САЩ оказвали натиск на ЕС в преговорите за търговия

Сегашното търговско споразумение между Съединените щати и Европейския съюз трябва да бъде изоставено и преговорите да започнат от нулата, обяви Грийнпийс.

Обратно в новината

Коментари - САЩ оказвали натиск на ЕС в преговорите за търговия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за какво е всичко това? За да ядем боклуците на американците и да мрем като мухи- към това ли се стреми Европа?

КАТО САЩ СА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ,ЗАЩО ИМ Е ТОЗИ ДОГОВОР???ЕДИНСТВЕНО СА ВЕЛИКИ В ЛЪЖИТЕ!!!

Обама е Антихристът! Да оказва натиск, как е възможно ?

Натиска се само жена, която поддава !

Ами погледнете управляващите Европа - все чехльовци. Май в цяла Европа от американските посолства я ръководят.

Разбира се че САЩ ще натискат. В момента Европа прилича на слаба , глупава, вече деградирала пенсионерка. Собствени интереси няма и играем по свирката на всеки. И САЩ и Турция се възползват от това положение и ни работят здраво. Вижте само какъв ни е дневния ред - бежанци , санкции ,тероризъм , война в Украйна и Сирия , разполагане на войски , нови граници .... Докато Меркел , Оланд , Юнкер , Туск и подобните им са на власт пропадането на ЕВропа ще върви с пълна сила.

Демокрация през крив макарон :) Всички структуктури на европейско ниво в които се вземат важните решения са НАЗНАЧАЕМИ , а НЕ ИЗБИРАЕМИ! Докато е така, разни лелки МЕРКантиЛКИ ще могат да продават интереса на своите граждани и на цялия ЕС!

това споразумение е изгодно само за америка, докога нашите политици ще бъдат машав ръцете на американската администрация? европейските лидери само козируват на американците и изпълняват всичко което те поискат

Ако под Америка се визира населението на САЩ и Канада , и за тях НЕ Е изгодно! То е просто диктат на корпорациите и алчността над интересите на обикновените хора и от 2-те страни на атлантика! Пред Турция ЕС се наведе като магистрална жрица на любовта , а се га да видим и тук какво ще стане (може би нищо по различно)

ъатриха величава Европа разни меркелки и продажници...

А Обама се е изказал, че САЩ диктуват правилата световната икономика, останалите държави са длъжни да се подчиняват. Статията е публикувана в Washington Post. "Америка "задава тон". Останалите държави са длъжни да се подчиняват на правилата, които диктуват САЩ и техните партньори, няма да стане обратното." Вече няма съмнение, че така ще бъде. Явно вече всичко му е обещано в Хановер преди седмица, пак зад гърба на протестиращи Европа.

Иване, не лъжи и не манипулирай. Обама казва "Ние и партньорите ни трябва да диктуваме" правилата на световната търговия. И това е нормално, защото не може някоя бананова република да казва как да търгуват големите.

Големите са 3 милиарден БРИКС. америка е само едно джудже на фона на големите !

Не на ТТИП завинаги, докано не е късно!

Не става ясно как се защитават БГ интересите. - падане на визи? - защита на малкия и среден бизнес? - суверинитет на локалното законодателство / а не ползване на външни арбитражи /

То ако стане тая на грийнпийс отдавна да няма ни една АЕЦ, да не караме коли и да сме обратно в пещерите. Кой знае какви малоумни ЕС бюрократщини има за преодоляване за да стане възможна свободната търговия, примерно тая идиотия ROHS е навярно една от дреболиите в списъка.

Интересно... И говорителя на Меркел и комисията в ЕС "съжаляват" за документите, които "не отразяват крайния резултат от преговорите". Но не ги отричат като невеени, което автоматично потвърждава тяхната автентичност. Останалото е въпрос на талкувания и разтягане на локуми. Всъщност, коя дъежава изнася коли за САЩ? Германия. Френски и Италиански коли с щатите няма, ако не броим 100-ина Ферарита и Ламборгинита. Т.е. единствената държава, която ще бъде засегната от американските мерки е Германия. Да благодарим на г-жа Меркел и за тази благодат, както и за емигрантската такава.

Да точно така, ние катоси отваряме пазара за техните боклуци да си отворятте трудовия пазар за нас. Такива са техните търговски споразумения, ЕС ни го направи вече този номер дойдоха тук на отворен пазар и после сума и години чакахме да ни пуснат на техния трудов пазар.

Русия какъв натиск оказва на ЕС?! -НИКАКЪВ, но срещу нея има санкции, без да е доказано, че участва в украинския конфликт и в същото време Русия има легитимното право както САЩ и запада да подкрепят, който си искат. И да вметна, че Русия дава реални аргументи за подкрепата си, докато запада , ЕС и САЩ, като папагали говорят едно и също. В същия момент не дават обяснение защо подкрепят опозицията в Сирия и не са допринесли за нищо да относно мира нито в Сирия, нито в Украйна! Т.е. зависимостта на икономиката на ЕС от американската се оказа ключова САЩ да използват икономическата си атомна бомба, докато Русия въпреки санкциите не го направи, а може от раз да врътне кранчето на газа и петрола и 40% от икономиката на ЕС да се срина до изчерпване на количествата! Та реално кой е боклука? Този който използва зависимостта като оръжие и това са САЩ!!!

Прочети моите книги, за да видиш "какъв натиск оказва рашия върху Европа".

Не си прав за доста неща. 1. Русия не може да врътне кранчето на Запад-а защото това е равносилно на самоубийство. 2. Относно опитите за влияние на ЕС - нали цялата дандания в Украйна започна заради желанието и да се включи в ЕС. Това за разширението на НАТО са оправдания, които излязоха по-късно. Тогава Путин лично предложи на Украйна $15 милиарда плюс разни отстъпки за газта. 3. Ами изнудването на България с най-високите цени на газта и опитите да се внесе разкол в ЕС и да се пробие с Южен поток чрез нас? В търговията има извиване на ръце, но американците поне не са нападали европейски държави за да си постигнат целите, както Русия направи с Украйна.

ще кажеш, че не са нападали европейски държави? !Ами сърбите,ами нас през войната да не ни нападаха извънземни? Къв си майор па ти?

Как не ви писна животът на слуги-агитатори бе, отде ви изравят.

Ще рупате ГМОта скоро а нашите семена и продукти ще са забранени, понеже няма да покриват техните "стандарти"!

Туй нещо, ТТИП-а, де е дори по-зле от НАФТА-та (North American Free Trade Agreement; Мексико-САЩ-Канада отпреди 20на години). От трите страни, естесвено ползата беше само за САЩ. Смляха много бизнеис в Мексико и Канада. Започнаха да налагат ограничения на канадския износ, напр. дърводобива (бил на държавна дотация) и др. измишльотини а да спрат канадската конкуренция....

все едно да кажеш, че родителите оказват натиск върху децата си, да ги възпитат :)

САЩ не са приритали за европейски автомобили. След скандала с Фолксваген - още по-малко...

Естествено, че не могат без европейски автомобили. Само най заклетите хамериканофили купуват хамерикански боклуци - скапани фордове доджове и подобни нискокачествени подобия на коли.

Major Payne

Европейските автомобили са необосновано скъпи, с ненужно скъпа поддръжка и не особено високо качество. Пример - Бензинова помпа за Jaguar струва около $250, но за да работи трябва да се програмира с VIN номера на колата, което се извършва в оторизирания сервиз и което струва около $800. Примери като този има много. Качеството на японските коли е доста по-високо, корейските също са доста добри, а и се продават с гаранция 10 години или 100 000 мили (160 000 км). Американските пък са изключително евтини за поддръжка и експлоатация.

Според изтеклите Тайни документи се оказва че САЩ приритват за Европа ! Да се лепнат за нея и да я Източат ,както направиха с територията Северна Америка ! В ЕС управляват ,и особено ГЕРБ в България са васални,слуги , които ще направят и невъжможното ,за да Ограбят,отровят,унищожат Собствените си народи , за да са доволни Изродите САЩ ! ГЕРБ са проекцията на Злото в България ! Про Руските БСП и Атака вече изглеждат като белоснежни Ангели на фона на ГЕРБ ,РБ,АБВ,ПФ,ДСБ ,СДС ... и други подобни "демократи" , Американолюбци и Русофоби ! Р

Major Payne

Сигурно ще се гътнеш ако разбереш каква част от Европейския бизнес принадлежи на САЩ. Например Опел принадлежи на Дженерал Мотърс от много години. Ако пожелае може да си изнесе цялото производство на Опел в САЩ, Мексико или Китай и да накара германците и европейците да плащат прескъпо. ТОва е така с още много известни марки във всички области.

Ha ha ha ti mai ne si karal amerikanska kochina......

Major Payne

Зависи, драги - ако си купуваш коли за по $2000 ще са кочини. Някога карал ли си нова кола?!?!?

Те копуват качествен автомобил а ни продават генномодифицирани боклуци без доказателство че не вредят на човека или околната среда. Скоро след приемането на тази "здравословна" земеделска продукция ще трябва ЕС да се абонира и за техните медикаменти. И ето как Европа ще поддържа задлъжнялата военна машина.

Документите доказват, че TTIP е, че е СРЕЩУ обикновените европейци и американци за сметка на повишаването на печалбите на едрия бизнес на ВСЯКА цена. Най-общо казано, правилата за защита на гражданите на ЕС са по-стриктни от тези в САЩ. Но в някои случаи е обратното - напр. при контрола на отровни химикали в детски играчки, замърсяването с живак при ТЕЦ-овете или от автомобилите. Но това е само върхът на айсберга...

положението е повече от сериозно , след като дори у нас започнаха да показват кирливите еврейски практики !

Европейците са готови, опечени.Няма мърдане.Схемата не само е изработена, но и оттренирана върху американците. Като дойдох през 99-та първите няколко години много се чудех, как са ги накарали хората да играят на тази игра.После ми стана ясно.След години около 2010 при поредните ми идвания до България започнах да забелязвам подобни (д)ефекти на демокрацията и у нас.Казвам на приятели, познати какво ще се случи не след дълго, повечето се смеят и не вярват.За съжаление, се оказа че съм бил прав, а за още по-голямо съжаление по-лошото тепърва предстои.

А автомобилната индустрия в Европа не упражнява натиск върху ЕС, така ли? Целта на това споразумение най- вече e да не се обмитяват европейските автомобили в САЩ. БМВ, Ауди, Мерцедес, ФВ и т.н. профитират най-много....

европейски автомобили? Че те сичките немски бе! Да си сключат споразумение сащ-германиа ииии край! КУР ЗА АВТОМОБИЛИТЕ ПНО ПРИНЦИП.

една голяма част от европейците изпаднаха в заблуждение , а другите направо проспаха цял век от европейската ЦВИЛИзация .

А добро утро!

Гръцки музиканти Nikos Nikos Feodoropulos Drimis записват песента " Aз не се страхувам докато Путин е с нас и Русия"

Вдъхновени от позицията на Путин на международната сцена музикантите от Drimusis Teodoropulos.пеят . " Владимир президента на Русия да ни поведе, и ни спаси от предателството, че много години запада потиска страната ни" -

в Гърция имало откачалки. Е и?

как се казва песента?

казва се 'На куково лято'

ГЕРМАНЦИТЕ ВЪРТЯТ ЯКА ДАЛАВЕРА ПРИ НАС : - ГЕРМАНСКИ ИНСТРУМЕНТ - В БГ-ТО В МАГАЗИНА В ПЛОВДИВ 68 ЛЕВА БЕЗ ДДС - В АМАЗОН АМЕРИКА - 69.50 ДОЛАРА БЕЗ ДДС :))))

КОЛКО СТРУВА НАВЕЖДАНЕТО НА МЕРКЕЛ ПРЕД ОБАМА ? .... АМИ НЯКОЛКО ПРОДАДЕНИ ФОЛКСВАГЕНА В ПОВЕЧЕ :)) ...

И заради тези няколко VOLKSWAGENA ние ще трябва да нагъваме месо с ХОРМОНИ!!!!!!! no comment....

Че т'ва новина ли е бе?

европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом посочи, че има много недоразумения. Малмстрьом заяви, че изглежда има много недоразумения, които се носят в пространството по отношение на предполагаемото изтичане на данни за споразумението, което САЩ и ЕС се опитват да постигнат от 2013 г. насам. Трябва да бъде повтаряно отново и отново: никое споразумение на ЕС няма да понижи нивата на защита на потребителите, на безопасността на храните или на околната среда, посочи тя. ................................. 100 повторена , една лъжа става истина Гьобелс

И да го приемат, никой не може да ме накара да пазарувам техни стоки и продукти. Дори да са пъти по-евтини.Така че споко. У нас в България все още си имаме наше земеделие и хранителна промишленост. Не че сега не се ползват китайски продукти за лютеницата напр.

Може би, но ми се струва, че следващия ход е да се забранят тези семена, които не са сертифицирани от ... сещай се.

нашите продукти ще станат безумно скъпи....недостъпни за населението...Точно 3 месеца ще се дърпаме от американските отрови-ГМО, месо с хормони, пилета в белина....и след това-цените ще си кажат думата и ще започнем яко да се тровим!!!!!!!! А може би това е е целта? Да не забравяме и авторските права по интернет...Край на тегленето на филми, на музика и т..н. всичко става платено! /сега Мадона си внася вода за пиене от Израел...след TTIP вече ще може да си внася и за къпане..../

Год блесс американците, че ако не беше техният натиск, българите още нямаше да имат паспорти.

Дежурният соросоид се скъса да пуска мнения под 100 имена. Защо направо не каже, че агенти на "злия" Путин са накарали "добрите" американци да скрият "изгодните" (за обикновените хора) договори от европейското общество?

И НОВИНАТА ЗА ООН-ТО Е В ТОЯ СМИСЪЛ - ЧЕ НЕ ПОДКРЕПЯТ ИРИНА БОКОВА ПОНЕЖЕ Е БЪЛГАРКА :))) .....

Синедриона обаче, я препоръчва.

са разни несретничета, на които е отказана американска виза и те поради природната си тъпота и мързел не могат да се прехранват по друг начин освен чрез копи/пейст на рашистки текстове.

Бягай да се търкаляш в хамериканската кочина

Тези коментари се превръщат все повече и повече в поле за изява на гнусни хейтъри.

канадец ела да вееш знаме на гей парада

Да не би ЩАТИТЕ да са изпратили зелени човечета да проведат "референдуми" като путлеристанците в крим, или "опълченци" в донбас и луганск ???

А Косово забрави ли?

Платените руски ибрици трябва да се образоват на тема "ГМО", което отдавна беше доказнао, че не е опасно. Сигурно 99% от храните, които ядете и сега, са "ГМО", ама не ви ги продават от САЩ, нали? Тая мантра отдавна беше доказана за чиста проба пропаганда. А Грийнпис са едни платени боклуци, и викат за тоя, който им дава най-много пари. В случай руската кочина. Русолизците и колхозията са се побъркали от мисълта за търговското споразумение между САЩ и ЕС. Но то ще бъде един логичен финал на консолидацията на НОРМАЛНИЯТ Западен свят, и изолацията на тоталитарните комундерски кочини.

Яж си го.

Май не руските ибрици са ЗАБРАНИЛИ КЪС ЗАКОН ГМО-то в Европа. Доста си тъ...Чък:).

marsotia!Evropa,evropa,evropa -kade si?

Русия тази година построи нов космодрум , а ФАЩ ще открият Педерада !

Който незнайно как излезе три пъти над бюджета, а парите пак ги няма. Ех, що ли толкова много приличаме на гнусната русия, най-голямото ни проклятие! А вие левофашистки русолизци, нали асфалт не ядяхте, а космодруми що така проядохте?

Не вярвам ФАЩ да прави такива третополови раути !

Нищо ново! Просто се публикува нещо, което за никой не беше тайна. В Брюксел отговорност НЯМА - всички се назначават в кулоарите от тесен кръг избрани, а не с избори, което е много удобно за САЩ при "договаряне". Германия никой не я пита, "синдрома на победения" още действа, доказателство за това, кой командва там, са десетките американски бази. Хитрата Великобритания дали следва "политиката" или командва парада не е ясно. Мнението на останалите държави никой не го интересува. За няколко десетилетия свободна Европа я превърнаха в безропотен, безгръбначен и ограничен васал, който трябва да се подчинява на заповедите, даже ако те вредят на цяла Европа. Даже е за учудване, че ГОСПОДАРЯТ е направил жеста да "ВОДИ ПРЕГОВОРИ". О, да ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕС ще участват в преговорите, просто ще подпишат договора, без да имат право да променят и буквичка. Ще продължат протестите от десетки хиляди европейци, които все още си правят илюзии, че държавите им са СУВЕРЕННИ. Държавите им отдавна не приемат важни решения. Но Договорът ще бъде подписан на условията на САЩ. Може след много години Европа да се събуди, но не сега. "Свободните, толерантни, демократични" европейци ще изпият чашата на унижението до дъно. Примерите на последните антиевропейски "грешки" от последните месеци са много

в рашисткото посолство ли ти го написаха ??? А пък кога успяха и български да научат, щото Американския, Английския и Френския посланик говорят по-добър Български от паславянските православни братушковци ???

Жалко че говорят и пишат на български език по-добре и от тебе.

....ЧЕ САЩ Е АГРЕСИВНА ДЪРЖАВА, КОЯТО ОСНОВНА ЦЕЛ Е УНИЩОЖАВАНЕ . ЖАЛКОТО Е,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ТОЛКОВА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ КАКТО ПРЕДИ 1989 Г. ХВАЛЕХА СССР, ТАКА СЕГА ХВАЛЯТ И СЕ КЛАНЯТ НА САЩ. ЗАТОВА СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ.

ЕС е проект на САЩ , чиято единствена цел е да се подчинят държавите от Стария континент ! И който още НЕ Е разбрал това , или е голям глупак , или е голям лъжец ! А така нареченото НАТО е единствено и само САЩ , с тук там окупирани територийки , известни повече като БАЗИ ! Добрата новина е , че САЩ са пред фалит , и нищо не може да предотврати това ! Като след фалита , нещата ще си дойдат на мястото , ЕС и нАТО ще се разпаднат от само себе си . А това няма да чак толкова далече в бъдещето !

би трябвало кредиторите да им поискат дълговете,които САЩ Не Могат да платят...........а след това трябва съдия изпълнител който да им конфискува и разпродаде имуществото..........само че Такъв Няма.........няма и да има. Кой ял-ял,кой таковал-таковал! Кредиторите да си пишат кредита,бегал!!!

частни ценни книжа, които имат падеж, ако се предоставят за погасяване преди падежа си има наказателни суми и книжата се обезценяват, та никоя разумна държава, особено Китай не би си позволила лукса да се лиши от такава гарантирана инвестиция.