Депутат от БСП осъди България в Страсбург заради акция на Цветанов

Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да плати 40 000 евро на депутата от БСП Борислав Гуцанов, заради ареста му при операция "Медузите" през 2010 г. Сергей Станишев призова ексвътрешния министър Цветан Цветанов да продаде някой от апартаментите си и да плати сумата.

Обратно в новината

Коментари - Депутат от БСП осъди България в Страсбург заради акция на Цветанов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия че*иджий от Страсбург вместо да осъдят обявената със Закон за престъпна /ДВ бр.37/2000г./БКП/БСП,която искаше да ги унищожи,осъждат клетата ни страна да плаща на оядения крадлив/откраднал 70000 евро /червен боклук,като по такъв начин превръща палача в жертва!

Проклет да е този долен червен боклук,за свещи да ги дава кървавите ни паричке,да му приседнат и да се задави с тях,доно!

Как БСП и ДПС къде що имаше боклуци ги събраха и направиха депутати. Гуцан що не се откаже от обезщетението, нали все за бедните мислят.

Ами то на физкултурник акъл му не требе. Цветанов вместо да показва само мускули трябваше да направи всичко според закона, да събере доказателства, да арестува Гоцанов без много шум и въз основа на годните доказателства да бъде осъден. А сега какво стана?!?

Никой не е казал, че Страсбург осъжда България заради арест на невинния Гуцанов. Осъжда се начина на задържане, прекалената проява на сила и репресия от страна на МВР. Ако си спомняте, при ареста на Гуцанов и последвалия обиск, бяха намерени 70 000 евро, за които Гуцанов заяви, че ги е "заделил и приготвил за предстояща семейна почивка". 70 000 евро са близо 140 000 лева. Колко е заплатата на един председател на общ. съвет? Колко трябва да е дохода на едно семейство за да заделя 1000 лева на месец в продължение на 140 месеца = 11 - 12 години без да харчи за друго??? Корабче плува ли ....?

станишко и мониката да дадат част от завзетият от ХОХЕГЕР хонорар и да компенсират своя депутат ГУЦКО.......

Ключовото име тук е това на съпругата - Моника ... С такава съпруга няма как да не успееш - питайте Станишко, ако не вярвате :)

с нетърпение очакваме коментарите на станишев и за останалите 77 присъде на Страсбург към българия

Това решение означава, че действията срещу Гуцанов в случая са били неправомерни тоест този който е разпоредил тези действия е виновен,. А в крайна сметка България -значи всички ние плащаме за противозаконните действия на няко си. От къде накъде?

Ммм да, като се замислиш. Срасбург нещо ми нарушава правата с това си решение аз да плащам своеволията на некви си полицайчета.

Ще плащаш как няма да плащаш кой докара герберастите на власт??? Айде сега почва да се плаща. Много народ се очаква да осъдят държавата. Така че оттук нататък се ще плащаш:)

А по времето на Станишев нали никой не осъди държавата...е многао сте прости.

Божичкооо, Гуцанов невинен ! До там ли я докарахме ? Добре,НИЕ ВАРНЕНЦИ ЩЕ ДОВЪРШИМ ДОБРОТО ДЕЛО ! Може да се жалва на метагалактическия съд !

България да плати 40 000 евро на депутата от БСП Борислав Гуцанов Да си ги приспадне от комисионните от криминалните зделки. Да беше разказал в страсбург и за далаверите. Той е откраднал моите данъци. Алоууу Страцбург, какво става с моите права?

Ами пробвай и ти да заведеш дело.Всичко щеше да е ОК ако бяха закопчали Гуцанов пред Общината в 08.00 часа , а не да тормозят децата му.Децата не носят вина за родителите си, а така заради комлексите на малоумния Цвъко получихме присъда от Страсбург.Няма съд на земята,който да толерира причиняването на стрес и тормоз на деца, такаче крайния резултат беше абсолютно предвидим.Дори и за да арестуваш и осъдиш мошеник ти трябва малко акъл, който е дефицитна стока при герберунгелите.

никой няма право да ме арестува, докато БСП са на власт ще бъде така! Народе въоръжавай се, че няма кой да те защити

Глупости на търкалета! България е осъдена заради НАЧИНА на арест, а не заради повода. Айде да помислиш малко, а? Съвсем мъничко!

Депутат от БСП осъдил държавата, докато БСП управлява?!?!?! Дали умишлено не се допуска загуба на тези дела? Или вече трябва да се молят заподозрените да бъдат арестувани? Не полицията ,а прокуратурата решава дали основание за арест. Не полицията, а съдът оставя в ареста.

Европа отново показа на нашите десни реакционери и крайни настроени мутри, че номерата не минават. Че днес не е 1939 година, а 21-ви век в социална Европа. Че патологичната омраза на ГЕРБ и децата на шофьорите от ДС към народа си е демоде. Че Цветанов, Борисов, Фидосова трябва да плащат от джоба си идиотщините си, а не ние- данъкоплатците. 23 години живеем в сявнката на дясно управление, за което време при социализма вече беше изградена още една България. Днес виждаме разгул на една измислена десница от бивши комунисти на Тато, минали за една нощ вдясно с надеждата хората да ги приемат като нови лидери. Само че от крадци като Цв Цв лидери не стават. Демокрацията ни се оказа един несполучлив социален експеримент, в основата на който стои една глутница негодници пред които са поставени за кадем няколко пудела. Така не може повече!

А откраднатите пари от далаверата с автобусите, кой върне?

За да има "далавера", трябва да са налице доказателства. Щом не са налице могат да се говорят само празни приказки.

Цветанов в затвора!

Ами сега грозния ЦЦ да ги плати тези пари, а не ние данъкоплатците

маи е на мода между комунистическите бандюги да имат жени с име "моника"?

е как да стане с крадливите комунисти дето крадат като насрани а после в европеиски съд да ги съдят . да ги карат директно в любимят китаи или русия на другарски съд с товариш калашников ...

така или иначе плащаме , за това следващят път да го гърмят на място като чакъра и един контролен за по-сигурно в тила както се процедира в любимят на всички червени кретени китаи и русия ..

Когато започне да се наказват виновните и интригите ще спрат и ще започне всеки да си върши работата, за която му се плаща. Това е невъзможно - всички са мафия. Сега сме в процес Пеевки-жертва. Човек - да коментира ли, да не коментира ли - все едно.

Sm3hurk0

Истината е, че в България всичко е по старому. Вповечето случай действието се развива по следния начин: Получават сигнал за нередност. Отиват полицайте и задържат човека. Правят обиск и изземване и се надяват да изкочи нещо за да могат да притиснат човека. Винаги намират нещо с което да могат да притиснат човека, макар и да не е точния повод за нарушаване правата на жертвата. После скълъпват нещо и човечеца го яде. Това е правосъдието в България. Аз лично съм отсвирил всички институций от агенций, комисий, МВР, съд и ми дреме на ....., защото в агенцийте работят - АГЕНТИ, в комисийте - КОМИТИ, в МВР - необразовани индивиди, а в съда - не морални хора. Май трябва да се направи сайт и да се показват различни документи издадени от въпросните институций, за да може народа поне да се посмее и да види неправдите в България.

Много поразии направиха управляващите (визирам не само сегашните) в името на мафията. Трябва да има жертва - е, няма да е сред босовете, я...

Намерило се кой да коментира новината - човек с учуващо се нетипични за всеки нормален човек олигофренски (явно зависими) силно насочени към просперитета на България методи на управление, но незнайно защо водещи към все по-гояма бедност и мизерия. Типичното за всеки човек без работа, но на заплата, да се занимава изключително и само с интриги е май типичното за всеки политик. Ние можем да коментираме тази новина, не и някой който би трябвало да има по-важни и абсолютно неотложни стратегически ангажименти. Да аз намерих време сред семейните ми задължения да коментирам (малко по случайност). Бедна България - Станишев се занимава с това, с което всички други политици се занимават. От известно време - само интриги.. Кой, всъщност ни управява?

Ти ли си бе кретенче.

На 31 март 2010 г. тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че в "хода на операция "Медузите" са задържани

Ако не слушаш нас, то послушай идола си Борисов, който се извини официално на Моника, за обидите, които изръси по неин адрес! Не помниш ло?

В статията пише, че е усъдил дъжавата за нарушаване на човешките му права. Грешка извършена от полицаите на най-ниско ниво. Въпросният господин с нищо не е доказал, че задържането му е неоснователно и това, че в последствие не е осъден също нищо не означава. Свидетели сме как заклети рецидивиски избягват присъди поради липса на свидетели, доказателства и т.н., какво остава за функционер на БСП, кой ще го осъди? Зад него е партията, а тя държи полицията, прокуратурата и съда, както вече ясно се видя. Та това, че на един мошеник са му нарушени правата и е усъдил държавата, не означава, че не мошеник. Варненци си го знаят какъв е.

Ако тази партия е толкова силна, нека да е на власт. Но тука говорим за друго, което явно пак не си разбрал! Гуцанов можеше заслужено да бъде задържан пред домът му, сутринта като излиза, или като се прибира. Нямало е проблем, защото разработката е от месеци. Изродското е, че Цветанов е изпратил качулки срещу деца. Рано сутринта, когато е най-сладкият им сън. Това го обясни на децата.

шефче

Приятелю, на ГЕРБераст нищо смислено не можеш да обясниш!!! Никакъв шанс да те разбере, ако не го е изрекъл Вожда............

Добре че нямало рязане на лентички пред камерите за целият екшън.

Нима в България са отменили презумпцията за невинност? Тогава настоявам теб лично да те вкарат в затвора за педофилия, дране на малки деца и злостен канибализъм! С доказването на противното ще можеш да се занимаваш в ареста!

Мислех, че Цвъки е НАЙ-ТЪПОТО в ГЕРБ, обаче този Ципов чупи глупостометъра!!! Да изречеш следното, трябва да си върховен ИДИОТ: "Красимир Ципов от ГЕРБ отбеляза бързото съдебно решение, за разлика от други дела......."!???? Абе, тоя Гуцанов даже Европейският съд по правата на човека държи, бре, бре ,бре!!!

отново комунистите са на власт и крадците стават герои ... краде се наред и те са невинни - крадеца вика, дръж крадеца

И те ли са в кюпа? Ако БСП може да вличе на съда в Страсбург, нека да управляват. Такива ни трябват! Силни и влиятелни!

червените много сте тъпи, искът е за прокуратурата, ама нали сте зомбирани та само ония плъх гледате, та ако трябва некой да плаща това е прокуратурата.

Пак сме се объркали! Лаврите за Цветанов, а негативите за някой дрг. Ясно. А Цветанов как се хвалеше, че добре работил с прокуратурата!

Каратисти,физкултурници,борци,биячи,смъркачи, това е държавния матриал на него се крепи просперитета ни, от време на време се мерва някой математик ,физик но такива рахитици нямат шанс,убав ни е матриала но от тоя кйопав народ нищо не става,

Цветанов няма ли да се изкаже по въпроса?

Герберунгелите във форума ги видяхме. Ясни са, Обаче защо няма изявления от Цветанов и Борисов по въпроса. Тогава, веднага след акцията , Цветанов се изтипоса пред телевизора, а сега го няма никакъв!

Еееее Другарю Станишев. аз ще платя тези 40000 евро, ако ти платиш разходите за референдума,заема...... Да изброявам ли още?????

За Боце ша платам, за Цецо ша платам! Е па ного скапо ми езелее този греб!

Всички български граждани са равни, но някои като Гуцанов са по-равни. Неговото дело е от 2010 г. и е разгледано по спешност от Европейския съд, докато стотици други дела на българи стоят и чакат повече от пет години съдът да се произнесе по тях. Няма справедливост и в този Европейски съд.

С частния си проблем! Като не си доволен, съди съда в Страсбург!

Гордеем се с вас господи Цветанов. Вие сте върхът на мъжеството! ...нахлуват в помещенията, където спят Борислав и Моника Гуцанови, както и дъщерите им - на 5 и на 7 години Сирма и Бояна...

Прав си бе Ципов, там в европейския съд всички са комунисти, зависими са от ДС. Също като нашия КС, дето Пеевски ги е купил, щото така твърди и таткото на герберското депутатче, дето хич не е в конфликт на интереси.

На 31 март 2010 г. тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че в "хода на операция "Медузите" са задържани бизнесменът Даниел Славов, известен като Дидо Дънката, председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов, директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев. Арестувана е и главната счетоводителка на "Автотранспорт"-Варна Яна Кръстева, припомня случката "Правен свят". "Рано тази сутрин заедно с Окръжна прокуратура във Варна стартирахме отдавна планирана операция. Нарекохме я с името "Медузите". Обект на проверки са сградата на община "Варна", предприятието "Автотранспорт" на град Варна, офиси и хотели", похвали се по онова време Цветанов. Всички те са обвинени в участие в организирана престъпна група и неизгодна сделка за покупката на рециклирани автобуси от Франция и Германия за градския транспорт във Варна, реализирани през 2003 г., 2005 г. и 2007 г. При представянето на операция "Медузите" Цветанов удобно пропусна да спомене за действията на служителите на МВР при ареста на Гуцанов. Зрелищният арест пред децата На 31 март. 2010 г. в 06.30 ч. група по задържането от Областната дирекция на МВР във Варна, заедно с група от "Борба с организираната престъпност", всички въоръжени с късо и автоматично оръжие и маскирани с качулки, атакуват къщата на Гуцанови със силни крясъци. Дежурният частен охранител отключва портата на имота, но служителите на МВР разбиват масивната дървена врата на къщата и нахлуват в помещенията, където спят Борислав и Моника Гуцанови, както и дъщерите им - на 5 и на 7 години Сирма и Бояна, се казва в доклад на Българския хелзинкски комитет по случая "Гуцанов". На призива на Моника Гуцанова маскираните с автоматите да излязат от стаята, за да не плашат децата, тя получава отговор - "Завийте ги презглава!"

Полицаите от ГЕРБ ли са били?

Първото изречение!

Ах Гуци-гуци ти ли одкърбно подложи електората си на мизерен транспорт

ЕВАЛЛА, Гуцанов! Ха сега д вземеш да почерпиш, а? И ти, и Р.Овч. за новото назначение! Абе много имате да черпите вие, крадливи душички!

Ощ един примерак комунетата и ДС, загнездили се в Европейския съд, се опитнат да спрат демократичните риформи в БГ!

Смотани гербери, съгласни ли сте да се приложи същия подход към децата на Цветанов? Той вече е обвинен по две дела. Да влизат ли баретите рано сутринта, да разбиват врати в дома му?

Подсъдимият вече Ц.Цветанов , Трябва да плати тези 40 000 евро! Той е виновен за Незаконният престой от над 20 месеца на Гуцанов ! Цветанов непрекъснато Политизираше случая ,като мин. МВР !!! Цветано да си плаща греховете , а не Ние-Данъкоплатците !

извинете 2 месеца .

Цецовата партия Криминално проявен, Цецо сбира фен по фен! Туристически воаяж хоп на жълтия паваж. Мравките го хапят здраво, а съратници лукаво, чакат само знак от Вожда, мигом да забият ножа. О разделно време спри! Цецо от затвор спаси Врътка ката ден толуп, политическият труп! Паси,05.09.3.2013г.

Абе Станишев, ти кога ще върнеш парите които открадна твоята Моника ??

Когато цветанов влезе в затвора,а тъпири като теб станат минало

С Р.Овч.?! Бил станал шеф в Лукойл - може би , за да избегне съдебно дирене?! Това човек е Голготата на родната Съдебна система! Всеки престъпник има право да се счита себе си за невине, докато Овч. не е следствен.

8901

40000 цирея на задника му.Няма човек на света,който да ме убеди,че е чист като момина сълза.

тази на снимката ти Мая Манолова ли е или Цецка Цачева?Чрез снимката представяш НИК-а си или убежденията си, или и ти не знаеш какво искаш?

8901

Маичка е.Много я харесвам.То интелект,то красота,то смелост,то експертни умения.Направо слага в малкото си джобче П.Ореш.Убежденията ми са ясни,за хората,които могат да мислят.Ти май не си от тях,та затова питаш.

Пак не си разбрал увяхналия! Пак трябва да ти се обяснява! Наистина ли сте толкова малоумни герберите? Влизт в 4 сутринта, разбиват вратата, маскирани и държат под прицел невръстните деца. Представи си в четири сутринта, да ти изкъртят вратата, да ти изкарат децата по пижами, сънени, с широко отворени очи, да гледат маскирани хора с автомати. Ти сигурно нямаш деца? Поне котка имаш ли? Децата му са започнали да заекват и да се напикават. А е можело лесно да се закопчее на всяко място в града, даже в общински съвет. Ама не, Цецо искаше показност. Същото е и с Гергана.

8901

А ти като толкова много разбираш не можеш ли да разбереш,че такива като него унищожиха животите на хиляди деца плюс животите на родителите им?Толкова ли си доволен от тия юроди?Ти сърце и мозък имаш ли? Те като бяха на власт как влизаха в домовете на неудобните с бъклица и дрян ли?Наистина трябва да си желязна глава с промит мозък за да подкрепяш комунягите.

Сега държавата следва тоя да го мотае с парите, докато изтече давността по вземането. Варна-градът на Тим-отборът който превзе България, каквато книга имаше....