Вирусът ”Зика” вече застрашава Европа

За Европа е много важно да се опита да ограничи проникването на вируса, както от хората, които са пътували в страни, където е разпространен, така и от комари.

Обратно в новината

Коментари - Вирусът ”Зика” вече застрашава Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България няма да дойде че сме много прости, а той го е страх от такива!

Пак някой иска да забогате и всява паника. Помните ли как шефката на Световната здравна организация спечели милиони, лобирайки за Терафлу. А защо никой не споменава, че в Бразилия най-много използват пестициди и химии, които предизвикват тези аномалии, че имат подадени искове цели области против Монсанто, BASF и т.н.

А аз чух за вируса "Бика". Засягал предимно мъже в разцвета на силите им. Пренася се от комар и ако комарът ухапе някой по оная работа, ухапания ставал доста потентен. Единственото лечение е с "Виагра", която трябва да са взима като превантивна мярка от тези, които на са ухапани. Р. Р. Все пак живеем в 21-век, не в средновековието (или поне другите около България)

Необходими мерки според учените ПРОТИВ ВИРУСА ЗИКА пръскане ОТ ВЪЗДУШНИ ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ НА ДЕЗИНФЕКТАНТИ против комари хлориране на питейната вода проверка на чужденците влизащи в БЪЛГАРИЯ , КАКТО И НА ЛИЦАТА ИЗЛИЗАЩИ ОТ НЕЯ И ПЪТУВАЩИ ЗА РИСКОВИ ДЕСТИНАЦИИ ИЛИ ИДВАЩИ ОТ ТАМ СТРОГА ЛИЧНА ХИГИЕНА НА ВСЕКИ И ТРАНСПОРТНИТЕ СРЕДСТВА ПРОЛЕТНО МИЕНЕ НА УЛИЦИТЕ! НЕ Е МНОГО ,НО Е НЕЩО!!!!

Не забравяй и превенцията срещу всички останали вируси, бактерии, насекоми (ами ако прелети и мухата Цеце) и тем подобни по света. Съществува и възможност от атомна авария, земетресения, наводнения или заплахата да се блъсне Комета в Земята. Леле, какво ще правиш. Сядай да съветваш хората. Имаш много работа по въпроса.

.

Ползването на препарати за мазане на кожата, които отблъскват комарите и ползването на машинки, които гонят комарите.

Ами очаквайте много "зика" да ни донесат мургавите паразити, преминаващи безнаказано държавната ни граница във всички посоки.

Аа! Ясно! Значи, ако започнем да се подрискваме, значи сме заразени :D

Абе, кога ще започнете да чистите София. Гнием в 20-годишна мръсотия. На времето в този град (вкл. и кварталите), ежедневно улиците се миеха с вода и се събираше мръсотията, целодневно се метяха и почистваха градинки, паркове и т. н. Който няма навици за хигиена, няма място в управлението.

И кучешките лайна са НАВСЯКЪДЕ.

Трябва да се търси отговорност от некомпетентни журналисти и драскачи за разпространяване на информация с невярно съдържание, която предизвиква стрес у хората. Не може да се пишат произволно неща от които драскащия няма понятие и да се използват думи на специалист извадени от контекста и отговори получени при некомпетентно насочващи въпроси.

Шубето е голям страх. На Ебола им мина модата. Този е нова звезда в арсенала на световните шегаджии. Коя нова територият ще усвояват и охраняват от вируса?

Време е за ваксинация! Този път ваксините от къде ще са?

Щом се предава по заднополов път, Да се провери ,,президента,, на една европейска държава, който риташе топка в онеси държави , където е най разпространен.

С техните камъни по техниттте глави.

Комарите им виновни....

За сведение на тъпите журналисти от ДИР: не "кървен тест", а "тест на кръв" или по неупотребяваното "кръвен тест".

К'во става, бе нали бяхя открили накакъв комар, който изяжда другите. Дайте и ние да го отглеждаме, ще го научиме и бездомните кучета да яде. А може би и циганите...

Вирусът Зика изпуснат от контрол експеримент или бактериологично оръжие? ===== През 2012 г. екип от учени селектирал генетично модифицирани стерилни комари и те били освободени в Бразилия, Малайзия, Индия и Каймановите острови, с цел да бъдат унищожени 80 % от вида Aedes aegypti, които сега са основен носител на Зика. В естествената природа, мъжките ГМО- комари се чифтосват с дивите женски, но произвеждат само теоретично потомство- ембрионите умират, без да достигнат зряла възраст, твърдят учените от Oxitec. Но други учени се позовават на еволюцията на видовете и напомнят, че всеки организъм, поставен в критична среда, успява да се адаптира, за да оцелее, и адаптацията често е свързана с мутации.

Обикновеният човек не би трябвало да се притеснява от Зика...хахаха

Възможността да се народят малкомозъчни детенца на практика е закъсняла аларма, защото тази опасност за цяла Европа вече е ударила Балканите. Усещаш топлия южен ветрец откъм затворената граница и се удряш по челото! Гледаш назад- македонците ще да са лидери, но не! Малко по- нагоре, но пак назад и свиваш устни.. Поглеждаш нагоре и хоп Румънците къртят мивки! Но как без морето и замижаваш в миг! Не те не са на Балканите, но ги бива! Замисляш се и поглеждаш към Босфора.. Аааа! Сладко е! И накрая какво- поглеждаш в огледалото и ужас! От подозрения, изборът е невероятно богат! Накрая не можеш да вземеш решение, нито да узнаеш защо толкова много сме се карали тук на Балканите?

Няма да се плашите-Москов ще внесе ваксинки-от Турция-28 мил.бройки-има няма да 1млрд. Еврака-кво им плащаш

То навън едни комари като са плъзнали-направо напаст

Отворко Овшорлиев ни го носи "аванта"

като чета коментарите тук , явно зика наистина предизвиква микроцефалия ! и този вирус явно отдавна е тук ? повечето страдате от микроцефалия !

Абсолютно сте прав

Кокошка.

още по-важно е колкото може по-бързо да бъде закрита СЗО!

Този комар май са го изработили в някоя лаборатория.Целта е да намалява населението на зямята защото ресурсите са на изчерпване.

Да започне пръскането!

Няма проблем вадим праскачките.

Защо убивате плода на хората? Не се наядохте изроди монархически! вие с кървясалите очи, като Сорос! Той изобщо жив човек ли е или лешояд?

Който се връзва на медийния популизъм е жертва, а не информиран човек! Със Зика ще е както с ЕБОЛА! Много шум за нищо!

Ми ко се напълни плевнята с комари, ко праим?

ко, ко,ко...кокошка ли си??

Кокошка е.

Плевнелиев като контактен с комарите в Бразилия да бъде поставен под карантина и да не се допуска никой до него, да се лиши от достъп до медиите, защото освен чрез комари и полов път Зика се разпространява и чрез медиите.

Няма страшно-тоой засяга мозъка....

една ,,хващаше,, снежинките очаквам москов да хваща ,,комарите,,!!! явно по лесно е да гониш комари отколкото да връщаш ,,мигранти,,!!! ami ako i ,,te,, se pi6at-migranti!!!

И защо кръстихте вируса Зика а не Обама . Ма добър Комар са направили ЦРУ та нали с това се занимават , комар по страшен от най-страшната змия .

потенциално опасни са ,,пътуващите,, до тези страни, а не ,,прииждащите,, от тях!!! вирусът е ,,африкански,,!!! нито дума за ,,мигрантите,, от африка!!! пак са ,,виновни,, европеиските пътници!!! тези тотално се ,,оляха,,!!! след това ми казвате че ,,тоталиризмът,, -умря!!!

Разгледай и малко почети. Южноамерикански е този вирус.

Ти почети. Пича е прав. До вчера СЗО обясняваше,че Зика се появил за пръв път в Африка 70-те години от заразени комари. сега избухнало огнище в Латинска Америка. Значи вероятността нашествениците от Африка да го носят е голяма.

СЗО направо тпогват със сигналите си - една година вече френските медии коментират тигровите комари и опасностите от тях. А всички знаят, че заразата е създадена с цел да се намали населението - вече не им пука в коя част от планетата - само да стане по-малобройно.

Я ни светни, по какво комарите знаят кого да жилят и кого да не закачат!

Трябва да се редуцират идиотите - факт! Страхувайте се!

Министър Москов да внесе ваксини! Казват, че турските са много ефикасни!

ЦРУ не спи, действа светкавично , за разпространението на новото си творение

Както винаги вината е в Путин!

Колко примитивни хора има в България! Вместо да се информирате как може да се предпазите от този вирус /а и от други \ пишете глупости по форумите! А след това обвинявате лекарите и държавата!

Да не би да е опушване? Научете поне български, преди да си играете на преводачи и журналисти!

Фумигация е терминът. Така е в Закона за храните .... Преводачите правят и грешки, но в случая истината е на тяхна страна. Задълбочени познания или случайност !?!

Прав си, само дето не си добавил, че интернет се ползва от много люде и в случая този термин (fumigation (англ.) -опушване, дезинфекция). следва да бъде даден и в превод, за да бъде инфото полезно и пълно.

ПРИЗОВАВАМ ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН ДА ЗАПОВЯДА УДАР ПО РАЗЛОМИТЕ САН АНДРЕАС И НОВ МАДРИД В СЕВЕРНА АМЕРИКА И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С ТАЗИ ИДИОТСКА ДЪРЖАВА НАРЕЧЕНА МАРИХУАНСКИ ЩАТИ .

Лабораториите им трябва да се ударят и полевите лаборатории,които са пръснати по цял свят.

Има някой който да се съмнява че тази гадост се е пръкнала в лабораториите на марихуанските щати ?

Си на "световната конспирация" и на собственото си невежество!

Знаеш ли истинската история на СПИН-а? Знаеш ли също така каква част от населението на Африка е носител на вируса и причината за това?

Поредната измислица, след свинския грип, птичия рибешкия и още сума ти грипове.

Альоооууу! Журналистите, вижте какви смехории пишете: "Засега няма доказана връзка между заразяването с вируса и развитието на малформации на плода по време на бременност, но такава не е изключена, категоричен е Селър." Селър бил КАТЕГОРИЧЕН, само дето нищо не е доказано и нищо не е изключено...

да разбира, когато чете.

ТРЕПЕРИ НАРОДЕ! Иде по-голяма злина от депутатите! Онова свински/птичи грип. луда крава....Явно вече не ви действа! След 3-4 годнини , когато притръпнете от ЗИКА, ще ви изкараме нова болест от лабораториите! Трябва постоянно да се в стресово състояние! ДА НЕ МИСЛИТЕ! На НАС мислещи хора не ни трябват. Трябват ни РОБИ!

Излиза че будителите на паника са преекспонирали някои предположения...за да подържат в природонаселението страх от поредната ужасна пандемия витаеща из нечии "умни" глави.