Що е дясно и има ли то почва у нас...?

Следващите редове не се препоръчват за "лидери" или "обединители на дясното"!

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И още нещо - БСП, които се обявиха за горди наследници на ПРЕСТЪПНАТА !?!? БКП, тоест сами се идентифицираха с нея и престъпната й върхушка (цветята, поднесени от Корнелия Нинова на паметника на Тодор Живков, както и от Бойко Борисов, между прочем) НЕ СА И НЕ МОГАТ да се обявят, че са леви! Не и досега поне! Просто защото и комунистическата диктатура, руското половинвековно робство в България 1944-1989 година НЕ Е И НЕ Е БИЛО ЛЯВО! Просто защото е ПРЕСТЪПНО! И обявено и признато за такова и със закон на Република България!?!?!? Освен ако някой не се наеме да защитава и лансира тезата, че ляво е равносилно на престъпно - и му пожелавам много здраве на такъв!

За да има ляво и дясно, трябва да има икономика и производство, приходи, първо нещо трябва да се произведе, и след това да се умува кой и как да го разпределя. Кражбата и рекетът, контрабандата и кражбата не са бизнес! Икономика, която разчита на европомощи и пари на работещите от чужбина не е стабилна и перспективна икономика. Да се разчита сал на един туризъм, и то по начина и особено с тези, които го оглавяват и развиват в България е мъка. България е реално в състояние на голяма и всеобхватна криза, обхванала и всичките й институции, в дъното на която са разрушеният морал и тотално парализираната прокуратура и съдебна система! Това не са леви или десни проблеми, това са системни проблеми, проблеми на държавата, а масовата емиграция е едно от проявленията й!

В България левите не са леви по простата причина, че те винаги са били оглавявани в много строго лидерски, тоест субординационни структури (партии) с ясно отчетливо единоначалие - настрана популистичната им риторика и демонстрационни епизодични акции. И техните лидери и обкръжение и най-вече ОНЕЗИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ зад тях, които са ги подбрали и излъчили за да защитават неотклонно и приоритетно интересите и статуквото и НЕНАКАЗАНОСТТА и БЕЗОТГОВОРНОСТТА им пред законите СА КОНЦЕНТРИРАЛИ ЦЯЛАТА ИКОНОМИЧЕСКА и ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ!!! Така те са овладяли и окупирали на практика ЦЕЛИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ СПЕКТЪР, като са раздали ролите на протежетата си кой за какъв лидер да се представя - на леви, десни, в центъра, либерали и пр. измислици и дъвки за материала! Именно затова сме непрекъснати свидетели как куп политици сменят партиите и убежденията си като носни кърпички...

Винаги, когато коментирам сериозно важна тема аз предпочитам да са започне най-напред от the basics, тоест от основните понятия и термини, от панорамната картина. Най-малкото за да сме сигурни, че не само сме на една и съща страница, но и че сме на една и съща книга:) Или с други думи - че говорим на един и същи - в случая български - език. Когато става дума за дясно и има ли то почва у нас, за десни и десни политики, има една дефиниция, която е колкото лаконична, толкова и точна и удачна: ПОЛИТИКАТА Е КОНЦЕНТРИРАН ИЗРАЗ НА ИКОНОМИКАТА! Тоест, в основата на политиката е икономиката (или ако трябва да сме прецизни, приоритетно макроикономиката, ако става дума за политиката на и в държавата...и вписаните в нея интереси на икономическите й субекти). Тази тема е колкото важна и актуална за българското общество, толкова и голяма. С две думи - икономиката на една държава определя и стандарта на живот в една държава - каквото произведеш това (и така) имаш и живееш, опростено казано, но връзката не е толкова пряка, а е и посредствена, защото след формирането на БВП имаме ... РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И ПРЕРАПРЕДЕЛЕНИЕ на произведените стоки и услуги, където огромна роля традиционно играе държавата с нейните (десни или леви:)) ПОЛИТИКИ! Или с други думи - как тя разпределя и преразпределя и доколко изпълнява контролните си и регулаторни функции И В ЧИЙ ИНТЕРЕС реално, с какви приоритети!

Крадецът си е крадец, и престъпникът си е престъпник, мошеникът и лъжецът - мошеник и лъжец без значение дали се представя за ляв или десен! И дали и колко гласовито се афишира, и че след като бъде уличен плаче, че го били преследвали ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ! Брех де.ба и тези големи политици - десни, леви и пембяни, и причини в България и кога толкова се изучиха и извъдиха в малка България, а:) От България и българите през последните три десетилетия се откраднаха и ограбиха пари и активи за около 150 милиарда ДОЛАРА!!! Само от КТБ - 4 милиарда! Невлезлите в хазната от ДДС пари възлизали на десетки милиарди, най-големият инвеститор в България с 1.3 милиарда долара се оказа кипърски безработен, който не знае къде е България... В НАП са уволнени 300 човека, заради ... ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, очаква се още 1000 да бъдат освободени, наскоро застреляха един данъчен и премиерът Борисов, и финансовият министър окачествиха това като нападение срещу държавата, но никога не казаха какво е намерено в дома на този шеф в НАП - десетки хиляди евро и лева и други доказателства за организирана престъпна дейност. Не е тайна, че НАП отдавна се използва като бухалка (една от тях) срещу неудобни и несговорчиви бизнесмени и бизнеси, че данъчните взимат подкупи до 5,000 лева, по-голямата част от които обаче отиват нагоре по веригата на началниците им... А Борисов ни убеждава, че няма корупция в България...

Дира, къде ми е коментара? Или който пише против червената мафия ГЕРБ-БСП-ДПС няма право на глас!

За да има дясно, трябва да има ляво. Ляво в България няма. Партията, която въведе най-ниския данък печалба в Европа, а членовете и са едни от най-богатите олигарси в България не може да е лява. Въпроса е "има ли почва за нормалност" в България.

Имат лява реторика, която звучи лицемерно и фалшиво.

кой е този нов простакес? мама и тати партийци ли са?

В тази бедна държава дясното трябва да е по-добре обосновано.

Има едно базисно противоречие в българското дясно - всички десни са с лява сексуална ориентация.

Няма дясно в България. ДС го ликвидира успешно.

"Що е дясно и има ли то почва у нас..." Има, има , но не за плевели като сегашните представящи се за десни, те по-скоро са бесни.

Правилно !

Правилно !

криви сметки , правилно няма , нито правила .

Е от такива десни смешници като тоя, дясното в БГ загуби смисъла си и масово десните избиратели си биха камшика и заминаха в чужбина.

Да оставим празните приказки на страна. Като иска да направи нещо за тротоарите, да го направи.Не е сложно. Трябва да си гласуват наредба, че при осъдителна присъда за общината, обезщетението за пострадалия от плочка (аз счупих рамо), да се изплаща от възнагражденията на общинските съветници и контролният орган, който не си е свършил работата. Сега за тяхната некадърност плащат всички софиянци!!!

НЕ! тази ретроградна "глутница" няма почва в България. Ако това не са го разбрали досега, за което получиха нокдаун на последните избори, то сега ще получат окончателен нокаут!

Много сме уверени в поредната си победа нещо! Посъбрахте парици да купите пак избиратели, нали!

Тe избирателите, на такива като тебе им биха як шут и без пари! Качвай се на ринга и се готви за нокаута !

Лилавите мутри на рамадан и червените мутри на лъжкинята са дупе и гащи,това са широки и тесни социалисти,разликата е само в цолажа на жезъла на путин ,с който страсно ги обладава ! Истинската европейска ,могъща десница е само Герб- начело с най великия държавник -Бойко Борисов,нов Стамболов,Совалка на Мира,Златното момче на ЕУ и безмилостен ликвидатор на червено лилавата чума от драгалевци и позитано!

Видяхме демокрацията на демократичните партии - подразбирай десни, както те самите се определят. Но извода за едни 29 загубени години и унищожени милиони човешки съдби, сравнени с едни други 29 г., от предишните 45 е един: ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА СЕ ОКАЗА МНОГО ПО-ДЕМОКРАТИЧНА ОТ ДИКТАТУРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!

Ръководната сила при соца не е пролетариатът,а партийно-държавната бюрокрация.

Много има да ти разказвам за "демократичната" диктатура на соца... Щеше да си пишеш тук каквото ти скимне или да се развееш извън страната на кукуво лято. Да чакаш 20 год за Жигулка и да те подкарват на кат добитък на Ленински съботник, бригада или манифестация, за да скандираш: "КПСС(на 1-во място) - БКП". Да не смееш виц да кажеш, да не споменавам опашките за тоалетна хартия, кафе, уреди, книги, цитруси...

дясното е приватизирано ляво, при което не винаги се губи връзката с кгб ..

На българското дясно не му се получават неща, поради една - единствена причина и тя е посочена в статията. Не можеш да построиш партия и идеология само на противопоставяне. От самото си създаване СДС повтаряха само комунистите това, комунистите онова. Комунистите обаче се преоблякоха успешно и развяха знамето на ЕС, пръснати в различни партии, ориентираха се в капитализма и продължиха напред. А сдс и производните му продължиха да си циклят в реториката на 90-те. Събраха се една дружинка юристи и взеха да дрънкат само за това, което разбират - съдебната системата, без да си дават сметка, че в България не всички са юристи и не всички ги интересува това.

Точно! Само едно допълнение. Тези "демокртични" партии нямат демократична основа, клубове, членове и т.н. . Това са приятески кръгове около Прокопиев и Костов. Единсвено Зелените са демократична партия, но те пък нямат капацитет в почти никоя област извън опазването на околната среда.

След като влезе в общинския съвет усети на къде духа вятъра и при разпада на Реформаторския блок почна да гереберей. Сега се подмазва като пуска клипчета в нета как задава усобни въпроси на управляващите, те му се лендзат и накрая вече човек си мисли дали няма и език да си пуснат. Това не е дясно, дова е лява ... резба.

Безпочвено събиране на гладни темерути на едно място е това е дясно

Събрахме се съкварталците и като разбрахме че няма кой друг запретнахме ръкави и си оправихме тротоара.На другия ден Пешо прегази цветята,потроши плочките и си паркира джипа пред вратата.Пешо е мутра и него законът не го лови. Та питам аз кое е по-важно инфраструктурата или реформа в съдебната система,която да гарантира законността?

шуробаджанащина ли ?

Става въпрос за цикъл на Кондратьев. На български подобре познат като Майстор Тричко .

Колкото по-малък квадратчето , толково по-големи аспираците му . Тротоара се изхабява , изтрива се фината настилка , почупят се цели секции , тук и там почват да стърчат арматури , зърнат се дупките . Определящите фактори времетраене на един квадрат тротоар никак не са малки , по брои много . Общото им като съвкупност , сбор от явления е че се нуждаят от непрекъсната поддръжка . Днес нов , утре стар, такъв е пътя на нещата . Коефициентите показват , поне в теорията , плановите диапазони за поддръжка . А според тях ние в момента сме във средата на непрекъснатия процес . Така че , хем цялото си има време , хем да не сме после в заварено положение неприготвени . Няма нищо общо нито с магията , нито с неспособност . Въпрос на разум , а не емоционална поява .

Този каза ли нещо или народа е глупав та да не го разбере? Каква енергия от 2014- тази която ни нареди на някаква си там скорост в Европа? Мисля си 29 години след 1944 България бавно но сигурно започваше да се оправя с много проблеми- нещо което не може да се каже за изминалите последни 29 години. Мизерия и разпродадена държава с криминалност и смъртност- 29 години манипулации. Хората напускат държавата си и нямат перспектива да се върнат.Та седнали да ми говорят за демокрация- е видяхме я тази ,,демокрация,, в много други държави и последно нощес в Сирия.

Ако пачките мангизи в банките биха били на някой друг а не на населението , бих се съгласил със изложените аргументи и факти . Особено под използваният широк спектър на противоречивите позиции. Но не ми е нужно внушител . Нито суфльор . Билетчето ми е платено и се нарадвам на качествено изпълнение .

"СоциализъмЪт се оказа едно недоносче..." - Т.Живков. Това др.Живков го разбра,но живковистите,дето лапаха от софрата,още не могат го алащиса.

каква подложка сте използвали и за какво ?

На фона на 300-400 г. капитализъм, социализма с неговите около 40 години си беше едно недоносче, едно създание още в ембрионален стадий! И именно това подчертава съвършенството на социализма! Защото той като недоносче постигна това, което следващите ,,демократи", оказали се големи гладници, неграмотни, невежи и особено крадливи не могат да постигнат за столетия! С неграмотността на вандали, на аборигени в електрически локомотив, те нахлуха в изградената за онези 45 години индустрия, лека и тежка промишленост! И в унисон с басните на Лафонтен (за лисицата и киселото грозде)- като не можеха да се справят с управлението и експлоатацията те обявиха изградената ни за 30-40 години индустрия, хранеща целия български народ (тогава 9 милиона), за нискотехнологична и я унищожиха в угода на задокеанските си господари! А ако десните имаха образование, грамотност, интелект да доразвият всичко наследено сега щяхме да сме на достойни позиции не само в Европа, но и в света. Ето затова недоносчето ,,социализъм" струва много повече и е стотици пъти по-полезно за обществото от олигофреничната демокрация!

Крадене, лъгане, манипулиране, жажда за власт - те това е ''дясното'' в България на което сърбаме бая години ''демокрацията'', Не ми трябва дясно а ми трябва спокойствие, нормален живот, безж слугинстване на чужди интереси а работа за България и българските интереси.. Лъжливата ви ''свобода'' дето я ползвате за дъвка не ми върши никаква работа реално

Е синоним на всичко лошо. А е така заради предстоящите се за десни такива.

А от коя партия е че то ....РБ малко умря?

Дясно е да обясняваш на гладен, че трябва да изчака и да млящиш пред него докато храниш кучето си.

Всички са еднакви боклуци.АЛЧНИ,НЕНАСИТ. НИ,ПИЯТ И ПОСЛЕДНАТА КАПКА НАРОДНА КРЪВ. ЗА тях ,,са дребни неща,,бедност,смъртност и демографска криза.Само прилагат проекти от които. ,,яко се краде,,Защо няма един родолюбец като Орбан да мисли за собственият народ ,а не за комшийте от Анадола и за макетата и др.простотий.

Простота е щом а аграрна държава получаваш рента несъответстваща на приети счетоводни планове на отраслово производство. Простота е , нивата ти да е на 100 метра от селото , а този стопанин ти дава сметка разход за горивата до център на следващото село. Простота е , структура държавническа да няма посрачни правила , да няма публикувани показатели на които всеки данъкоплатец да се позове без усложнени гимнастика при спор около резултати на иконимическа дейност на субектите. Простота е да се надяваш че шурей и баджанак в една и съща структура да не си делят баницата преди ди да си видял въобще че има . Така че , прав си . 100:100 . Но няма да има .