СЗО: Един от 5 млади българи има рисково сексуално поведение

20 на сто от младите хора в България имат рисково сексуално поведение, сочат данните на СЗО. Специалистите искат предмет "Сексуално здраве" в училищата.

Обратно в новината

Коментари - СЗО: Един от 5 млади българи има рисково сексуално поведение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откъде ли СЗО има информация за сексуалното поведение на хората у нас ??!!

Да намалим хомосексуализирането на младите и ще имаме по-здраво общество. Че по света нещо се увеличават фабриките за такива с някви псевдо "образователни" материали.

но еврогейците като ни наатиснат да узаконим хомо браковете какви деца ще отглеждат - с объркана сексуалност. Тоя нов световен ред направо ни пре*еба

Според мен пък днес не се прави никакъв секс. Жените само те оглеждат дали имаш пари и дали си струва да се хабят. Мъжа трябва да си купува секса, къде пряко, къде косвено.

При това не всеки, който го купува го консумира, поради обстоятелството че съвременните мъже, ако не са ляво ориентирани , са с един палет плочки върху тях. А всеизвестен е фактът, че тези от фитнесите, с големите вратове, освен че са с малки главички, ами са и с празни гащи!

Не само сексуалното, ами цялото им поведение е рисково! И няма как да е иначе, когато " в смисъл" искат "да бъдат себе си" и "да се раздадат на 100 %", докато "усещат адреналина"... Нефелна работа- хилаво семе 2-ро поколение, неясна сексуална ориентация, физически и душевен инфантилизъм, масова неграмотност и изпростяване, никакв авъзможност з аоцеляване в екстремни ситуации и още, и още...а бе каузата е загубена

Бързо оправяйте нещата, иначе господарите от СЗО ще ви дърпат ушите. Понеже са загрижени за здравето на цял свят, та раздават препоръки навсякъде. "У нас младите хора започват сексуален живот средно към 16-ата година, което е нормално." Кой го каза това, че започват към 16-та година. Някои може и на 12 да започват, други и на 23 са още девствени, че и на повече дори. Ще повярвам само, когато има анкета и социологическо проучване по темата. При такава ниска раждаемост у нас, си мисля, че освен в доходите, може да има и друг проблем. Поведенчески например - хората да не правят достатъчно секс?!

Къде е тоя секс на "здравей-здрасти"?! Аз докато се опитам да заговоря някоя мадама и вече се появява от някъде приятеля й, нахъсен да ме гони.

За момента циганското население в страната е точно 20% , не знам след пет години може да е и40% но сега са толкова и голямата ми молба е не ти обиждайте с прозвища като БЪЛГАРИ например . Те се делят на катунари , коняри , мангасари и други но цигани - Българи няма

В една луциферианска цивилизация може да е нормално да правиш секс без брак. Но според божият е прелюбодейство, но е казано че прелюбодейци няма да има в божието царство. Твореца има високи изисквания към хората и затова много от тях избират синдрома на щрауса.

Брака е дело на църквата, държавата, но същественото - събирането на две души - мъж и жена - е дело на Бог и лееекичко го предшества, ако не сте обърнали внимание. Поне при нормалните връзки. Доколкото всички виждаме брака не е необходимо условие за хармонични отношения за разлика от необходимостта от любов, която любов от къде иде, попе? За разлика от Христос вие сте по проклятията, анатемите, отлъчване от църкви, обявяване на хора за вещици, набеждаване на хората в изповядване на луциферианство и т.н. само защото не спазват нещата така, както ВИЕ смятате, че трябва да са. Да ви хрумва ей така, от време на време, че ВИЕ грешите за волята на Бог и не само относно уреждането отношенията между мъжа и жената? Хич няма да е зле от време на време да спирате да се правите на последна безпогрешна инстанция и да си правите анализ на разликата между първите последователи и ученици на Христос и вас. Ще ви разочаровам - огромна е.

Всеки пети е путеноид мечтаещ за сваляно-арийска нация от еднополова връзка.....ха...ха

И неграмотен, и идиот..... страшна работа.

Думата идиот звучи като обида, а неговите проявления за всичко да сънува Путин и руснаци, си е очевидно болестно сътояние.

Ха?

България върви смело към "светлото" бъдеще на ЕС и САЩ: аборти, хомосексуализъм и други перверзии, легални наркотици, психотропни медикаменти на децата, защото са по-пъргави, узаконени проституция и секс с малолетни, с братя и сестри, премахване на думи като: баща и майка от лексикона и други евроатлантически "ценности" на "светлото" умопомрачено бъдеще.

Лекувай се!

Опа, троловете от антибългарските Х комитети се включиха да защитават болните ценности.

Ти се лекувай, ако не виждаш, че точно натам ни тикат.

От какво да се лекува човека бе, пендел? Тук при мен, в Карлуково има няколко Наполеоновци, няколко Хтлеровци, но повечето са котки, кучета, лалугери и др. Ти от кои си? Да не се изживяваш като Кончита Вурст?

Една жена,колко време може да изкара без секс,преди да изневери???

Що бе брат, да не си наложил ембарго на твоята?

Jeni

Една жена може да изневери и без да и липсва секс!

Jeny, демек винаги, кога душа й сака ли:)?

Ето ги европейските ценности. А другата ценност-роми-ганите-да си ги интегрират на запад,да видят колко са трудолюбиви и добри!

ДОЙДОХМЕ СИ НА ДУМАТА.Деница е жив пример.

А защото ние мъжете не изневеряваме ли? Всички мъже мислим с долната си глава. Да не говорим, че м днешно време някои мъже са толкова загорели /не знам, може и да не им обръщат внимание/, че веднага щом някоя им свирне и те свалят гащите. Курвалъкът е и при двата пола - капацитетът определя всичко. Има мъже, които мислят, че е мъжество да спиш със 100-200 жени - според мен това си е чиста проба комплексарщина. Други не слага презерватив. Не съм бил със 100, но бройката ми е добра и винаги слагам презерватив. И никои не ми е казвал "Сложи му качулка" или "Не е хубаво да сменяш партньорите всеки ден". Но, макар и само на 23, аз съм едно друго поколение. Казвам поколение, защото тези след набор '91 са пълен леш и ето тук вече участва държавата с убиването на ценностната система на хората и чалгаризацията. Не може една 14-годишна пикла да ми ходи с пола тип колан и прашките /до, точно така - прашки на 14/ да се виждат от километри. И бременни ще има, и ХИВ-позитивни ще има, и изнасилвания ще има, докато родителите, а и държавата не направят нещо за по-простата и разглезена част от населението.

P.S. Има и още нещо - не живеем в 70-те. СПИН-ът е известен на всички ни от 31 години насам. Всеки решава как иска да живее живота си. Като не ти дреме за своя живот, поне пази другите. На тях може и да им пука за своя. Един съвет към 15-годишните /и за съжаление и за по-малките/ - ако си мислите, че няма начин да се заразите с ХИВ - помислете пак. Това е скритият убиец. И колкото и да плюете САЩ - там хората вече живеят без проблеми, носейки вируса, защото правителството им осигурява нужните лекарства дорде са живи. Тук, никога не е имало и едва ли някога ще има пари за болните, от която и да е болест. Така че заразите ли се, просто защото на голо ви е по-добре, трябва да знаете, че си подписвате смъртната присъда.

"Интерактивно сексуално образование"?? Иска ми се сега да бях ученик, за да видя ТОВА. Представям си, как "консултантката" от МЗ се съблича пред младежите и си дискутират разни сексуални теми и отговаря на въпроси "дай да видя?", "дай да пипна?" и "дай да пробвам?". Същото прави някой "консултант" с девойките"... ЕХААААА... БравУ на това министерство! Що ли ми мирише на лични (чисто лукративни) интереси в цялата тази 'новина'?

Да припомним вица за оня, дето като умрял му показали и рая, и ада. Оня избрал ада с мадами алкохол и т.н., хвърлили го там и бух - в катрана, при педалите. Попитал какво е станало, че всичко е наопаки и му отговорили - онова беше демо версията, това е реалното. Та нека видим резултата от така щедро рекламираните "интерактивни обучения" там, където най-много е прилаган - в свещения запад: резултата е Кончита Наденицова . Хубаво виж какво реално става на тия "интерактивни мероприятия", да не се окажеш леко изненадан. :) Сещам се за оня виц за санаториума за отслабване :))) с Киркор и Гарабед, дето сменили режима.

90%,Чилева,90%!

Жените повече ли изневеряват от мъжете или не???Чувал съм че много се натягали на шефовете си за повишение във офиси и банки,вярно ли е???

Няма как да изневеряват повече, нали трябва да го правят с някой. Ако теглиш голямата линия е по равно. Ако се загледаш на дребно... тогава някои си живеят живота, а други не толкова. ;)

Земята е пренаселена. Всичко, което би я разтоварило от свръхпопулацията, е добре дошло. Световната политика работи усилено по въпроса, но му измисля разни приемливи от емоционална гледна точка имена. Работи се дипломатично -хем се заклеймяват носителите на нездравословни нрави, хем тайно и подмолно тези нрави се разпространяват масово. Хем се представят като неморални, хем се обявяват за неотменни свободи на личността. И все в тоя ред...

Много точно казано! Само да допълня, че забранения плод е най-вкусен. Така че тези нездравословни нрави винаги ще взимат превес и резултатите за подрастващите няма да са положителни.

Приятели "Как да кажа?" и "ъъвв", с такова мислене като Вашето Ви пожелавам Вие двамата да сте първите, които разтоварите земята от свръхпопулацията.

Това с презервативите е гадно. Я вижте мангалите как се развиват

Едно време за да оправиш рускиня трябваше да и свалиш гащите. Сега за да намериш гащите трябва да разтвориш бузите.

А при теб както преди, така и сега- все си си на Мара Шепова

Щерев, на ръчна спирачка ли си брат:)?Олаби жилата, имаш нужда :))))

То бива любов към Русия, ама чак толкова да ти липсва...

Щерев, теб вече на думите "Русия", "рускиня" и други производни, започващи с частицата "рус" ли ти плащат?.То бива бива тролене, ама твоето не бива.

Щерев, ти затова ли толкова мразиш руснаците? щото си ги оправял през гащите?

- У нас младите хора започват сексуален живот средно към 16-ата година, което е нормално. Но 8 осем на сто от тях имат първи полов контакт преди 15-годишна възраст" - Пълни глупости, още от 7 клас се започват, 8 клас вече са закъснели ама все ще се намери някое 'ще ходим на хижа с класа' или 'ще остана в една приятелка тази вечер' или просто като не караш последните 2 часа и айде.. А пък и образователни програми и сайтове колкото искаш, няма ненаучени.

Едно време се целувахме отгоре и правехме секс отдолу ... сега е наопаки...

то едно време да ти даде преди сватбата чудо, а пък свирка леле мале, чудо невиждано. Сега се тряскат отзад още от 7 клас, виж как върви еволюцията..

Бе пичове, вие на колко години сте:)))Говорите като некакви ветерани:)Иначе винаги се е свирело:)

А парад на зоофилите и геронтофилите няма ли да има ?

Че не мина ли на 9 май в Москва?

Дубрутру, сватя.... В западнала страна, където сексът е за здравей-здрасти... Какво очаквате от младежта, която ДРУГО и ХУБАВО не е видяла.... Да се лигавят и натискат по спирки и кьошета... Само човек, който не уважава себе си в достатъчна степен може да допусне такова отношение към своята личност. Младите не осъзнават какви вреди донасят на психиката и физиката си... Чакайте.. има време за всичко... Намерете човека, обичайте се, любете се... когато му дойде времето...

Другарко, Вие и още няколко псевдо-моралисти тотално объркахте темата. Статията се отнася за сексуалното възпитание на младите. Това е грижа на първо място на семейството, а е хубаво да има и часове в училище. Колкото по информирани са младите как да се пазят от болести и нежелана бременност, толкова по-добре. Възгледите Ви за това кой с кого и кога да се натиска и лигави може да ги запазите за себе си. Сексът е личен избор....

Другарю, както забелязвате - поведението на младите (а и не само на младите хора) не се влияе от моето или от нечие друго мнение. Така че не виждам защо моето мнение може да ви пречи да продължавате да живеете както си намерите за добре. Аз дали съм или не съм псевдо-моралистка - вие няма как да знаете това. Ще си позволя за цитирам част от вашето изказване, което ви опровергава... Твърдите, че сексуалното възпитание на младите е грижа на семейството.... Та вие сте против семейството в неговия традиционен вид? Как да получат младите образование в семейството като няма семейство? Каквото и мнение да съм изказала по темата - аз не преча на никого да осъществява своя личен избор на поведение - така че нека не се засягаме така лесно. Разбирането ви за интимното общуване между хората е твърде елементарно, сведено единствено до неговите плътски измерения. Ваша воля е дали ще проявите желание да погледнете от гледна точка различна от тази, носеща сексуално удоволствие.

Целия този разврат беше планиран на държавно ниво. Първо създадоха мутрите, за да ги използват в първоначалното натрупване на капитали, после чалгата и разните конкурси за красова, за да си набавят новите издания на "декоративния пол" както казва съветника на Живков на жените. Слави Трифонов допълва картинката като превърна просташките шеги и чалгата в институция.

Девизът на българина е "Това на мен не може да ми се случи". И целият му начин на живот е подчинен на това - той не може да се разболее, него няма да го хванат да нарушава закона, СПИН не го лови...направо е безсмъртен . А как реве българският мъж като му кажеш да си сложи презерватив. То е едно мрънкане, едни увещания, па вземе, че му спадне достойнството.

СПИНа го докараха африканците след 'опознаване' на маймуни. Ебола я докараха пак те, след ядене на прилепи. Какво ли още ще докарат (и как) ?

А вече знаем и кой докара тъпотията в този форум..

Аз сам на 15 и сам много сексоален, имам жина и два дете. Щаслиф сам !

България, както винаги като широко разтворена клоака намира абсурдото или в най-добрия случай, следствието за порок, който трябва ад се лекува. Нима проблемът е чисто сексуален? Дори изучаването на религия ще има повече смисъл от повтарянето на клишета за секса, които младите 20% с естествено любопитство могат да научат от сто места.

Едно време имаше много секс, но беше скрито правен, мъжете ни гонеха, ние уж се дърпахме. Сега мога да твърдя, че сексът е много по-малко. Много се говори за него, певиците пеят вече съвсем голи по екраните, правят се много филми за това и нищо. Жените сега се събличат открито, натискат се на мъжете. Но това на един мъж не му е интересно. Така си ги обяснявам масово нарасналите перверзии.

Така е до това води Демокрацията ! Да се Учим от Е.С .ЦИТИРАМ : Белгия узаконява секса от 14 години. На младежите трябва да бъде позволено да експериментират със сексуалността си, е сред основните аргументи . На младежите трябва да бъде позволено да експериментират със сексуалността си, без да чувстват, че вършат нещо наказуемо, коментира пред медиите депутатката Сабиен Лайe-Бату. Тя и колежката и Карина ван Каутер пишат проектозакона. Според Лайе-Бату действащият закон е остарял и не отговаря на съвременното разбиране за социално приемливо поведение.

В Люксембург премиерът се омъжи ние по -малко европейци ли сме

... ами, като няма други мъже, освен премиера?!? мъже "на място", имам предвид... има, ама чакат за мястото му...

Да не би да смяташ, че у нас е забранено на непълнолетни да правят секс? Даже по принцип не е проблем и пълнолетни да правят секс с непълнолетни (освен ако последните не са могли да разбират свойството и значението на извършваното). Единствено, когато лице, навършило 14 години прави секс с лице, ненавършило 14 години, със сигурност има престъпление.

защо бащата на 16 години не е в изправителен дом стига сме ги хранили тези търтей

Някъде попаднах на статия за СПИН със статистики. Бе като че ли болестта е създадена за избиване на хомосексуалисти. Нищо че го отричат. Дори поддръжниците им от ЕС са отсъдили, че забрана за даряване на кръв от хомосексуалисти е правилна.

Dobro utro,mladi jeni.Kako spali,kako sa klecali? Ako sakate da nemate deca,polzvaite kurobranka,srabska marka partizanka.Te togava i meca davi kleca,nema deca.

аз от 14 годишна не правя секс, ако момчето е без презерватив, въпреки тяхното желание. Няма нищо лошо в ранния безопасен секс, децата търсят удоволствие

Ани къде живееш ?

София, защо?

Не мисля, че има с какво да се гордееш. Ранният секс води до разврат на по-късни години.

Абсолютно не съм съгласна! Водя полов живот от 16 годишна, което е от доста рано за повечето хора. В момента съм на 29, общо с 2 партньори за тези години като втория ми е вече и съпруг. Доброто възпитание е разковничето, не възрастта.

Масово не използват презервативи. Това е върховно невежество по отношение на здравето и не само.

как да спрем мъже да предпочитат мъже било и в късна възраст ,това е проблем ,а правителството въведе трети пол в гейския съюз има гей сватби

Въпрос: зоофилията нарушава ли правата на животните, или ги очовечава ? ;-) И друго въпросче: ако двама непълнолетни имат акт, педофили ли са ?! ;-)

Ако глупав човек задава въпрос, може ли въпросът да бъде умен?

БългАриец

Отговора се съдържа във въпроса, който сам си зададе :-P

СЕМ мълчат като партизани на разпит, когато ги попиташ защо филми като "Първичен инстинкт", "Сексът и града: и мн. много други, са с ограничение само 12г.? Много рядко е да сложат ограничение 16г. За сравнение семейните сериали с Южна Корея са с ограничение 15г., а в тези, които става дума за изневери - с ограничение 19г. В корейските филми най-голямата физическа близост е ЦЕЛУВКАТА и то деликатно показана. А ако трябва да се сравняваме, ние ги превъзхождаме само по разврат.

Понякога направо са смешни с тия забрани. Филм, в който няма гей-истории, като правило е с някакво ограничение. Ако обаче има нещо по-извратено, забравят за червената точка.

Това са ценностите на новото време, колкото се може по-ранен полов живот и по-необикновен. В доста европейски страни момичетата от 13-14 годишна възраст получават безплатно противозачатъчни таблетки. В ученическите списания се снимат голи момчета и момичета, коментира се най-подробно как се прави секс и се набляга колко е хубаво да си гей. Пълно е с клубове за срещи, такъв бизнес се върти.

Рисковото сексуално поведение при младите е факт. Но обучението им от връстници е твърде съмнително. На моя позната дъщерята (9-ти клас) споделила следното: момиче от 12-ти клас дошло в часа на класа да споделя своя ... сексуален опит (явно по горната инициатива !) и да "обучава" учениците. То шокирало всички, когато на директен въпрос колко партньора е имала, съобщила - седем (!). Иначе ползвала презерватив...

Ами седем - кофти седмица беше...

Каква седмица, тези са партньорите за един ден.

Най се страхувам от рускините. Винаги са развъдник на букет венерически болести.

И нас ни е страх много от теб да не ни заразиш с психопатия :D

Добре де, тази новина не е особено полезна. Дайте малко имена, адреси, телефони...

Някъде споменава ли се националността на тия 20%, на малолетните родители и др. такива? дали става дума за нас или... за тях?? само ни подвеждат. Кой свестен човек ще има рисково поведение, освен ако не е от свестните, т.е. от онези, за които е възможно да ми цензурират коментара.

То националността е ясна, по добре етническия състав да кажат!

да не завиждаме на тия дето могат ....... хаххахх

СЗО направо да си кажат в прав текст: искаме гей-идеологията да влезе в учебните материали в българските училища, по примера на САЩ, Холандия, Швеция и Англия - страни с трети пол, безлична, дезориентирана във всякакъв смисъл маса. Дано бъдем консервативни (запазени) още малко време, докато видим всички разрушителни последствия от неолибералните политики на толерастките държави.

Това е цената на Еврогейските ценности и третия пол - СПИН

Не считам за нормално започването на полов живот около 16 годишна възраст. Това е незряла възраст, когато дечковците си мислят, че всичко, което хвърчи, се яде!

Е що не съм млада!

Вие възпитайте децата си да са отговорни към себе си и към бъдещите си партньори и да се уважават. От там нататък възрастта няма значение.

СЗО: Един от 5 млади българи има рисково сексуално поведение Това означава ли , че в парламента 48 депутати са с такова поведение.

Ами според статистиката, Вие сте 100% прав!

Пише млади.

Къде ги видя младите у парламента. Там са все дърти айдуци.

Ако умножиш твоят резултат Х4 ще получиш приблизителната цифра която е верният отговор на задачата.

... казва се "млади", а не "луди-млади"...