Коментари - Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените | Днес.dir.bg

Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените

Ако държавата свали твърде цените на лекарствата, може фармацевтичните компании да се изтеглят от българския пазар, заяви здравният министър Стефан Константинов. Той бе категоричен, че не го е страх за стола му.

Обратно в новината

Коментари - Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените | Днес.dir.bg

Коментари

ХА ХА ХА ХА ХА! По нелеп коментар на министър за опасността да се оттеглят фармацевтичните компании от България не бях чувал. Ами, да попитам министъра _ Къде ще отидат тези компании? Може би на Марс? Дай Боже, но не вярвам толкова лесно да се отървем. От 15 години, пътувайки за България, обикновено поръчките на приятели и познати са за лекарства, които аз купувам на цени в пъти по-ниски, с качество с пъти по-високо от страна, с доходи несравними с българските. Така, че министър да ми твърди подобни ГЛУПОСТИ е ужасно!!!

Да се лекуваме с билки,България е планинска страна и всеки от нас може сам да си ги събере. Да не им купуваме скъпите лекарства,а който може нека да се снабдява с такива от чужбина.Да видиме какви печалби ще реализират фарм.компании и техните дистрибутори.

Може да останем без министър, ако НЕ свалим цените на лекарствата....

И къде ще се изтеглят?? Там си нямат фармацевтични компании, чакат нашите мошеници...

Измитайте се и ТЕ и ТИ и ние не се страхуваме! Просто освободете пространството за по-кадърни и по-малко крадливи! "Ако държавата свали твърде цените на лекарствата, може фармацевтичните компании да се изтеглят от българския пазар, заяви здравният министър Стефан Константинов. Той бе категоричен, че не го е страх за стола му."

А ако останем без министър какво ще стане с цените?

Да верно е,че лекарствата и НЗОК са проблем.Проблем са и всички монополи, и конрабондата и прането на пари и кражбата на ДДС, НО зад всичко това се крие по-голяма опасност. Ще окрадат окончателно Фискалния резерв а Държавния резерв/за бедствини ситуации/ сигурно отдавна го няма. Грози ни по-голяма опасност. Бъдете нащрек!!! Спрете да плащате на монополите. Ограничете максимално разговорите си по тел., Минимизирайте храната си, Внимавайте аккви лекарства купувате! Не теглете кредити и не харчете спестяванията си. Изтеглете парите си от Банките.Поне да отслабим Монополите и корупцията. Така ще помогнем сами на себе си. И бъдете бдителни. Ще се случи по-голяма беда от цените, ще окрадат отново бъдещето и на пра внуците ни. Мерят се в Сребърния фонд-колкото и жалък да е! Това означава, че опапаха всичко. Бетер всички предишни са.

Какви ги говорите. Нали народа гласува за сегашните управляващи. Нали им дадохте цялата власт.

Ей, тоя дърт комунист Константинов съвсем ни взима за канарчета бе!!! Като мечката е: Сто песни знае, и всичките са за круши. Трябвало да са скъпи лекарствата, защото разбирате ли, иначе не можело. Брей как така не може бе, ама няма кой да го махне, пък и да го махнат ще дойде друг като него! Като свински черва са навързани.

ВДИГАЙ ЦЕНИТЕ И ЩЕ ИМА МНОГО ЛЕКАРСТВА ПО РАФТОВЕТЕ.

ако немогат да произвеждат евтини лекарства могат да се вкарват такива от европа, кадето са в пъти по евтини

Айде да видим ама ако не се изнесат се изнася министъра барабар с цялото си семейство и с конфискация на имущестовото. Айде да видим колко време ще седи пазарна ниша като тази незапълнена.

Е тоя е класически боклук-лобист. Най-интересното е,че е опериран от чувство за срам и мярка, мръсник като обкръжението си...

Мафия! Мафия! Мафия!

Модератори, не ни пречете поне да си говорим...

Този нахален антидоктор също НЕ ИСКА да обясни цените на лекарствата, като Павлова. Каква ще бъде реакцията на Б.Борисов? Оформя се скандал, кото дава обяснение , защо хората измират в България.

този сигурно е много тъп или се прави на Такъв.За вносните лекарства е ясно че са скъпи, тук се говори за българските лекарства произвеждани от СОФАРМА

Хора, ние сме си виновни сами. Знаете ли колко усилия ми струва да убедя майките да не дават на своите деца всички боклуци, които се рекламират и изписват от "модни и реномирани" лекари. Народът иска лекарството вместо него да работи, да спортува, да яде правилно и да гледа детето вместо него. Нека по-старите да си спомнят кога са ходили на лекар само заради една хрема или температура. Просто населението се пресира да пие все повече и повече лекарства, които в основата си са много малко, само разновидности и то произведени къде!? Не говоря за тежките случаи и сериозни заболявания,които са неглижирани. Ами питайте колко чиновници има по здравни каси, хеита , здравни чиновници- те са почти колкото лекарите

Подкрепям ви, колега, но хората са залети от реклами по тв за супер "ефикасни" ваксини и лекарства и сляпо вярват. Според мен трябва да се забрани тв рекламата на лекарствени продукти - това не е храна или козметика, за която човек сам да решава. Лекарство се ИЗПИСВА, НАЗНАЧАВА от компетентно лице. Изобщо цялата тази рекламна помия, която на залива от всички телевизии - и забележете - по едно и също време! - трябва да се ограничи. Заради нея спрях да гледам телевизия, дразнещо е, губи ми времето и НИКАК не ме стимулира да купувам.

Нема страшно г-н Константинов, ти свали цените, пък "Софарма" да видим дали ще спре лекарствата ни. Ако го направи ще ни ги внесеш по-евтини от Турция, Сърбия или Румъния.

Ами хайде тогава да свалиш цените на лекарствата, другарю Константинов, свали ги пък да видим - къде аджеба ще избягат тия "фармацевтични гиганти"???

До сега мислех, че този министър е поне честен, а то се оказа, че или е пълен глупак, което е изключено, остава варианта, да мисли останалите за пълни глупаци, които няма да разберат, че е "служител на софарма". Щели сме да останем без лекарства, абе това да не е социализма. В пазарната икономика проблема не е да купиш , а да продадеш. Ако видиш, че всичко е изгнило, правиш една държавна компания за търговия с лекарства, дишаш им във врата на разните им управители и купуваш лекарствата откъдето искаш. Разбира се тарикатите ще излязат с лозунгите "държавата е лош стопанин" и т.н. По тази технология , увеличението на цените на лекарствата по пътя от производителя до болниците ще паднат с около 50%. Това не значи , че ще се оправи всичко в здравеопазването, но поне ще запуши една дупка в кесията на здравното осигуряване.

Този министър е много прост човек, защото ни подценява като говори глупости. Ясно е, че и като лекар е нула, той даже не е хуманист, не уважава себеподобните си. НАГЪЛ ТИП.

БРЦК

Абре тоя миндил министъра е за разстрел. Поне да си мълчи , а да не наглее по медиите. 1. Как така касата плаща по високи цени на лекарства от свободните цени по аптеките? 2. Как така цените на 98% от лекарствата в БГ могат да бъдат намерени по аптеките в съседни страни по - евтино. Доста често в пъти. Всичко това е здравната мафия в БГ. Парите са много и се дерат кожи от болните. Терминално болните - нарамвайте автоматите и почвайте - друго решение няма.

А стига със тия.Може да нямаме лекарства,но пречината ще е във шева защото иска да накаже потребителите,а не защото ще работи на загуба.Икономическата полиция да се активира.Бяха ни казали че имат скрити образи в групировките-да крадът документация,да крадът книгите на двойното счетоводство,да откраднат книгата на складажийката и базата на компютърната програма.Сравнението после е лесно.Лъжат ни!!!!!

Не е вярно, че ще останем без лекарства, ако цените паднат. Явно този министър не е наясно с бизнеса. Всяка фирма е заинтересована да продава нявсякъде, дори и с минимална печалба. Е, ако има балъци да купуват на три пъти по-високи цени, това вече е въпроса за лудия и баницата. Подозирам и нещо друго с високите цени. Купувах си два вида лекарства чрез здравната каса. Последният път реших да не ходя при личния си лекар и да си купя директно от свободна продажба. Какво беше учудването ми, че платих два пъти по-малко пари !! Личните лекари със сигурност знаят това. Зашо тогава предлагат на пациентите си по-скъпи лекарства ? Дали и те не са замесени в лекарствената мафия ??

А добро утро!! :)))

Абсурд е личният Ви лекар да знае цените на всички лекарства. Той е лекар, а не зарзавадчия. Аз също съм лекар и най-вече ме интерисуват други, медицински факти, а не цени. Не е работа на лекаря да учи цените, работата му е да следи новостите в медицината и да лекува. И стига с тези обвинения. Ние не сме виновни за грешките на управляващите, които превърнаха лекари и пациенти в опитни свинчета за оцеляване.

1chovek

"Заради липсата на такава отстъпка досега се получаваше така, че ако си купите в аптеката лекарство, то може да е по-евтино, отколкото цената, която плаща Здравната каса" - излиза, че Министъра на здравеопазването открито признава за схема за източване на Здравната каса, чрез завишени цени към нея от фармацевтите? И това не го смущава, а го признава открито? Къде му е оставката? Къде се намираме?

Ами ако хората не могат да си купуват лекарствата,какво ще ги правят тези фирми,които ще се изтеглят от пазара,на кого ще ги предлагат.Как се купуват за 90 лева лекарства за сърце/от което страдат хиляди българи/ с 200 лева пенсия

ей недоношче вземи си бий камшика от това ведомство.

И още един въпрос. Защо пари спестени уж от пари от администрацията на здравното министерство, отиват за бонуси за политическия кабинет, към който принадлежат зам. министрите. Много станаха неизяснените въпроси.

Интересно ми е, дали министър Константинов е доволен от работата си като министър? Чиста ли е съвестта му пред болни, пред колеги, пред нас българите? Знаем, че и да има желание не може да направи кой знае какво, защото зависи от щукванията на премиера и Дянков. И все пак, чувства ли се полезен?

Крайно време е този гол офлюв да ни обясни как се управляват 3-те милиарда лева здравни вноски събрани в НЗОК !!!! Защо господина не каже че от тези 3 милиарда лева от неговото министерство се отделят за здравеопазване само 360 милиона лева !!!!!! АЛО КОСТАДИНОВ, КАКВО ТИ И РЪКОВОДСТВОТО НА ЗДРАВНАТА КАСА ПРАВИТЕ С ПАРИТЕ НИ ЗАДЕЛЕНИ ЗА ЗДРАВЕ ??? В това ръководство на НЗОК влизат и Подкрепа и КНСБ и Съюз на работодателите, и зам. министър на финансите !!!!! Кой от тях ще ни обясни за какво се харчат останалите 2,6 милиарда наши пари платени не за друго , а за здраве !!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ПИРАМИДА ПАРЕЧЕНА ЗДРАВНА КАСА !!!! ДОКОГА !!!!

Любопитно ми е какво точно ще се случи, ако се намалят цените на лекарствата. Какъв механизъм ще се задейства. Ако това не стане ясно, думите на министъра звучат единствено като заплаха. Има един израз - "плаши гаргите". Та и той така. Това не е сериозно.

Нещата могат да се нормализират, ако се нормализира и прокуратурата и направи необходимото по отношение на лапачите.Тя обаче папка и нанка.

Абе защо се правиш ,че не ти е известно.На всички е ясно за фармацевтичната мафия,че мори хората.10% от смъртните случаи са от лечими болести.Отишли са си защото не са имали пари за суперскъпите лекарства у нас

Бойко, и тоз е менте.Поздрави!

Бойко обаче не е менте, а?

За бога братя българи,не купувайте лекарства в България.

Ама че глупост!Вносните лекарства са по-евтини от българските,но там няма да има комисионни,бонуси или стимули за добра работа.100 табл.US аспирин струва 3,50 лв.,20 табл.БГ струва 1.50 лв.Ние доматито с колците го ядем и не можем да съберем 2+2.

Този човечец дали не живее в друго време или на друго място Какви ги говори 3000.00 лева заплати плюс парите под масата какво се получава Че за какво си министър Не знаеш ли че кризата е за всички Не слушаш ли Министър председателя и финансовият министър че за всяка стотинка се борят а вие само търсите хил. форми как да крадете парите на бедните хора Бонуси, ДМС, премии, какви ли думи не измисляте само и само да си напълят джобовете тези ............ Застрамете се и по-скоро напуснете

А министъра,МЪЛЧИИИ ЗА ТЕЗИ 340 милиона.Константинов ако си мъж отговори на жената.

Ех, този министър бе, все гледа да защити не държавните и обеществени интереси, а корпоративните... Само така, слагайте си хората, неформално представляващи определени фирми или производители!

Що за некадърен идиот имаме за министър на здравеопазването??? Ударил е десятката по некомпетентност.

дрън,дрън .Имате гуши като на пеликани... ще се задавите....ммм

Какво антимонополно законодателство има в Герберия и как се прилага? Ако си изясним това и се сравним с по-напреднали народи, може да извикаме и ние "Еврика", вместо ГЕРБ.

Хайде да пробваме!Давам пример:Унгарския "Бисептол" е по-евтин от българския "Тримезол".И това,че ще останем без лекарства са пълни глупости.Просто доставчиците и тези които правят "прозрачните" търгове ще останат без непрозрачната си комисионна.

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА НЕЩО-ЗАЩО СЛАГАТ ДОКТОРИ НА РАБОТА КАТО ВИСШИ АДМИНИСТРАТОРИ!?ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ГЛЕДАТ ПАЦИЕНТИТЕ ,А НЕ ДА АДМИНИСТРАТИРАТ!!!!НЕ СА УЧИЛИ КАК СЕ УСВОЯВАТ И РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ ,А КАК СЕ ЛЕКУВАТ ХОРА!!!!!!!!!!! ТОВА НИКОЙ ЛИ НЕ ГО РАЗБИРА????

Напротив. Министъра на здравеопазването трябва да е медик и никакъв друг специалист. Но това само по себе си не е достатъчно. Необходими се още умения и компетентности. За това не е лесно да се намери компетентен министър на здравеопазването. Не, че няма такива кадри. Но те или са елиминирани, или игнорирани, или отказаха на сегашното управление да заемат този на пост.

Да хе искаш юристи да определят как де се лекуваш.

Мислите за намаление на цените на лекарствата, което няма да се случи. Правилното мислене е да вдигнете доходите. Тогава дори тези цени няма да бъдат непоносими. Но, добрият комунист знае само да преразпределя и то неправилно. Посоката на преразпределението ви е сбъркана другари и милиционери партийци. Посоката.

абе грешка на природата, ти не знаеш ли, че като вдигнат доходите с 5 %, цените скачат с 6%.

Да не би да се карат за производството на"веселите" хапчета и печалбата от тях, та ни наливат кой, каквато лимонада свари в ушите?

Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените Да го разбирам ли,че СОФАРМА ще започне да произвежда тухли например и няма да има хапчета,защото няма да е изгодно производството им?

Ако сте видели сравнително новите сгради на Соффарма срещу входа на КАТ-София, ще ви стане ясно за какво говорим. Това е израз на финансова мощ. Пред тях министерство на здравеопазването изглежда като барака. Та така. И километри с коментари да изпишем тук, пак не можем да демонстрираме сила, каквато те демонстрират.

Между другото, какво стана с нашите 340 милиона от здравната каса?

условиятя трябва да ги поставят тези който дават парите.

В случая ги поставят тези, които прибират парите.

Починал местния кардиолог. На погребението направили голямо сърце от рози и вкарали през него ковчега в крематориума. Всички заплакали. Само един се смеел безумно. Направили му забележка, а той отвърнал- Не се сърдете. Аз съм местния гинеколог и за миг си представих моето погребение.

Голям праз, че ще се изтеглят от пазара. .....Кой, те ли ще се изтеглят....и къде ще идат? Къде на друго място ще направят такава печалба?

прав си те без наз немогат.

Коментари - Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените | Днес.dir.bg

Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените

Ако държавата свали твърде цените на лекарствата, може фармацевтичните компании да се изтеглят от българския пазар, заяви здравният министър Стефан Константинов. Той бе категоричен, че не го е страх за стола му.

Обратно в новината

Коментари - Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените | Днес.dir.bg

Коментари

ХА ХА ХА ХА ХА! По нелеп коментар на министър за опасността да се оттеглят фармацевтичните компании от България не бях чувал. Ами, да попитам министъра _ Къде ще отидат тези компании? Може би на Марс? Дай Боже, но не вярвам толкова лесно да се отървем. От 15 години, пътувайки за България, обикновено поръчките на приятели и познати са за лекарства, които аз купувам на цени в пъти по-ниски, с качество с пъти по-високо от страна, с доходи несравними с българските. Така, че министър да ми твърди подобни ГЛУПОСТИ е ужасно!!!

Да се лекуваме с билки,България е планинска страна и всеки от нас може сам да си ги събере. Да не им купуваме скъпите лекарства,а който може нека да се снабдява с такива от чужбина.Да видиме какви печалби ще реализират фарм.компании и техните дистрибутори.

Може да останем без министър, ако НЕ свалим цените на лекарствата....

И къде ще се изтеглят?? Там си нямат фармацевтични компании, чакат нашите мошеници...

Измитайте се и ТЕ и ТИ и ние не се страхуваме! Просто освободете пространството за по-кадърни и по-малко крадливи! "Ако държавата свали твърде цените на лекарствата, може фармацевтичните компании да се изтеглят от българския пазар, заяви здравният министър Стефан Константинов. Той бе категоричен, че не го е страх за стола му."

А ако останем без министър какво ще стане с цените?

Да верно е,че лекарствата и НЗОК са проблем.Проблем са и всички монополи, и конрабондата и прането на пари и кражбата на ДДС, НО зад всичко това се крие по-голяма опасност. Ще окрадат окончателно Фискалния резерв а Държавния резерв/за бедствини ситуации/ сигурно отдавна го няма. Грози ни по-голяма опасност. Бъдете нащрек!!! Спрете да плащате на монополите. Ограничете максимално разговорите си по тел., Минимизирайте храната си, Внимавайте аккви лекарства купувате! Не теглете кредити и не харчете спестяванията си. Изтеглете парите си от Банките.Поне да отслабим Монополите и корупцията. Така ще помогнем сами на себе си. И бъдете бдителни. Ще се случи по-голяма беда от цените, ще окрадат отново бъдещето и на пра внуците ни. Мерят се в Сребърния фонд-колкото и жалък да е! Това означава, че опапаха всичко. Бетер всички предишни са.

Какви ги говорите. Нали народа гласува за сегашните управляващи. Нали им дадохте цялата власт.

Ей, тоя дърт комунист Константинов съвсем ни взима за канарчета бе!!! Като мечката е: Сто песни знае, и всичките са за круши. Трябвало да са скъпи лекарствата, защото разбирате ли, иначе не можело. Брей как така не може бе, ама няма кой да го махне, пък и да го махнат ще дойде друг като него! Като свински черва са навързани.

ВДИГАЙ ЦЕНИТЕ И ЩЕ ИМА МНОГО ЛЕКАРСТВА ПО РАФТОВЕТЕ.

ако немогат да произвеждат евтини лекарства могат да се вкарват такива от европа, кадето са в пъти по евтини

Айде да видим ама ако не се изнесат се изнася министъра барабар с цялото си семейство и с конфискация на имущестовото. Айде да видим колко време ще седи пазарна ниша като тази незапълнена.

Е тоя е класически боклук-лобист. Най-интересното е,че е опериран от чувство за срам и мярка, мръсник като обкръжението си...

Мафия! Мафия! Мафия!

Модератори, не ни пречете поне да си говорим...

Този нахален антидоктор също НЕ ИСКА да обясни цените на лекарствата, като Павлова. Каква ще бъде реакцията на Б.Борисов? Оформя се скандал, кото дава обяснение , защо хората измират в България.

този сигурно е много тъп или се прави на Такъв.За вносните лекарства е ясно че са скъпи, тук се говори за българските лекарства произвеждани от СОФАРМА

Хора, ние сме си виновни сами. Знаете ли колко усилия ми струва да убедя майките да не дават на своите деца всички боклуци, които се рекламират и изписват от "модни и реномирани" лекари. Народът иска лекарството вместо него да работи, да спортува, да яде правилно и да гледа детето вместо него. Нека по-старите да си спомнят кога са ходили на лекар само заради една хрема или температура. Просто населението се пресира да пие все повече и повече лекарства, които в основата си са много малко, само разновидности и то произведени къде!? Не говоря за тежките случаи и сериозни заболявания,които са неглижирани. Ами питайте колко чиновници има по здравни каси, хеита , здравни чиновници- те са почти колкото лекарите

Подкрепям ви, колега, но хората са залети от реклами по тв за супер "ефикасни" ваксини и лекарства и сляпо вярват. Според мен трябва да се забрани тв рекламата на лекарствени продукти - това не е храна или козметика, за която човек сам да решава. Лекарство се ИЗПИСВА, НАЗНАЧАВА от компетентно лице. Изобщо цялата тази рекламна помия, която на залива от всички телевизии - и забележете - по едно и също време! - трябва да се ограничи. Заради нея спрях да гледам телевизия, дразнещо е, губи ми времето и НИКАК не ме стимулира да купувам.

Нема страшно г-н Константинов, ти свали цените, пък "Софарма" да видим дали ще спре лекарствата ни. Ако го направи ще ни ги внесеш по-евтини от Турция, Сърбия или Румъния.

Ами хайде тогава да свалиш цените на лекарствата, другарю Константинов, свали ги пък да видим - къде аджеба ще избягат тия "фармацевтични гиганти"???

До сега мислех, че този министър е поне честен, а то се оказа, че или е пълен глупак, което е изключено, остава варианта, да мисли останалите за пълни глупаци, които няма да разберат, че е "служител на софарма". Щели сме да останем без лекарства, абе това да не е социализма. В пазарната икономика проблема не е да купиш , а да продадеш. Ако видиш, че всичко е изгнило, правиш една държавна компания за търговия с лекарства, дишаш им във врата на разните им управители и купуваш лекарствата откъдето искаш. Разбира се тарикатите ще излязат с лозунгите "държавата е лош стопанин" и т.н. По тази технология , увеличението на цените на лекарствата по пътя от производителя до болниците ще паднат с около 50%. Това не значи , че ще се оправи всичко в здравеопазването, но поне ще запуши една дупка в кесията на здравното осигуряване.

Този министър е много прост човек, защото ни подценява като говори глупости. Ясно е, че и като лекар е нула, той даже не е хуманист, не уважава себеподобните си. НАГЪЛ ТИП.

БРЦК

Абре тоя миндил министъра е за разстрел. Поне да си мълчи , а да не наглее по медиите. 1. Как така касата плаща по високи цени на лекарства от свободните цени по аптеките? 2. Как така цените на 98% от лекарствата в БГ могат да бъдат намерени по аптеките в съседни страни по - евтино. Доста често в пъти. Всичко това е здравната мафия в БГ. Парите са много и се дерат кожи от болните. Терминално болните - нарамвайте автоматите и почвайте - друго решение няма.

А стига със тия.Може да нямаме лекарства,но пречината ще е във шева защото иска да накаже потребителите,а не защото ще работи на загуба.Икономическата полиция да се активира.Бяха ни казали че имат скрити образи в групировките-да крадът документация,да крадът книгите на двойното счетоводство,да откраднат книгата на складажийката и базата на компютърната програма.Сравнението после е лесно.Лъжат ни!!!!!

Не е вярно, че ще останем без лекарства, ако цените паднат. Явно този министър не е наясно с бизнеса. Всяка фирма е заинтересована да продава нявсякъде, дори и с минимална печалба. Е, ако има балъци да купуват на три пъти по-високи цени, това вече е въпроса за лудия и баницата. Подозирам и нещо друго с високите цени. Купувах си два вида лекарства чрез здравната каса. Последният път реших да не ходя при личния си лекар и да си купя директно от свободна продажба. Какво беше учудването ми, че платих два пъти по-малко пари !! Личните лекари със сигурност знаят това. Зашо тогава предлагат на пациентите си по-скъпи лекарства ? Дали и те не са замесени в лекарствената мафия ??

А добро утро!! :)))

Абсурд е личният Ви лекар да знае цените на всички лекарства. Той е лекар, а не зарзавадчия. Аз също съм лекар и най-вече ме интерисуват други, медицински факти, а не цени. Не е работа на лекаря да учи цените, работата му е да следи новостите в медицината и да лекува. И стига с тези обвинения. Ние не сме виновни за грешките на управляващите, които превърнаха лекари и пациенти в опитни свинчета за оцеляване.

1chovek

"Заради липсата на такава отстъпка досега се получаваше така, че ако си купите в аптеката лекарство, то може да е по-евтино, отколкото цената, която плаща Здравната каса" - излиза, че Министъра на здравеопазването открито признава за схема за източване на Здравната каса, чрез завишени цени към нея от фармацевтите? И това не го смущава, а го признава открито? Къде му е оставката? Къде се намираме?

Ами ако хората не могат да си купуват лекарствата,какво ще ги правят тези фирми,които ще се изтеглят от пазара,на кого ще ги предлагат.Как се купуват за 90 лева лекарства за сърце/от което страдат хиляди българи/ с 200 лева пенсия

ей недоношче вземи си бий камшика от това ведомство.

И още един въпрос. Защо пари спестени уж от пари от администрацията на здравното министерство, отиват за бонуси за политическия кабинет, към който принадлежат зам. министрите. Много станаха неизяснените въпроси.

Интересно ми е, дали министър Константинов е доволен от работата си като министър? Чиста ли е съвестта му пред болни, пред колеги, пред нас българите? Знаем, че и да има желание не може да направи кой знае какво, защото зависи от щукванията на премиера и Дянков. И все пак, чувства ли се полезен?

Крайно време е този гол офлюв да ни обясни как се управляват 3-те милиарда лева здравни вноски събрани в НЗОК !!!! Защо господина не каже че от тези 3 милиарда лева от неговото министерство се отделят за здравеопазване само 360 милиона лева !!!!!! АЛО КОСТАДИНОВ, КАКВО ТИ И РЪКОВОДСТВОТО НА ЗДРАВНАТА КАСА ПРАВИТЕ С ПАРИТЕ НИ ЗАДЕЛЕНИ ЗА ЗДРАВЕ ??? В това ръководство на НЗОК влизат и Подкрепа и КНСБ и Съюз на работодателите, и зам. министър на финансите !!!!! Кой от тях ще ни обясни за какво се харчат останалите 2,6 милиарда наши пари платени не за друго , а за здраве !!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ПИРАМИДА ПАРЕЧЕНА ЗДРАВНА КАСА !!!! ДОКОГА !!!!

Любопитно ми е какво точно ще се случи, ако се намалят цените на лекарствата. Какъв механизъм ще се задейства. Ако това не стане ясно, думите на министъра звучат единствено като заплаха. Има един израз - "плаши гаргите". Та и той така. Това не е сериозно.

Нещата могат да се нормализират, ако се нормализира и прокуратурата и направи необходимото по отношение на лапачите.Тя обаче папка и нанка.

Абе защо се правиш ,че не ти е известно.На всички е ясно за фармацевтичната мафия,че мори хората.10% от смъртните случаи са от лечими болести.Отишли са си защото не са имали пари за суперскъпите лекарства у нас

Бойко, и тоз е менте.Поздрави!

Бойко обаче не е менте, а?

За бога братя българи,не купувайте лекарства в България.

Ама че глупост!Вносните лекарства са по-евтини от българските,но там няма да има комисионни,бонуси или стимули за добра работа.100 табл.US аспирин струва 3,50 лв.,20 табл.БГ струва 1.50 лв.Ние доматито с колците го ядем и не можем да съберем 2+2.

Този човечец дали не живее в друго време или на друго място Какви ги говори 3000.00 лева заплати плюс парите под масата какво се получава Че за какво си министър Не знаеш ли че кризата е за всички Не слушаш ли Министър председателя и финансовият министър че за всяка стотинка се борят а вие само търсите хил. форми как да крадете парите на бедните хора Бонуси, ДМС, премии, какви ли думи не измисляте само и само да си напълят джобовете тези ............ Застрамете се и по-скоро напуснете

А министъра,МЪЛЧИИИ ЗА ТЕЗИ 340 милиона.Константинов ако си мъж отговори на жената.

Ех, този министър бе, все гледа да защити не държавните и обеществени интереси, а корпоративните... Само така, слагайте си хората, неформално представляващи определени фирми или производители!

Що за некадърен идиот имаме за министър на здравеопазването??? Ударил е десятката по некомпетентност.

дрън,дрън .Имате гуши като на пеликани... ще се задавите....ммм

Какво антимонополно законодателство има в Герберия и как се прилага? Ако си изясним това и се сравним с по-напреднали народи, може да извикаме и ние "Еврика", вместо ГЕРБ.

Хайде да пробваме!Давам пример:Унгарския "Бисептол" е по-евтин от българския "Тримезол".И това,че ще останем без лекарства са пълни глупости.Просто доставчиците и тези които правят "прозрачните" търгове ще останат без непрозрачната си комисионна.

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА НЕЩО-ЗАЩО СЛАГАТ ДОКТОРИ НА РАБОТА КАТО ВИСШИ АДМИНИСТРАТОРИ!?ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ГЛЕДАТ ПАЦИЕНТИТЕ ,А НЕ ДА АДМИНИСТРАТИРАТ!!!!НЕ СА УЧИЛИ КАК СЕ УСВОЯВАТ И РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ ,А КАК СЕ ЛЕКУВАТ ХОРА!!!!!!!!!!! ТОВА НИКОЙ ЛИ НЕ ГО РАЗБИРА????

Напротив. Министъра на здравеопазването трябва да е медик и никакъв друг специалист. Но това само по себе си не е достатъчно. Необходими се още умения и компетентности. За това не е лесно да се намери компетентен министър на здравеопазването. Не, че няма такива кадри. Но те или са елиминирани, или игнорирани, или отказаха на сегашното управление да заемат този на пост.

Да хе искаш юристи да определят как де се лекуваш.

Мислите за намаление на цените на лекарствата, което няма да се случи. Правилното мислене е да вдигнете доходите. Тогава дори тези цени няма да бъдат непоносими. Но, добрият комунист знае само да преразпределя и то неправилно. Посоката на преразпределението ви е сбъркана другари и милиционери партийци. Посоката.

абе грешка на природата, ти не знаеш ли, че като вдигнат доходите с 5 %, цените скачат с 6%.

Да не би да се карат за производството на"веселите" хапчета и печалбата от тях, та ни наливат кой, каквато лимонада свари в ушите?

Константинов: Може да останем без лекарства, ако свалим цените Да го разбирам ли,че СОФАРМА ще започне да произвежда тухли например и няма да има хапчета,защото няма да е изгодно производството им?

Ако сте видели сравнително новите сгради на Соффарма срещу входа на КАТ-София, ще ви стане ясно за какво говорим. Това е израз на финансова мощ. Пред тях министерство на здравеопазването изглежда като барака. Та така. И километри с коментари да изпишем тук, пак не можем да демонстрираме сила, каквато те демонстрират.

Между другото, какво стана с нашите 340 милиона от здравната каса?

условиятя трябва да ги поставят тези който дават парите.

В случая ги поставят тези, които прибират парите.

Починал местния кардиолог. На погребението направили голямо сърце от рози и вкарали през него ковчега в крематориума. Всички заплакали. Само един се смеел безумно. Направили му забележка, а той отвърнал- Не се сърдете. Аз съм местния гинеколог и за миг си представих моето погребение.

Голям праз, че ще се изтеглят от пазара. .....Кой, те ли ще се изтеглят....и къде ще идат? Къде на друго място ще направят такава печалба?

прав си те без наз немогат.