Талибаните замениха министерството по въпросите на жените с министерство за борба с порока

При предишното им управление то си спечели славата на нравствена полиция, която налага сурови наказания на хората, които не спазват строгите ислямски предписания за добродетелен живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе сигурен съм, че нямат шофьорки на пет вида дрога там, още по-малко сайтове за еднократни запознанства.

Ми правилно. И в САЩ имат полиция за борба с порока. Всички сме гледали криминалния сериал "Miami Vice" нали? Това е полицейската служба за борба с порока в Маями. Ловят най-вече проститутки и други такива. И в никоя нормална държава няма министерство на жените. Правилно са го закрили!

Християнските жени трябва да са благодарни непрекъснато 24/7/365 , че са се родили в този свят. Да сте забелязали подобни прояви?

Не християнските, а атеистките, не бъркай атеист със християнин. Християнския морал не се отличава много от този на Талибаните, ако не вярваш виж някоя снимка на прабаба си

Господа талибани, предлагам първата инициатива на новото министерство на морала да е да се сложат камери във всички тоалетни в страната, където влизат мъже. А фанаха някой да бие маймунката, а му отрязаха ръката.

В Саудитска Арабия е така, но само по хотелите и не ти режат ръката, няква глоба е.

Колкото и да квичат феновете на "новото нормално", нищо не могат да направят, талибаните показаха че джендърите дори да имат самолети, оборудване, числено превъзходство, не могат да победят сурови калени мъже. Това което днес става в Афганистан, утре ще е навсякъде, погледнете снимки на Афганистан от 70те ако не вяртвате. Просто те по-рано са се усетили че западния обществен модел не става за чеп за зеле. Гответе се

Мястото на жената и без това е в кухнята и спалнята. Те за друго не стават. Впрочем днес са толкова калпави че и за кухнята не стават. За съжаление са с такива обноски че и като си отворят устите мераците ти минават независимо от цици и баджаци. Така че и да спалнята не стават освен ако не си с кожа на носорог и нерви на вол. Така че правилно са ги пратили в къщи при семействата им - те да си се оправят с тях, че на работа само пречат.

вече не ти става. И синьото хапче ли не помага вече, наборе?

Налагат по същият начин, както налагат ковид мерките! ;) Едни вярващи управляващи фанатици налагат нещо.

Талибаните ако можеха щяха да се размножават и без жени ..... Обаче дори развитите нации като Турция , правят експерименти вече 600 години и още няма положителен резултат:)

Начин на борене срещу безработицата

да бе верно насочете се към шейховете в СА там ханъмите не ги ли таковат … много здраво

Това идиотско разбиране за жените и това непрекъснато възпиране, забрани, ограничения и стените които изграждат между двата пола, избива на агресия, отделно са неграмотни, и това поражда цялата лудост на това общество там, ненормално изобщо в 21 век да се общува с такива държави

Секс, бой и молитва. Това е всичко което трябва да се знае по въпросите за жените. От министерство няма нужда.

Тези са по примитивни и от орангутани! Проблемът не е само в религията. Ако имаш мозък ще проумееш, кое не е правилно. И да, в случая съм расист!

проблема е в религията! Пущуните са по-близо по ДНК до българите, отколкото славяните угро-фини от Мокша. Не бъди расист към братята си!

Нещо линкче към излседване , или да го броим за "една жена ми каза " ?

Много са близо до Новите българи с произход Индия.

Кой какво друго е очаквал?Това е техния манталитет и никога няма да се променят.Само няколко безмозъчни искат промяна на Европа

Това е Афганистан https://images.app.goo.gl/B5bSrBqhbusaeEtn9 по времето на краля през 60-те и 70-те. Тогава Комунистическа България бе по-назад. Във всичко.

но вече става досадно. Правата на жените, та правата на жените. Такива са им порядките на мюсюлманите. Напр. никой не врещи всеки ден за ограниченията в СА. Така, че стига с тази тема. То беха феминистки, то сетили се след 30 г., че са уж изнасилени и прочие. Тук като е обратно какво да правим. Стига ви жената и тъщата да ви скръцнат със зъби. А в администрациите са почти изцяло жени и особено дъртите са много злобни.

Наистина не си добре. Правилно си си написал името.

чети бре.

Тая откачалщина преминава всякакви граници. Да се самосезират разни като Амнести Инт, ООН, всевъзможните дирекции, които отговарят за правата на човека и т.н. Ако беше за някое ЛГБТ право - досега да са оревани всички световни медии. Но понеже става въпрос за едни безправни женици, които имат по- малко права от стадо кози, светът отвръща глава и се прави, че нищо не се случва. Няма такъв позор.

Що бе?Къде са мъжете на тези жени?Как така 300 000 правителствена армия, не можа да спре 50 000 талибана и то с подкрепата на САЩ?Едно време във Франция и Германия са се строели барикади и хората са умирали за да бъдат страните им това каквото са сега.Явно средностатическият афганец е ОК с талибаните.

в коя мюсюлманска държава не е така? Дубай, Саудитска Арабия, Пакистан, ...... Аре стига с плаченето за женките. На тях не им дават работа. Някой интересува ли се какво положението на мъжете там. съ мълчат.

Сигурен съм, че в Афганистан няма новини за България! Журналисти, спрете те с тия просташки новини бе, хора!!!

яко са изревали служителките на администрацията дето само пари получават,май и у нас търябва един такъв закон за администрацията дето е пълна със калинки от секакъв цвет дето само се гримират и като идеш при тях за нещо те не знаят дори да те упътят

Приятел, бъркаш двата щата много сериозно!Няма никакво сравнение,а твоят коментар е саркастичен и глупав!

То излиза, че ги е страх мъжете да не ги изнасили и опорочи някоя жена. Ненормална работа.