Стихията вилнее: Дърво се стовари върху пейка с деца в Пловдив, откараха ги в болница

Едното момиче е със счупен гръбначен стълб, другото - с обездвижени прешлени, а третото е с комоцио

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не не, хората отиват да режат дърветата, ама точно тогава се появяват всякаква сган - зелени, вегани, природозащитници, които вдигат врява до небето как не трябвало да се махат дърветата....

Така... много жалко за децата, но в случая общината няма вина!!! ВИНАГИ, когато започнат да режат дървета - се появяват залени, пембяни, вегани и всякаква сган, която започва да реве как махали "белите дробове на града". И не допускат хората да си свършат работата. А после, като пострада някой - ауууу, какво стана. Та, следващия път като дойдат да режат дървета около вашия блок или вход, или в някой парк - замислете се дали да вдигате скандали, и да защитавате дърветата.....

Жалко за децата, но явно вятърът ''не е''преценил колко да помага на общинарите да премахва изгнили дървета и изсъхнали клони.....за които те не хаят...

Не не, хората отиват да режат дърветата, ама точно тогава се появяват всякаква сган - зелени, вегани, природозащитници, които вдигат врява до небето как не трябвало да се махат дърветата....

И Лилье, когато правиш дописки от този вид постарай се да покажеш корените на падналото дърво, "гръмналата" газова бутилка -да е покрепена дописката с факти, а не 1000 думи -100 лева -нова чанта, бельо за пред хора, изглаждане на "мачканият лак" на лицето, силикона, липострукцията на отделни части на фасадата. Актуалност и пунктоалност -това е журналистиката На Макгахан, на Хемингуей дори на Джоузеф Пулицър

Ядосвах се докато показваха кадрите. Гражданите казват ПОДАВАЛИ СМЕ СИГНАЛИ! Общинарите -НЯМА ПОДАДЕН СИГНАЛ! Били обследвали дърветата и нямало данни за опасни такива и като доказателство снимката на падналото дърво при "ремонтни" работи корените на дървото към улицата (бордюра( са изсечени много отдавна, даже са изгнили остатъците и то видимо. Така е и със стотиците показвани до сега паднали дървета. Нормално е да се счупят клони, да се разцепят в чатала разклонения на короната. Но падат дървета с ОСАКАТЕНА КОРЕНОВА СИСТЕМА -И ТОВА Е ОЧЕВАДНО. Би следвало тези общински служители дето дават интервюта и казват че са извършвали прегледи и констатации незабавно да си дадат оставките!

ОП Паркове и гради въобще не премахва сухите дървета в Плодив. Режат се здрави клони от здрави дървета. Това при тях е система. Ако отрежат сухо дърво то е след много кратни сигнали. Резултата е видим! Жалко за децата!

маам пръжки с лук и каната е плъна с вино. А кой нема пръжки да седи по пейките отвънка

Божил ми скъса нервите, да си гледа работата

Ми те пейките са за стари хора. Да бяха тичали за здраве.

демокрацията се стовари върху децата на българия. откараха 500 000 в гробищата. но никой не се интересува от това? защо така, а?

че демокрацията е виновна за това, което видя, че представляват тия "деца" реално? Без маски и без грим?

Системата - Естествен Подбор - няма грешка! единствената работеща система на тая плоска земя!!

интересно ми е, какви хора са оставили децата си навън на пейка, при обявен код за опасно време?!

Затова отдавна обичам животните. Те са великани във всяко отношение в сравнение с човешките форми на живот на Земята.

Между другото да - великани са в умствено отношение животните!! Например навън всички котки са се изпокрили от два дни във ветровитото време, те от само себе си знаят да си ценят животеца, който от човешка гледна точка няма никаква стойност! Не мога да убедя разни дами и господа с по две висши образования, че опасност означава именно Опасност и не бива да я неглижират. Примерно около блоковете ни вече има 3 паднали дървета. Ако някой каже на въпросните дами и господа, че в квартала обикаля някои и стреля напосоки, няма да си покажат носа навън и ще се заключат. Обаче опасна стихия нищо не им говори и се смеят. Позор за човешкия род, то и от маймуни се съмнявам да сме произлезли, и те са по-умни.

Още едни общински пари за обезщетения заради безстопанственост. Хубаво е. Дано децата са добре.

от забраната на пушенето в заведенията, момичетата са отишли да пушат в парка с риск за живота си

ако бяха вашите деца, щяхте да щракате плюсове

Друг път ще знаят, има ли вятър, далеч от сгради и дървета.

Проблемът при силен вятър е, че дори да притичаш до магазина, пак има риск. НАВСЯКЪДЕ!

секо зло за добро; поне ше издуха боклука от улиците

Няма да се скриеш от боклука.....вече.

Чета заглавието и си мисля: Кого са откарали в болница? 1.Децата (най-вероятно) 2.Дървото и пейката. То при този словоред на навоговора, какво да си мисли човек?

Има и трети вариант: 3.Пейката с децата.

Да бяха изрязали опасните дървета някога това се правеше

Не знам защо хората седят по пейки и се разхиждат без нужда навън при ввтровв с такава скорост. Живях 10г в Бостън МА и знам много много добър какво е вятър и то зимен. От океана nor'easter, утагани и blizzards. Просто не ходиш навън ако не се налага. Летащи тежки предмети и падащи всякакви гадости. Спокойно можеш да бъдеш обезглавен от летящи ламарими. А в БГ има много нестабилни постройки бюджетно построени. Да не ни стига земетресдние. Населеновто на БГ е крайно неподготвено за природни стихии. И ще си пари от това.

Всъщност подуха няма и 20 минути.. и сме имали по страшни ветрове... паниакааааа... беше си пролетен ден най нормален... стихия другия път...

Оффф, в районите където по принцип не духа много не знаят какво се прави при вятър. На първо място не се разхождаш безцелно, още по-малко сред дървата или близо до фасади на сгради. Второто много важно е санитарната резитба. Във Варна минават по райони поне веднъж на година да кастрят. Има проблеми, но предимно дребни. Като гледам колко дървета са нападали из страната, май последната резитба е била 1990...

От тия общини нищо не правят! Има страшно много изсъхнали дървета, по 10-20 метрови кухи тополи. Мазало е. Кой не си върши работата?

Ти мина ли да огледаш в квартала? Сигнализира ли БУДНИ ГРАЖДАНИНО ? ... или пак чакаш друг да свърши всичката работа, а ти само да мрънкаш ? Булгар - булгар!

Нали знаеш, че е забранено сам да кастриш дърветата? Е, нашият домоуправител подаде в общината искане за кастрене на дърво пред кооперацията преди три години. Още отлежава.

Човекът говори за сигнал, не да ходи с щилката по парковете.

Я дай пример как се подава сигнал за изгнило отвътре дърво, или всеки буден гражданин задължително трябва да разполага с необходимата за това техника?

Оплачи се на Сандов ,Белев и другите зелени педераси ,който реват за всяко отсечено дърво!!!

дето искаш да сечеш? Щото много сякохте, вятърът се ускорява като бесен между бетонните ви буци. И още по хубаво ще става.

С този ураганен вятър, какво правят тези деца на вън? Нямат ли си къщи? Едно време се събирахме по домовете си, но тези деца явно са бездомни!

В Пловдив никак не е силен вятъра, нищо по различно от нормален ден с вятър. Тук ураганен вятър няма за разлика от другаде

Има. На внезапни пориви, но не си ги усетил, ако в този момент си бил вътре.

Всичко хубаво, съчувствам им. Ама в тоя вятър почти ураганен хоя ли ми търсят на пейката?