Подариха екскурзия на спасителката Мария

Областният управител на Стара Загора подари екскурзия на момичето Мария Звездева Стоилова, която спаси шофьор на тролейбус.

Обратно в новината

Коментари - Подариха екскурзия на спасителката Мария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво мила Мария. Примерът, който даваш е за всички нас. Нека всички имаме товят морал и ценност. Желая ти здраве, късмет и да запазиш човечността си.

тъпак

Много хубаво дете, скромно и природно интелигентно. В този дом има доста такива деца. Искат да бъдат просто обичани. От тях можете да получите най-топлата прегръдка.

Браво.Имаме нужда от герои...

Министерството да отпусне някаква пенсия на това чудесно момиче! Да я осигурят за бъдеще. А екскурзия -това е временно, макар и полезно!

По-скоро - стипендия за образованието й. Младо и будно момиче няма нужда от "пенсия". Тя ще успее в живота, убедена съм!

нека ние да и дадем - все да можем да се организираме и да помогнем на това чудесно дете!!!

Браво,мило дете!Ти си достоен пример за твоите съученици и приятели.Доброто винаги побеждава и кара човека да върви напред! Това ,че награждават Мария с екскурзия вБългария е добре,защото тя е само на 15 години и едва ли е опознала родината ни,в която има толкова прекрасни места .Нека се наслади на красотата на България ,за да може ,когато порасне и тръгне по света винаги да се сеща къде е нейния корен.Бъди здрава ,Мария и винаги устремена напред ,за да постигнеш мечтите си!Успех!

Браво на момичето , че проявило човечност! Като има желание да я пратят на медицински курс по първа помощ. Иначе като чуя как някой вади езици изпадам в тих бяс по отношение на образователната ни система , която учи на всякакви глупости , но не и какво да направиш като близък се задави с кюфте за да не умре. Затова и на всички епилептици им са начупени зъбите , а на някои хора сигурно са им отгризнати пръстите. ЕЗИК НЕ СЕ ГЪЛТАААА - ТОЙ ЗАПАДААА . ПОВДИГА СЕ ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ И ТО САМО АКО Е С ХИПОТОНУС. АКО Е В ГЪРЧ НЕ СЕ БЪРКААА В УСТАТААА.

Не екскурзия, екскурзията е вятър работа, стипендия да учи в НСА, и да я държат под око - има нестандарно висока интелигентност, решителност и ефективност.

i to eskurziq za 20 leva

Ти луд ли си бе, такива като нея са опасни за управляващия режим. Я да я преместят някъде да и промият мозъка пък тогава да я пуснат обратно сред стадото. Интелигентни, решителни, ефективни? Ти даваш ли си сметка, че ако 10% от населението станат като нея, с мафията е свършено в тази страна? Не, колега, на Тях им трябват ограничени, страхливи и послушни.

Егати стиснатия кмет - екскурзия в България !!! Не го ли е срам - сигурно само плакатите и брошурите му за изборите са десетки хиляди лева !!!

Дори аз като мъж незнам как бих реагирал в такава ситуация..но със сигурност по неадекватно от това момиче. Има толкова хора с възможности пратете я на някое хубаво място, нещо по вълнуващо. Или на наще бизнесмени не им е много до това......СРАМОТА!!!

наще бизнесмени се интересуват от адреналинки,силиконки,чалгаджийки...

Браво дете ! Гордеем се с тебе, както и с много други незнайни, но достойни малки герои. Щом след толкова години на пошлост, корупция и липса на държавност се раждат дежа като тебе, България не е загубена ! Желая ти успех, ти заслужаваш !

Браво МАРИЯ !!! а НЕ ЛИ СРАМНО ЗА ЧИНОВЦИТЕ НА СТАРА ЗАГОГА !И ДРУГО ИМАМЕ ЛИ БИЗНЕЗ ЛЕИДИ ИЛИ КРАЕН СЛУЧАЙ БИЗНЕС МЕН - ПОЗОР

браво,пректасна постъпка извършена от едно прекрасно момиче..да е живо и здраво и дано сега му помогнат в живота..заслужава го

Браво Мария! Дано да има все повече хора като теб! Във всеки от нас е заложено доброто, само трябва да го покажем!

Много сте дали. Екскурзия чак до някъде в Б-я и карта за Цяла година. Много сте се охарчили. Ама искате хората да правят добро. То трябва да се поощрява защото хич го няма по нашите геогравски ширини.

Има и други случаи, когато хора са помагали на хора в беда. С това съвсем не искам да омаловажа доброто, което е направила Мария, напротив, хубаво е да се говори за добрите дела, за да се знае, че не всички са агресивни и озлобени, а също да се дава и добър пример за останалите хора. Определено имаме нужда от това.

Вместо да я поканите в София, в Президентството, и да й връчите висша държавна награда и премия и да съдействате да излезе от там и да учи и да се развива - вие забаламосвате с екскурзийки на местна почва.....

да бе,София,в шоплука,да стане един парцал.

Няколко човешки живота които е спасила Мария не струват 20000- 30000 х, лева или Благодарност пред строя . Къде е Борисов? Къде е Цачежа ? Или се разправят за Каките ?- Държавна степендия до завършване на висше образование и то не стотинки ,а цялостна издръжка ! Защото,ако имаше един такъв при случая с Тошко,сега щеше да е жив ,а не да се занимава прокуратурата !!!!!

и разчуе ли се, че има такива, те стават като магнит за мръсотията. Всеки оплескан до ушите политик, или "бизнесмен" ходи редовно по църкви, проси автографи от дядо Добри или се мазни за снимка с пробили без никаква финансова помощ таланти и спортисти..

Адмирации за Мария!!! Постъпката на това 15-годишно момиче, спасявайки човешки живот е подвиг! Самообладание, смелост, риск, съобразителност и мъжество са само част от качествата, които е проявила Мария, в една екстремална ситуация - белег на ценностната й система, която можем да наречем - човечност! Дете, отгледано в институция, но... дете, с голямо сърце и душа! И една символична НАГРАДА от държавата......, за съжаление.... Защо тая държава не го поощри и подкрепи в професионалното му израстване, в неговите мечти и вяра в доброто, чрез адекватна инвестиция в образованието му?!

Това дете трябва да бъде наградено с орден Стара планина.

Всъщност момичето е спасило не само шофьора, а и пътниците. Детето напълно заслужава нещо много повече за доблестната си постъпка, а не само екскурзия за 20 лв, каквато предлагат безброй фирми в страната и дето се казва потупване по рамото пред строя.

всеки честен човек/без министри,депутати,мошеници/да дадем по някой лев,за да купим дом на това храбро момиче,за да не живее от милостини и екскурзии,да може да учи и да не зависи от подаяния

И Мария избрала "Терминал 2"..

..Вероятно...но е извършила Доброто дело тук в България...и трябва да бъде Поздравена...наградена достойно ...след кацане от Терминал 2....а аз и желая много здраве и щастие !!!

Скъпа Мария, виждам, че някакъв министър (без значение какъв министър) ти е писал писмо и те кани в министерството си да се щракне с тебе, да си направи рекламата и да ти наговори празни приказки. Съветът ми към теб Мария е да не се цапаш с боклуци.

Държавата да не си измива ръцете с една екскурзия из България, ами да отпусне стипендия да учи това момиче, каквото иска! По този начин ще стимулират младежите да се стремят да правят добро и да знаят, че доброто ще бъде възнаградено щедро от обществото! Всичко друго е фалш и лицемерие!

от такива добри новини на човек му олеква на душата и се изпълва с надежди ... но само докато прочете абсурдите на политическия ни "елит" .сигурен съм , че една "мария " би свършила много повече от 240 търтея !

На Мария желая от сърце много здраве, щастие и само хубави неща в живота!

Изключително момиче!

Браво Мария! Гордеем се с теб.

ТОВА ПРЕКРАСНО МОМИЧЕ ВЕЧЕ ПОЛУЧИ ГОЛЯМАТА СИ НАГРАДА-НАРОДНАТА ЛЮБОВ И БЛАГОДАРНОСТ. НО ВСЕ ПАК В МАТЕРИАЛЕН СВЯТ ЖИВЕЕМ. НЕ МОЖЕ ЕДИН СЕЛСКИ КМЕТ НА БЕДНО СЕЛО ДА СИ ИЗБИВА КОМПЛЕКСИТЕ С КОЛА ЗА 15О, 000 ЛЕВА, А ЕДИН ГОРСКИ С КОЛА, КАТО ЗА ПЕТРОЛЕН ШЕЙХ, А ТУК ДА СЕ ИГРАЕМ НА МИЛОСТИНЯ. ТО СПАСИ ЕДИН ЖИВОТ. КАТО ОТПЛАТА НЕКА НАПРАВИМ НЕГОВИЯТ ЖИВОТ ПО ЛЕК И ПРИЯТЕН. ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВА. КАКВО ПРАВЯТ БАНКИТЕ В СТАРА ЗАГОРА? НЯМАТ ПАРИ ЛИ? ОКТОПОДИ ТАКИВА.

Не цапай чистата постъпка на момичето с мислите ти за пари. Недостойно е.

Мария, колко си красива! Ти красиш света!

Хей хора,ей людееее,от началото на годината всеки ден само лоши новини,убийства,кражби,наръгвания,побойща,изнасилвания! Това е най хубавата новина,да е живо и здраво това момиче,дано направят повече за него. Община Ст.Загора има ресурс да му изпълни желанията,да го вземе под крилото си,то е израснало в дом без родители,едва ли е получило необходимата обич в интерната . Нека бъде пример за всички нас и най вече за младите,които са много агресивни и понякога правят много лоши,непоправими неща.

Всички даваме акъл за да се помогне на това дете,но ние КАКВО ПРАВИМ???? Айде,давайте осъществими идеи за събиране на средстваи да видим как ще ги превърнем в реалност!! Като си чешем езиците за политиката,сме "велики",ама като се стигне до действия,акъл на другите даваме....... Ако помогнем на това дата,помагаме на СЕБЕ СИ!!! Да покажем,че не сме "бутафорни" относно интереса си за обществото а?? Какво ще кажете??

"дата"=Дете.....

да опитат , ако изобщо съществува фондацията на покойния Жельо Желев. има и други фондации, тъкмо ще ги проверим дали наистина са фондации или кухи формати. президента да не спи зимен сън, а да и отпусне държавна стипендия. дори само заради това, че не е снимала с телефона си как умира някой, а буквално го е спасила от смърт.

dionisiosd@yahoo.com

И ние да се включим,"всезнайковците" от форума!! Кой с левче,кой с 10,кой с повече.......

хареса ми че е естествена, откровена, не скромничи позьорски, знае какво иска и най- вече НЕ ХЛЕНЧИ. Макар да не живее с родителите си, а в дом, е доволна от живота си, защото има цел, притежава смелост и доброта.

браво на момичето. дайте му стипендия, освен че е добро, то иска и да учи. колко фондации има , които спонсорират бедни, но ученолюбиви деца. намерете фондация или му дайте държавна стипендия. екскурзия не е зле, но това дете има нужда от бъдеще.

Най-накрая светлина в тунела. Има надежда за народа ни докато има хора като Мария

За какво ѝ е тая екскурзия. По-добре пари да ѝ бяха дали. Надали са я питали какво предпочита.

Радвам се,че все още има добри деца,непокварени от мутренския живот и чалгата.

Ясно че тези постъпки нямат материално измерение, ама нещо много тънко все искаме да минаваме. От полицията им дават по една грамота а тук една карта.

ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ -ВМЕСТО МИНИСТЪРА ДА ХОДИ ПРИ НЕЯ ДА НАПРАВИ ИКОНОМИЯ ОТ РАЗХОДИТЕ ЗА ГОРИВО,ЗАПЛАТА НА ШОФЬОР И КОМАНДИРОВКИ. ДА Й ДАДЕ ПАРИТЕ КЕШ, А НЕ ДА СИ ПРАВЯТ СНИМКИ НА ФОНА НА НЕЙНОТО ДОБРО СЪРЦЕ.

Запази си тъпия съвет. Министъра я кани в Министерството, а не той отива при нея. Все ще се намери някой "да се изсере на метеното". Друг пък: "за какво й била тази екскурзия?"

Да не би магистралите да отиват при него.Ще ходи и ще се учи от такива като МАРИЯ.Приказката за Мохамед и планината.

НЕ МОЖЕ ЕДНА ЧАЛГАРКА ДА ВЗЕМА ПО 5,000 ЛЕВА ЗА ЕДНА ДВУЧАСОВО ПЕЕНЕ, А ТУКА ДА СИ ИГРАЯТ НА СТОТИНКИ ЗА ПОДАРЪЦИ. РАЗВРЪЗВАЙТЕ КЕСИЯТА И ПОЗЛАТЕТЕ ТОВА ПРЕКРАСНО МОМИЧЕ. ЗАЩОТО ТО Е ЗЛАТНИЯТ ЕТАЛОН НА БЪЛГАРКАТА В ТОВА СЛОЖНО И ОБЪРКАНО ВРЕМЕ.

Няма малки награди за благородните! Мария трябва да УЧИ за да успее ! Дано е усетила колко е отговорно да ти се възхищават...

Един от редките случаи на позитивна новина, добре отразена от медиите. Браво на момичето!

вдигам тост за здравето и успехите на най-хубавото българско девойче мария, нека ни служи за пример в този живот !!! да е жива и здрава поне още сто години ! голямо браво , от сърце !

Държавата да не си измива ръцете с една екскурзия из България, ами да отпусне стипендия да учи това момиче, каквото иска! По този начин ще стимулират младежите да се стремят да правят добро и да знаят, че доброто ще бъде възнаградено щедро от обществото! Всичко друго е фалш и лицемерие!

Степендията ще я получи сина на един мастит политик. А девойчето ще бачка за да може сина на мастития политик да бъде добре обгрижван от държавата.

Ценностната система, при Мария я има, а дали я има при нейната адашка фалкдивата Мария?