Коментари - Строителният надзор: Нарушения при строителството на АМ "Тракия" няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът с качеството е , че нормите по които се изпълнява пътното платно са от преди 60 години, когато интензивността на движението беше ниска, сегашната интензивност на движение е поне 100 (сто) пъти по-висока от тогава, но продължава да се строи по старите тертипи...и в резултат се явяват неравности и се правят чести ремонти и ремонти на ремонтите. ----------------------------- ---------------------------------------- ...........сега, само с трошляк (биндер) вече не може да се правят пътища колкото и да се уплътнява. В Европа видях, че пътното легло го правят с дебелина около 150 см. , като горният му слой е от 30-40 см. бетон армиран с фибри и чак след това се полага асфалта с дебелина най-малко 20 см, като в градските исторически центрове, вместо асфалт се реди паваж. Дори, за подложен слой на тротоарите използват армиран бетон , а при нас плочките стават на юфка от автомобили паркиращи върху тях, пак поради слабото земно легло...Да знам, че всичко това е скъпо и многоуважаемият Б.Б. не ще може да се хвали, че строим магистралите в България по-евтино от тези в Европа...

Нали строителния надзор ги е удобрил как искате сега друго да говори.. Аман от закани за съд където реално ще излезнат факти и документи и виновните го знаят и за това все така заплашват,

Няма, няма, разбира се че няма! Само са икономисвали от асфалта. И от спестените парички са си наляли гушките. А е останало и за надзора, затова излиза че всичко е мед и масло!!! Ама народът прост, като Баце. Затова гласува за него пак, те го крадат, а той пак ГЕРБ си избира!

Народът не е толкова прост колкото ви се иска. И хората се сещат че след 10 години непрекъснат трафик все пак има едно такова нещо наречено износване.

МАФИЯТА , драги , не се спира пред нищо. Камоли , пред някакъв си надзор. Като знаем нивата на корупция в България, да не би някой да е очаквал , този "НАДзор" , да открие нередности??? Има липса на настилка - 3 сантиметра, има липса на пари - 40 милиона , има липса на документи- строителни разрешениея,НО , няма нарушения. Така е в територията управлявана от МАФИЯТА !!! И после се чудим, защо децата ни бягат от тази територия! Защото ДЪРЖАВА няма от много дълго време.

Няма, никога не е имало, няма и да има.

Няма я, как ще има? Щото ако има ще требе да се лежи по десетина и повечко години. Шефчетата на Трейс и шефчето на надзора вероятно. Как ще има? А къде е Гешев? Вместо да разтървава биещи се таксиджии, защо не е повдигнал обвинение?

И пеевски е чист с един стар опел. Нищо нередно никъде. Просто ги няма парите, кво толко?

Ако не вярваш питай новият честен и почтен спецов-той също потвърди че перският чист като сълза.

Търсете тия 40 млн в едно чекмедже в един курортен град, близо до София.

Търсих ама нищо не намерих.

Защото ГЕРБ изпълниха заповедта да внесат предложение за недопускане на Митрофанова в парламента.

Няма да вярвам на контролните органи от европейския съюз ще вярвам на министър назначен от същия дето назначи кирчо и кокорчо. Седнал вчера да ми обяснява как с еди колко си била по-тънка настилката след......... 10 години използване непрекъснато и с огромен трафик. Хайде бе??? Значи за 10 години няма износване и не трябва да има износване??

Хайде бе тролче.

Опровергай ме и ми кажи къде съществуват магистрали където няма износване за 10 години непрестанна употреба? Май не се научихте че с платени коментари и простотии нещата не стават.

Като няма нарушения защо е осеяна с неравности или трябва да се спасяват гърбавите фирми

Така де, винаги трябва да си над зора. Всичко е ОК, намериха се и липсващите 3 см покритие, тъй че приятно и безаварийно пътуване към последната дестинация!

Всички гербопитеци моля да отидат до Дубай и да питат, как аджеба при 50 градуса тежките камиони не нагъват асфалта.

Поръчкови коментатори като тебе да отидат при шефа си в дубай и да питат колко струва строежа там и дали някой сме да пречи на строителството.

В България искаме, като направим едно нещо, то да е вечно. Само който не е пътувал, не е виждал как се работи на запад по магистралите - все някъде нещо се прави, за да са в иделано състояние. А тук - построена преди 10 години, без поддръжка и трябва все още да е идеална! Още повече, че точно тия лотове са тествани от ЕК преди да отпуснат последния транш за нея. Калпав е не строежът, калпави са изискванията за построяването ан пътищата. Те са остарели и точно тия, дето сега вият, че били крадени средства, са виновниците. Защото българската администрация по цял ден си бърка в носа, вместо да започне да работи, да предложи нов, осъвременен стандарт за строителство!

малоумен гербидж

Магистралите нали са гордостта на тъпия Тулуп. Защо за 12 години шибаната му администрация не промени стандартите? Ааааа, защото така по лесно се краде.

А Кирчо и Кокорчо вместо да се опитат да направят и построят нещо като така да отклоняват някакви средства за тях и техни приближени , те решиха да не се занимават с такива глупости и директно да откраднат парите.

тези ,които действително оставиха нещо след себе си! ГЕРБ! А че всички крадат знаят и охлювите!

По малоумно изказване на мнение не съм срещал скоро. Я посочи по конкретно, какво точно построиха ГЕРБ. По 6 апартамента на член, по 3-4 хотелаза себе си, къщи за гости и какво ли още не.

Построиха магистрали построиха метро. Повториха и мост на дунава. Стига ли ти поръчково коментаторче?

След като има 10% намаление на материалите по закон, я проверете колко е платено за материали от държавата, да не се окаже, че имаме четерилентов път до луната

и то при сигнализацията - знакът с единичната стрелка заблуждава и трябва да се махне от там. Знакът с двойната стрелка и сигнализацията за отклонение са достатъчни. Тези дето поставят знаците имат мозък на насекоми

докато все още не са офейкали (и са в очакване на нови кражби) нека дочакат резултата от пробите в кауша, по-малко ще шават да действат да ги подменят и да подкупват същите боклуци като тях самите. Само дето не констатираха, че асфалта не е нагънат...

Нарушения няма. Всички пари ги откраднахме по правилата. Сега се готвим да съставим правителство и пак да пооткраднем. А вие чакайте справедливост и разчитайте на нашия прокурор да подгони крадците като нас :)

Аз така съм им взел страха, че никой не смее да краде, защото знае че ще го вкарам в затвора. Аз съм силен, Аз съм смел, Аз съм справедлив. Аз съм велик

Тъпанарите които пишат тук разбират от всичко и нищо.

Бойко разбойко що ленти одряза да се хвали колко строи пък качеството му ПАРИ НА ВЯТЪРА И МНОГО КЪЩИ ЗА ГОСТИ.ГЛУПАЦИТЕ ГЪРБ ГИ ИЗГОНИХМЕ С ТРИСТА ЗОРА МНОГО СЕ МОЛИМ ДА НЕ СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСГВО!!!

Бе не знам за участъка от стара загора д очирпан, но знам за един друг участък! дето го ремонтираха миналата година! от отбивката за калековец до чирпан! Те го ремонтираха защото там в лявото платно приличаше на морско вълнение поне 2 бала! даже имаше няколко катастрофи поради това и смъртни случаи имаше! И миналата година юли месец свърши ремонта! Ремонтира продължи малко над 2 години! Е сега как да ви кажа, положението пак е същото! т.е. този участък пак е за ремонт! Така, че не знам дали има нарушения или няма, ма там по този участък пак ше има катастрофи и пак ще има смътни случаи! Та тия комислии и строителни надзори и други б.клуци да си гледат работата! знаем ги ние как се купуват и продават подобни строителни надзори!!! Ай сиктир!!!

Е, то оставаше и да има. Това не е новина. Това е нормално за територията. Има ли някой отговорен за нещо, няма, Някой осъден за корупция - няма. Значи всичко ни е наред. Обратното щеше да е новина и нещо извън нормите.

Тракия е на юфка. Гордостта на банкянският крадец и некадърник не става. Каквото и да ви говорят разните строители, надзорници, проектанти, гепирастия и тн не им вярвайте. Всички са бъркали яко в касата. Ако беше обратното при това мижаво движение 8 месеца в годината не трябва да е мръднала. А как строителният надзор осъществява надзор на обект на този дето му плаща да извършва надзор Смех и шикалки, нали.

Истината е че се строи некачествено за да се пълни чекмеджето. Другата истина е че правителството на Радев дойде на власт с помощта на Славчо за да продължи да строи магистрали пак НЕКАЧЕСТВЕНО само че с други фирми!

фирмите са си едни и същи. Други нема. Ти да не мислиш, че в България има 100 фирми, които могат да строят пътища?

Истината е , че Кирчо и Кокорчо вместо да се опитат да направят и построят нещо като така да отклоняват някакви средства за тях и техни приближени , те решиха да не се занимават с такива глупости и директно да откраднат парите

ОПГ ГЕП и чадър от каскетурата. време е българите да прогледнат, че само най-простите и крадливи отпадъци гласуват за тея крадци!

"българските изисквания са ниски"....

Това е колосална глупост. И "експертът" изръсил тази простотия трябва да си завре дипломата за вишу в задникът ако въобще има такава.

повече от 5г.искаше да се вземат проби и изследват в независима лаборатория. Не й разрешиха! Защо ли?

За да изтече гаранционния срок. Вероятно тези който са прибрали комисионите не са позволили.

Гаранционният срок изтече през 2017г. Йончева се пенеше и дрънкаше глупости по късно.

от Бойкови блюдолизци контраатакува.

От тази магистрала се откраднаха купища пари и кражбите се виждат само като пътуваш по магистралата без да се вземат никакви проби. Но нека овластените клоуни да спират движението, да вадят проби, да мъкнат камънак по студията и да се правят на маймуни за кефа на простия матриял. И без това никой няма намерение да осъди никого. Всичко е евтин и пошъл цирк.

А защо не са констатирали че кенефите ги няма? След въвеждане в експлоатация на магистралата се оказа, че матрияла няма къде да сере. И нацвъкаха химически тоалетни навсякъде по отбивките. Вече няма останал нито един нужник. Откраднаха ги заедно с лайната вътре в тях. Сега матрияла сере в отводнителните канавки и му влизат бръмбари и други бубулечки в задниците.

Всички срокове по гаранция са изтекли. Симулиране на дейност и пАра в свирката.Нито пари обратно,нито ремонт за сметка на изпълнителя!Мачът е свирен. Като искат(но не искат)нека да проверят ,,Хемус,,с какво качество е! Или ще чакаме 10 г.и после ще проверяваме и ще констатираме ,че пак и отново имаме некачествено строителство. Дано се лъжа! Ама чувалите бяха пълни с кеш,а не чакъл и асвалт.Както и чекмеджетата на Асвалт паша.

Да, сега е време за проверка на Хемус. А не след 10 години. Но сега комисионите текат към тези дето трябва да проверяват. Така, че забравате за проверка.

Да, тя си е проектирана калпаво...

Да проверяваш магистрала строена преди 10 години и експлоатирана 10 години без никаква поддръжка е вятър и мъгла. Прах в очите на простия матриял. Все едно да проверяваш автомобил произведен преди 10 години и каран всичките тези години без никаква поддръжка. Ще осъдиш производителя ама друг път. Трейс груп и надзора ще осъдят държавата и ще вземат едни дебели пари. Ултра скъп пиар на Демерджията и Шишкото на гърбът на данъкоплатеца.

Да винат немци или холандци. Ъе магистрали знаят как се прави. На строителен надзор изобщо не вявяам.

герб троловете в партер,без опорки.И те карат по нея и им е ясно какво е положението. Всички виждат,че магистралата не е изпълнена качествено защото е грабено като за последно. Всички знаят къде са част от парите невложени в строежа и КОЙ е строителят! Получава се,че е крадено,но гербавите и вождът им не са се облажили.

Трейс редят и жълтите павета… Също така правиха и протести…а това служебно правителство им пусна парите.

Проктантът и надзора са едни и същи. И ще осъдят министрите като едното нищо, Министрите са тъпаци. Вместо да подгонят Инвеститорския контрол пърдят около трънката от която няма да изскочи заек.

Тия пътували ли са по АМ Тракия, че се изказват така неподготвени ! Вече съвсем за малоумни ни вземат!

какъв е тоя местен селски надзор, да дойде една истинска фирма от запад и да им стане ясно на тия наглеци !!!!

Строителен надзор е Пътинвестинженеринг на Валентин Зарев. Изпълнителят "Трейс груп" са други михлюзи.

Връщайте парите крадльовци , за тия пари дето сте откраднали можеше да се построят още две магистрали, гнусни мошеници !!!!

При най-смъртоносната магистрала в Европа всичко е наред.

Когато пуснаха участъка бях един от първите, които минаха по него. Асфалтът беше гладък като стъкло. С чисто нови гуми с около 100км/ч имаше значителни поднасяния на колата по пътя. От тогава избягвам да карам там с над 90 км/ч.

Аз пък си карам с 200 с ДОТ на гумите от преди 2020 и не ми заднася

Закъде бързаш, бре? За гробищата ли?

Нормално е, когато асфалтовата настилка е нова да е "като стъкло". На АМ Тракия износващият пласт е сплит мастик, който съдържа около 7% битум, при 3-4% при обикновения асфалт тип "А". При уплътнение битума излиза на повърхността и за това е "като стъкло". След месец той се износва от движението, но в началото е доста опасно и хлъзгаво...

за лека нощ.

Надзора е на строителя…

Строителен надзор е Пътинвестинженеринг на Валентин Зарев. Изпълнителят "Трейс груп" са други михлюзи.

Щото това не е магистрала!

Никога няма да предадем нашия благодетел Боко Тиквев Тиквочев. Плътно сме до него, като сега, така и вътре в затвора.

не можете да глобите строителната мафия ей какво си мислите нашите ползват италиански модел на кражби

Всеки, който е подскачал в този участък е сигурен, че всичко е качествено. Нарочно не оправяха къдравият участък, а сложиха ограничение от 60 км на магистрала, чакаха да изтече десет годишната гаранция.

Свери си часовника. Този участък беше ремонтиран преди години

Беше платено отново за ремонта на Чирпан- Ст.Загора!

Когато е строен къдравият участък, май нямаше 10 години гаранция.