НЕ СА ПРОТИВ СЕТА, а настояват за визи, за да замажат очите на хората! Ами-няма да ги поправяме, нека си мислят, че и ние се борим с/у заробващия договор....

Изобщо не е сигурно дали това е провал или победа на здравия разум

Небивал късмет! А хората още спят и сънуват рога на изобилието, който ще рукне като ни напъплят отровните храни и непознатите болести, начело с РАКът, съпътстващи ги. Дори самата Пандора не си е давала сметка какво ще стане, дори при едничко надникване в кутията...

само да допълня,че канада няма нужда от сета за да внася храни от сащ,където са генномодицираните храни,вероятно около 50% са внос от там,но има нужда от европеиските храни,понеже от земите ни тече мляко и мед,но пак ще кажа,каква е връзката за внос на храните за белгията?целта е европеиски хражи за износ към канада,защото имат нужда,а ние имаме нужда от петрол и дървен матерял.по принципа на международните принципи за запазване на собствените ресурси за по дълго време,освобождават се от мита чуждите за внос в суров вид,тоест на трупи или на сушени талпи нерендосани.ето какво ни е необходимо и за българскят бизнес,освен за падането на визите.да прави се и без сета,но необходимостта от международни споразуменя на правителства поставят в рамки правилата,които са необходими за коректност пример инкотермс 2000. та така исках да допълня че не виждам смисъла да спират споразумението,което е в наш интерес

Няма как да го коментираш с чии интерес е. Тъй като правят всичко възможно споразумението да бъде тайно.

СЕТА не е за търговия и мита,а за защита на инвестициите!Тя търговията си върви и без СЕТА!Търгувай -кой ти пречи, ама не си сваляй стандартите!ГМО -да си го ядат те!Хормони в месото?Айде обратно... Как няма да е еФтинко, като е отровен боклук!

Да побративим Валония с България !

neva6

Защо нямаме такива политици и ние!

Защото сме глупави и си избираме да ни управляват педали.

Ако тези вавилонци не спрат да се инатят и да спъват прогреса на Евроатлантическата Циливилизация, твърде е възможно скоро да изпитат остра и непреодолима нужда от демократизация и сваляне на кървав диктаторски РЕЖИМ! Да си знаят, не че нещо...

Вики, ти ли си, опече ли вече КУРабийките за тази провинция а ???!!!

Знаеш ли кой е бил господар на тази земя-Карл V . Цяла Германия,Австрия,Испания и половин Италия са били негови.Говорил е само на френски-защото му е бил родния език. Нещо да ти говори това-нещо за ...дали в гените им не тече кръвта на Великия.

прекалено много си повярваха евреите на утопията, че те ше са са господари на света, а човечеството гои. Първо се провалиха в Близкия изток, след това в Украйна, събудиха заспалата мечка Русия и тя сега е по- силна отвсякога, Китай наложи юана, а сега слава богу и Европа отказа мераците им. Тези хора са световно зло за всички времена!

99 процента от европейците не искат СЕТА! Как се манипулира Европа така, че само Валония е препъникамъка?

Корупция и пропаганда, Бате! Такова медийно затъмнение и манипулации виждал ли си някога? Д-р Гьобелс пасти да яде...

Аха, аха да станем всички космонавти зобайки ГМО-тата и ..отлагане на мечтите. Дано танте изпрати Боби да ги пребори. Той, нали винаги е победител, няма как да му откажат !

И какво сега излиза: няма падане на канадските визи, ако американците не започнат да продават боклуците и ГМО продуктите си на европейския пазар и да диктуват еднолично търговските условия. Нашата мутра даже пък и се биеше вчера в гърдите, че е успял да договори такива велики условия, само по това може да си направим извод колко му е умствения капацитет и как защитава националните интереси. Той въобще не може и да си представи, че някакви си валонци ще се опънат на целия ЕС и ще му провалят хвалбите.

Няма такава държава Валония. Насъскват американците срещу хората там, оправдават се. Никакво достойнство нямат политици, журналисти. Валония не може да блокира нищо, поради горепосоченото. Лъже нашият човек, вероятно защото не знае.

Четете и гледайте чуждите медии! Защото-по нашите ТВ просто НЯМА НОВИНИ има само дезинформиця-съзнателна или неволна. Вчера в 18ч. вече се знаеше,че CETA няма да се подписва заради Валония.По немската ТВ показаха всички подробности, както и интервюта,видеа от срещата... В "Още от деня", което започна в 18.45 водещата журналистка интервюира двама депутати-НИТО ТЯ нито депутатите знаех как се развиват събитията, говориха си за водещи се преговори по СЕТА. След тях вече не гледах, но чух водещата да казва :След като вече СЕТА е подписана...естествено този, с когото говореше също си нямаше хал хабер.... Обадих се в БНТ а там ми отговориха АМИ ГЛЕДАЙТЕ СИ НЕМСКИТЕ НОВИНИ и ми треснаха телефона. Е добре, това е въпрос от съществено значение и НИКОЙ не се интересува от него. А пък БНТ нямат ли връзка с новините по света-жалка история. При това-тези договори са ми известни, чела съм ги, занимавала съм се с тях/интересувам се като адвокат/ Кой знае каква информация получавам по въпроси, от които нямам представа. Отдавна наблюдавам,че специално ВЪНШНИ НОВИНИ по ТВ НЯМА. Дали всичко това е нарочно или от незнание и нехайство???

тя или са много прости или изпълняват друга заръка. абсолютно всички хранителни продукти в канада се внасят.или да го кажа канада няма износ на никакви хранителни продукти има само внос,понеже земите им раждат само дървета и петрол и каква е опасността за тъпата белгииска провинция за генномодифицираните храни???къде е логиката??? провинцята мисли за канадата???? изключено... това са мурафети ,номера чалгии,мингании,монголи... да им спрат субсидиите за 1 година да им доиде акъла.

Валонците отнеха възможността на мутрата предизборно да се бие в гърдите, че е свалил визите с Канада.

да свали визите за България и Румъния както на всички останали страни в ЕС. Редно беше и ние да подпишем споразуменито под условие..със начален срок падане на визите. По важено от визите обаче е че никакъв дебат на протече в България за ефекта от СЕТА върху българската икономика и здравето на хората от ГМО както и правната страна.

обичам валонците, но не защото са "ретроградни", а защото браниха Бога до последната врата на ес, продадената невеста от юнкер и маелстрьом. оставка на цялостното скъпо за нас ек и затвор за предателите на европейската идея за справедливост!

Дотук добре, но да изчакаме бъдещето!

бъдещето се кове сега.

бъдещето не е по-зле, диктатурата на клинтън и негъра пропада в дън земи!

Исками се да знам: Коя от нашите пуми е дала съгласие от името на българският народ?

!!!

Bалония да не ги проваля само за сега,да ги проваля и в бъдеще.

тези, които пропагандираха за сета, пропагандираха за диктатурата на хитлер и сталин! тези, които пропагандират за клинтън не се различават от тях!!!! хайл обама, хайл клинтън!

Браво Валония! Това се нарича истинска демокрация!

Започва активизиране на различни видове НПО-та , които ще започнат да обясняват ,че /валонците/ са гадове , които спират прогреса на неолибералния свят.И ,че НПО-та ,на които главите са им пълни само със мисли за получени грандове са истинския изразител на волята на народа ,въпреки ,че могат да се поберат в един файтон/такси/.Всеки ,които не изпада във възторг от продажността на правителствата , спешно се обявява за бивш , а защо не и настоящ агент на КГБ или най-малко на ДС

АЗ СЪМ ВАЛОНИЯ!!!!!!!!

Валонците са горд, свободолюбив и с чувство за национална идентичност народ. С отказа си да одобрят това вредно за обикновените хора в Европа и обогатяващо корпорациите споразумение, дават урок и пример за отстояване на интересите, назависимо от огромния натиск, на всички останали европейски народи. Подкрепям ги. Трагично е поведението на нашите управляващи и най- вече на този, който у нас еднолично решава всичко.

Как е "Оставка!" и "Мразим ви безплатно!" на валонски?? Едни фенове на демократичните промени се интересуват...

bravo! dostatacho sa ni migrantite, a sega i GMO! da si gi iadat otvat okeana!

Да живее Валония!

Да бе..ние като сме боклуци надупени !!

Какво лошо има в това да си защитаваш суверенитета на страната ? Какво лошо има да не допускаш чужди фирми или каквито и да са да се месят над нашето законодателство ? Какво лошо има в това да си патриот и да обичаш всичко родно и да имаш икономика която да просперира, да просперитат и хората НО в родината а не да бягат за комат хляб да мият чужди дибели задници навън ? Всички майко продавци си личат има ги и тук в този форум за шепа евро или зелено са готови и майка си да продадат.Случая със СЕТА е много показателен за това, те се борят не ние да бъдем добре, борят се корпорациите да бъдат добре, по делата и коментарите ще ги познаете !!!!

Тези преговори явно са били много важни за Русия да бъдат провалени! Доказателство за това е неистовото активиране на всичките москалски тролчета! Явно много глад ги чака мужиците, когато се подпише това търговско споразумение! Те го знаят много добре и затова използват всички свои агенти по Европа!

Требе да има и един глупав , като теб. Иначе не е интересно

Мда, така като гледам то излезе, че цяла Европа са глупави! С изключение на няколко купени и изнудвани агенти от КГБ, както и от простатците русофили! На последните интелекта им няма какво да се коментира! Те са зомбирани до степен фанатици!

А тетка Вики няма ли пак да опече курабийки и да я посети тази провинция, ей така на гости па да ги почерпи на площада М, па може и Майданче как така ще се опъват те пък кои са М ???!!!

Вчерашния ден можеше и да бъде последен за България като държава с подписването на сделката суверенитет срещу визи. Тази сделка бе върха на националното предателство на политиците в България. Време е да изметем цялата тази "политическа класа", да забраним дейността на чуждите НПО-та, които на практика управляват задкулисно България, да върнем свободата и независимостта на медиите, обсебени от продажни и журналисти и тролове, които тровят всяка новина в интернет. Да затворим границата си за мигранти. Да оправим държавата си. Друг няма да ни помогне. Има една поговорка - "Помогни си сам за да ти помогне и Господ"! Време е! Да го направим преди тази политическа измет да е унищожила напълно България!!!

Сега ЦРУ, ще организира малко атентетчета.

Борисув да изпрати поздравителна телеграма до Белгия, затова, че спасиха България от ПТППТПИ.

Je suis Валония!

Сега ,българските НПО-та ще получат /ако вече не са ги вече получили/ инструкции ,да обясняват какви продажници са валонците и че те са купени от Русия , а цялото им правителство се състой от служители на КГБ.А през Канада ще нахлуе огромно количество ГМО продукти, то и самата Канада е един от основните производитили наа същата продукция.Ще ни залеят с говеждо месо тъпкано с хормони на разстежа месо , а самите добичета са хранени с ГМО храни=За зънените култури,да не говоря , там е страшно ,ама в името на оставане на власт и в духа на неолибералните ценности правителството е готово да обрече народа си на бавно изчезване

"какви продажници са валонците и че те са купени от Русия , а цялото им правителство се състой от служители на КГБ" Когато си прав така си е! Останалите глупости за НПО и т.н. трябва да знаеш, че има хора които не работят с методите на москалската пропаганда! Те си имат свое собствено мнение, за разлика от зомбираните путинофилски тролове!

Днес ще бъде тежък ден за българските соросоиди.