17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безмозъчни инициативи за безмозъчни илитерати.

"Стара хартия за нова книга" Абе, то - харно. Аферим! Ама толкова много пъти съм имал стара хартия /Щот съм еко; и я събирам/... Ама пазя я, пязя я... и накрая я изхвърля в казаните с битовата смет; почва да ми пречи у дома. Та... Не им искам книжките на "Гринуич". Иска да има удобни пунктове, на които да оставя хартията. Даром. Било за Общината, било за Държавата, било... за който и да е; само и само да се използва въпросната хартия. Ама такива пунктове - йок! Или - ако изобщо ги има некъде - трябва да си отделиш половин работен ден за да им занесеш, в случая, хартия. А за стъклото... същата работа! PS Само не ми обяснявайте сега, че имало сини, жълти, зелени и н'ам к'ви си контейнери. Има некъде, да. Няма достатъчно. За да сме ясни, де.

21 ВЕК !!!! Ние все още ползваме ХАРТИЯ за книгите си !!!! Отживелица вредна за околната среда. Знае ли някой колко химия е нужна за преработката на стара хартия и за мастилата и колко литра вода се замърсяват? Сакън... да чувстваш листата като прелистваш.... голяма работа. Еbook reader струва колкото 2 книги. Ползвам такъв вече 10 години. Държат по 20 дена без зареждане. Аре спрете се с тази мода. Дай да се върнем към пращането на писма по пощата щото е кеф да държиш хартия.

Явно си тип без никаква романтика в себе си,няма нищо по- хубаво от това да лежищ на плажа ,в хамак , до камината и да прелистваш стара книга или нова ,която мирише много хубаво..обожавам миризмата на хартия...а да получиш писмо на хартия с почерка на любим или близък човек е завладяващо ..Споделям за околната среда,!!! но книгата на хартия никога не може да се замени от бездушните електронни джаджи

Volkano

Подкрепям - книгите са отживелица. Истината е в електронните четци - компактно и удобно. Останалото е безмислено -примерно, чича ми почина преди няколко месеца. Като зех да чистя апартамента, установих че дъртия пергиш е затлачил половината с книги. Що зор видях, докато ги изхвърля всичките - сигурно три контейнера за боклук отидоха (па те не са без пари, да го ева).

А книги столичната библиотека не приема защото нямала място?????Аман от все такива превъзнасяния дето да заглушат реалните проблеми...