Коментари - Стрелецът от подлеза e криминално проявен за телесна повреда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И това ако е държава. Проблемите с едно куче не могат да решат.

А дали не е плашил с нея?Нито дума и накрая излиза,че без спор го прострелял заради една пикня.Имал бил и стара регистрация.А дали е бил оправдан или реабилитиран нито дума.Какво значение има оправдаването или реабилитацията у нас тогава,след като още при привличането му като обвиняем са го регистрирали,а след това какво се е случило няма значение.

Познавам го лично, прави ми разни неща по колелото. Човека си беше съвсем нормален и любезен, нещо явно е превъртял. Иначе не ми е ясно каква е работата на полицията да разпространява кой какви регистрации е имал в миналото, при положение, че няма нищо общо с текущия случай. Като некви дърти клюкарки не като ами те са си.

Що е то криминална регистрация - ако е извършил защо не е осъден, ако не е съден значи е невинен, няма такова понятие полувиновен както твърди МВР. А ако е криминално проявен защо има законно оръжие и кой му е разрешил, ама няма да се разбере, защото гарван и т.н.

тя полицията не твърди нищо ... журнаклесите твърдят разни неща и ровят

Обичаен ден в столицата на балканския рай.

на този дребен търговец, дето го изкараха и с криминално досие, щото търговците и особено дребните са такива, а така наречените бизнесмини разбира се че са чисти като вагината на Снежанка...а този с кучето съм сигурен, че ако беше просто се извинил нямаше да получи куршум в корема и тези палки не са по безопасни от пистолета - един удар и главата ти е смазана, цял живот ще ходиш като премазана хлебарка...

МНОГО БОКЛУЦИ СЕ НАВЪДИХА И НАРОДИХА В ПОСТСОЦИАЛИЗМА- ИЗМЕТ ,КОЯТО СЕ САМОИЗБИВА И ТОВА Е ДОБРОТО - КУЧКАРИ ,МУТРИ,МИЛИЦИОНЕРИ

Този изрод-милиционер трябва да прекара остатъка от жалкия си гнусен живот в затвора

Значи на лица с кримина регистрация се позволява да притежават оръжие. Ами те ни управляват, как иначе?

Криминално проявен за телесна повреда със законен пистолет? Моля?!?Абсурдистан!

виждал тротоар без кучешко ако,все едно че стадо кози е минало

Боят по- български / из фейса/ - Кво, бе?! - Ти какво искаш, бе?! - Ела, бе, качи се горе, мишкар! - Аре, слез ти , бе, помиар! - Леле, ако се кача!... - Ей, педал, моли се да не слезна!... Само че сега нещата много лесно се моделират с някой друг пистолет и става хем по- бързо, хем не трябва толкова да се задълбават във велик и прекрасен български език!

У нас законното оръжие дори и да е служебно означава статус над простосмъртните и това не важи само за пияните и многобройни цигани.Все повечени останалите българи губят търпение и се подсигуряват с нещо което не е незаконно но все пак може да им помогне.Въпрос на манталитет е все пак когато възникне повод за конфликт да успееш да избегнеш конфликта и саморазправата макар,че това може да е особено трудно ако се спречкаш с въоръжен субект.Да оставиш оръжието на подчертано агресивен бивш служител за това виновния служител би трябвало да носи наказателна отговорност но и законово да е регламентирано.Гледал съм не един западен филм в който отстранен полицай предава веднага значката и оружието си.У нас тези неща явно не са така и веднъж попаднал в системата си подсигурен безсрочно с оръжие.

Стрелецът от подлеза - бивш служител от МВР, криминално проявен за телесна повреда. Законно притежавал оръжие. След като е криминално проявен, кой му е дал право да носи оръжие? От познати работили в системата на МВР зная, че няколко години са достатъчни, един нормален човек, работещ в тази сфера, да получи професионални психични увреждания. Тогава, защо бивши служители от МВР носят огнестрелно оръжие? Това не е първи случай на злоупотреба с такова завършил с убийство. Къде и кой в България учи хората да владеят нервите си. Истина е, че живота стана много напрегнат, но това не означава, че всеки може свободно да раздава юмруци, да използва хладно оръжие, да заплашва и малтретира. Не изключвам и млади, арогантни дами. Голяма част от катастрофите, завършващи с печален край, също са поради невъздържаност и невъзможност да владеем нервите си. Защо хората в северна Европа са много по спокойни от нас? Може би тестото е различно. Да молим Бог, простреляният да бъде спасен, да се оправи, а на съвестта на стрелеца да не тежи едно убийство. За щастие няма други пострадали от рекушети. Да се преразгледат правилата за разрешаване на бойно огнестрелно оръжие и се редуцират броя на правоимащите.

Регистрация се прави при привличане като обвиняем,а щом е било отдавна и е само една,то или е бил осъден и реабилитиран по право или не е бил осъден и затова има право да носи оръжие.Просто е трябвало след реабилитацията му по право или след оправдаването си да поиска с молба до РУ-е където е бил привлечен като обвиняем да бъде заличена регистрацията му.Законите ни такива.

Посред бял ден, на броени минути от центъра на една европейска столица, някакви цивилни се придвижват въоръжени ... Къде сме в момента и накъде сме се запътили? И дали искаме точно там да отидем?

Аз новина не виждам. Една мутра с палка се изрепчила на Мунчо с пистолет, който го гръмнал при самоотбрана. Често се случват такива неща у нас, гадовете се самоизбиват.

Кой ще повярва, че простреляния носил палката за да пази кучето с нея? Личното ми мнение е, че тия с кучетата са по нагли и от велосипедистите.

Почти всички подлези в софия смърдят на кенеф и имат такъв вид...... от хората. Разстрел?

Събирайте си фъшкиите след кучатата! Нека ви е за урок. Познавам още двама, които си плачат за куршум!

Не че оправдавам решаването на битови спорове чрез стрелба, но замислете се за причините да се стига дотам. Да оставим настрана животните и (обикновено) безхаберието на стопаните им, да погледнем себе си. Ако някой от нас реши лично да се изпикае или да свърши нещо повече в подлеза - няма проблем, най-много да бъде изтипосан в социалните мрежи. Ако си хвърляме боклука през балкона - също. Ако тровим живота на съседите/колегите си с разни свои странности и нетипични разбирания - също. А за всяко от тези неща в правовите държави се налагат глоби. Но пробвайте тук да викнете полиция/община, защото кучето на съседа се-е на детската площадка или в парка, а той не му чисти ... или си хвърля фасовете в градинката пред блока ... или за друго подобно нарушение. Ще започне едно препращане, размотаване, тупкане на топката ... докато ви писне да се оплаквате от подобни неща. Е, на някои им писва, а други вадят оръжието - още нещо, с което трябва да свикнем!

всъщност, тези хора дето им писва и другите, дето вадят оръжието са твърде, твърде малко. Боклука се изхвръля, тумора се реже и така нататък.

В една нормална държава кучкарят нямаше да даде на кучето му да пика там, а продавачът ако кучето се изпика щеше да се усмихне да извади едно шише и да го измие. И тогава и двамата щяха да са щастливи и човека да е жив и здрав и щеше да си е взел поука и магазинера щеше да е на свобода и щяха да си пият ракията и да си се кефят кой на кучето , кой на жената.

напълно си прав , при нас лудоста идва с налудничавите закони , постоянния тормоз от милиционер-бизнесмените , арогантното държание на ; височайши особи ; и постояния стрес , забравихме че трябва да ЖИВЕЕМ , защото трябва да се борим за ежедневното оцеляване

Ако е било опасна порода куче тежащо 50-70 кг, тогава стрелецът от магазина не е могъл да отиде и шамароса кучкаря. Има такива криминални кучкари-мутри, които се разкарват с куче от опасна порода и плашат хората. Представете си кучкар-мутра с палка, който ходи по улиците с огромно куче от опасна порода и плаши децата и хората... Може затова човекът от магазина да е извадил пистолет, ако кучкарят-мутра го е плашил и насъсквал огромно агресивно куче. Все пак това не оправдава стрелеца - можел е просто да застреля агресивното куче, но не човека.

Няма по - голяма сила от човешките ум и сърце.както и няма по- слаб човек от този,който е въоръжен с пистолет или палка

Уличното право побеждава в България.И стрелеца,а не дай боже,убиеца,има толкова много защитници.Докато някой не изпразни пълнител в тях,или техен близък.Тогава ще се сетят за закони.

А закона да си събират след кучетата? Не се брои? Като те насерат няма жертва=>няма проблем?

как ,,креминално проявен" ,а има ЗАКОННО ОРЪЖИЕ? Обяснете ми.

брат ти питаш дирниците в чат под тяхна новина? Верно ли? Не ги ли виждаш какво пишат, според теб, те могат ли да четат?

В момента се работи с извършителя - свирки ли му правите а пистолета иззит ли е

той има една криминална регистрация назад във времето за нанасяне на телесна повреда. Пистолетът му е законно притежаван -е как така бе мръсни долни гадове криминално проявен има законно притежавано оръжие

Бияч, "бизнесмен", който разполага и с пистолет. Напълно достатъчно е, за да се превърне в идол за приматите, населяващи тая територия. Готов е за политик вече.

Кучкар..

Разхождат си помиярите без каишки,без нашийници ,оставят ги да серът и пикаят където им скимне , торбички за лайната на любимците си не носят ,щото видиш ли как той ,баровеца или баровката ,ще събира лайна по улиците !!! Нищо ,че са си негови - негово си е кучето ,значи са си негови и лайната му ! Няма неудобство ,няма извинение - всеки е тарикат и по тая причина си прави квото си ще ! ...а търпението е изчерпано ,ТА събирайте си лайната и си дисциплинирайте домашните любимци ,щото.. аман от тарикати ,ей !!! Навсякъде ЛАЙНА из тоя град !

Прав си, но да осъдиш на смърт човек и да изпълняваш присъдата сам не е присъщо и за родовообщинния строй

Когато един примат попадне на друг примат, ей това се получава. АМАН ОТ ЛАЙНА ( в буквален и в преносен смисъл го казвам) !

"има една криминална регистрация" ... "законно притежаван пистолет" КАК става така че регистриран за криминално има законно притежаван пистолет?

Не коментирам кой крив, кой прав в конкретният случай. Ясни са две неща: 1.Не може да се вади оръжие и да се стреля на месо заради едно пререкание. 2.Недопустимо е криминално проявен да има разрешително за оръжие! Ами това е узаконяване на въоръжаването на всички бандюги. Демократично мислещите ми обясняват, че сме станали нормална държава! Това ли ви е нормалната държава? Това е мутренска държава! Човекът без книжка, ама кара такси! Има книжка, ама има и няколко присъди и пак кара такси! Егати, нормалната държава!

Абе пич тва ли ти е критерия за демократичка държава? Да ви натаковам демокрацията, мекотели, ти колко пъти си защитил кауза или правда? Седи, пие ракия и яде шпеков салам и ми говори за демокрация.

Кучета и котки може, а хората са свине и не може.Всеки притежател на мърляви помияри да си направи извода.На хората им писна от мастии.Влезеш в асансьора-смърди на некъпан помияр и локва на пода, защото селяндура го държи до последно и оня пикае в кабината.Следващия в кабината е жена с малко дете и трябва да търпи гадориите.Ааааа, не или по канчето на селяндура или едно по-специално кюфтенце за мастията.

Прости хора, гледа куче в апартамент и си го има за дете, АЛО КУЧКАРИ КУЧЕТАТА НЕ СА ДЕЦА..нагъл и прост , не стига че кучето му се изпикало на витрината ами скача на бой!

Добре де, трябваше ли да се стига до стрелба? Не можеше ли просто да му навре палката в изходния порт, барабар с дръжката и да изчекне челюстта на мастията, след което да завърти интрижка със съпругата?

Първа грешка-на полицията. Дала пистолет на криминално проявен.Втора грешка-на психиатрите. Не установили емоционален, лабилен, психически човек. Трето-оръжието е за самозащита.Дори да е бил нападнат с палка,реакцията е неадекватна.Палката не може да го убие,ако беше нож или пистолет,нещата стоят по друг начин.

Палката МОЖЕ да убие, и още как. А и не се знае какво ще направи видиотеният кучкар, след като пребие човека и му вземе пистолета. Единствената грешка, която е направила полицията, е че изобщо са задържали стрелеца. Аам какво да се прави - все още сме изостанала соц.страна и бивш турски вилает. Робският манталитет и уважението към личността на човека и частната собственост ще се развиват още много десетилетия.

Аре стига бе.Докога хората трябва да търпят унижения и безобразия от разни примати.На този какво му пречеше да си води мастията в гората да пикае, а не по витрините.Те за това ни представяха като кенеф.

Имам железна, телескопична подсилена палка. С един удар ти цепя главата. Срещу палка и нож се вади пистолет. ТОва е! От затвора се излиза , но от гробищата НЕ !!!

епо то и европата и америката са криминално проявени! що народ изпотреппа и у сърбия и в източна европа и в северна африка... що не пишете за това бе джурналя, а?

за какво ме изтри ве

защо хубавите хора в чужбина, не регистрират в България новородените си деца. То нямало смисъл.

#Кой ти е казал такова нещо? Бивши колеги, с доходи (по декларации в IRS) ~$200K специално мъкнаха сина си до България, за да му изкарат и български документ за самоличност. Едва ли обаче биха били горди с българския си произход, ако те срещнат.

има надежда за кучкарите в България. Ще има какво да препикават кучетата им.

На всички ни омръзнаха наглите агресивни кучкари - с палки!!! Браво на стрелеца!!! А полицията как знае, че палката е била кучкаря да се пази от други кучета - нали е в кома и го оперират?? Май пак стъкмистика ще се получи... Нормален човек с палка не ходи!!! А кучето дали е било с намордник? И дали е плащал данък за него - съмнявам се....

На фона на тези безмислени въпроси, които задаваш, има само един съществен - трябва ли да се стреля по човек, заради този глупав повод ?

Ситуацията се е случила за секунди ако те нападне крадец или на улицата да те пребият пак ли ще мислиш дали да ползваш нещо за самозащита или ще гледаш да защитиш живота си

Имаше един виц за негър, който вади нож на тъмна тиха уличка и прави опит да обере демократ, републиканец и тексасец. Всеки от нападнатите има лично оръжие. Демократът: Ужас - нож! Ама той човека сигурно не е стигнал до тук заради добър живот. Всички ние, като общество, сме виновни. Пък ако употребя пистолета, после дали няма да ме обвинят в общо престъпление? Ще трябва да го обсъдя с адвоката си в неделя, когато играем голф... - последното вече го обмисля, лежейки обран, в локва от собствената си кръв. Републиканецът: БУМ! Ало 911 ли е? Застрелях въоръжен нападател. Моля пратете патрул на адрес... Тексасецът: Бум-бум-бум...бум! Презареждане. Жена му: "Деца, онзи май е жив?" 3г син: "Да мамо! Видях го как мръдна." Бум-бум-бум-бум-бум-бум-бум-бум-бум! 7г щерка, надвесена над трупа на престъпника: "Тате, кога си сменил федерал хидрашока с блек тайлон?" Та къде сме ние? Ами тук имаме в пъти по-малко убити от огнестрелно, както в сравнение със САЩ, където то се купува свободно, така и от Великобритания, където то е забранено за граждани. Не се опитвай да изкараш повод за стрелбата урината на кучето! Поводът е действията на безпардонният и агресивен собственик на мастията.

Това казвам,че стрелеца е по-малко виновния в тая ситуация аз не съм горния коментираш а другия

На фона на беснеещата от години наглост и неебавкен в териториата си е напълно нормално наглеците да се пуцат най-безжалостно.Дежурните отговори в такива пикливи случаи са -Абе що не си е.еш маката.Ти ли ще ми кажеш?Е ми казал му.Какво толкова.Докато за наглоста не се предвижда наказание, саморазправата остава единствената алтенатива.

Такива агресивни, невъзпитани и неконтролиращи емоциите си хора, не трябва да носят пистолети.... Този е луд, заради псувни да застреля човек, той не трябва да има право да носи пистолет !

Може и да не само псувни а онзи да го е налагал до смърт или да му е извадил нож не сме били там

Човекът с кучето е бил с жена си, а в новините гледах жена от съседен магазин, която е била свидетел на скандала - каза - този е луд, не си държи нервите, вади пистолет....

Тоя с кучето си е виновен търсел си го е

Шашкънина е псувал и се е мислел за недосегаем, понеже носи палка. Намерил си е майстора.

Оказва се майсторът не е много читав, криминално проявен е - за телесна повреда, какво значи това - склонен е към насилие и агресия, и на всичкото отгоре има и пистолет..... Народът казва - на бодлива крава, бог - рога не дава..... Стрелецът сега ще го отнесе съвсем справедливо, не може за една напикана витрина да стреля по човек, и той да е в тежко състояние...

Сега да го отнесе и този позволил му законно да притежава оръжие. В една килия да ги сложат. Което по никакъв начин не оневинява кучкаря. Този просто не е имал задръжки.

Мисля си дали да си взема пистолет, за да стрелям по всички цигани, клошари, пияници и случайни хора, които непрекъснато пикаят до един трафопост с храсталаци съвсем близо до къщата на кмета на Красно село... Ами като се мине оттам по пътеката, мирише на тоалетна - е, да ги стрелям ли , кажете юнаци, които казвате да се убие кучето ?

Да ги стреляш веднага - не. Да им вдигнеш скандал, да се опиташ да установиш кои са, за да подадеш жалба, да им попречиш да извършват въпросните действия... пък като те нападнат, вече си в правото на самоотбрана. И трябва да си МАЛОУМЕН ИДИОТ, за да не прекратиш ВЕДНАГА нападението, когато отстрещната страна извади огнестрелно оръжие. Особено ако си дошъл на престрелката с палка. Дори само факта, че някой не се е респектирал от извадено оръжие, до степен да приключи незабавно всякаква конфронтация, е достатъчен за оправдаване на стрелеца и свалянето от него на всякакви обвинения. Това, последното, в развити и цивилизовани страни, като САЩ например. За съжаление не важи за санитарните райони на ЕС.

Важното е че МВР си е на мястото и няма да остане нерегистрирано престъплението!

Един изрод стреля по човек, заради една напикана витрина ????? Хора, та това е абсурд, връх на безумието, първосигнално действие на илитерат....

Поздравления за стрелеца ! Тия, с мастиите, вече си мислят, че са над всичко ! Трябваше и мастията да получи същото !

То е ясно че си проЗ, не го афиширай повече !

Ми ако стреляме по всички пикаещи кво ще стане?псували са се.

Как се връзва тази битова случка, с гръмките заглавия "България обезлюдява"?

Нищо му не е на стрелеца! Само проявен... Пак добре, че не е издирван от МВР от 5 години като онзи дето кара тир в Германия... Редовен е човека, няма влязла в сила осъдителна присъда и да го търсят за затвора. А и от затвора не се е "отклонявал" по чехли...

Който каквото си търси, рано или късно си го намира.

Най- накрая кучкар да си получи заслуженото. Браво на стрелеца!

Сигурен съм че на тоя с кучето му се е раминавало винаги ама не и сега. А защо не се разхождам с палка

След като собственика на магазина е бил криминално проявен защо е имал легален боен пстолет който не му е бил отнет. Другият е бил достатъчно нагъл след като кучето му се е изпикало на магазина на човека да се разправя с него, а отделно има извадена палка която все още не е ясно дали не е използван срещу човека от магазина. За мен това което може да за затрие такива собственици на кучета е наглостта им, ако не беше конкретно този случай, щеше да е друг. Ако поне се беше извинил, дори да не обезщети пострадалият, можеше още да е зрав, според мен.

НЕ стрелеца а Убиеца.И не тои ами БЪЛГАРИЯ е креминално проявена!!

Какво като е криминално проявен от миналото ? Каквото е правил в миналото си е за тогава . Със сигурност е имал подобна ситуация . Не може сега , не е редно и не бива да се изтъква криминалната му регистрация от някога в миналото та сега да бъде съден за минали действия за които тогава си е получил заслуженото . Употребил е оръжието си по предназначение , не е било своеволие , имало е сериозно предизвикателство . На такива палкаджии съм се нагледал пре-достатъчно . Не е носил палката за да се брани от други кучета . , знаем ги тези . Това твърдение не е вярно !!! Други които носят палка какво срещу кучета ли ги носят ? Идва една граница която като се прескочи вече няма връщане . Палкаджията - кучкар никак да не се оправдава !

или ти откраднат колата криминално проявени, тогава пиши отново за това какво толкова... а пък ако те нападнат в някоя тъмна уличка и те пребият - тогава ще е направо нищо работа...

Е те точна затова всеки трябва да има право да носи оръжие и като ми дойде да ровиш в бельото на жена ми да ти свестя маслото! И само да извикам онези с черния чувал, без да се обяснявам повече, че съм те застрелял посреднощ в къщата си!

Когато умре гостоприемника, неминуемо ще умре и паразита.