Близка до ПИБ фирма купи ОЦК за 8.6 млн. лева?

Фирмата "Хармони 2012" изкупи активите на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали на проведения тази сутрин публичен търг в Районния съд, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Близка до ПИБ фирма купи ОЦК за 8.6 млн. лева? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредния крадлив БСП "бизнесмен" - Захариев, направи това, което най-добре може да прави - ФАЛИРА. Ако Тройната ламя беше на власт - щяха досега да си крадат с такива "бизнесмени" като този. Всичките им (на БСП) т.н. бизнесмени са такива - крадат, харчат, захранват БСП и накрая фалират.

Тоя боко ни мисли за маймуни и май ще се окаже прав накрая, щото ние само си седим и нагуваме банани докато той се разпорежда с НАШАТА държава...

Кремиковци, Виваком, ОЦК... всичките вече собственост на банки! Банкерите станаха бизнесмени?! Амиии - те са финансови, а не стратегически инвеститори, т.е. целта е да се придобие евтино, да се "постегне" и да се препродаде на много по-висока цена! Е, честито на работещите в тези фирми! Знаем какво се случи с БТК, с Кремиковци...

Чета,някои коментари,чиито автори много искат да не се знае,че собственика-капиталист на ОЦК,е бивш комунист!Няма стига с тези комунисти,защото този плач лично на мене ми е омръзнал!Комунизмът е престъпление спрямо човечеството и разпространяването на идеологията му е все едно да разпространяваш Хитлеровата идеология!У нас той донесе огромни беди на народа,принизи изискванията му към живота-до това да е доволен от панелената гарсониера и 100лв.заплата!Носителите на тези идей-номенклатурата на БКП продължава да ни държи в мръсните си ръце и ни обрича на геноцид!И тази сделка ще им донесе милиони,а някакви мрънки плачат :"Стига с нашите!"Сделката е престъпна и зад нея прозират наследниците на БКП-хората от кръга на Станишев и Първанов!

Ей каиш, стига с тоя Станишев бе ЦЪРВУЛ! До кога все "други" и "предишни" ща са ти виновни бе ахмак??? Сделката е престъпна и зад нея действително стои комунист ... но не Станишев ... а Боко-тиквата - нали се сещаш, че той никога не се е отказвал от членството си в БКП??? Колко удобно пропускаш да споменеш този факт, а!!! Изобщо не ги защитавам комунягите, даже не се знае дали не ги мразя много повече от теб, но не съм толкова тъп и заблуден за да не виждам, че мутрата също е комунист ... но за сметка на това с доста по-пристъпно минало!!! Нали се сещаш, че заради Цеко Минев не Станишев, а правителството на любимата ти мутра променяше закон за горите - добре че изнедоволстваха хората! Нали се сещаш, че не Станишев му подари на подставеното 26-годишно лице на същият този Цеко Минев (собственика на ПИБ) Кремиковци а любимият ти мутрак! Да, и аз мразя комунягите, но не се ближа подметките на следващите комуняги (разбирай шефът ти - мутрата) и да опявам в стил "крадеца вика дръжте крадеца"!!! А идеологията на комунизма се вижда че ти е доста непозната защото тя е доста добра ... с това уточнение, че тя у нас не е реализирана а е реализиран тоталитаризъм, опорочаващ на 360 градуса тази идеология!!! Не се изказвай по теми, които не само са ти непонятни, но дори не си и чел за тях!

+++

Тебе те е яд, че твойте комуняги не са на власт, форумни ми смешко. Няма и да дойдат.

ХАЙДЕ НА АВАНТАТА!!!!! ОТНОВО ВСИЧКО Е С НЕЯСНИ КАПИТАЛИ, ОТНОВО ВИРЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ, ОТНОВО НЕ ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ.... СРАМ МЕ Е , ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА!

Не се срамувай и не се самонаказвай заради безхаберието, алчността и посредствеността на управляващите ни !

На всичкото отгоре, фирмата е регистрирана в Кипър, Никозия на 5 юни, води се на адрес на някакви Британски острови и хоп - регистрация и у нас

Цветелинка Бориславова, няма ли кой най-после да я сложи на мястото й заедно с целият и приятелски антураж?????Борисов е редно вече да сведе глава и да потегли към затвора!Толкова кражби и безработица не е имало никога!!!

А стега бе! Фирма на има -няма два месеца купува активи за милиони!? Моята фирма е на 21г. и пак не смея да помисля за такива мащаби. Тия сигурно са бивши металурзи, се хора от бранша щом са се заели с тази задача...

Ами щото не си член на съюза на перачите, да не говорим че нямаш подходяща пералня за целта.

Е, стига с тези комунисти, фашисти, червени, зелени, гербери, бесепари и пр.! Излишно е да се залита в политически крайности! Вече всички знаят, че партиите съществуват само, за да се демонстрира формална, измислена демокрация. На държавните постове, свързани с управление се допускат и назначават определени хора, без значение в коя партия членуват. Тези хора си направиха преврата през 89-та, управляват и днес и са свързани с подобни на тях по цял свят. Не казвам, че са извънземни, масони, гущери и пр. Нямам представа, как се наричат. Но изводът е неизбежен, защото за 23г. България върви поетапно, последователно и целенасочено към ... регрес. И нито една партия не състави правителство, което да се опита да се отклони от начертания път.

Далаверата плющи с пълна сила, добра сделка за Кърджали ! Сега не коментират Първите , ако им стиска !

Те си лапкат,вие си списвайте.

За тях и за нас разбрахме. А, ти какво ще правиш през това време?

Значи БТК го продадоха на банкера на бойко от ПИБ, сега и ОЦК, Кремиковци го продадоха на маджо, цветелинка се сдоби с Пампорово, а скоро и със Софарма, не са ясни още новите собственици на вестниците ТРду и 24 часа, но скоро ще се разбере, че са свързани или с цветелинка или с цветелинчо то ПИБ - нещо ми се губи разликата между герб и предишните крадливи правителства ! Няма ли герберастчета, които да обяснят точно кое е разликата в безобразното рушене и съсипване на живота на милиони работещи, за да се защитят интересите на олигарсите в България ? Защото откакто е на власт герб прави точно това - ощетява обществото за сметка на интересите на олигарсите и монополистите !

Ей сега бащицата ще отиде и раздаде за бог да прости ОЦК на работниците, та с добро да го.....

Цеца секса, това е партизанското име на Цветелина Бориславова.

Ей, много ги разбираш нещата! Убеден съм, че си пиеш сутрешното кафе в интересна компания - я Маджо, я Папата..

Малка корекция:Цветан Василев от ЦКБ и Милен Велчев( пак, но вече като шеф на руската ВТБ в България) прилапаха БТК-то. Бизнесът в БГ е малък и просто се преразпределя. С всяка смяна на властта се появяват нови, никому неизвестни, но пък много кадърни;о) и най-вече правилно ориентирани политически "бизнесмени". Изчезват или се свиват до минимум други фирми - и те са били "велики" - ама в предишния мандат;о) Да му мислим ние - наемниците в тези фирми, както и другите от малкия и среден бизнес, които се опитват да оцелеят в този отровен типично български бизнес климат.

Значи, на търга не са участвали трима! ПИБ и "Хармони 2012 " се явяват от името на един и същ, неизвестен собственик на офшорка. В гугъл не намерих нищо за споменатата Financial&Consulting Ltd.

Уж неизвестен собственик, пък името било едно и също име.

Ей доживяхме още една прозрачна продажба, с известни собственици и без пране на пари. И това благодарение на новата политика, новите хора в управлението на държавата, новите правила на играта.Гаранция за поне още един мандат.

Комунистическата мафия извършва поредното изпиране на парите откраднати от заспалия български народ!И аз съм за саморазправа но с тях-комунистите ,чието крадливо дело се осъществява от децата им,един от които е Сергей Дмитриевич-истински демагог и мошенник!Само със извършените заменки той ощени страната ни с 8-10 млрд.лв.,а избраният от него и Първаноглу съдебен съвет нехае и го прикрива!Племенника на един от най-висшите комунистически номенклатурчици-Велчев,в качеството си на главен прокурор,прекрасно се справя със задачата да прикрива престъпленията на червената пасмина!Ясно е ,че с престъпната червена шайка в тази страна,никой не може да се справи със законни средства!Познайте какво остава!

Стига с тези комунисти, омръзна ни, като че и са въздесъщи. А къде е премиера и президента да коментират сделката, да подкрепят прозрачността й и липса на задкулисни съмнителни интереси. А знае ли се произхода на капитала и хората които се разпореждат снего, може пък да е техен, знае ли се .

Червените кхмери пак са окупирали форума и леят помия. И бълнуват за реовлюция, само дето не им стиска да я направят ами подкокоросват "народа". А след червената мутра Захариев ви наги е пустиня, даже много пари са платили тия от "хармони", щото освен разруха и дългове друго в ОЦК няма да намерят.

Кхмер си ти и при това кьорав или поне крадлив!

Ама Захариев купи ОЦК от СИК -НА Цветелина а тя направи незаконно добре оформено изкупуване от РМД на ОЦК така че нещата си идват на място като се проследят.Прецакани са работниците и същите са пълни овце.

Сериозно лапат, а ние изкльощаляваме! След това ще възират, като Галеви и ние ще продължим да лапаме мухите!

Просто е като две и две четри, това е точно (+/- малко) набора на новото поколение "верни другари", това са децата а зад тях бащите им с червените книжки но не се бъркайте с БСП.

Крайно време беше да се изгони червения назначен милионер Захариев от ОЦК. Поредното съсипано от него предприятие.

Излиза че, тайно от обществото в България ПИБ е станала собственост на офшорка от Вирджинските о-ви. И достатъчно добре лобира (корумпира) в правителствата и Парламента. Колко ли плащат, за да се крие реалния собственик?

Пози пич който е на 31 год и купува ОЦК за 8.6 милиона предполагам е направил първия си милион на 16 годишна възраст ;-)

Ние си драскаме по форумите и се ядосваме,а изродите/правителство и мафия/ изсмукват кинти от всякъде,вместо да вземем железата и да ги линчуваме 1

Само за осем милиона много евтино кляка Герб

Не знам кой е оценителя време е и за прокуратура

Докато баламите леят олово, СИБанк се позлатява от подло получените акции от РМД-то, като ги продава на Валентин Захариев. Цената на сделката е тайна, но елегантната бизнесдама напуска Кърджали с кюлчета злато. Благодарение на животинския си нюх към парите и мъжете с власт, тя е първият алхимик, превърнал оловото в злато.

Хайде пак 31-годишен, някой си Илиян Цонев, печели търга. Според запознати, фирмата е близка с Първа инвестиционна банка, един от основните кредитори на Оловно-цинковия комбинат.

Това са плодовете на кампитентните ни законотворци! Офшорки да създават фирми у нас! Честито!!!

направиха си техния план за разграбване на предприятието и изкупуването му на безценица!

Боко Тиквов и това ли за скраб ще иде.Съсипахте държавата

Боко друг път, това предприятие не е дадено на Захариев от Боко и от 2001 г. откакто Иван Костовата приватизация мина никой не си мръдна пръста да погледне какво става там, вие , Боко та Боко ви крив.....тюфлеци!

Още ли ще бъде виновен Костов и само той ,бе кукумицин,кой провежда след приватизационен контрол вече 12 години, кой разграбва след 2001 г то не бе цар, не бе тройна, не бе и то с пълна сила Боко и сие.Каво си въобразяваш и верваш на Боко че е света вода ли , ай де бе не нам.

В телевизионно откровение Иван Костов уточни, че ОЦК-Кърджали е препродаден на Захариев от Цветелина Бориславова и натърти: Тя е първият собственик на комбината след приватизацията му. Най-хубавото обаче предстои, ако през лятото на 2013-а измамените избиратели превземат парламента, а прокуратурата и спецсъдът заработят честно и безкомпромисно. И Борисов, и Бориславова семейно застанат пред Темида за фалита на ОЦК, както и за други афери, описани в доклади на щатски посланици в София. Единственото хубаво нещо на приватизираната демокрация е, че приватизаторите взаимно си вадят мръсните ризи.

Всички ние сме за ... бой ! Всички ! Няколко десетилетия ни обират , разсипаха държава , селско стопанство , образование и т.н. и т.н. Съсипаха красивата ни Родина , докараха я до просешка тояга и то по елементарна схема , дето е ясна и на калинките. А ние си кютим : 00

Кремиковци номер 2.

Съвсем известна си е фирмата, всичко си върви по класически план. Държавното предприятие се разсипва от някой комунист, играещ ролята и на бушон, срещу съответния пост и комисион. След това мафията създава "неизвестна"фирма, която да го купи с дълговете за жълти стинки. А работещите са незначителни пионки в тази игра на човешки съдби, ако искат да гладуват, ако искат да умрат, това не изменя основния план на мафията да "приватизира" комбината! Със сигурност са намесени с нужния процент поркуп всички "държавни органи", за да си затворят очите, от най-средния чиновник до Премиер-Наркотрафиканта на България - Борисов и "крадеца на дървен мат'риял" Шимон Борисов Секс-кобург-Готски.

Цената от 408 млн.370 хил.лв. е достатъчно висока!Стига да може новият собственик да води добре предприятието,за да покрие загубите и да обслужва кредита си!"Червен другар",от ония които натрупаха 10 млрдния дълг,ако стои зад тази фирма,т.е. ако сделката е с подставено лице ,зад което е богат мошенник,значи може и да успее!Явно отново ще разчитаме на старите номенклатурчици ,ползуващи услугите на по-младото си поколение!Права беше Инджова:"България е обречена на комунизъм!"

И според мен зад тази фирма прозират интереси на ТИМ.

Собственик на територията Булгария инаселението и са все Мутро- Олигархо- Холдинги на Вирджински и други острови с "неясни" собственици, които не плащат данъци! На останалите живи ще им скъсват задника от данъци и ще им сложат касови апарати и на тоалетните!

Ей голямо квичене , големи акъли се раздават след като всичко приключи. Имало е процедура , една банка кредитор на комбината е спечелила и толкоз . Защо решихте , че активи стареещи близо век , струват много . Един актив струва толкова колкото някой ,, оптимист ,, се излъже да го купи . Работил съм в държавна институция и съм продавал далеч по-малки неща , на абсолютна безценица , но какво означава безценица когато никой не ги ще ? Огледайте се ослушайте се , попорочетете малко информирайте се пък тогава ако сте останали още толкова задръстени и тъпи пак пишете глупостите , които цяла сутрин чета .

Сериозно ли г-н Ангелов, че така стават нещата? Аз съм на друго мнение........

АБре, тъпунгер, по каква схема "продадоха" Кремиковци? На някакъв жълтоустник, който пък и няколко месеца по-късно го прибраха (неизвестно защо!) за ДДС измами. А Булгартабак? А още примери искаш ли да ти дам за подобни схеми на ДООГРАБВАНЕ НА КАКВОТО ОСТАНАЛО, М? И, всъщност, от просташко надменният ти тон си личи, че си бил държавен служител и си живял на народна издръжка и си разпродавал на принципа "който каквото даде"...

искуствено саздадено "никои не го ще..."

Абе как се продава държавно имущество на известни фирми? Егаси анархията, егаси чудото. Тези фирми не се ли проверяват от къде са им капиталите. То затова сме на това положение. Мафия, мафия, мафия до умопобъркване

*неизвестни

ами безизвестна сериозно ли? Като гледам името и е Хармони 2012 в Търговският регистър всичко е известно. Създадена е 2012 точно за това може би? Могат да се проследят там и съдружниците.....

'' неизвестна фирма"- ами как ще е известна като е направена вчера с предмет на деиност- да се врътне още една далавера

23. Едноличен собственик на капитала ХАРМОНИ ХОЛДИНГС ЛИМИТИД, Чуждестранно юридическо лице, държава: ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.) 20120716172146 - тОВА Е СПРАВКА ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

Какво съживяване,ако умрял можеше да се съживи,щяха да го съживяват!"Високият морал и професионализъм" на "другарят Захариев",така е източил комбината,че при загуби надвишаващи многократно евентуалните годишни печалби,няма да се намери клиент ,който да работи 5 г.например на загуба,за да прояви патриотизма си,като спаси едно предприятие със съмнителни перспективи!Ако този комбинат има задължения към бюджета,доставчиците,персонала,клиентите и др.например от 50 млн.лв.,значи цената му е 58 млн.,а не 8 млн.При разпадналата се у нас съдебна система никой няма да осъди Захариев за изкуствения фалит ,ако има такъв!Ако имаше строги и ясни закони и строго то им прилагане,този гащник нямаше да води по този начин предприятието!

Виж, ако беше за футбола или за спорта ББ щеше да помогне, ама това е друго. Тука има едно железо дето требе да му се земат парите.

ТИМ или Марешки....

А защо правителството не пое "личен ангажимент" да търси наказателна отговорност от мангала Захариев??? Кремиковци, ОЦК...и още кой знае колко редки лайна. Лайняна държава с лайняно правителство...

За мен е важно личното щастие на г-н Мангал Захариев, а не поминъка на цял град или икономиката на България! Да живей този виден наш приватизатор с безспорни успехи и опит! Да го наградим с килия и 50000 волта!

Не съм доволен от цензурата в ДИР-а в сектор - финанси и "лайф" ! Не давате дума да обели човек там.

Виждаме как с лека ръка правителството си затваря очите и не иска да развива райони от България които имат нужда от финансиране. С една дума ГЕРБ показаха че Кърджали не е част от България!

да споменеш нещо за Велика Турция, айде ако обичаш си допиши.

Тъпан,от ирония не разбираш ли? Постът показва безхаберието на ГЕРБ. А в тези заводи % на турци работници е минимален.Все пак се иска техническо съобразяване и скромност.Несъвместими качества за турци.те са бамбашка чешити

Айде ела при нас и пак ще си говорим кой район е развит и кой не и кое е в БГ и кое не. Най-странно и парадоксално е, че погледнато географски в Европа севера е по-добре от юга, а в БГ и в това сме наопаки.

Нищо ново под слънцето, както се казва мили родни картинки. Схемата с Кремиковци просто се повтаря.До две седмици тая подставена фирма ще продаде завода на някоя дълбоко покрита офшорка, както с Кремиковци и чиста работа.

Поентва се за 23 години. Няма смисъл да ги изброявам всичките комбинати и заводи, които бяха приватизирани с едничката цел да бъдат нарязани на скраб, а голяма част от тях можеха да бъдат преструкторирани и да бяха дадени на читави инвеститори, както направиха в Румъния, а не на тъпи комсомолски и партийни секретари и милиционери. Но явно това си ни е съдбта на овчи народ, щом ги търпим, а в момента най-помиярската част от тях, която поради некъдърност беше на най-ниското стъпало в партийната стълба по времето на соца.

браво-право в десетката!Не знаеш колко си прав!

Ей сега ще включат горелките и ножовките и ще го разпарчетосат за няколко месеца. Ураааааа !