59-годишният мъж, който тази сутрин простреля друг при скандал в подлеза на кръстовището на столичните булеварди "България" и Гоце Делчев", има една криминална регистрация за нанасяне на телесна повреда. Това съобщи на извънреден брифинг началникът на отдел "Разследване" към СДВР комисар Стойно Цветков.

Сигналът за стрелбата бе подаден малко след 10 часа на тел.112. На адреса незабавно са изпратени полицейски екипи, които задържали нападателя. Той е прострелял със законно притежаван пистолет в областта на корема 50-годишен софиянец. Двамата се скарали, тъй като кучето на простреляния се изпикало на витрината на магазина на стрелеца.

Състоянието на ранения мъж е много тежко. Той все още е в операционната във Военномедицинска академия, като са засегнати вътрешни органи.

"Има палка, която е иззета от местопроизшествието, но не разполагаме с данни пострадалият да е извадил палката за самозащита. По данни на свидетелите и на съпругата на простреляния, която е била с него по време на стрелбата, той е носил палката, ако има проблем с кучето и то бъде нападнато от други животни", обясни комисар Цветков.

Извършени са неотложните действия. Данните са докладвани на прокуратурата и случая се наблюдава от Градската прокуратура.

"В момента се работи с извършителя - той има една криминална регистрация назад във времето за нанасяне на телесна повреда. Пистолетът му е законно притежаван", допълни шефът на отдел "Разследване" в СДВР.