Баташкото клане на корицата на Military History

Баташкото клане е на корицата на януарския брой на списание Military History със заглавие "Лицето на злото?".

Обратно в новината

Коментари - Баташкото клане на корицата на Military History | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова сте ТЪПИ всички тук че чак сами си вярвате

Дявола който стои зад "Лицето на злото" и всяко друго зло в историята на човечеството е разобличен, този който ограбва и лъже народите от векове, този който от векове практикува миграции(преселения) на народите и смесва раси и култури, този който завладява чужди земи, за да колонизира по тях убийци които изтребят местнитите народи на Европа=пеласги=траки=българи= балкански народи=евразийски народи=сардински народи=динарски народи), този който краде ресурсите и богатсвата им за да продължи своето съществуване докато стигне до следващата жертва организирайки и финансирайки следващата война за да се храни с пролятата човешка кръв, този който пренася ритуално в жертва защото е едно нищожество, този който създаде, финансира и заповяда на "османската империя" да завладее и унищожи източноправославните народи, за да открадне и закопае тяхната вековна история на местно население като унищожи най-древната цивилизацията на света, този който смесва човешките раси, за да получи финално само една раса мутант-гмо без качествата на бялата раса тя му прêчи и не може да я пороби колкото и да иска, защото тази раса знае, че той е Дявол и го разобличава като му го казва, че никога няма да го провъзгласи за "господар" на света, защото е просто един Дявол, който поддържа мизерия сред хората по света, произвежда болести в лаборатории, отровни ваксини и отровни медикаменти, търгува с човешки органи, пие човешка кръв от убити деца и млади хора, Дявол който иска да принесе човечеството в жертва водейки го Ада, Дявол гледайки с едното си око от върха на пирамидата и въпреки, че обича да се нарича с много имена, е просто един Дявол който ще бъде унищожен и изпратен в Пъкала(там от където изпълзя всъщност)!

Хах, че е масово избиване такова е, клане е, чак пък геноцид. Не е било първо и последно в историческия период. От днешна оценка, престъпление срещу човечеството си е. По интересно , защо хАмерикански те дребни сътрудници на службите им , сега вадят мумията на това отвратително престъпление и го размахват по белия свят, тъй без да искат отнасяйки към сегашните събития и Турция.

А Перущица, Лисичево, Копривщица, Бърдене, Средногорската яка, а Стара загора, Нова загора, а Дряново и Априлци, Тетевен, а стотиците други селища-опожарени и изклани по Балкана, Средна гора, Родопите, Странджа?

jizast

Исляма уж беше религия на мира. Нашите либерални бастуни какви ще ги приказват сега.

Търсих го в Military history писах Batak и т.н. йок!Да не е законспирирано някъде като притурка или измама. А нашите пишман политици и м-во на просвещението след 4-5г ако я карат така ще пишат в учебниците по литература и история че Хр.Ботев-най-великият български публицист,поет,писател и революционер че е бил хаймана,хайдут и накрая терорист.

historynet DOT com/january-2017-table-of-contents.htm Cover Story Nor Prayers for Mercy By Richard Selcer In 1876 an American reporter revealed a Muslim massacre of Christians in Ottoman Bulgaria

thanks-congratulations- ами от къде го взеха товаThe face of evil ?

И нито дума за клането в село Велчево-троянско, от където започва и въстанието и колко народ е изклан,поклон пред предците ни!

Дълбок поклон!

"Military History" да публикува и това на светът ще му бъде интересно да научи, коя е ръката зад Лицето на злото: "Ръката зад Лицето на злото"- Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме - ислямизиран евреин, европейски възпитаник, бивш професор по литература от "Парижката сорбона", Масон, който остава печално известен на българското общество с артистичния си псевдоним СЮЛЕЙМАН ПАША (-"дьонме" са евреи приели външно исляма, "марани" са юдеи приели външно християнството) От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш, евреин) с участието на дьонмета, албански башибозук, черкези и чирпански цигани командвани от Дай Ахмед. Изклани са и изгорени ритуално (холокост принасяне в жертва чрез изгаряне) над 1ч 000 мирни Български граждани(християни) по улиците, къщите и черквите на Ески Заара(Стара Загора). Соломон Леви Явиш(СЮЛЕЙМАН ПАША) верен на древните принципи на истинската си "вяра" изпраща над 10 000 деца, момичета и юноши в Истанбул за робска продажба. Град Стара Загора е пренесен в жертва на "Молох" и е извършен ритуален холокост - всеизгаряне, принасяне в жертва чрез изгаряне, прекарване през огън. Градът догаря като кандило цели 5 месеца. Едва есенните дъждове угасят жарта. Така е заличен от лицето на земята, а след Освобождението е изграден отново върху пепелищата - от оцелелите старозагорски бежанци с помощ от държавата. Затова днес е известен като "града на правите улици".

От архивни документите става ясно, че евреите са подбудители на кланетата, преки участници в кланетата и главни извършители на ритуалите, като след това разграбват българското имущество и ценности на избитите. Ритуалите които са извършвали са(еврейски магически ритуали) : - здравите и красиви българи и българки били заколвани на дръвници като животни, кръвта се изтичала в медни казани след което с нея евреите мажели лицата си или я изпивали, както и топели в нея дрехите си и като изсъхнели ги обличали съгласно ритуала на еврейската магия - за да се подмладят по мистичен път, придобивайки качествата и красотата на убитите. - разпъване на кръст и заковаване като Христос с гвоздеи на ръцете и краката. - други били зковавани по дъветата в лозята и чак след Освобождението са намерени голите кости. -Други били горени(изпичани) живи на жертвеници(ритуален холокост - всеизгаряне, принасяне в жертва чрез изгаряне, прекарване през огън на над 1ч 000 Български християнски жени и мъже, като също над 10 000 деца, момичета и юноши в Истанбул за робска продажба. След изгарянето на града, заарските евреи побягнали заедно с турците са избягали в Одрин, Цариград и други градове, страхувайки се от отмъщение и наказание за извършените престъпления. Соломон Леви Явиш(СЮЛЕЙМАН ПАША) получава английска помощ и английски параходи - по заповед на евреина лорд Биконсфилд Бениамин Дизраели - "турците"(евреите) прехвърлят огромната армия на Соломон Леви Явиш(СЮЛЕЙМАН ПАША) в България. Тази армия извършва едни от най-големите престъпления по всички краища на България.

"Когато Истината проговаря злото онемява и се унищожава!" Докато продължавал изтребването на Българи, евреите предали на "турските"(еврейските) власти и трите последни града Пловдив, София и Татар Пазарджик. Тези за които нямало време да бъдат ритуално избити били избесени по мегданите и пред джамиите. Доволен от специализираните услуги Соломон Леви Явиш(СЮЛЕЙМАН ПАША), при изтеглянето си предложил на евреите да напуснат България с неговите войски. България станала свободна. Забогатели от плячката и от добрите кярове(далавери) по време на издевателствата, много от евреите заминали с него в Турция, а други се заселили в Пловдив, Чирпан, София, Татар Пазарджик, но никога не посмели да се завърнат в старите си населени си места, просто ги сменили с нови по други краища на България и както и заминали по други Балканските държави, някои забягнали в Западна Европа.

Ето какво пише германски мисионер и дипломат вКонстантинопол година 1574 г Щефан Герлах в ръкопис изпратен до Папата във Ватикана ;ЕВРЕИТЕи Евреиките -дьонмета мамини са МНОГО ДОБРЕ приети в двора наСУЛТАНА .понеже учили султана на ЧЕРНИ МАГИИ ИКАБАЛИСТИЧНИ практики заклинания с които Султана събирал огромни несметни богатства от поробеното и измъчено християнско населениекоето дьонмета накарали султана да нарича РАЯ товаеЕВРЕЙСКА сефаридска дума значи ОТРОВА ЗЛО мръсно пошло разлойническо пропаднало .После дьонмета разкрили наСУЛТАНА същноста наЧерните Магьоснически практики граничещи с чиста проба САТАНИЗМ и Садизъм .Мъчения убийства горене на хора разпаряния изнасилвания като дар за демоните и легионите на Молох .Тези факти ги е ЧЕЛ професор Божидар Димитров при 1от посещенията му във ВАТИКАНската Библиотека

Побърка се вече с тези евреи,чак почна да си съчиняваш!Само че темата е за Баташкото клане извършено в случая от еничара помак Ахмет ага Барутанлията и останалия башибозук!

Стига с тези внушения.Не е имало робство,не е имало клане, а чуждо присъствие и междуличностни селски вражди и конфликти. Така де,че иначе ДоганЕър като отприщи бегълците ще ни попилее. Карайте по-меко с изказавния,определнията и квалификациите.

като се надупиш. Първо ще е по-твърдо и после ще омекне. Турското робство е факт. Казал го е Вазов. Аз не съм бил там, но му вярвам.

Пожелавам ти да умреш в адски мъки и то съвсем скоро.

Хуманисте , кажи че си башибозук или техен потомък , за да те разберем.Когато обориш Макгахан, Скайлер ,Виктор Юго и всички исторически документи ,както и планината от черепи и кости пред Баташката черква с научна аргументация , а не с бла-бла-бла, тогава се изказвай.Омръзна ми от неподготвени и фанатизирано надъхани елементи.

Хуманистът според мен прави изказването си иронично , а не буквално.

Прав си, но нивото на матриАла е видно.

Напълно вярно, не мога да повярвам колко слабоинтелигентни хора има тук, не са чували даже за сарказъм!

Изклани са много повече хора както в Батак така и в други населени места, но всичко е скрито и заличено от евреите, за да не разбере никога света колко са убитите, но ние знаем колко са -милиони!, цяла България е зарита с кости на обезглавени трупове от ритуални еврейски убийства(при реновиране на канализации намират купища обезглавени трупове, последно разкопките от "Старозагорското клане" в Стара Загора), целта е била изтребване до последния човек и изтриване на Българския народ от лицето на земята(мечтата на евреите)! Евреите са били най-дейни по време на кланетата на българите(да се чете архивна литература от това време за да се разберат много прикри истини и големите еврейски тайни, от които евреите се страхуват и искат света никого да не разбере)!

Ами статистически най-много българи са убити от източно православни- гърци , сърби . После от българи по заповед на москва след съветската окупация.Всички изброени са православни. Най лесно и оневиняващо е всичко да се препише на евреи и после да се чудим откъде ни е дошло.

...престанете да се правите на ощипани и да атакувате с думичката "фашизъм", вие най-добре знаете, че с това може да "плашите" целия свят не и Българите, които ви знаят всички "малки" тайни, а една от тях е, че няма нито едно извършено зло на този свят зад което да не стоите вие!

Ау какъв нацист. В други държави ще бъдеш издирен и ще търкаш наровете в затвора за г.такива фашистки изказвания.

...когато света разбере цялата истина всички "Неонацисти-сатанисти" ще търкате наровете Пъкъла!!!

български поданици - източноправославни християни. Така това, което започнало като война за независимост, прераснало в свещена война. По време на въстанието, докато западният свят изразява гняв и остро осъжда случилото се, силите на султан Абдулазис избиват над 15 хил. българи Ето от кога започват ценннностите на западняците,,,,коментари ,,,осъждане и Нищо друго,,,,,,,,,нормално

Според мен малко се говори за този факт. След Априлското въстание е имало протести из цяла Европа, реагирали са посланиците на Великите сили, но само Русия започва поредната война срещу Турция. Няма съмнение, че войната е била изгодна за руската политика на Балканите, но за нас важен е фактът, че с тяхна помощ нашата държава се е появила отново на картите. Онези, които сме родени в районите на най-жестоките битки знаем много /извън онова, което е написано в книги и учебници/ за онези събития и пазим дълбока признателност към нашите освободители. Факт, който никаква конюнктура не може да заличи.

Да след като правят всичко възможно да разкарат Васил Левски , който е искал народа сам да си извоюва свободата и да поеме после управлението си и да не му нареждат така наречените освободители.С жив Левски и с освободен народ България хич нямаше да е удобна на никой и руснаците си взимат съответните мерки и идват после в удобния момент на бял кон.

Заглавие с големи букви "The face of evil" и един чалмат на първа страница. Това, което се е случило в Батак е ужасно, ако си българин, нормално - ако си турчин и напълно естествено - ако си историк. Въпросът е защо на този епизод от световната история се обръща внимание точно сега? Турция напоследък не е сред "послушните" - не пази демокрацията, говори си с Русия, не слушка. И изведнъж, напълно спонтанно и изненадващо за всички, някои издания решава да припомни един строго определен и доскоро забранен момент от историята на Турция. А "послушните" медии (лесно ще ги разпознаете - навремето плюеха Тръмп) припяват в хор. Този материал не е признание за страданието на българския народ. Той е елементарна употреба на родовата ни памет и болка с цел един чимбер по главата на непослушен ученик. А разни медии препредават сводката "от урва на урва и от век на век".

Прав си на турските зверства трябва да се обръща внимание само когато Москва е зле с Ердоган. И в никакъв случай, не трябва да се говори за турските зверства в миналото , когато новият приятел на Путин си изтрепа половината държавна админстрация и военни. Квото каже москва товтоще се пише.

Все едно по какъв повод - Турция на Ердоган е едно отвратително зло. Турция не се намира в Европа, а в Мала Азия! Има незначителна територия в Тракия вследстви избиването на 150 000 българи, репетиция за аремнския геноцид. Не можаха да вземат Виена със сила в Средновековието, сега по друг начин търсят да унищожат България и Европа - всичко, което НЕ е турско. Ердоган, за когото гласуват масово турците обяви публично претенциите си!

Усещате се братя. Понеже не могат да ви убедят с действията си,че наистина на някой му пука за българите, Ви объркват с писанията си. "Що ли се присети западния ум чак сега за турския геноцид"

Поклон пред жертвите ! И дълбоко прзрение към идиотите, които превръщат тази трагедия във фарс и посмешище като чупят тъпомера с твърдението, че Батак , който спред Ст.Захариев има 1500 души население били убити 5000 души и накрая останали 1200. Тези идиоти само не допринасят за паметта за тези кланета, ами превръщат паметта за клането във фарс и посмешище за враговете на България.

ЧЕ ЧАК НЕ ЗАСЛУЖАВА КОМЕНТАР! САМО ДА ТЕ ПИТАМ-ТИ СИ ЯВНО ЕДИНСТВЕНИЯТ ИСТОРИК,НАУЧЕН РАБОТНИК,УЧИТЕЛ ПО ИСТОРИЯ,В ПРЕДЕЛИТЕ НА БГ!!!?СНИМАЙ СЕ,ДА СЕ КРЪСТИМ ПРЕД ПОРТРЕТА ТИ!!!

Не историк, ами дори второкласник ще смее , че някви там на Балканите през 21 век не могат да събират и изваждат. Пък после ходи да разправяш, че си най-интелигентният и ученият и че си историк и се чуди що те гледат мръсниците като идиот.

Да, тогава са ни критикували, че въставаме с/у османската империя, т.е. явяваме се терористи. Чудно ми е сега ако решат да ни направят пак турска околия, дали от запад нямат да кажат - да, така е правилно и да не се месят ...отново?

Точно сега турците нещо стъпват накриво пред американците и очевидно ще има разнообразни последствия

Ужас, големи мръсници, да плачем за Ердоган, щото се побратимил с Путин и да отречем клането. Русофилистиците и исляма ще приемат по заповед на Москва, както на времето се отказа от македонските българи и ги правиха насила макета.

да си дойдем на думата:путин е виновен. приятел бил (хаха..) на ердоган.. смех и пропаганда

ами старозагорското на следващата година - още по-голямо, ами фашистките преди 9.IX., ами фашистко-комунистическите след 9.IX.. Ами ако сега властта пусне полиция и армия срещу другомислещите..

Ужасен акт в българската история ,но срамен и позорен акт за българската памет.Защо? Защото Баташкото клане с всичките му зверства е извършено от българи - мохамедани над българи - християни.При това главорезите са предвождани от Ахмед ага Барутинлията ,също българомохамеданин.А турците са гледали сеир.Това говори само за едно а именно изтрита родова памет от съзнанието на българите.За това се е погрижила много добре турската власт с принуда и жестокости цели 5 века над българщината.И пак не е успяла да пречупи българския дух но е успяла само в едно, насаждане на генетична омраза и ненавист към всичко турско и не само в българите, но и арменци,араби,гърци, сърби и т.н.И по тази причина славната българска войска е поставила на колене Турската империя през Балканската война.Възродена нова османска империя ли ?!?!? Ха,ха,ха !

Евреите са били най-дейни по време на кланетата на българите(чети малко в архивите от това време за да разбереш много скрите истини и големи еврейски тайни, от които евреите се страхуват и искат света никого да не разбере)!

Споко бе, никой помак не се е смятал за българин. Тези глупост как помаците се имали за българи, никой човек прочел две книги по въпроса не ги коментира сериозно. Първо им вменяваш българско съзнание, така ги правиш измислени предатели и накрая плюеш българите кви предатели били. Кому е нужна такава себенеуважителна операция?

Колкото босненците не са сърби, толкова и нашите помаци не са българи.

ВЕЧНА ПАМЕТ НА ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ ! СЕГА ТРЯБВА ДА МИСЛИМ ЗА СЕГАШНАТА ПОПУЛАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!НИЕ СКОРО ЩЕ ВЛЕЗЕМ КАТО ИЗЧЕЗВАЩ ВИД В ЧЕРВЕНАТА КНИГА. ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИМ КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ ,КОИТО ИЗБЯГОХА НА ЗАПАД.ЯСНО Е, ЧЕ ВСИЧКИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ. 1.ДА СЕ НАБЛЕГНЕ НА КОНТАКТИТЕ,КОИТО ТЕ ИМАТ В ЧУЖБИНА,СЪЗДАВАНЕ НА ПАРТИЯ НА ЕМИГРАНТИТЕ,КОИТО ДА ПРОМЕНЯТ СТАТУКВОТО В БГ. 2.ПЪЛНА ПРОМЯНА В ЗЕМЕДЕЛИЕТО.ОТПУСКАНЕ НА ЗАЕМИ С МИНИМАЛНА ЛИХВА НА МЛАДИ СЕМЕЙСТВА,КОИТО ДА СЕ ВЪРНАТ НА СЕЛО. 3.РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА ,МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ. 4.ОТНЕМАНЕ НА КОНЦЕСИЯТА В ЧЕЛОПЕЧ- МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ МОЖЕ ДА ПОТЕКАТ В ХАЗНАТА ИМА НАЧИНИ: ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИМ.....НИЕ СПИМ ДА ЗАЩИТИМ БГ ПРОДУКЦИЯТА.АКО ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,АКО НЯМА ПОЛЗА....ДИСЛОЦИРАНЕ НА АРМИЯТА ПО ЮЖНИТЕ НИ ГРАНИЦИ..ПОЛИЦИЯ В СЕЛАТА... ОТНЕМАНЕ НА ПРИДОБИВКИТЕ ЗА МАНГАЛИТЕ...И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО...

Историята не трябва да се забравя и подменя! Баташкото клане е исторически факт, който никога не трябва да забравяме, но и в никакъв случай да не служи като причина за бъдеща омраза и етническа нетолерантност. Кланета винаги е имало, в т.ч. и нашите владетели са го правели - Борис І с непокорните боляри, а какво да кажем за Симеон Велики, който за да отмъсти на сърбите заради съюза им с Византия изклал целия им род, оставяйки само 50 рода! Да се учим от историята, но с поглед напред, в бъдещето!

Пак много е оставил (Симеон Велики) !!!

МИРНИ ЖЕРТВИ-ЖЕНИ И ДЕЦА,С ТЕЗИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА?! ТАКИВА КАТО ТЕБ СЛАГАТ ЗНАК ЗА РАВЕНСТВО И МЕЖДУ БОМБАРДИРОВКАТА НАД ПЪРЛ ХАРБЪР С АТОМНАТА БОМБА НАД ХИРОШИМА!!!

Kак така Баташко клане. Та нали бате ви Боико и стрина Николина министъра на вътрешните работи искаха да променят историята заедно с баи ви Местан (този гъз насран) че това беше съвместно съжителство от 5 века.Само за тези опити тези хора (на които мястото им е за затвора) не трябва да се появяват вече в политиката ни,ПОЗОР

НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТА СЪС СТАТИЯТА НА ГОСПОЖАТА КОЯТО СЕ НАРИЧА БЪЛГАРКА НО ТЯ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .ДА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ПРИЗНА Е И ДА СЕ ПИШЕ ЗА БАТАШКОТО КЛАНЕ .НЕКА СЕ ЗАПОЗНАЕ ЦЯЛ СВЯТ КАК ТУРЦИТЕ СА НИ КЛАЛИ КАК СА НИ ОБЕЗЧЕСТЯВАЛИ ДЕЦА МЪЖЕ ЖЕНИ.КАК СМЕ ПЛАЩАЛИ КРЪВЕН ДАНЪК.КАК 5 ВЕКА СМЕ ПОРУГАВАНИ .И ЩЕ ЗАВЪРША С ЕДИНСТВЕНОТО СТИХОТВОРЕНИЕ В КОЕТО Е ИЗПИСАНА ЦЯЛАТА ИСТИНА НА БАТАШКОТО КЛАНЕ "ОТ БАТАК СЪМ ЧИЧО ЗНАЕШ ЛИ БАТАК"

...И НЕКА СВЕТА най-накрая ДА РАЗБЕРЕ, ЗАЩО българите НЕНАВИЖДАТ турци и мюсюлмани!!! МРАЗЯ ГИ ПОВЕЧЕ ОТ СМЪРТТАДОРИ!!!

Абе малоумници, клане е имало не само в Батак. Кланета е имало навсякъде където някой се е съпротивлявал срещу властта. Кланета е имало и срещу казаците и балтийските и средноазиатските народи които са се съпротивлявали срещу обичаните ви братушки при това много по-ужасяващи. Кланета е имало и в Индия, Ирландия и на още хиляда места в Британската империя които са били срещу властта на кралицата. Кланета е имало и срещу индианците от обичаните и "миролюбиви" американци. Това че сега някой така натрапчиво ви напомня е чиста политика - мислете малко преди да се правите на пишман патриоти.

Преди всичко не е нужно да ни се напомня. Българите не сме го забравили. След още няколко поколения сигурно ще напусне умовете на хората и ще остане само в аналите. Кланета е имало, има и ще има на всякъде по света. Мен лично преди всичко ме интересува България и българския народ. И какво се е случвало и се случва на територията на България. До колко подобни статии са манипулация. Не бих казал. Това е историческо събитие. Единствено важно е да се отрази максимално вярно и близо до реалността.

Точно за това говоря - максимално точно представяне на фактите. В Батак в най-големия му разцвет (около 1983г.) е наброявал около 9000 души. Марк Твен е коментирал лъжливата информация за смъртта му с думите "Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени". Та в този смисъл, изнесените от Макгахан цифри са "силно преувеличени", а историци направо казват лъжливи. Не е патриотизъм да вярваш и да повтаряш като папагал неверни данни.

МАЛОУМНИЦИ?! ЗАЩОТО НА ТЕБ НЕЩО НЕ ТИ ИЗНАСЯ ЛИ?!

А населението на Стара Загора колко е било? И там ли е преувеличена цифрата? Когато избухва въстанието в Батак са събрани само 1000 въстаници. Те може да не са само от селото. Що за наивност да се брои само населението на конкретното село.

Българке, ти ходила ли си в Батак? Имаш ли понятие от география и конкретния район в частност? Всички села наоколо са помашки, а и самото "клане" е извършено от помаци. Причините също са доста по-различни - извършена е била наказателна акция от Ахмед Барутинлията за това че батачани са убили сина му. Хората отказали да му предадат виновните и ситуацията излязла от контрол. Но самото т.нар. "клане" няма нищо общо с националосвободителните борби.

Най-после! Доживяхме! Бях загубил надежда , че западните историци ще се престрашат и ще се заинтересуват от българска история и то от османския период. Статията е обширна и е важно , че е поместена в едно от най- авторитетните исторически списания. Със сигурност ще бъде прочетена от цялата научна историческа общност на запад. Ще предизвика научни дискусии, а това е важно за нас. Лека полека цивилизованият свят ще почне да научава повече за нас.

Да това е истинската история! Който е българофил не може да не се преклони пред саможертвата на Българския народ и да не заклейми геноцида на Османските турци наложен над една от най-древните нации в света. Защо до сега ООН не осъдил Геноцида над Българите? Защо до сега Българските правителства не са внесли такова предложение?

Защо споменавате името на тази тъй наречена "българка" тя няма право да се нарича така и е по добре да не споменавате името и. Защото и правите така реклама.

Списанието го има качено по западните тракери, ако някой иска да го прегледа..

Само Батак да беше! Моля всички Българи ходили в Стара Загора да се замислят защо града е на правоъгълни карета и има прави улици. Ако не знаят, да проверят в историческия музей в центъра. О съжалявам ТАМ НЯМА ДА НАМЕРИТЕ И ДУМА ЗА ПРИЧИНАТА, а само, че чешки архитект е начертал плана.....

подсказки: Най малко 15000(да, петнадесет хиляди) души, овъглени трупове, разчленени трупове, изпепелен град, Сюлейман (евреин по майка).....друго трябва ли ви?

Соломон Леви се е казвал! Четете бе хора!

защо точно сега се появява тази статия. От времето на Юго и Макгахан до момента никъде в западната преса не е имало подобни изяви. Мислете, а не спорете за това кой, кога какво. Смисъла е прозрачен.

Защото Тръмп поема властта в Щатите. Познах ли?

това най последно

Някой може ли да даде линк към статията да я прочета? Линка в новината води единствено до снимката на корицата.

западните гейове винаги са подържали Турската империя и геноцида над източноправославните християни и славяни истината е в историята чете я.

Добре са ти го набили това в главата "братушките". Само, че като четеш за Баташкото клане четеш записките на Американски журналист. Именно Макгахан. Именно Франция и Англия разрешават на царя Освободител (също от западните еврогейове доколкото е братовчед на английския крал и Романови са Англосаксонски благородници) да се проведе геополитическите планове в действие.

Именно записките на Макгахан публикуваните в западната преса, която е единствената преса по това време четена от грамотните Руснаци, които все още предпочитат френсия като официален език става причината за една от първите реакции тип ООН и в Париж се подписва резолюцията за обявяване на война на османската империя.

Просто по това време няма изток и запад. Всички царе и императори в европа са от едно котило. Тоя с коня пред народното ни събрание си е 100% чистокръвен англичанин получил Русия от предишните и владетели 100% товите шведи. До момента в който 100% евреи в лицето на Ленин, Троцки, Берия останалите взимат властта ... та до днес с Ротенберг, Черномирдин, Абрамович, Дерипаска, Путин и компания.

ПУТИН НЕ ЗНАМ! НО ВИЖ СЕР ГЕЙ,ВОЖДА НА УЖ СОЦИАЛИСТИТЕ,Е СТОПРОЦЕНТОВ ЕВ РЕИН!!! СОЛОМОН ПАСИ-РЕВЯЩИЯТ,СЪЩО!!! ВЪОБЩЕ,ТАЗИ ТЪНКА ЧЕРВЕНА НИШКА МИНАВА ПРЕЗ БИОГРАФИИТЕ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ,НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!!!

И спрете с това славяни. Името е дадено на креостните селяни от викингите. Самите викинги са наричани Руси. Та пра българите също са заварили славяни и са ги подчинили. Все пак за да се нарича сам човек славянин се иска ограничен интелект и робска психика.

олигофрен като теб!

ПОДЧИНЯВАЛИ СЛАВЯНИТЕ! НАПРАВИЛИ СА СЪЮЗ С ТЯХ!!! ИСТОРИКО !!!

Нека всеки от нас, със семейството си и децата, посети поне веднъж Батак. Там витае несломимият дух на българина.

Трябва да сме наясно с няколко факта, отнасящи се към отношението ни с Турция. Впрочем, аз самият от няколко години живея в Германия и мога да ви кажа, че тук няма нищо общо с това, което си мислим в българия... Та, не можем да маргинализираме един етнос, в случая турския, като такъв, който само прави лоши неща, защото това би било дискриминация към всички добри хора от него. В Германия има много турци, които работят честно и почтено. Те са хора като всички нас, просто са родени другаде и имат малко по-различна култура и религия от нашата. Но ние, за да им покажем, че сме едни широкоскроени демократи, които са отворени към останалия свят, трябва да ги приемем такива, каквито са! Признаването на баташкото клане би нарушило добрите ни отношения с Турция и това би затруднило демократичните ни отношения с тях. От това никой няма полза, защото те като малцинство ще се чувства дискриминирани от нас! А и Европа има полза от това да става все по-обединена, т.е. приемането на Турция в ЕС трябва да се случи час по-скоро. Но ако ние непрекъснато им натякване за това баташко клане (което даже не е ясно имало ли го е) само нагнетяваме напрежение между нас и тях. Това вече не е демократично, а е остатък от едно изминало време, останало зад Желязната завеса.

Турският етнос като такъв, а като онакъв?! Хора, научете се да се изразявате!!

По твоята логика "европеецо" , Израел трябва да отрече избиването на евреите в концлагерите на Хитлер , за да не си развали "демократичните отношения" с Германия. Историята е такава , каквато е и не бива да се отричат факти , повлияли на живота на цял един народ.Преименуването на турците в България непрекъснато ни се натяква, но не виждам да се е "нагнетило напрежение" от това.

Какъв европеец си ти ,бе?!!... Ти първо НЕ си Българин,щом можеш да напишеш ,че може и да е нямало Баташко клане. Живеел в Германия от няколко години,а знае какво мислим ние в България. От мазния ти изказ в стил псевдоевропейска демокрация и интеграция ми се додрайфа чак. Според овчия ти брътвеш,дай и да се не сърдиме на тия дето правят през ден вече по някое и друго атентатче или изстъпление,щото те са добри хорица с друга култура и вероизповедание... Ама май не сме от една и съща религия с тебе ,щото аз се вбесявам да чета подобни мазнотии... Седи си там където си ,щото нито си Българин ,нито европеец. Турчин си!!! Те не са европейци. Ай Ше те в европееца!!!

защо се лютиш бре зурло? много точно и правилно го е написал човека.

Отидив Батак. В църквата. Виж кладенеца, който жените са копали с ръце, понеже те и децата са стояли дни без вода. Виж костите и черепите. Чуй разказите на хората - как мъжете са печени живи на шиш, как реката е текла със седвмици кървава.... Отиди, виж, чуй разказите на хората. Много по -страшно и потресаващо е било от това, което сме учили и чели. Спестена ни е много от бруталността и жестокостта, на които е било подложено българското население.

"Европеец", или както там си се самонарекъл, разсъжденията ти са тоталн о сбъркани. Така например пишеш, много глупаво, между другото: "Признаването на баташкото клане би нарушило добрите ни отношения с Турция и това би затруднило демократичните ни отношения с тях..." Да ти поясня, ако признаването на ФАКТИ И ДЕЙСТВИТЕЛНИ, ДОКУМЕНТИРАНИ СЪБИТИЯ нарушава нечии "добри отношения", ТО ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЕЗИ ОТНОШЕНИЯ СА НА ГРЕШНА ОСНОВА, тоест СБЪРКАНИ! А по това дали отношенията между България и Турция са наистина демократични, както ти пишеш, не е зле да имаш предвид, че Турия в момента е диктатура, диктатурата на Ердоган, а България като форма на управление е диктатура на мафията също. Така че това в главата ти е мнооого далече от реалността и много трудно можеш да го пробуташ на хората.

Истината трябва да се казва и да не се крие! Какво ни показва този геноцид? Българските турци и помаците са потомци на българите които не са издържали на зверствата и издевателствата над тях и са приели мюсолманството. Никой не може да съди тези хора, защото ние не знаем какво решение бихме взели на тяхно място. Като потомци на Левски, ние българите знаем, че войната е "свинска работа", т.е от нея стардат всички. Затова пренебрегваме различията си и търпим. Вече сме пред свършен факт. Обаче трябва да се казва истината за да не се самозабравят турците. Техните прадеди не са издържали, предали са се!Дори , (това е мое мнение) това е било предателство спрямо собствения си народ. Ние живеем в мир с потомците на предалите се, на изменилите на семейството и обществото. Аз нямам проблем с това! Не обвинявам! Но не искам някой да се прави на повече турчин или повече мюсолманин от самите турци в Турция и да гледа надменно на нас българите! Исторята. Тя показва какви са ни корените и защо не трябва да лаем един срещу друг.

Помаците (идва от помъчени) като са се предали за момента, защо са запазили тази "вяра" дори и до днес? Сега някой спира ли ги да бъдат християни? Ето Валя Балканска го направи, а другите? Нима не почитат религията на предците си, а предпочитат тази на убийците им?

Какво са правили и правят турците показват фактите а не някакви "европейци". Самите турци трябва да знаят какво са вършели техните деди за да си коригират мисленето и действията си , а не да си развяват байраците и се самонавиват колко са силни и велики. Надценяването много често води до много големи загуби. Разбира се много народи са експлоатирали други чрез насилие, но за разлика от турците са осъзнали стореното и са се коригирали. Ако това не осъзнаят турците и особено техните водачи, ще докарат големи беди на народа си.

Аз, таковата като по-прост, бих искал наистина някой знаещ да ми обясни защо арменците се борят за признаването на геноцида срещу тях от турците, а ние нищо не казваме за 500 години робство и брутален геноцид срещу българите?!? Моля, обяснете ми ! Баташкото клане и черепите в църквата не са мит, всеки може да ги види...

НИЕ!!! НИЕ-НЕ,НО ИМА ХОРА,КОИТО ОТДАВНА ВНАСЯТ ЗА ГЛАСУВАНЕ ТАКИВА ДЕКЛАРАЦИИ И ТЕ ВИНАГИ БИВАТ ОТХВЪРЛЕНИ ОТ МНОЗИНСТВОТО!!!ГОВОРЯ ЗА"АТАКА"!!! ОТ ГОДИНИ ТЕЧЕ ТОВА ЗАТЪМНЕНИЕ ПО МЕДИИТЕ!!!

Поклон пред този човек. Истината е огромна сила, като природна сила е и помита всякакви подлеци. Няма да ги забравя онези немци, които в опит да заличат историята и страданията ни, поискаха една лъжа да застане на мястото на истината. Позоваха се на едно художествено произведение, което определиха за неистина и заради това да се признае, че и трагедията и геноцидът не са истина. Подлеци долни! Подлеци са и онези, които не признават геноцида на българите в Югославия през изминалите 70 години, но истината и тях ще ги помете, защото този народ, въпреки цялата му глупост, има огромна сила с Божията помощ. Това списание е като унищожителна ударна вълна срещу платена от немци предателка- псевдоучен. У нас имаше турско робство и никой никога няма да може да скрие този позор. Въпросът и кога ще стъпим толкова здраво на краката си, че никой никога да не ни преклонява и разорява?

"истината възстановява хармонията в света"

Най-после истината за Баташкото клане възтържествува , бог да го благослови англичанина , а МБ бог да я накаже нея и нейната рода , АМИН !

Жалката истина всъщност е ,че етническите българи станали помаци насилствено и еничарите в османската армия са били най кръвожадните варвари към собствения си народ!Единствено са възприели фанатизма,алчността,бруталноста и жестокоста на исляма!В случая имам предвид Барутанлията,но той е само един от многото други!

Лилия, редно беше да се даде коректен линк към списанието за да се прочете статията - наистина Баташкото клане се нарича геноцид, случил се преди арменския геноцид, нещо което т.нар. българските "политици" не смеят да произнесат: issuu(.)com/historynet/docs/mihpjan2017combinedpdf_sm

Нормален турчин не познавам. Ако ще да е завършил в центъра на Европа или Америка, в турчина винаги остава един жесток анадолски садист.

ти мошенико, въобще турчин виждал ли си?

FuckTheEU

Добре, че са чуждите списания та да четем в тях това, което е забранено да се пише в учебниците ни по история! СРАМ???

Робърт БОШ е немски инжинер от богато семейство БОШ ебил средоснователи на МАСОНСТВОТОвГермания достига 33та найвисока степен вложата ВЕЛИК ОРИЕНТ повтарям ОРИЕНТне ЗАПАД неЮГ ОРИЕНТ Още от края на 18 век Масоните ИСКАТда превърнат ХРИСТИЯНСКА Европа в ОРИЕНТАЛСКИ бантустан пълен С Ислямски Ориенталски правила и начин на живот е на път са да УСПЕЯТ след 2века по късно с фрау Ангела Ханъм-Кашнер Меркел.Негова е известната марка за пробивна техника къртачи и дрелки БОШ-BOSH.Имат 2 ОГРОМНИ завода вТУРЦИЯ страна и управници които бленуват за нова ОСМАНСКА Империя.БОШстифтунг спонсорират Книгата МИТА БАТАК с надежда ТУРСКИТЕ им партньори да са доволни и да продължи алъш вериша ксойто напоследък НЕвърви поради Китайската конкуренция

Много ' лош' "масон"казваш! Ти за кой Роберт Бош пишеш?Защото Роберт Бош е изключително име за Германия и не случайно е създадена фондация!След смърта си през 1942 г. завещава печалбите от корпорациите да се разпределят за благотворителни каузи!Преживе той е от първите индустриалци които въвеждаг 8 часов работен ден,както и професионално и допълващо обучение на своите служители!Един социално отговорен предприемач!Роберт Бош полага основите и завещава основните етични принципи на корпорациите формулирани окончателно през 1964 г. валидни и до днес!

СПОНСОР на Книгата Мита Батак е;Германската МАСОНСКА Фондация РОБЪРТ БОШ Стифтунг същата спонсорира и обучението на1вия президентски съветник на Плевнанлиев БЕЗплатно в Щатски Университет на АНА МАРИ ВИЛАМОВСКА съветник в БГпрезиденство по въпроси на КултураОбразование ВъншнаПолитика

Тъй,пак виновен " американския империализъм"!И какво я интересува тази фондация имало ли е или не баташко клане?Тя дава едни пари на " учени" които да изследват,но тъй като има много изнесени факти за клането ,т.е.няма да бъде различно съчиняват друга версия за да си оправдаят парите!А и защо да няма и турско финансиране?Никъде в турските учебници по история не пише, че в Османската империя са избивали поданиците си от други религия ,така че турците също имат интерес тази страница да се заличи или поне омаловажи!Колкото до евреи че са участвали, те са били назначени и инструктирани,въпреки че своеволията не са изключение!

Фондация "Робърт Бош " е немска фондация ситуирана в Германия и целите и са основно културно сътрудничество между Германия и Източна Европа като подкрепя проекти примерно между българи живеещи постоянно в Германия и германци в разични културни области включително и в киното и журналистиката!Към тази фондация е и "Гьоте институт" в България!Не знам защо си написал горните глупости,поне се информирай!Едва ли фондацията има отношение,защото историческите проекти не са приоритет,а изключение като допълнителен проект но задължително спонсориран и от други организации за нова идея която самите автори представят,в смисъл че темата за баташкото клане е представена от самите автори и винаги участва и германец,който в този случай едва ли е бил компетентен,просто въпросната госпожа е измислила всичко!

ЗА ИМЕ: 666 !!! ПО-ЩЕ Е БЛИЗО ДО ИСТИНАТА ЗА ТЕБ !!!

Малко се знае у нас, че и Разорението и геноцида над тракийските българи през 1913 е извършено не от османска или турска власт, а от еврейската ложа "Младотурци" на солунските дьонмета(евреи приели исляма), която превзема властта с преврат, организиран от английските служби.

ТОЧНО ТАКА Е! Първото нападнато село след Лондонския мирен договор от еврейските младотурци е чисто българското село от над 2000 души Булгаркьой. Убивайки, горейки, грабейки и пленявайки жени и деца - така започва избутването на българското население от Източна Тракия. Със съгласието на официалната турска власт. Без да изчисляваме убийствата и демографския геноцид, днес заграбеното от тези земи, заедно с лихвите възлиза на 20 милиарда.

Факта на публикуване на истинската история, сам по себе си е нещо положително. Историята е учителка на народите, само ако се позовава на истинските факти. Турците не са ни врагове. Реалната опасност, за човешката раса е агресивната политическа доктрина, облечена като религия и наречена ислям 7 в. от н. е.. Въпроса е. Кой всъщност го създаде и срещу кого? Неграмотен керванджия не е. Това е сигурно.

Основната заслуга трагичната участ на Батак да стана световноизвестна е на Януариус Макгахан. Неговите статии е ползвал и съвременният автор.