НАП продава евтино жилища лукс на морето и в Банско

С близо 20 на сто по-евтино излиза покупката на апартамент или парцел край морето от Националната агенция за приходите (НАП), отколкото от строител. Прави се сайт с всички продажби на агенцията.

Обратно в новината

Коментари - НАП продава евтино жилища лукс на морето и в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мечтиии... с 300 лв. заплата съм последния кандидат. Добре поне, че нямам ипотеки, заеми. Беден, но финансово стабилен.

ма тез ко ни занимават с продажни цени? Нали искаха да живеем под наем. Ето на живеем си под наем, не ни трябват собствени жилища.

Купуваш го. Идват мутрите - даряваш го.

Чакай, чакай. Купувам, значи имам парите и плащам. Тук говорим за един особен вид "купуване", когато нито имаш парите, нито идея как да ги изкараш.

Властащата партия ГЕРБ, която заграбва всичко ни докара до тук. Преди две-три години фирмата - строител е инвестирала в тези имоти с надеждата някой да се продадат, взела заеми или не могла да си плати данъците, защото след идването на власт на сегашните всичко се обърка... Спряха се пращания от държавата, никаква политика за подкрепа на бизнеса и в резултат данъчните ти заграбват имота и го подаряват на някой, който, вероятно също не е плащал данъци, но понеже е от "нашите" има пари.... А знаете ли, че има фирми от "приятелския кръг", за които данъчните даже не смеят да си помислят да ги ревизират! Мдааа, до тук го докарахме!

Ха ха на крадливите мафиоти бесепари държавата им виновна ,че няма кой да им купува боклуците наречени луксозно ваканционно строителство Че вие построихте мизерни кутийки с огромни общи части все едно имаме население от 100 милиона с минимален доход от 10 000 евро на месец Е не се ли напечелихте доволно по времето на крадливият СЪРГЕЙ та още искате Егати наглите и безочливи нахалници сте Да не искате сега държавата да почне да ви ги изкупува по 2000 евро квадрата с данъците ни , и без това в тези мизерни и супер неизгодни имоти са вложени основно откраднати и препрани пари Само с лихвите от парите за подобен безумен апартамент плюс данъците и таксите му по подръжката човек може 1 месец да пообикаля света Само сметни до скоро 70кв м/реални около 45кв м/ по 1000 евро са 140 000 лв При 7% лихва 9800лв +2000лв такса подръжка към фирмата+500 данъци към общината +1000 лв да отидеш 5-6 пъти до там +500лв поне за дребна подръжка вътре Всичко 13 800 лв минимум на година , а сега сметни къде можеш да отидеш с тези пари всяка година заедно със семейството си

Инветирали? Инвестирали ?!?!?! А бе мозъци, комунистически, кой ви каза, че инвестирам=печеля? Какво са инвестирали, взели заем, плащали на кой колкото им поиска, плащали за Кайени, проститутки и силикони, накрая докарли 300-400 евро себестойност и калкулирали 200-300% печалба отгоре. Е това са строителните ни инвеститори.

Те щот хамериканците милите плащат за запорожци, чистачки и сапуни за пране, нали!

Точно в отговора на Ikonomist е истината! Инвестирали са не "комунистите", а тези, които са имали дупе да го направят... И преди три години щяха да го продадат, защото хората имаха пари. А сега нямат, няма и Ikonomist вероятно, но не само заради световната криза, а заради безумното управление и корупция на сегашните управници. И сега "инвеститорите" трябва да дават на тоя и она, ама нямат какво да дадат и тогава идват данъчните и разкатават майката на тези, които не са близки до управляващите.

Няма да паднат до 50%. Апартамент 50 квадрата "инвеститора" го е направил за 5000 лева, но нап няма да го продаде за 2500, защото е ТЪП. След 3 години никой няма да иска да го купи и за 1000 лева.

Малко прекали. Апартамент 50 квадрата на инвеститора, ако си прави сметка му излизат около 20 000 лева с обезщетенията със всичко. Ако не си прави сметка на разходите може да му излезе и 40 и 60 и колкото си искаш хиляди лева. Впрочем колко му е излязло на инвеститора няма ама абсолючтно никакво значение. Единственият въпрос е колко е готов да плати купувачът.

Ей, не се научихте в БГ-то, че първоначална цена не означава цената, на която ще се купи имота.Това е търг, цената се наддава, докато спечели участникът с най-висока оферта. Все още сте аборигенска държава, нищо, ще се научите.

Ти като си много умен защо не се изявяваш достойно в някой западен форум, а тук на умряло куче нож вадиш?

Аха и понеже сме тъпи, ние не виждаме как имотите масово се предлагат на първи търг, после на втори и трети, защото първоначалната цена е толкова набалончена, че не се явява никой желаещ и трябва да се коригира надолу.

Не е вярно, на хубавите имоти винаги се явяват много кандидати, и цената отива нагоре

Че кой ще ги купи тия кенефи! И без пари да ги дават, пак само балама би се навил да ги купи!

Властта на дясната милиционерско-мутренска-спортна ГЕРБ си е помислила за мръсниците, които се награбиха. Сега им предлагат евтини луксозни жилища. Ето затова се крепят на власт. Затова имат резерв от лумпени при изборите. Затова и ще си отидат скоро, дано с възмездие...

Явно наистина си клошар Тези смешни дупки ,наречени луксозни апартаменти наистина ги построиха твоите по интелигентни другари доносници от БСП Сега се мъчат на всяка цена да се отърват от тях на цени поне 5 пъти по високи от реалните , ама с клошарският си мозък няма как да го осъзнаеш

седерастите и герберастите са многократно по-тъпи

Имотите са мои, не може НАП да ги продава. Отнеха ми ги незаконно. Няма луд кой да ги купи за колкото и да ги продават ха ха ха

Цените са невероятно надути , тея въобще не са в час Начална цена на една дупка /апартамент/с реална площ от 35 кв м за 50 000лв е чудовищна , 15кв м са минимум общите части от тези 50 кв м Цената е над 700 евро на кв м Да не говорим колко са данъците и отделно по около 1500 лв на година за фирмичката която ужким подържа този комплекс Това е най често тази която го е построила и продължава да дои балъците купили там Само от лихвите на тези пари ще можете да ходите където пожелаете на почивка всяка година , без да ви тежи подобна дупка на бюджета и само да наливате пари за подръжката и Дори 150 евро на кв м са много за подобна глупост , но представяте ли си какви преоценки и загуби трябва да обявят и банките ако си признаят каква е истината Ако в Банско и околностите населят всички подобни дупки по пистите няма да има място и комар да се промъкне

+1

Съмнявам се жилища, строени с евтини материали, през куп за грош и с максимални спестявания да са "лукс", ама нейсе - сигурно минават за такива...

Търсят сензации

Кво стана с оборудването за отглеждане на марихуана успяха ли да му вземат добри пари?

Сигурно са го продали на майката на шефа на полицията, която ще го подари на внучката си за Коледа

дами и господа,започва една нова система за продазба на имоти чрез нап.просто цените са по ниски! а както знаем балгарите само чакаме за несто ново,несто по различно.не че е лошо,щом е по евтино,хаиде да купуваме.да сте живи и здрави купувачи.

Не разбурам защо НАП предлага машини за обработка на канабис ? - Да се позамогнем и да изкупим апартаментите ли?

Ами да! Остава и да ти изкупуват продукцията - и цикилът се затваря! А те - ни лук яли, ни лук мирисали...

защо не се откажете вече от нелепи рекламни саобщеня.от 3 години пазара на имоти бил стигнал даното.предлагате апартаменти за 50 000 лв. в момент в които хората се чудят как ще си платят разноските,и да си нахранят дезата.работа няма,дори за млади и образовани хора..няма нищо по нелепо да се инвестира в нещо което отдавна е загубило стоиност.аз ако изкам да имам имот на туристическо место,ще си взема под наем.всяка година ще сам на различно место.нямам дерт за данаци,ток,вода и други масрафи..сащото важи и тези които отдават под наем...помислете само колко време ви трябва за вазвращаемост на инвестицията..(след като платите всички такси и ако изобщо имате клиенти).хора в "клуба на шараните" са все по малко мераклиите....

E, че те от пролетта ги продаваха по 22 000 евро ко им е паднало толкоз?

ДОКЪДЕ СТИГНА ТАЗИ ДЪРЖАВА , МЪРШ..АЛЯЦИ - ЧИНОВНИЦИ ДА ЗАГРАБЯТ И ПРОДАВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА ИМОТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ!!!

Стига са трошили пари за сайтове. Не могат ли банките, НАП и Частните съдия изпълнители да си направят общ сайт. И без друго след Нова година изтича срокът в който банките могат да държат ипотекираните жилища на хората с лоши кредити. Ще има вълна от разпродажби и вместо да има централно място от където хората да си пазарят, пак създават какафония в държавата.

Казва се "какОфония"!

Благодаря за поправката. А сега по същество. За или против сте да има общ портал за пазаруване на имоти или подкрепяте практиката, всяка банка да си направи агенция за имоти и НАП още една и съдиите да си джиткат търговете пак отделно.

АКА фония по точно..ама много АКИ!!!..фония