Папата: Не вярвайте в хороскопи и предсказания

Папа Бенедикт Шестнайсети призова вярващите през новата 2010 година да не се вслушват в предсказанията в хороскопите и в прогнозите на икономистите, а да се доверят на божественото провидение.

Обратно в новината

Коментари - Папата: Не вярвайте в хороскопи и предсказания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако хората се бяха вслушали в съветите на някои икономисти, нямаше да има криза. Дори Папата да скочи от 20-тия етаж на някой небостъргач, Господ няма да го спаси. И най-обикновеният човек може да предвиди резултата. Бог не се занимава с нас. Той е устроил Вселената по определен начин и докато не се научим да спазваме Неговите закони, няма да живеем добре. Трябва да слушаме тези, които знаят. Но наистина е трудно да ги познаем. Днес всички претендират да знаят Истината, но ни говорят само лъжи. Християнската църква призовава към мир и слагане на оръжие, но тя самата колко хора изби в името на Христа? Защо взе този грях върху себе си, а не остави на Бог правосъдието над тези хора? Отговорът е много прост - за пари. И сега е същото - не вярвайте на икономистите, а затъвайте все повече и повече. Когато някой губи, друг печели. Може би Ватикана ще излезе още по-богата от кризата. Няма да е за първи път.

Да сложат оръжие, да се оставят безропотно на ръководещите света, за да не им се нарушава рахатлъка. Да, да, ама НЕ! Като се чета написаното, разбирам, че все товече хора са наясно с ролята на религията, ролята на църквата и медиите, тоталният контрол и цензура на BIG BROTHER (Луцифер-Луцифел). А папите не са поставени от Иисус, а от Луцифер на папския трон.

ГНЕВЕН, като ти чета стиховете си мисля че наверно е хубаво човек да има очи и душа на поет.

хубаво казваш за ходжата............. май не си наясно че и Попа и Ходжата ги управляват едни и същи интереси и хора. Нека ти кажа само че една и съща финасова институция в днешно време финансира всички световни религиозни общности и разделението се създава икуствено и съзнателно зада се контролират по лесно вярващите. Това се прави още от времето на Таплиерите и апостол Павел е бил един от организаторите на този процес за християнката църква. Самия Исус няма нищо общо със идеята за църква и организирана религия- ако си чел ще разбереш. После всички вселенски събори само доказват тази манипулация......... че...... не плаши хората с ходжата или който и да е религиозен лидер, даже Аятулах Хумейни беше създаден и управляван от ЦРУ и после както Садам премахнат пак от същите. Мислиш ли че нещо се случва бе да има определена идея някой да спечели едни големи пари и хората да бъдат за пореден път управлявани овце от стадото на пастира........

не сме вярвали чак толкова - просто е начин да си уплътниш времето с нещо любопитно и нетрайно, както примерно децата искат захарен памук на панаирите.....За просперитета се иска твърда вяра и мно-ого работа, без клинчене, крадене, закъснения и отбиване на номера!! А иначе и в Швейцария построиха много джамии, но никога няма да ги допуднат до истинската трапеза.....Само се заиграват, за да не ги обвинят в тотален расизъм и етническа нетърпимост според собствените им закони и разбирания! Няма страшно, стига другите етноси да си кротуват и да не искат майка си и баща си, както става у нас!

Казваш Попа отива към фалит, но знай че след него идва ходжата. Избирай сам.

Ами тя и околната среда, и терористите са в Неговите ръце. Щото нищо не може да стане без Неговата воля! Папата според мен бърка основни неща. Това, че е папа, не значи, че е всеумен, очевидно е. Куца му и вярата, види се и това. Не съдя, само забелязах...

следвайте Божието слово и вярвайте! Замислете се все пак - кой е създал съзвездията? Той! Не е ли редно да слушаме Неговата воля и когато Бог казва да НЕ слушаме врачки, баятели и астролози - редно е да го послушаме! Кажете ми кой велик астролог досега е предсказал правилно края на света - май няма такъв, всичките са се провалили. Само Бог знае кога какво ще стане - когато се изпълнят времената! Амин!

Да бъде волята ти Господи! Амин.

Папа Бенедикт Шестнайсети призова вярващите през новата 2010 година да не се вслушват в предсказанията в хороскопите и в прогнозите на икономистите, а да се доверят на божественото провидение. От трън та на глог- има такава умна българска поговорка.

О, черкви, храмове и катедрали, не крийте вярата си зад стените, за нея са открити магистрали, пуснете я при хората в колите! Пуснете я по гари и летища, по черни друми, пътища незнайни, от нея направете там огнища, за хората да няма скрити тайни! Разкрийте цялото лице на Бога, душата му на показ извадете и с неговата болка и тревога любов и мъдрост тук ни наложете! Раздайте вяра! Святост заслужете! О, черкви, храмове и катедрали! И Бога християнски наложете! В света! Дали ще можете? Едва ли!

Може ли да ми посичите цитати от речта на папата където той говори за хороскопи и за прогнозите на икономистите?

тези искат да ни върнат в 15 век и да вярваме на Попа като послушни овце.........той бил Христос на земята..... ха ха ха. Май никой няма интерес хората да се пробуждат и да имат личен избор във какво и на кого да вярват. Попа отива към фалит......а с него и лицемерната църква.

НА ПАПАТА НАЙ ВЕЧЕ...

елеее, не му вярвайте на тоя

По принцип папата е прав!- само дето не казва истината, онази неговата, за това какво той очаква и вижда в бъдещето.

Той отправи и призив към всички неформални въоръжени групировки, в това число и терористите в цял свят, да сложат оръжие, припомня АФП. abe da vi na koito gi pi6e teq statii bokluci tupi tolko li ne gledate kvo pi6ete predi da go pusnete..

не сме вярвали чак толкова - просто е начин да си уплътниш времето с нещо любопитно и нетрайно, както примерно децата искат захарен памук на панаирите.....За просперитета се иска твърда вяра и мно-ого работа, без клинчене, крадене, закъснения и отбиване на номера!! А иначе и в Швейцария построиха много джамии, но никога няма да ги допуднат до истинската трапеза.....Само се заиграват, за да не ги обвинят в тотален расизъм и етническа нетърпимост според собствените им закони и разбирания! Няма страшно, стига другите етноси да си кротуват и да не искат майка си и баща си, както става у нас!

Шапка им свалям на католиците за връзката с обществеността. Дори в православна (уж) страна научаваме за думите папски. Впрочем, прав е Бенедикт ХV, не разчитайте на шарлатаните, а се уповавайте богу!