Коментари - Българи се връщат от САЩ с уникален бизнес | dnes.dir.bg
назад

Българи се връщат от САЩ с уникален бизнес

Българско семейство с уникален бизнес в САЩ се връща в родината да прави стъклено производство.

Обратно в новината

Коментари - Българи се връщат от САЩ с уникален бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е! Все повече хора се връщат! Ако имаш акъл в България вече може да си с пъти по-добре от слуга на краварите или еврорастите!

Все повече? Аз познавам много, върнали се, защото "там трябва да работят". Други идват с идеи,които стигат само до корупционния трик на кмета. Познавам и един немец, който дойде в България с идеята да домъкне екологичното си производство на детски храни, ползвайки кристалната обстановка на Белоградчик. При градския кмет мина добре, но опря до видинския кмет и не можа да му напълни кесията. И се оттегли. Познавам и един българин, чийто баща беше развил сериозен бизнес в Денвър -магазинерски. Дойде, хвърли една купчина долари за благоустройство, за "стимулиране" на демократичните промени, чрез субсидиране на СДС, и след 3 -4 години напъни, спестеното с труд там, се стопи безцелно тук. Човека си врътна шапката и се отказа да "демократизира" к.... Та не се учудвам, че има и други ентусиасти -идеалисти. Дано са повече, та белки нахранят ламята на демократурата!

Но,дано успеете Вие да продавате уникалните произведения,през други хора ще печелят на ваш гръб.В БГе така,управят те за нещо но ако нямат печалба за тях...........Успех!

Бедни ми, бедни човече... Браво,че си успял. Но тук едва ли ще просъществуваш. Дано не позная.

Ако тръгнат да работят и има печалба гарантирано ще се запознаят с мертеците!

явно не са добре щом се връщат обратно тук, освен ако нещо не са настъпили мачката в Щатите и сега беж Лиске да бягаме! Нормален човек не може при успешен бизнес и добри переспектви за развитие, които предлагат в САЩ да се върне в най бедната и корумпирана европейска държава просто хей така!

Ако не си там веднага заминамай-чакат те реки от злато и камари с читии.

Аз

Това, уникалното, в България си го имаме от десетилетия. Едно време му викаха кич. Сега друго име му измислили...

То добре, че се е върнал човека, но у нас няма пазар за нищо и кой ще му купува стъкларийките? В Америка е друго. Дано успее и не се отчая, защото китайците с техните боклуци ни изядоха и хляба и сиренцето.

такива ателиета за течно стъкло има сигурно 100-ици в БГ, от няколко години насам..

Толкова е непознато това производство, че го практикуват и по катуните.

И колко си плати този голям бизнесмен за рекламата? Тук имаме творци, които правят уникати, признати и познати са повече навън, но не и у нас. Ама къде е по-важно, че някой си дошъл от някъде си. А някога нашите заводи в Нови Пазар, Разград,Белослав изнасяха сервизи и др. на запад. Сега магазините са пълни с турска и китайска стъклария и порцелан.

Приятелю, успял си да се пребориш и ти е мило за България. Грешиш като си докарваш бизнеса тук. Държавата/партия ще ти окраде технологията и няма, на кой да се оплачеш.

Държавата -партия е вече ограбена. Ако това ноу -хау го е отмъкнал големият "патриот" от сливенския завод за кристал, то се е загрижил за Родината си, след като я е ограбил. Изглежда и БХ е така, ама той дори и джам не прави. Тоя поне прави нещо. Уникалната ръчна дейност, може и да е вървежна при маите и ацтеките -това си им е в кръвта. Също и на матово -черните племенни наследници -нали така са ги качвали на корабите. Но в България, макар и ромеизирана, кичозните стъкълца, едва ли ще са вървежни.

Казва се: емигрира от България /напусна България/, но имигрира в САЩ /пристигна в САЩ от друга страна/. Заминавайки от България за чужбина, човек става емигрант, а пристигайки в друга страна е имигрант. Мигрант е човек, който временно заминава за далечен район или страна /ср. работници-мигранти в рамките на ЕС/. В този смисъл т.н. мигранти от Сирия и др. страни в действителност са нелегални или икономически емигранти/имигранти.

Да коригирам коректора: Е-мигрант - напускащ страната по политически причини; И-мигрант - напускащ страната по икономически причини, в търсене на по-добър живот за себе си и за семейството си. Така че нашите хора по принцип са И-мигранти, а не Е-мигранти.

Явно не си чувал за export/import от където идват първите букви пред мигрант.

емигрантът излиза или бяга от страната Х, имигранът влиза в страната У

Още един обучен в лошия социалистически стъкларски завод.

Искам да попитам - към кого да се обърна тук за малко реклама и на моя бизнес?

Затова нямаш никакъв бизнес, щом си толкова смотан да не знаеш кое как става. Явно си от всезнаещите форумни мишки, които по цял ден се обясняват една на друга колко са гениални и велики....между две ходения до кенефа....ХАХАХАХА

А не е ли по-добре да си оправиш правописа и после да се опитваш да разсъждаваш, неграмотнико?

ТОЯ СЕ ОПИТВА ДА УБЕДИ ЧИТАТЕЛИТЕ ЧЕ Е ОТКРИЛ ТОПЛАТА ВОДА :)) ... КАЗВАМ ГО КАТО ЧОВЕК ВЕЧЕ С 3 ПАТЕНТА ..

деер

Защо ми се струва , че завиждаш?! Съгласен съм , че статията е гола вода от журналистическа гледна точка, но това е именно заради такива като теб.

... да, единия ти "патент" е за използването на вазелин...

Чий братовчед е този, за да прави бизнес?

Хайде чез манипулации! Човека казва че открива филиал на фирвата в българия а, не че се завр ща в българия!

Да ти го завр във фирвата!

кафето ми излезе през носа...

Коментарът на деня...

Вагинално яйце от стъкло правят ли? Искам 5-6 за подаръци на съседки.

АЗ не познавам някой да се е върнал, ако ще и от Гватемала да е!

То е защото познаваш малко хора. Аз се върнах преди 7г след 20г на запад.

20 г си бил в положение на запад, а не на възход и си търпял? Малко мазохистично ми идва.

аз пък правя щайги, ръчно сковани дървени щайги във всякакви размери и от различно дърво, бизнесът ми е малък, но важното е, че е бизнес, само че пенсията ми е малка, а цените на материалите непрекъснато растат, но няма проблем, с подходяща маркетингова стратегия и с привличане на външни инвестиции смятам да се справя

щом се връща в BG-то, тоя ми е ясен!! щял да "продавъъъ" в BG-то и бизнесът Mу, ще се "разраства", хахахаха ето пример за дебил от USA в белослав хихихи;))

наистина тоя "утрепа" рибата!

АКО НЕ ОПЛЮВАМЕ НАШ СЪБРАТ, КОЙТО ВСЕ ПАК С НЕЩО ИСКА ДА ДОПРИНЕСЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, НЕ СМЕ БЪЛГАРИ... ВМЕСТО ПОДКРЕПА И ДА СЕ ИЗРАДВАМЕ, НИЕ ГО УНИЗЯВАМЕ... ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ СЪДБАТА!

Хайде русофили къде сте да обеснявате, че стъкло не се яде?

Не е верно. Един познат пияндур като се подкваси хубаво, яде ракиени чаши.

То и аз имам един такъв познат, но не го яде а само отхапва без да ги гълта.

Китайците отдавна са го хвърлили извън борда тоя!

Ето такива новини обичам да чета. Да, бизнесът не е голям и няма да наемат много работна ръка, нито ще допринесе кой знае колко за икономиката ни, както един автомобилен завод, да речем, но примерът е изключително позитивен, за който може да го види. Хора, потърсете своите уникални възможности у себе си и ги развивайте, ако можете печелете от тях, но не работете за подивели и алчни капиталисти! Всеки може сам да си създаде работа, но не на всеки му стиска!

СТИГА С ТИЯ ПРОСТОТИИ БРЕ ГАНЬОВЦИ ... АЗ КУПУВАМ ОТ ГОДИНИ СЪЩОТО СТЪКЛО ОТ MURANO MILLEFIORI ... А ТЕ ГО ВНAСЯТ ТОВА СТЪКЛО ОТ OSTROV МУРАНО ВЪВ ВЕНЕЦИЯ ИТАЛИЯ MURANO Murano glass is glass made on the Venetian island of Murano ... ВЕНЕЦИАНСКОТО СТЪКЛО Е ИЗВЕСТНО ОТ 12 ВЕК :))) Murano glass ИЛИ Venetian glass ... ИНТЕРЕСНОТО Е БЪЛГАРСКИЯ ДЕБИЛИЗЪМ : ... ИТАЛИАНЦИТЕ ВЗЕЛИ ЗАНАЯТА ОТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ .... АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ИТАЛИАНЦИТЕ .. БЪЛГАРСКИЯ ДЕБИЛ ЗА ДА ГО НАУЧИ ОТИШЪЛ В АМЕРИКА ЗА ПО-БЛИЗКО :))

ЕТО ВИ СТАТИЯТА Millefiori From Wikipedia, the free encyclopedia

ЕТО ВИ И ПРИМЕР ЗА КАНАДСКА СРЕБЪРНА МОНЕТА В ТАЯ ТЕХНИКА - АНГЕЛЧЕТО Е ВЕНИЦИАНСКО СТЪКЛО :)) 2016 $20 Venetian Glass My Angel in Murano Glass - Pure Silver Coin

Само се питам,защо българинът само в чужбина може да запази и възроди,това,което сме имали,но не и в собствената си държава.

Щото тука е подложен на хибриден геноцид, ако не си забелязала, още.

Защо ли..тук системата е на самоунищожения за това сме в калта.

защо ли, защото я не сакам да сем добре, я сакам вуте да е зле.

те тая поговорка така и не успях да я обясня на чужденци, които не можеха да разберат как така ще отделяш време и средства за да навредиш, а не да използваш същото нещо, за да съградиш...

Можело да разкрият едно работно място. На половин бройка. Ако получат подкрепа от държавата, общината и "синдикатите". За един "интегриран" "братчет".

Тук системата ще ги смачка за съжалиние

Само че булгаристанците са бедни, окрадени от мутри- политици и стъклени пръчици не ядат.

деер

Всъщност истината за тяхната история се крие в положителния смисъл на логото "страната на неограничените възможности" в съчетание с "див капитализъм". Отворете си очите за полезното от тази история за нашето българско общество, защото то изчезва...

Най-обикновена гаражна манифактура без никакво значение за България.

вауууу, ама много уникален бизнес, направо до сега невиждан. като вземат да се изживяват за разни такива "уникални" бизнеси чак стават уникално смешни.

Викаш, това че единствен на пазара може да изработи тези цветове не го прави уникално. Тъпак

Връща се ама не се връща.