Стара Загора предложи решения за жителите на кв. ”Лозенец”

Два варианта за настаняване на семействата, чийто незаконни постройки бяха съборени в последните два дни в квартал "Лозенец", предложи Община Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - Стара Загора предложи решения за жителите на кв. ”Лозенец” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама много евала им правите на тая измет бе,ако някой балгарин си построи незаконна къща ще го изядат с парцалите, а те не са си направили къщите от просия като гледам ! А стига толкова метани близо 27 години на много ценния електорат !Няма го австриеца да ги оправи на бързо....

ЗАЩО ТОЧНО В СЕЛО ДЪЛБОКИ!?!ЗАЩОТО ТО Е С НАЙ-МНОГО ЦИГАНИ ,ТА ДА СТАНЕ ЦИГАНСКО СЕЛО ЛИ?

ДА ИМ СЕ ПОСТРОЯТ БЕЗПЛАТНО БЛОКОВЕ В ЗАГОРА! СЛЕД 10 ГОДИНИ И ТЕ ДА СЕ РАЗРУШАТ- КАКТО В ПЛЕВЕН! А БЕ ПАРАЗИТИ... ВСЕ ТЯХ ДА ГИ МИСЛИМ, ЩОТО НИЕ МНОГО СМЕ СЕ ОПРАВИЛИ!

25 г. отрицателен прираст и емиграция започват да дават очаквания резултат - промяна на културата и битието на територията на България. След още 75 г. вече българи ще има само в учебниците по история. Така или иначе наистина свободна България е имало само около 400-500 г.

След турско робство колко са били българите : 1887 - 3 154 375 1989 - 9 009 018 Каквото е било пак ще бъде по някакъв аналогичен начин. Не говоря за фантастики от рода на България на три морета, но една Швейцария е все едно на три морета. България винаги се е възраждала факт и то от по тежки ситуации.

СТИГА С ТИЯ ФАНТАСМАГОРИИ БЕ ДРУГАРЮ! ТАТО БЕШЕ ОБЯВИЛ ПРОГРАМА ЗА 9МЛН. БЪЛГАРИН, КОЯТО НЕ БЕШЕ ПОСТИГНАТА! ДАЖЕ ОТ 1985-А ПОЧВА ОТРИЦАТЕЛНИЯ ПРИРАСТ- ЗА ТОВА СИ ИМА ОФИЦИАКНА СТАТИСТИКА С АРХИВ! ЦАРЕ СТЕ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ ОЩЕ ОТ ЦАРСКО ВРЕМЕ!

Ами къщите им са на пътя на водата в дере. Какво искат? Че и Общината да им търси решение, че са нагли и прости! Циганите трябва да бъдат преместени в резервати щом не искат да спазват правилата на обществото и там да си живеят в катуни и според своите обичаи.

Ама и сами да се издържат!

Извинявайте, а къде в София да се обадя да купя и аз без търг някое парцелче. Много ми трябва, спешно е! В краен случай ще се съглася и на безплатен апартемент, но принципно предпочитам къща.

Всичко , което се прави е правилно, От някъде следва да се започне и да се спазват законите, стига анархия . но препоръчвам да се види колко са наистина местни. При циганите като катуни са , не се знае кои от къде е .

Освен събарянето на незаконните постройки (не смея да ги наричам къщи), кое е правинло, раздаването на безплатни апартаменти или евтини парцелчета ли и осигуряване на инфраструктура от Общината, т.е. за сметка на данъкоплатеца?

Интегрирането на един плъх с човек е плъши проблем, държавата да се бори с тях...

ми то и аз искам по 150 лв. пък и по ефтино по добре .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Законите са за всички.Браво на кмета Живко Тодоров.Не случаино от Франция и Англия ги напъдиха. Ани Цолова като е толкова загрижена за ромите ,които правят ,каквото си искат,окрадоха и разбиха толкова къщи в Старозагорско и си строят палати ,защо не ги прибере у тях

Най-интересното е, че в "ромските" теми и леви, и десни, и русофили, и русофоби и всякакви други ( е без 2-3ма либераста) сме на едно мнение

Ами крайно време е и по темите за България "и леви, и десни, и русофили, и русофоби и всякакви други" да станем на едно мнение и то да е "България преди всичко и преди всички", крайно време е да спрем да робуваме на чужди интереси, все едно източни или западни!

Наслагах Ви плюсовете на всички и в този тон реших да допълня: В сутрешният блок Цветелин Кънчев се хвалеше че циганите имат пълна готовност да блокират възлови пътища. Сега е момента да покажем отношение и там където се опитат да блокират трябва да имаме пълна готовност да отблокираме. Хора бдете!

сега на ход са другите кметове! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ал

Интеграция? Да. Това означава да ги принудят И те да спазват законите!!!

Надявам се виждате че това въобще не е решение на циганския проблем! Да прилагане на закона е но не е решение! Единствения път е в интеграция! Има и друг ама не живеем във времето на Хитлер. Та само интеграция - деца роми да излязат от гетата да видят че има и друга алтернатива, да учат, да се смешат с хората в училище. Възрастните да им се даде възможност да си изкарват хляба с труд. За такива работи трябва да се работи, защото признайте си никой не би наел циганин само защото е циганин. Виждал съм, дори и шанс не им се дава да покажат могат ли нещо. Така че едно бутане на къщи не е нищо освен предизборна агитация....за мое голямо съжаление.

но на хората просто им писна вече. и за това са виновни всички политици от последните 20 години които експлоатират този етнос и настроиха хората. циганите не са цвете но има ли работа ще има и промяна. как беше всичко спокойно преди 30г нали;)

Под всички политици трябва да се разбира хората свързани с БКП, защото други не са ни управлявали до сега! Ако бяха живи царските офицери, циганин нямаше да извърши престъпление! Основните виновници за поведението на циганите са БКП. Така интегрираха циганите, че разрушаването на българското общество е болезнена действителност. Циганите в резервати!

Било спокойно преди 30 години! А защо не продължи да бъде спокойно, защо не успяха и тогава да ги интегрират, защото и тогава не са работили в тая насока, просто циганите имаха малко повече страх (много малко) и това беше. Филиповци и пр. цигански квартали си същуствуваха, помня, като малка (преди доста повече от 30 г.) ме беше страх да минавам покрай няколко блока в Люлин (София), защото там живееха цигани, (а от там ми беше пътя към училището) и те постоянно ни причакваха и искаха пари и ни плашеха. Хич даже не е било много по-спокойно!

Ми нека като за начало да тръгнат на училище, а? Като се учат добре ще могат да влязат в университет, а с добро образование се намира работа. Всичко си зависи от тях. Въпроса обаче е, защо да ходят на училище, да полагат някакви усилия като може на 13 години да е самотна майка, да взима помощи, тя да проституира, децата да просят, а цялото семейство барабар с бащата да крадат дружно?

Грешиш nik, много грешиш. Това е племе което циганските работи са му заложени в кръвта.То е свикнало да краде , да лъже, всичко на аванта и още куп лоши неща. Това племе трябва да живее само, въобще да не се намесва с други хора. То не може да се интегрира никога и никъде и по никое време. Нали първи тръгнаха по чужбините- така ни злепоставиха там по света, че сега къдедо и да отидеш, хората циганите мислят за българи, а нас за незнам си какви. Ей там в някоя държава като Монголия например - има много свободни незаселени площи- да ги съберат "всичкото циган" от всички държави , да си направят циганландия и да крадат сами себе си, да се лъжат помежду си и да се научат да работят ако искат да ядат, ама да им затворят и границите, никой да не може да излиза от там. Само това е спасението. Жалко , че това ще остане само фантазия. Но е правилна фантазия. Аз разбирам , че всеки човек който не е пострадал от тях, ще се опита да говори така уклончиво за това, но веднъж някой да пострада- казвам ви го - много боли. Абсолютно правилно е направил този кмет, поздравявам го. Даже не е длъжен да ги устройва никъде. Да устрои първо българските семейства крайнонуждаещи и ако му остане свободно място в града да мисли за циганската сган.Не мисля , че един циганин е допринесъл нещо за държавата, напр. не е внесъл един лев в НОИ, асамо консумира и се плоди. Ами ние колко можем да издържим да храним "циганска сган" и пенсионери. За жалост никой не мисли.Затова България е на изчезване. Жестока истина!!!

И кой ги спира да ходят поне на училище? Родителите им! А защо ги спират? Защото е по-лесно да ги пратят да просят, а после момичетата на магистралата, а момчетата да крадат! Хайде стига, не е като да са агънца невинни, нали?

БРАВО САМО ТАКА И НАВСЯКАДЕ!!! А ПАРАЗИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ КАТО БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ И ПОДОБНИ ДА СЕ СКРИЯТ!!!ПОСТРОИТЕ ИМ КЪЩИ КАТО СТЕ ТОЛКОВА ХУМАННИ??НА КОЛКО БЪЛГАРИ СТЕ ПОМОГНАЛИ??ВИЖТЕ КАКВО ГИ ПРАВИ ОРБАН В УНГАРИЯ ЦИГАНИТЕ!!!

интеграция,като живеят на улицата ли,ти пък!никои няма да им строи,общината предлага да си купят право на строеж законно на подходящо място,а ромите ще си строят.при живков им даваха безплатно право на строеж,сега се плаща,но иначе не може да се пресече незаконното строителство по долове и дерета.

Ние къщи не строим,само пари въртим

аз се чувствам дискриминиран! как да стана циганин и аз?? и аз искам парцел по 158 лв и ако може в Банкя.

веднага ти продавам 500кв на тази цена. с ВИК ;)

Браво на Старозагорския кмет! Кога законите ще се спазват от всички и кога г-жа Фъндъкова ще нареди събаряне на незаконните постройки във Филиповци и кв. Красна поляна? КОГА??? Докога ще търпим да се толерират циганите в тая държава? Или за госпожа фъндъкова е "фъндък" да има ефтин електорат с цената на всичко? Докога ще се чувстваме цигани в собствената си държава?

аз съм българка с едно дете и плащам наем, данъци, работя,.....за мен няма общинско жилище,соц. помощи и т.н. а, за тях има всичко!какво ромка ли да се пиша? и да припадам пред камерите?

Най-накрая някой да започне да прилага законите и спрямо и спрямо циганите. Дано и други градове направят същото и с това да започне едно събуждане на всички българи и бързото отнемане на статута на "свещена крава" от сънародници от циганския етнос. Те трябва да бъдат обекти на българските закони така, както сме и ние, всички останали български граждани. Следваща стъпка би могло да е отхвърлянето на думата "ром", наложена в българския речник от външни фактори. Дума с такова значение в българския език няма. Правилната дума е "циганин", не е обидна и съществува в много други езици.

Крайно време е всички БГ граждани да се научат да спазват законите. Краино време също е, общините да престанат да си затварят очите за незаконно стритлство и да спират стоежите още когато започват. Тези къщи не са изникнали за едана нощ.

link престанете с това роми това са цигани или по точно гласоподаватели

най-напред да си джипситата платят за бутането на незаконните бараки. ако на мен ми бутнат незаконния кенеф ще трябва да си платя. ако не платя ще ме съдят и пак ще си платя. забивам 4 кола и кова шперплат , слагам подобие на покрив. естествено незаконно. идват и ми бутат "къщата". аз искам съответно нормално законно жилище. е.ати и далаверата :-) пп. не ги изпращайте циганите по други селища. вземете ги при вас , асоциирайте ги , поживейте с тях и ще видите за какво иде реч.

Варианта е само един - куфарите и към Индия или към Брюксел! Тук нямат място!

предложение : На всички роми на който къщите са съборени , и предстой да бъдат съборени да се предложи най изгодния вариант и за ромите и за държавата разселване в близките до стара загора села , има много свободни и хубави къщи , с изградена инфраструктура , по този начин ще се реши частично демографския срив , и това ще струва на държавата и на пострадалите най малко средсва .

ти пита ли ги хората от селата какво мислят за това предложение?

Ти сериозно ли го предлагаш това? А хората по селата? Кой иска циганин за съсед, нали нито една къща, в която не живеят постоянно хора няма да остане неограбена, нито един възрастен човек, който живее сам в това село няма да остане непребит и неограбен? Що за тъпо предложение!

браво на смелоста на кмета! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кметът Живко е пич. Това е.

Ако това място стане парк...

Егати префернциалната цена от158 лева на кв.м.Това са 80 евро на кв.м-толкова струват парцелите в най-скъпите Драгалевци и Симеоново около София.

Сигурно са включили наема на старите парцели за 20 и повече години назад. Сметни само данъка на къща за 20г. и ще разбереш защо сичкото ром предпочита незаконни къщи.

Pesh0

манго наем :) в тази цена сигурно влиза къщата , ама да не се дразнят хората , пишат парцел .

Това не е цената на имота, а цена на ОПС /отстъпено право на стореж/. Или инаме казано ако върху това УПИ му позворят да застрои сграда 100 кв.х158 лева са 15800 лв. и къщата да му излеззе до ключ 400-450 лв/кв.м. или около 600 лв/кв.м.