Обетът за безбрачие на католическите свещеници може да падне

Папа Франциск заяви, че безбрачието на католическите свещеници не е догма. В Ерусалим той поспори с Бенямин Нетаняху на какъв език е говорил Исус.

Обратно в новината

Коментари - Обетът за безбрачие на католическите свещеници може да падне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Католическите духовници посягат само на девствено и да бъде мъжко.

да се спазва нещо измислено от болни мозъци отпреди 1000години, още повече това нещо е напълно противоетествено, противоприродно и напълно антигосподне не е чиста глупост, а съзнателно действие на неверници. ако имаш желание, никой не може да ти отнеме силата (камо ли жена) да се отдадеш на Господ за онова време, за което и той смята, че не Му досаждаш вече с постоянните си повиквания и лицемерия. инак е добре, че все още не се горят вещици и инквизицията е на сигурно място -само в ръцете на тайните служби. на тая "цивилизация"

Голяма работа...те и без това повечето са педофили...жени не им трябват!

защо спорят за езика, след като е добре известно, че исус е говорел на чист македонски език, справка васко ефтов, ако питате пbк нашият проф. бошлаф димитров, ще научите, че бbлгарските ханове са били християни още преди новата ера!

Крайно време е католиците да се поучат от нас: без винце и секс нема как да служиш като човек на господ :)

Правилно! Д вземат пример от нас, православните държави - не сме без извращенци в църквите, но са почти незабележим дял. Целебитът може според мен да наруши и лоялността към доктрината, и нормалното сексуално функциониране на индивида.

link

ВАТИКАНА винаги е била свързана с мафията" През същата година Мусолини, в условията на Втората световна война изключва Ватикана от плащането на такси върху дивиденти, т.е. върху капиталистическия приход.Ногара и наследниците му използват IOR като безданъчна зона в Рим. Самият Ногара е пенсиониран през 1954 г. и умира 4 години по-късно, след като е успял да осигури непоклатимост за "златния телец" във Ватикана, чийто бог стават парите, а закон - печалбата. По тази причина "корпорацията Ватикана" не се съгласява с искането на италианската държава от 1967-68 г. фискалните улеснения, дадени им от Мусолини да бъдат отменени и да почнат да плащат данъци като всеки друг. Започва сериозен сблъсък с държавата. Ватикана прибягва до шантаж и заплаха за цялата икономика със срив,ако хвърли акциите си на пазара. Но държавата не се поддава на този блъф и Ватикана поискали отсрочка, за да могат междувременно да намерят резервен маршрут за капиталите на "църквата на бедните". Но следващият папа - Павел VI има сериозен проблем и потърсил помощ от Горилата и Акулата. Горилата е Пол Марчинкус, роден в Чикаго, градът на Ал Капоне. Той доказва, че не пада по-долу от него. В Милано е личен приятел с Паскале Мачи, частен секретар на Павел VI.

Чудесно, вече могат да спрат да блудстват с малки момченца. Всеки има право да вярва в каквото пожелае или да не вярва. Аз лично вярвам , че има висша сила, но не я наричам така, както църквата ни учи и въобще в църква не стъпвам и не вярвам. Ако господ е разумно същество то не би ме наказал за това, че съм любопитен и постоянно поставям под въпрос това, което други хора са написали за него.

Вярата във висша сила, която не е Бог, се нарича ЕЗИЧЕСТВО. В 21 век човек е свободен да бъде всякакъв - включително и атеист, и езичник. Но, за обща култура, е добре да осъзнава какъв точно е, особено когато дефинира публично отношението си към вярата.

Значи въобще не ме интересува как се нарича и не искам да знам, единственото, което ми прави впечатление е, че звучи обидно. Но не се изненадвам всичко на този свят е разделяй и владей. Едно е сигурно, ако нямаше религия нямаше да има глад, войни, терористи и др. Всичко за нещо, което още не е 100% доказано. Сега този коментар какъв ме прави? Аз ще отговоря сам! Реалист!

Gospod e balgarin!

като Станишеф, Паси и пр..

Иисус е Бог, затова е могъл всичко и е говорил на какъвто език си иска, защото ги е знаел всичките.....

Думите, които Исус е казал на кръста, са разбираеми и за днешните българи. В тези думи няма нито една славянска. Думите са следните: Ele, Ele, mahna se bashta ne e! Еле, еле, махна се баща не е! Преводът е: О, Боже (еле), татко, защо ме изостави?

Къде пък я прочете тая дивотия и що мамиш хората? В Евангелията е записано, че е казал нещо от рода на "Ели, Ели, лама савахтани"

Как така???? Исус - значи не е еврейн...... а арамеец? Може ли някой да поясни - какво е Арамеец?

Не знаеш какво е Армеец?!? ...Бил е цесекар!

Арамейте са семитски народ, езикът и писмеността им е бил нещо като международни в Близкия изток и дори работни в Персийската империя. Но не са юдеи нито израилтяни.

Според Библията родоначалник на армейския народ е Нахор, брат на Авраам. Един от синовете му Исаак се жени за Ревека от кято се ражда Яков и дванадесетте еврейски колена и Исиус е от това коляно!

Нашите попове си имат жени и пак се праскат помежду си.

Прост си като стадо овце. Монасите в манастирите нямат жени. Жени имат свещениците, които служат сред хората.

Папа Франциск и израелският премиер Бенямин Нетаняху влязоха в спор в Ерусалим на какъв език е говорил Исус Христос преди две десетилетия, предаде Ройтерс. - По-скоро за 2 ХИЛЯДОЛЕТИЯ става дума, че 2 преди две десетилетия само дупката в Царичане им говореше.

РЕЛИГИЯТА И КОМУНИЗМА ИМАТ ЕДНА ЦЕЛ: -ИЗБИВАНЕ НА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И МИСЛЕЩИТЕ И ПРОМИВАНЕ МОЗЪЦИТЕ НА ПРОСТИТЕ С ЦЕЛ ЦЪРКОВНА ИЛИ ПАРТИЙНА ИЗГОДА !

Много ми хареса този коментар.Не случайно всите комуняги(вижте и във вашия град)са с най големите свещи и най отпред се черкуват.Какво ли ги направи от върли атеисти на религиозни хора с религиозност граничеща с фанатизъм?

Путин ги направи, нали и той пали свещи та и те така.

"....По времето на Христос ивритът е бил говорен от по-нисшите класи, а това са били хората, на които Исус е проповядвал." Тогава сигурно и Исус е бил нещо като секта, която е проповядвала религия......много хора са се самоубили тогава и сега е същото

Какво спорят? То е ясно - македонски.

Ахахахаха - оправи ми настроението за целия ден! Пич си и нямаш равен!

ЕВРЕИТЕ МНОГО СЕ СТРАХУВАТ ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ХРИСТОС Е АРАБИН - ЧЕ ТОГАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ГИ ГОНЯТ И ХРИСТИЯНИ И АРАБИ :))))

Арабин може да е дядо ти. Арабите са семитско племе сродно на арамейците или евреите, но си е различно. Все едно да кажеш, че англичаните са германци защото англите и саксите са германски племена, а и норманите също.

Ново проучване на Торинската плащеница разкри, че Исус Христос бил висок 177 сантиметра, бил мургав Ново проучване на Торинската плащеница разкри, че Исус Христос бил висок 177 сантиметра, бил мургав

Ново проучване на Торинската плащеница разкри, че Исус Христос бил висок 177 сантиметра, бил мургав Преди няколко години Би Би Си излъчи филм, в който учени реконструираха главата на Христос. За това те използваха намерен череп от същото време и спазиха всички насоки, дадени в евангелията и различни исторически източници. Резултатът бе изненадващ. Исус далеч не прилича на онзи образ, даван му от европейските художници. Не е бил висок, не е бил кльощав, не е бил с светлокож, нито рус. И най-вече не е носел косата си дълга. Тъй като до 30-ата си година е работел като дърводелец, то той е бил мускулест и загорял от слънцето. Мъжете по онова време са били високи средно 1,55 м, а сънародниците му са били силно мургави и тъмнокоси. Тъй като в Библията често се споменава как Исус се е смесвал с тълпата, за да не го познаят, а дори Юда е трябвало да го целуне, за да бъде разпознат, следва да приемем, че Исус е изглеждал като всеки друг по онова време. Тоест набит и мургав. Той не е имал дълга коса, тъй като съвременниците му са се подстригвали късо. А и апостол Павел казва, че дългата коса е подигравка с бога. Освен това, както и повечето мъже по онова време, е имал брада.

А ти защо априори приемаш, че Торинската плащаница е действително Негов Образ?

Бил е палестинец по-точно казано.

Иврит, не еврейски. Иврит е бил говорен не само от евреи навремето.

Айде бе!

ВИСШИТЕ КЛАСИ НА КОИТО ГРИСТОС НЕ Е ПРОПОВЯДВАЛ ПАК СА ВИСШИ - МЕЛ ГИБСЪН СЛЕД КАТО НАПРАВИ ФИЛМА ЗА ХРИСТОС И ДРУГ ФИЛМ НЕ Е ПРАВИЛ - БОСОВЕТЕ НА ВСИЧКИ ХОЛИВУДСКИ СТУДИЯ СА ОТ "ВИСШАТА КЛАСА" И ПРОСТ ГО ОТРЯЗОХА ОТ КИНОТО И НЕ МУ ДАВАТ ДА ПРАВИ :)))

Безбрачието , в съчетание с педофилията , педерастията и други библейски пороци, които се ширят в широки машаби сред угоените католишки клирици символизира лицемеривто и фалша на католицизма, породени от алчността и богатствата, които те са бастисали и бастисват от бившите и настоящи колонии. Същото се отнася и за библейското осъждане да се дават пари назаем под лихва ( това е грях), но банките са гръбнакът на западната икономика ,а и самата Ватикана си има банки , нищо че това противоречи на Бибилята. Дума дупка не прави - нъл така ?

Това показва само слабостта на човешкия род и по-специално на мъжете, към съблазните на живота!

Щом педерастията и педофилията ги считаш за съблазни на живота, ти май ...???

Религиите са донесли неизмеримо повече негативи, отколкото ползи за човечеството.Днес същото правят политическите партии.

И винаги се намират мераклии да бъдат лъгани.

ПЪЛНА ИСТИНА. Религиите са пълни простотия и са навекли на света повече проблеми от решения P.S.- по грешка дадох червена ръчичка, а не зелена.

"Папа Франциск и израелският премиер Бенямин Нетаняху влязоха в спор в Ерусалим на какъв език е говорил Исус Христос преди две десетилетия, предаде Ройтерс. " Все пак 2 хилядолетия. Преди 2 десетилетия не забелязах Иисус в Израел или в друга точка на Земята.

Уникална некомпетентност...

Точно целибата е причината за наличието на педофили, гейове и други извратенящини в свещеническата среда ........... От1000 години!!!..................:(