КФН даде Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев на прокурор

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев обяви, че прокуратурата ще разследва за ощетяване на държавата бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и свързваната с Иво Прокопиев финансова компания инвестиционен посредник „Булброкъркс".

Обратно в новината

Коментари - КФН даде Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев на прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожелавам успех на Г-н Мавродиев и да продължава да работи в името на държавния интерес. Много интелигентен и умен мъж.Това е Етикета на поведение на всеки политик.

Кого дал на прокурор Кентъки Фрай Чикън?

Прокопиев е за незабавен арест и бърз и ефективен процес и присъда от 150 години най-малко.

ЗАЩО НЕ ДАДЕШ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ и МАРИЯ МУРГИНА на ПРОКУРОРА БЕ СТОЯНЧО? За далаверите на Мария Мургина знаел и началникът й Пламен Орешарски, който обаче потулвал оплакванията срещу фаворитката си Мургина. 15.02.2009 В седем териториални дирекции на НАП е установено "разпъването на чадър" над определени фирми, ощетявали държавната хазна с милиони левове. Някои от фирмите са свързани директно с БСП, НДСВ и ДПС, а други - с много близък човек до подалата преди ден оставка шефка на НАП Мария Мургина. В Брюксел е получен списък с имената на около 100 души, за които се твърди, че са ощетили бюджета с около 1 милиард чрез източване на ДДС. Твърди се, че далаверата е осъществявана чрез фиктивен износ за бившите съветски републики и Румъния. Друга схема за източване на пари от ДДС е чрез фиктивни транзакции - дадена стока се купува на ниска цена, а след това се продава на многократно завишена. Според неофициална информация в изпратения до Брюксел списък фигурират имената на бизнесмените Христо Ковачки, Георги Гергов, Николай Банев, шефът на "Меком"- Силистра Стефан Райчев, които от далавери с ДДС ощетили държавата общо с около 600 милиона лева.

Делото за Мургина е в съда, мина две инстанции!Не че се надявам да влезе в затвора, където и е мястото и не само на нея!

Да не забравяме и заместника на Мургина Красимир Стефанов - няма начин да не е бил в далаверата.

Крайно време беше.

СТОЯНЧО, ТЪЙ КАТО СИ ХУКНАЛ ДА ДАВАШ НА ПРОКУРОР ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ, ВЗЕМИ ДА ДАДЕШ И ГОСПОДАРИТЕ СИ НА ПРОКУРОРА: Сергей Станишев и Батко и Братко прословутата афера с шефа на пътния фонд Веселин Георгиев, възложил на фирмата на своя брат обществени поръчки на стойност 120 милиона лева. Приятелката на Станишев Моника гушнала 270 хил. евро от аферата Хохегер Фирмата на Моника Йосифова е получила от известния лобист Петер Хохегер 270 хил. евро. Това заявява самият Хохегер в интервю за в. Преса. Австрийският лобист е бил нает от правителството на Станишев през 2008 г., за да чисти имиджа на страната пред ЕС. Договорът с него е на стойност около 1 млн. евро. Сергей Станишев и заменките, където щетите за държавата надхвърлят 6 000 000 000 лева. Сергей Станишев и аферите на Красимир Георгиев Фронтиера и останалите енергийни олигарси на БСП, Сергей Станишев и харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов Свинаря, Сергей Станишев Вальо Топлото и неговите странни обвързаности с Р. Овч. и софийската структура на БСП Сергей Станишев и е тендемът Марио Николов, спонсор на БСП и личен приятел на Сергей Станишев, и Людмил Стойков,

ХАХХАХАХ.....ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ Е ЖИВО...ЦАЦА, БЮЛЕТИНИТЕ ВЕ ЦАЦА...МАМИЦАТА ТИ

Мда Бойко и Цветанов ги затрупаха с обвинения, но този Дянков нещо много неопетнен се измъкна. Може да реши да се върне в политиката, а такива проблеми не ни трябват. Я бързо две три дела да му дойде акъла.

и ти си едно тъпо к....

за Монката много се надявам да отиде на гости на бай Ставри, та да усети малко народната любов...мъжката любов :) Може и да му хареса, с тва нежно гласче :)

далаверите на гробарското правителство, тепърва ще им вадят кирливите ризи на показ. Не случайно ББ, ЦЦ и шайка реват за предсрочни избори - дано нещо все пак се потули, че току виж до изборите всички цъфнали по следствените арести. Нека хората гледат кой, как и в чий интерес е управлявал държавата само 3.5 години. А искат пак, искат още, защото им се е усладило, а и малко им е било. Убеден съм, че големите разкрития тепърва предстоят.

Досега се вижда само пушилка и форумен оргазъм на щатните писачи от Позитано. Обаче когато някой попита за факти, изведнъж всички стават страшно свенливи и започват да слагат минуси, без да издребняват по отношение на аргументацията.

Браво на това правителство,надяваме се скоро да видим Цв.Цв. в затвора!!! Също така наказани за 400 000-те фалшиви бюлетини...!!!! Цацаров народа чака....

Ама какви са тия борси и публични търгове. Отиваш даваш на Доган каквото ти каже и 1 лев на държавата и няма документи няма прокурори. Това ли беше великото престъпление което след 6 месеца успяха да разкрият.

има нещо благородно в този мъж незнам защо но ми е симпатичен

Всички от коментиращите тук,които се правят на ударени за ужиления държавен бюджет от тарикатите,дянков,трайчо и олигарха прокопиев в размер на 87 000 000 лева и ги оневиняват са мафия,комунисти,руски агенти и дс.Хан крум е сякъл крадливите ръчички на престъпниците,обществото ги осъжда ,но тези с двойния морал ги защитават,така както направи тази сутрин телевизията и Р.Кънев. на

А ти на какво основание ги осъждаш, преди да се е произнесъл съда?

А дали е можел да чете и пише?

Преди да коментирате, вземете и прочетете цялото интервю на Мавродиев (има го във фрии-бг.нет) Той говори и за фонд Доверие и за Капитал и другите медии и други неща. Поне едно е ясно - независимо какви са му мотивите, изнесеното от него е истина, защото е твърде голям хитрец за да си остави г-за непредпазен.

Защо чак сега, Мавродиев, изока както се казва, за ощетяването?! Защо всичките работи на държавните органи и институции, призвани да "контролират" и пазят държавните интереси, са все на принципа "след дъжд-качулка"? За некадърност ли иде реч или за корупция?! И кога най-накрая ще махнете гнусния закон за амнистията за "грешки" на висши държавни хрантутници?

До Пипи Капутчето : Чак сега,понеже за да обвиниш някого,трябва да имаш сигурни доказателства,а за събирането им трябва време и работа. Тези бивши боклуци са се облажили за моя и твоя сметка,но на теб може би ти харесва да те прекарват. Или може би си мислиш,че са работили "на ползу роду", а последиците са без значение? Ако прокуратурата си е на мястото,би трябвало веднага да се заеме със сигнала,та всеки следващ "играч" да има едно наум,когато бърка в кацата с мед.

Имат достатъчно пари за да се разберат с правоприлагането!

Ще се изненадам , ако ги осъдят и тикнат в затвора. Че са краднали и за умрелите , е повече от ясно.Но да вкарат в затвора и този , който го е разрешил и сигурно си е взел комисионна. А държавата - кучета я яли. Затова сега така лаят и драпат за властта. Има още за крадене - парите от европейските фондове.

За теб е ясно само това, което ти казва Кутев. Ако имаха някакви доказателства - другарите щяха да ги развяват в медиите. Ама те странно защо не предлагат такива.

Някой да каже какво стана с делото срещу"Сименс-Австрия", където са налети 118 милиона за направа на лични карти на бг. граждани ?

Когат се продава на борсата никой не може да каже каква е цената, нека си припомним какво стана с акциите на ФБ, каква бе първоначално определената и каква се реализира. А на борсата е най-справедливата приватизация, ако имаш купуваш, ако те устройва цената купуваш, ако не не купуваш. Та къде беше КФН до сега от 2011 година, нали тя е трябвало да следи. Всяка приватизационна сделка може да се атакува. Нещо струва толкова колкото пари е готов някой да плати, е нали се чудим, че се продават картини за по 50-100 милиона долара, да ги сравняваме с дяловете на ЕРП ли ?

защото това си е борсова спекулация, както и да го погледнеш.в нормалните страни се преследва от закона.

Потърси в Гугъл формулировката на понятията "борсова сделка" и "борсова спекулация". След това, (ако все още държиш на мнението си) - пробвай да го обосновеш.

По- долу чета яростни коментари и откровени лъжи от Позитано под кодовето име 54321. В тези коментари единствената истина са имената на споменатите политици и бизнесмени. Това да пишеш откровенни "щуротии" си е направо медицинска диагноза.

Пич, ще ти обясня нещо много простичко (като за заслепен привърженик на БУДА). Коментарите ми не са базирани на никаква ярост, а на това, че следя какво се случва в държавата. Все пак има доста медии и ако можеш да слушаш и четеш, накрая като събереш 2+2 сам ще стигнеш до тези изводи, до които съм стигнал не само аз. На мен не ми е необходимо да имам Вожд, който знае всичко и може всичко, който е най-голямата работа и се олицетворява с Бог и който аз да зяпам с отворена уста и само да цитирам без да влагам грам мислене. Затова, ако се постараеш да свържеш това което се случва не от вчера и оня ден в държавата ще видиш, че тези верни имена са свързани като свински черва и целта им е да продължат да грабят. Затова нямат интерес друг да управлява по-дълго, защото простолюдието (лошия мат'рял) ще види, че дори и в криза властта може да раздаде поне малко справедливост. Не мога да ти отговоря нищо друго, защото ти не се опитваш да ме обориш с аргументи, а с квалификации.

Много точно казано, но няма кой от Герберите да те разбере. Те са идеологически обременени, повече дори и от комунистите!

Нищо лично.Просто това което коментираш ми прилича като една "АТАКА" от Позитано.

Нещо не ви се харесва,когато ви казват някои неща в очите а?Трябва ли да си бесепар,че да осъзнаваш нещата!Трябва ли въобще да си партийно ангажиран,защото и БСП и Герб са едни и същи дечица на майката кърмилница БКП!Нямат абсолютно никаква разлика и всички те са хайдуци и престъпници!А че това си е пладнешки обир е ясно вече и на слепците!

Изнудват го заради офшорките и сега ще пее каквото искат.

Кого изнудват и за какви офшорки? Имам чувството, че някой пишещи имат достъп до някаква тайна информация, която е недостъпна за нас - простосмъртните. От къде ги знаеш тези "факти" бе пич?

Много, много любопитно съобщение! Съобщил новината пред някакъв австрийски вестник, но на българските обществени медии отказал. Да не излезе пак грешка в превода, щото бръмбалинките на ДПС/БСП/ АТАКА се оказаха по-калпави от калинките на ГЕРБ.

От сега нататък да сме наясно - всички продажби, заменки и т.н. на държавни активи само чрез "Преговори с потенциални купувачи" - задкулисно и на тъмно, с явна далавера за продаващите другари, купувача и силно ощетяване на бюджета!? Никакви такива капиталистически приумици, като фондова борса!

Интересно къде беше през това време защитника на държавните интереси г-н Б. Борисов. Може би риташе топката с момчето от терминал 2 или летеше с Бистришките тигри за важен мач. Да не бъдем наивни, даването на сигнал до прокурор нищо не значи. Ще се забрави само след няколко седмици.

Борисов управляваше държавата. За 3,5 години управлението на ГЕРБ направи повече за България от всички други правителства взети заедно. Много повече.

Верно си е за 3,5 години ни разката фамилииката, както никой досега:(

много повече поразии направиха тия кал...линки!!! много е вярно това 523

А такаааа, какво става? Правителството на ГЕРБ с Вожд БУДА, чрез вицепремиера Дянков използува за консултант фирмата на гуруто Иво Прокопиев за продажба на дяловете на държавата на ЕРП в което е работил на високи позиции министъра на енергетиката Трайков и заедно вкупом са ощетили държавата с едни 87 млн. лева. Разбира се премиера нищо не знае (той никога не знае, когато се краде от държавата), той е добрия полицай и не участва в кражби. Само че какво се получава сега, днес, когато вървят едни протести и се сформират разни реставраторски блокове? Ивчо Прокопиев е основен играч в сформирането на служебния кабинет (ПРезидента е лично негова номинация и протеже), в организирането на протестите, чрез БУДА и разни НПО-та и както става видно в подкрепата (може би и финансова) на реставраторския блок. С кадри е очевадна тази подкрепа, Трайчо Трайков вече се внедри там. Това е бизнеса на Прокопиев, да сваля и прави правителства и партии в БГ. А както знаем бизнес се прави, за да се печели. Той загуби на последните избори от невъзможността БУДА да състави правителство и затова БУДА стана толкова сърдит и активен при организирането на протестите. Същото се отнася и за ПРезидентката, тя бързо свали доверието си от кабинета и зае активна позиция на страната на т.нар. протестиращи. ПР-ите на служебния кабинет (които също цицаха от държавата), близки до Прокопиев са натоварени с протестите на максимум. Реставраторския блок няма пари освен Миглена Кунева, а те са крайно недостатъчни за такава активност на блока. Иво Прокопиев налива и там по някой лев. Целта е спечелване на изборите, коалиция от партиите, които са получили финансова подкрепа, съставяне на правителство и то вече трябва да работи активно за връщане на вложеното и осигуряване на необходимата на Прокопиев и компания печалба. А супата ще я духаме всички, заедно с умните и красивите протестиращи и заблидените БУДАли във форумите.

Абсолютно точен коментар.... Браво!!! Но как ли още не са те изтрили?... :::)))

И аз това се чудя!

голяма и тъпа чугунена тиква си цифроманче но е безсмислено да ти се обяснява каквото и да е...ти си непоправим комуноид,израснал в комунистическо време и явно никак не ти се отдава да можеш да мислиш самостоятелно....трябва вашето поколение просто да си замине и да изгрее слънцето над БГ

пак се показа на екрана и започна интригите Цацаров свърши си работата ти не си говорител или това по ти харесва да си медийна звезда Не ставаш човек трябва да гледа сериозно на себе си иначе като паднеш на тази въздраст до пенсиониране няма да можеш да се вдигнеш

Не знам дали тези са извършили престъпление ама ми се струва ча червената мафия на комунистическите отрочета иска да си отмъсти че са им измъкнали под носа сделката с EVN и сега не пълни монополисти. Освен това съм изумен от августовата си сметка за ток - защото не съм бел в кащи две седмици а сумата е по голяма с 10% отколкото сметката за юли . Така че Стайнев и Станишко мижитурката и Догановци да не приказват за социална политика. Тези пасмина едно говори и друго върши .

Питай си доставчика на електричество за сметката, мен не ме интересуваш. Може пък през Юли изобщо да не си бил вкъщи, а? :)

Да разделиш държавен монопол и да го направиш частен дали е нещо криминално??? И ти не ме интересуваш смръдльо!!!!

Пич, не говори глупости, аз също си получих фактурата и там ясно се вижда, че периода на засичане за юли е от 28.06. до 24.07., което е 27 дни, а за август е от 25.07. до 28.08., което е 35 дни. Разликата от 27 до 35 дни е 8 дена, които плащаш с августовската сметка. Плащаш за август за 8 дена повече в сравнение с юли. А във фактурата за август има изписани отделно различните цени и изразходвани киловати по съотвените цени. Между другото заради въртелите около актуализацията на бюджета и гласуването на законите позволяващи намаляване на цените на тока периода на новите цени влезе в сила не от 01.08., а от 05.08.. Това също се вижда във фактурата. Този номер с отчитането на различни дати го видяхме преди време и ЕРП-тата не проявиха творчество.

Мдам, хубаво е да се търси сметка, само че герберастите бяха толкова заети да се наместват на постове и да лъскат егото на Боко, че не им остана време да свършат това, с което дойдоха на власт. Иначе сделката с дълга и заменките не са изобщо материи, с които КФН трябва да се занимава.

Аз чакам кога на Дянков ще му бъде потърсена сметка за откраднатите над милиард лева от НЗОК. Иначе двама от двама обвиняеми зампремиери от едно правителство ще си е рекорд. Да се готви и прекият им шеф.

така трябва, да им се търси сметка, но не предишните кога? а, вярно те сега управляват ( крадат ) за пореден път...

Когато потърсят на новата шефка която окраде касата

И защо според тед никой не иска да го съди по въпроса? Жокер: Дали пък не са откраднати?

на тези 5-та и з-ра им е много малко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не забравяйте да уведомите Харвард за да разберат какъв преподавател са си наели....

Освен другото в Харвард може и да разберат, че Дянков се мисли за техен преподавател :)

ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО - ДОСЕГА НЯМА СЛУЧАЙ АМЕРИКА ДА ПРЕДАДЕ АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИН НА ДРУГА ДЪРЖАВА , А ЗА ЕВРЕЙСКИ ЗЕТ КАТО МАЛКАТА ПИЦА ДОРИ НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙТЕ :)

Дори и да не го предаде една Европейска заповед за арест ще го държи далеч от Стария континент и България, което само по себе си не е никак малко.

на червените чугуни . то нека разследва , ама като му гледам исторята и кои задници целува тяната се съмнявам .. а кои е Стоян Мавродиев се вижда тука . link

'Шефът на КФН превъртял офшорка, свързана с Плевнелиев"

Ей , овце червени... Пак ли пощурехте бе ко..лета.. Вие интелектуалци, другари драскачи, знаете ли що е то борса??? И как точно ще се манипулират борсови цени бе... Мишки .... Ако случайно сте разбрали, да кажете ей... че целия свят се опитва да разбере от години.. И когатп разговаряте с мен... да си направите клизми предварително... Че ще ви ..ба!!!!

Колко жалко, че това анонимно "геройче" не може да попадне в крехките ми ръчички!

що не минеш през басейна на Спартак да ти потроша крехките ръчички бе памперс

Ти или си голям наивник или си турбо-глупак, или и двете. Ако не ти е ясно, че нашата супер-неликвидна борса се манипулира ежедневно, хвърли се отвисоко и се наслади на 10-ината секунди полет. Друго не заслужаваш.

Неолиберален идиот !

хора учили политическа икономия как да разбират от борса....че това е било ерес за лениновата икономика

На колко ощетена державата при продажба на КРЕМИКОВЦЫ? За 1 доллар!

Модераторче, да изсъхнеш бавно и болезнено, ако не ми публикуваш предния пост!

България има спешен проблем да решава, да се раздели с националния предател и политически абсурд наречен Плевнелиев, иначе рискува твърде много!

Ще ни просветиш ли с какви факти разполагаш срещу Плевнелиев? Не нали? Като опре въпроса до факти - изведнъж ставате много свенливи. Много по-лесно е да се хвърлят обвиненият, пък който си няма друга работа - да доказва, че няма сестра. Ама Кутев плаща, що да не осерете форума?

България има голям проблем вече 24г.и докато не се раздели с червената номенклатура и ДС които я душат като октопод ще е все така в нокдаун и ще е последна не само в Европа ами и в света

Историята няма да се занимава с някаква шайка лумпени крещящи и вдигащи шум само и единствено в София! А ако историята отбележи този факт то той ще е от най-срамните факти в новата история на София!

Това да не е вица на деня

От прокуратурата не се ангажираха със срок кога ще обявят становището си - има или няма престъпление.- Ами като не знаете има или няма престъпление, защо плещите сега? или така ви наредиха

Тези "протестиращи" лумпени не проумяха ли най-после, че заради виковете и циркаджилъците на една шайка клоуни крещящи по улиците на София някой трябва да е луд за да си подаде оставката! Какво значи 250, 500, 1000, 5000 "протестиращи" само и единствено в София?!!! Нищо не значи! И затова нищо няма да се получи с исканата от тях оставка! Кои са те, че да суспендират вота на избирателите от 12 май?! Абсолютно никои! Пълни нули!

Тъпунгер!!

Тъпунгер е на баща ти сина. Или за по-сигурно - на майка ти, защото баща ти може да е всеки трудовак.

Ако има престъпление, виновните да си платят. Сега очакваме КФН да разследва сделката с дълга, където държавата със сигурност беше ощетена със стотици милиони долари. С още по-голямо нетърпение пък ще очакваме да се дадат на прокурор заменките, където по най-консервативни оценки държавата е ощетена с над 6.2 милиарда лева. Надяваме се да се чуе и нещо по аферата Хохерер, както и да се преразгледа хонорара на Главния Хидролог. Има също какво да се разследва и в Белене... Прави впечатление обаче, че засега всички сигнали към прокуратурата са единствено... още

Започнаха се дела - похвално. Да видим какво наказание ще поемат, за да знаем, когато днешните управляващи, когато излязат в опозиция какво ги чака. Мечтая си да видя ДПС в опозиция - ще има 1001 нощ на Шехеразада (приготвих си пуканкинте, дори и да знам, че няма да го доживея)

Дянков капута и цялата сган на Боко отдавна трябваше да хапнат една ама много постна пица!

За начало -бате Цецко у пандиза!

И бате Боко също!

На Дянков трябва да му се издигне паметник, за това, че прекара България през световната икономическа криза без сътресения и с повишен кредитен рейтинг.

Шимон Дянков и компания "прекараха" България с няколко милиярда лева...!!!