Коментари - Хиляди дипломи от СУ се оказали невалидни | dnes.dir.bg
назад

Хиляди дипломи от СУ се оказали невалидни

Хиляди дипломи за висше образование, издадени от Софийския университет през 2009 година, се оказват невалидни.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди дипломи от СУ се оказали невалидни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възниква сериозен въпрос - защо едва сега /много години след 2009/ се поставя този проблем.

На опашката пред учебен отдел - метани, бонбони, ...

Регистър има, но дипломите се издават по ръчно-крачната система - в регистъра са подали едни данни, в дипломата други.

независимо че изобщо не ме публикувате - трети път. Та кой е ректорът Илчев - синът на проф. Илчо Димитров - завеждащ АГИТАЦИЯ И ПРОПАГАНДА при ЦК на БКП, два пъти министър до 89 г. и после трети път при великото правителство на ЖАН ВИДЕНОВ. Говори се,че той дал интифа на Тато за възродителният процес, на който и досега сърбаме попарата. Кой каза, че комунизмът си отишъл?

Законът изисква на дипломата да има саморъчен подпис. За банкнотите няма подобни законови изисквания, така че сравнението Ви е неуместно. Илчев напълно съзнателно е нарушавал закона и би трябвало да си понесе последствията.

Да си беше останал в Япония!

Ох, тоя беше такъв смешник и като ректор и като личност, че думи нямам. Най-малкото как може да си сложиш като официален мейл името на селото в което имаш вила! А как може такова безотговорно отношение към дипломите на хората бе?!? Осъзнава ли тоя, че така на практика може да провали живота на някого?

Стопанска академия е върхът на съвършенството по отношение на административно обслужване на студентите по сравнение с "най-престижния", но ...

Ама пратете го този професор да си копа нивата, щом тази работа не му тежи, а на негово място може да седне някой, на когото интелектуалният труд не тежи!

дипломи български не важат в бг. независимо какво си завършил имаш ли кой да ти подаде гръб стават нещата иначе забрави. на килограм се продаваха дипломи преди години. сега вече не знаем, остаряха, над 30 лазарника и кусур станаха. пихме една студена вода, но се чудим дали да ги съдим за това че не успяхме, а успяха знаем кои, с връзки протежета, а и не само дипломата е важно, ако си алкохолик, наркоман, женкар, болен, лош характер, не ставаш в екип, много вкупом неща за бг са важни, докато на запад е нещо друго, ама там ринеш лайната, а и климата е влажен, мокър, храната също блудкава, квартирите с някой наркоман, затворник , с много въпросителни, от кол и въже събрани, ама пука ли му някой, НИКОЙ, здраве да е, не всичко в този живот е много пари. ОБРАЗОВАНИЕ ИМАШЕ ПРЕЗ СОЦА. ДОКАТО НЕ НАУЧИШ ТЕ ЗАТВАРЯХА И НЕ ТЕ ПУСКАХА ДА СИ ХОДИШ, А СЕГА НЕ МИ СЕ МИСЛИ, най-вече в някои изостанали краища, да не обидя някои, но много проЗти .. учителки и то в икономически техникуми, а образованието им не отговаря? Пример: Право, всеки втори в бг учи за юрист. А през соца/пиша за младите/ в целият например : Варненски регион приемаха САМО ДВАМА ДУШИ. Това му викам. И там парите не вървяха. И при успех мн. добър без връзки, или по партийна линия НАЙ ВЕЧЕ СТАВАШ СЪДИЯ, ПРОКУРОР и пр. А днес сульо и пульо учат, да и ние сгрешихме, но това беше преди доста години, много са безработните над 30 г. в бг-художници, икономисти, юристи...Всичко се приватизира. Грешка голяма. Напълнихме банковите сметки на професори, преподаватели, частни уроци и като минат години всичко отзвучава, и какво като си учил, напразно пари на вятъра. В бг няма живот за някои специалности.

Мързи го даже да се подпише,а?

Ами заети са - до Антарктида ходят, медали раздават, речи пишат, проекти проектират, ...

Този човечец е голям смешник .. но на мен хич не ми беше смешно докато беше ректуум, виждах в това една гибелна за СУ приемственост - и тейко му беше ректуум, и неговото присъствие не се отличаваше с особена светлина ..

за най-реномираното българско висше учебно заведение ли ставаше дума, или бъркам? Просто напомняне за този мит, по най-неприятния начин за завършилите го. Те дори не си са направили труда да си погледнат дипломите, обаче претенциите им са колкото тези на ректора - балон с въздух...

Абсолютен модел на хаоса. Администрацията по брой съизмерима с преподавателите - търчат по коридорите квичат колко са заети докато си разхождат тоалетите, ИО под нулата, това е най-реномираното. Интересно защо само 2009 дискутират?

абе, ама верно ли, че сред уаха#битите на сорос нямало било цензура?

sybil да бъде предаден на турция! все пак трябва да си заменяте активисти, зелените! :-)))

Съдете ги тия. Смятайте какви са ни ректорите, а се чудите за държавата ни...

никой не ти гледа дали си умен или не, а имаш ли пара в джоба, ако нямаш умираш прав. никой не го еня за никой. соца свърши, а имаше и през соца , които бяха зле и сега са още по-зле, дори много на средна възраст си отидоха от този свят-хибридната война-за мен това е. дано да греша ама надали. оставят те без работа, от там без препитание и това е равносилно на гибел.

ректуума все пак не е подписвал за незнания на чаветата на мутресите? така ли да го разбираме?

диломите и без това не струват! знанията са фалшиви, а не подписа на сорос!

Колкото и да се преписва, младите хора заслужават уважение и коректност след като 4-5 години са пълнили хазната на университета.

ами, ами! младите, завършили този университет на швулц заслужават да са келнери в макдоналдс! там не им трябва подпис, а само едно Х, като за турски избори в българия! :-)))

Нагъл комунист - не стига, че съзнателно е нарушавал закона, ами се опитва и да се шегува! Кой знае колко още безобразия е свършил като ректор?

Голям кеф е да учиш 4 години, да се явяваш на сумати изпити, и после тази диплома да се окаже невалидна. Пълна подигравка!

Това поражда някои въпроси: 1) как само тоя бидон се измори да подписва дипломи от всички ректори до сега; 2) бидона за това ли е ходил до Япония, да гепи от там поредния начин за мързелуване; 3) за какво данъкоплатеца плаща образованието на тия студенти, като вземат хартийката веднага да тичат в чужбина без никаква отговорност към тези дето са им платили образованието.

Само с третата точка не съм съгласна и ще обясня защо: 1) едни родители са инвестирали 4-5 години в образование на детето; 2) при положение, че това дете в България в масовия случай не може по никакъв начин да върне инвестицията на родителите си, налага се то да замине някъде, където ще има нужда от него; 3) реализирайки се по един или друг начин на чуждестранния трудов пазар, това дете изпраща средства на вече пенсионираните си, отрудени, тотално амортизирани и мизерстващи родители - средства, които те харчат в България. Ако останат тук, децата са обречени на мизерен живот.

Съгласен съм с всичко което си написал/написала. Но какво общо имам аз с това? Защо и от моите данъци се плаща за това образование, след като аз не съм негов ползвател по пряк или косвен начин?

Дрън дрън та пляс!

Защото в чужбина има възможност за реализация. Има много умни и талантливи деца, за които няма развитие тук. Гледайте реално на нещата.

Гледам напълно реално на нещата. Не искам аз да плащам образованието на някой друг ако нямам полза от него. Не мисля, че това не е рална визия за нещата.

Само за издадени през 2009 г. дипломи ли става въпрос или и след нея, докато е бил ректор . Моля да се доизясни!

Реторичен въпрос. При легализация се сравнява написаното в дипломата с подаденото към регистъра на дипломите. Познайте какъв процент е съвпадението!

то и ректора е невалиден, ама карай... нали всичко е по японски! само пътя минава през босфора... :-))))

в далечното 68 година , покрай революция на цветя , станало почти задължителен белег , изданията на изследванне да са колективни . илис други думи , една редица автори , от които нито един да е главен , друг да е бил доносник към темата . тоз вид демокрация на науката си е действал досто години и след това . защото самият научен процес е всеобхватна , както за личността , така и за спомагателните науки . . . така че , ще се окаже с време , дали тез дипломи са по-малко ценни , откакто другите .

През тази 2009 година, след като е "подписвал" с копие и заплатата му ли е била в копирани банкноти? Нали твърдят, че в университета те учат да планираш задачите си правилно? Защо г-н Илчев не може да планира колко време ще му трябва, за да положи n броя подписи? Познайте защо цивилизованият свят ни се смее...

Измислените комунистически професори не стават и за чеп на зеле.

професора по приложена логика се е изказал веднъж преди деня на подписко както следва : . . който учи ще поличи . и който не учи , получи .

Първи април : най надежната , най уважаната , най профилираната институция на Ребуклика се оказа жаба от приказката "Жабата Принцеса" . . . Добре че и аз се явих на годишен конкурс - намерих си вечният геврек пред входа за вечните студенти .

Феодалните старци може ли да не сътворят някоя геджура.

щом квесторите на разпродажба модел "търг" предлагат геджири , тогава за мене не е въпросът , дали сътворявам друг по различен модел геджурката , отколкото кой да ми е поръчител за джуркото, новоделче .

СУ е скапан университет, където и магаре ми дай, и магаре ще ти направя виЗшист.

Всичко в тази прокажена държава е скапано, и най-вече - народът.

посрещнах гайдарин край плажна ивица , черно морието . прост облечен , остарял , но мелодиките му , впечатляващ , пленяващите . имах страх, щом видял съм ножа за къшкавал и месо му . . . катедра българско езикообучение.

И предполагам висше образование нямате... :D

юридически какъв е проблемът дипломите да се парафират от сегашния ректор? тия дидломи се издават от учебното заведение, а не от илчев.

А тоя за какво е получавал заплати като ректор, някой друг да му върши работата след него? Да върне заплатите.

Тук раздуват само проблема с подписа - целият процес на издаване на дипломи е абсурденл

За шивачката писах примерно, не съм работила това. Но може да не съм толкова "умна" колкото теб, но поне съм грамотна. Все пак Ушивам, не Ошивам, когато ми се наложи нещо! А ти не ми обяснявай колко е трудно и сложно да се подпишат дипломите на завършващите всяка година, този не е нито първия, нито последния ректор, който трябва да го свърши. На моята диплома от ХТМУ подписите са оригинални, пък не сме били по-малко завършилите.

Какво значи "оригинален" подпис от лице, което може скоро да не е между живите? Знаете ли как се превежда подписан документ? Подпис - "не се чете". Тогава какво значение има чий е подписа? Едва ли в Лихтенщайн знаят кой е професора.

A ако Илчев вземе, че навири копитата, как ще "оправят" нещата? Хич не би било лошо да има едно колективно дело, от всички студенти, срещу него. Значи да се ползват облагите, като ректор, не е проблем. Да се изкарат няколко конкурса, за да се заеме длъжноста - също. Но да се положат няколко хиляди подписа, както изисква закона, виждаш ли, било някакъв огромен труд. И защо СУ не са предупредили за проблема!?

Докато Иван Искров слагал подписа си на всяка банкнота от 1лв. до 200лв. проспал КТБ.

Въпросния Иванчо, много добре е знаел, какво се мъти в КТБ и сега за награда -я депутат , я някое посолство............

....я на някой плаж на Сейшелите или при Веска Меджидиева в Южна Африка.

Прав е ректора, бахти. И то не може тези подписи да ги раздели по равно всеки ден, а трябва да са в периода на завършването.

не знам, как е у су, но на мен ми дадоха дипломата година след завършването. голем труд е падало ша знаиш!

Мария като един типичен българин се оплаква и плюе всичко, което не е само не е променила, ами не се и опитва да го направи. Заслужаваш да живееш в чужбина, това е.

тава е чиста проба бюрокрация.

не ! вместо бирокрация , бих си пожелал винокрация ! а , второ , да не пропускаме , нали възможностите , вместо адвокат , автокрад !

вино не се краде , а се пие .

Какво очаквате от един комуноид, какъвто е този ректор - вижте го как изглежда и ще разберете колко е "работлив"

На никого не прави впечатление правописа на този текст и това, че "пътеките са Отъпкани"

Комуноид , отъпкани Пътеки , впечатление , разбиране : може ли нещичко по конкретно в конкретизация на конкретен план-конкрет ли ?

каквито са студентите такива са и дипломите:((((

Точно така,студентите само се водят на хартия! А който чете лекции,той ги изпитва ,избутват изпита само ако са попрочели нещо от неговия учебник,сведен до 1 тетрадка от 40 листа,не посещават упражнения и семинари-следването е 5 за 4.Затова не им се полагат дипломи- най-точно-каквито студентите,такива и дипломите.Да не говорим ,че в последните 10 години се навъдиха хиляди доценти и професори-преписвачи,тури му пепел!

вземи един картоф . реши по средният диагонал. сега острга нощица , профил на печат. зависим от почеланията , дали дебел и тънек , избор. почваме да отпечатаме .

от една страна илчев е прав, в днешно време хиляди подписи на ръка е глупаво, от друга страна документа не важи. а които иска работа в чужбина за какъв чеп е следвал в софииския?

има ли още такива без собственото програмиране на компютъра , сиреч интегрирани схеми ?

В просташка държава, просташки подписи.какво да го правиш, този глупак, трябва да бъде съден за вреди причинени в качеството му на длъжностно лице на стотици хора. малоумник, бил на заплата и останал с глупостта си.

Кажи името на съдията дето ще го осъди за вреди за много хора че чакам ....

Упс, пардон, оцапах ви бохчата! И какво да правят сега селяндурите, които идеха да слушат лекции в залите направо от автогарата с бохчите, пълни с буркани спържа, печени чушки и осолено и напиперено варено пиле от село? Не избързахте ли, защото вече са шефове, бизнесмени, експерти, политици и плъзнали къде ли още не? Явно Синдромът на Калинката е дал фатални метастази.

Хайде ти сметни колко тигела трябва да направи една шивачка примерно на година, ама освен това трябва и да вдене конеца в иглата, да си настрои машината и т.н. и т.н. Хайде ти не ми говори за много тежкия труд на ректора да подпише дипломите. Работила съм в Техникум като завеждащ отдел и като такава имах задължение да напиша дипломите на учениците в края на всяка учебна година /на пишеща машина/ - 270 дипломи + 270 преписа за 5 дни. Е, не е лесно, но ти е задължение, това е!

Навремето и Невяна Малчева така праскаше печати от името на министър Стефан Данаилов, ама кво от това? Колко договора по ЗОП минаха по тази начин.....

каквото образованието,такива и дипломите,MEHTETA

Що за аматьорски университет?

Най-веселата част е, че преди години, когато ми го спретнаха и на мен този университетски номер ми казаха, че професора го няма. После видяха, че си нося дипломата, взеха я, отидоха в една стая и я върнаха подписана. Не задавах въпроси, нито аз, нито от МОН.

Човека поне има чувство за хумор :) Държавата трябва да приеме някакъв вариант за електронна заверка на такива документи, какви са тия подписи като в средновековието?

В дипломите пише едно, в електронния регистър - друго. ИО в СУ е под нулата. Как става електронната заверка - никак!

Всички потърпевши трябва да заведат дела срещу СУ и Илчев и да поискат обезщетение.