Синдикатите обявиха стачката в БДЖ за безсрочна

От 24 ноември започват всекидневни безсрочни стачни действия за защита на българските железници. Това се казва в обръщение на синдикатите в БДЖ към българските граждани – клиенти на компанията.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите обявиха стачката в БДЖ за безсрочна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на стачкуващите иначе утре сме при тях,на опашката за безработни.Политиката е за съкращаване на социални блага и работни места.20 години чакаме да се промени отношението на управляващите.

Докато го закрият като Кремиковци.

Въпроса с пенсинната възраст не го е поставил нито Дянков нито Бойко.Това е световен въпрос и зор вече виждат къде по-богати държави.И той за това е станал така болезнен - защото никой до сега не е имал смелоста да го реши.И колкото по го отлагаме толкова по-зле става.

Те сега таксиметърджиите ще напълнят гушката и частните превозвачи - това е споразумението. Влакове и да се съкратят, така ще бъде обмислено, че хората няма да останат без превоз, а сега? Дрън, дрън...

до..18-- Съгласен съм с теб !!!!!!!

Ако Пламенчо и Тренчев отстъпят за възрастта дори с един ден, прадлагам всички да спрем да им плащаме членски внос . Трябва нов лидер ,нов профсъюз!

синдикалистите и съдиите в съдебната система, трябва да се избират директно от народа , и тогава ще се спре тази безнаказаност и манипулация върху народа

като кажеш народ кво си представяш? Баба ти Вуна от долно ннагорнище ше избира съдия или мангалите от столипиново синдикален лидер. Мнооого си тъп Саше!

пак няма спирка твойта простотия. Все се мислиш за компетентен по всички въпроси, а имаш много сол да ядеш. Трай по-добре, или тука май ти харесва анонимността да ръсиш акъл (не че имаш) наляво и надясно.

Животът налага да се вдигнат данъците на богатите, а не да им плащат наемите и опрощават данъците: Министър-председателят Боко-Тиквата ще открие днес Годишното общо събрание на членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Гласът на българския бизнес. Това съобщиха от Правителствената информационна служба. Гласът на българския бизнес иска: висока пенсионна възраст, малки данъци, да не плаща осигуровки, да крие доходите си и т.н. Вкичко това му е осигурено от Боко и сега иска още и още. 22 Ноември 2011, 07:28 Трайчо Трайков След като стана ясно, че правителство смята щедро да опрощава част от осигуровките и от корпоративния данък, вече има и нови идеи за дотации. Обмисляме вариант, като например държавата да плаща част от наема за помещенията. ", обясни шефът на БАИ. С чий пари ще им плащаш бе Трайчо, с парите и труда на бедните ли бе Трайчо?Затова ли искаш да вдигнеш пенсионната възраст бе Трайчо?

Бизнесът е прав да си иска, щото дадоха доста милиони на Боко за изборите. Защо мислиш са му дали пари??

Тия паразити са като чакали на мърша... Има да се правят на интересни, на значими, на загрижени и умни... А всъщност са налапали бозката на държавната дотация (нашите данъци!) и трудовата простотия, която им се връзва и не щат да се "отбият"... И накрая пак ще клекнат, защото каквото налага животът, никакви играчи не могат да предотвратят.

Нов лидер трябва! Нов профсъюз! Хора , Пламен ще ни предаде. Вече е готов да прави компромиси с възрастта за пенсиониране: 22 ноември 2011 18:38 Агенция "Фокус Искам да видя какви са другите предложения на правителството, има ли такива, има ли разчети, има ли предложения на работодателите, каза Димитров в отговор на въпрос дали ще приемат, ако бъде направен компромис за увеличаване на пенсионната възраст с по-малко от една година от догодина. Предател е всички трябва да напуснем тези профсъюзите. Стига сме ги хранили.

той може да прави компромиси, но ние не. а като прави компромиси - да си ходи!

Безсрочна стачка? Дрън-дрън и ШУМ ОТ БОСИ КРАКА!

В статията никъде не пише защо искат да уволняват 2000 служители от БДЖ и защо искат да спират 150 и кой го иска това и защо, още повече, че БДЖ е печеливша компания!

Всички искат промени, а като опре до тях олеле. Както и пенсионната възраст, да се вдигне ама някока. В тази криза промени веднага или потъваме всички, барабар с гения Тренчев!!!

Отчета е публичен, имаш гугъл, имаш името на компанията - дерзай.

Пак прехвърляш отговорността , Пак искаш някои друг да ти свърши работата. Стига с тоя железничарки манталитет. Като си толкова ербат кажи ""Братя да изметем".... ама за тая работа се искат стопки без с а при теб накои пес ги отмъкнал докат си дремел под някой храст покрай линията

Малее, Боко откъде намира пари да плаща на толкова писачи? Пощръкляха! Явно много се е подплашил. Не им се връзвайте! Следвайте примера на Гърция! До дупка! Всички сме с Вас!

Далеч Не всички. Следвайте примера на Гърция, ама май сте забравили поговорката "Не правете като тях да не станете за смях" ;-)

Павлине,аз поне съм пенсионер и нямам работа цял ден да ти кажа и си пиша тук,ми ти бе мойто момче работа нямаш ли,цял ден си тук,а?Или си на държавно-партийни субсидии що ли?

И аз пиша, ама на мен никой не ми е дал пари.

Пиши за жълтите вестници . Там си плащат нормално хората

БДЖ имат собствени съобщения - телефонни централи и далекосъобщения, собствено енергоснабдяване и подстанции на 25кв за контактната мрежа, многобройни гарови сгради и товароразтоварни площадки, кантони, депа, складове, секции, възстановителни влакове, резервно ел. захранване, фериботен комплекс с възможност за морски превоз на вагони ... Наред с подвижния състав, мостове, виадукти, аквадукти, сигнализации, блокировки, почивни бази и станции... и каквото ви дойде още на ум. И при наличието на всичко това да натрупаш дълг от 1 млард лева... Да не може да се самоиздържаш?Може би е време да дойде Лазар Каганович...

И понеже не си ги знаят къде са и колко са, сега въвеждат нова ГИС система за да ги опишат, а там пък кви рушвети са идея си нямате

Малко интересна информация ... Из годишния доклад на Network Rail Limited - оператора и собственик на железопътната мрежа в Англия: Разходи за финансовата 2010 година - 23,847 милиона лири (или под 50 милиона лева) България: С цел осигуряване на държавното финансиране, чрез министъра на финансите е извършена нотификация на държавна помощ за оздравяване на БДЖ ЕАД. С решение от 15 декември 2010 г. Европейската комисия одобри предложената от българските власти държавна помощ за дружеството в размер до 248,6 млн. лв. Както се казва - No Comment. И после синдикатите ще обясняват нещо за държавното субсидиране на железниците по целия свят ...

А колко от тези пари реално са стигнали до железниците ,а не ас поели към ту магистралите ?Риторичен въпрос....

Щом мислиш, че БДЖ финансира магистралите ... няма какво повече да кажа :-) И изобщо - когато цифрите говорят, няма смисъл да се казва каквото и да било друго.

крайно време е тази имитация на транспорт да бъде реформирана! Не може да стоим на мръсно, студено, да ползваме ужасни тоалетни, да търпим групото отношение на кондукторите и после те да искат да ги поддържаме! Искам транспорт, който да отговаря на всички нормални за пътуване критерии, които не включват мръсотията на днешните железници!!! И без тях ще се оправим! Те и сега се ползват в краен случай-защо ли??

Ромите ги раждат такива като тебе Миме дето ходят да се поебават за пари , пък нали е криза мангалите нямат за презервативи . ;-) Гледай Дянков да не узакони проституцията ,че ще трябва и данък да внасяш ;-)

Стачката ще продължи до дупка... започва в четвъртък по някое време кат се постопли. Очаква се дупката да е в петък на обед, когато вече БДЖ ще обяви фалит и всички на улицата. Събота и неделя почивка и леене на крокодилски сълзи. Понеделник регистриране на нова компания на мястото на БДЖ Вторник наемаме от съкратените 17000 на 2000 професионалисти и започване на работа и те така. Всяко чудо за 3 дни , в случая 4 ;-)

Нееееееееее, никакво наемане отново!!!!!!!!!!!! Релси и жици за скраб, сградите да се опразнят за да живеят братята роми в тях!!!!!!!

Павка хоп още 10 ст. от ГРОБ! И да плашиш и да не плашиш на хората им е дошло до гуша. Народе, не го слушай! Той е лакей на Боко! Също като него лъже и манипулира!

Фен съмна Бойко не лакей. Лакей си ти щото превиваш гръб и даваш всеки да т е язди. Аз съм свободен човек и правя каквото си искам и те така!

Павлюха гледай си хакерските работи,от икономика и право не разбираш!Не се фалира така бързо и не се създава търговско дружество така бързо наново,щото "фирма" е само названието примерно "БДЖ" ЕАД,а другото е търговско предприятие,демек материалните активи движими,недвижими.....

И от горно Уино да си и от Газурниците ( габровско) повярвай нещата могат да се случат изключително Бързо. Видях как фалира и за колко време Балкан банк на времето, виждал съм и други фалити . Нали не мислиш ,че една шепа хора ще държат една държава в Шах? Няма как да стане и няма кои да го позволи!

Доста бързо става всъщност. Виждал съм доста голямо държавно предприятие, след приватизирането му за един ден да се прехвърли на ново дружество. Целта е всички скрити от ДДР-а договори да го издухат! Защото е масова практика, след купуването на предприятие от чуждестранен инвеститор да ти дойде "бай Иван" с договор, че му дължиш 2 милиона

Напълно подкрепям железничарите за стачка.Вижте Гърция,когато стачкуват железницита те се подктепят от всички транспортни работници,защото хората са единни и организирани.

Не защото всички са на държавна хранилка и не искат да им се развали рахатлъка. Да си видял частна фирма пък било то и транспортна да е стачкувала в Гърция?

До тук добре. Но когато БДЖ фалира и всички жепейци ги изхвърлят на улицата, ти ли ще им търсиш работа. Ще ги назначиш в свояъта фирма, така ли. За да стачкуват, когато им обясниш че ще трябва да си изкарат парите. Ето това е тъпоумието на комундетата.

Нека всичко да фалирва!!!!!!

Опазил ме господ да назнача такива крадци и некадърници в моята фирма. Има бюра по труда има преквалификации които става ще успее които не става.. ами на тая страна и трябват и метачи и миячи на чинии и т.н.

Положението наистина е 2000 сега или 13000 по-късно. Сами си слагат примката.

Жорка, дпри да четеш История на БКП. Там има една Транспортна стачка и тя е дадена като "велика" победа над капитализма. ТОВА Е ЕС ! Ако е нужно ще вкараме влакове, вагони и персонал от Германия, но няма да спре движението по ЕВРОПЕЙСКАТА Ж.П.МРЕЖА ! А тия глупаци които им мажете очите със сладки приказки ще останат на улицата и без 6-те заплати.

Локаута е забранен от закона това да не вие Англия ,я по-кротко...

Пламен Димитров,като те гледам с какъв плам защитаваш съкращенията в БДЖ и техните компенсации най-малко с 10 заплати,се питам къде беше ти и протежето ти кр.вълчев,че по ваша инициатива подменихте КТД и споразумението за компенсациите на съкратените от БМФ-над 3000 човека?!Естествено,че само кадри на БСП/ти самият си политически,разбирай комунистически кадър от ВВМУ-Варна,както и комуниста кр.вълчев/ могат така да баламосват работниците заедно с вашия директор хр.донев,който преди приватизацията излъчваше декларации до работещите,че няма да ги предаде и да работят спокойно!Сега не разбирам как е възможно синдикалисти да застават на страната на работодателя и собственик на БМФ-крадците домусчиеви,хора на гоце и станишев-синд.лидер к.вълчев член на съвета на директорите в БМФ и директор "Човешки ресурси"също в БМФ?!Защо не се гръмнете и да освободите /изчистите /синдикалното пространство!Няма нужда от такива като вас!Идете си с мир!!!

Стачка до дупка да не се откажете.С вас сме.

После вместо на влак съ возиш на к* ми!

Както има стачка, така има и локаут! Колко безработни ще желаят да постъпят на местата на стачкуващите? А колко инженери има със специалност БДЖ, които работят нещо друго, защото не могат да се вредят в железниците? Който стачкува -да бъде незабавно дисциплинарно уволнен! Има кой да работи на местата на стачкуващите! Заплатите им не са никак малки, като за хала на държавата!

Ало,павка, ти кого плашиш? Твойте хора не съкращават за да назначат други.

Ха-ха-ха, ти си мечтата на капиталиста, бе робе. Стачкуващите не могат да бъдат уволнявани, заточвани в Белене, бити или друго....в смисъл не е и в цилвилизована, европейска държава.

Само за маститите капиталисти работи мутрата откакто е на власт: 22 ноември 2011 12:59 Агенция "Фокус" Министър-председателят Боко-Тиквата ще открие днес Годишното общо събрание на членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Гласът на българския бизнес. Това съобщиха от Правителствената информационна служба. Гласът на българския бизнес иска: висока пенсионна възраст, малки данъци, да не плаща осигуровки, да крие доходите си и т.н. Вкичко това му е осигурено от Боко и сега иска още и още. 22 Ноември 2011, 07:28 Трайчо Трайков След като стана ясно, че правителство смята щедро да опрощава част от осигуровките и от корпоративния данък, вече има и нови идеи за дотации. Обмисляме вариант, като например държавата да плаща част от наема за помещенията. ", обясни шефът на БАИ. С чий пари ще им плащаш бе Трайчо, с парите и труда на бедните ли бе Трайчо?Затова ли искаш да вдигнеш пенсионната възраст бе Трайчо?

Ами ти за кого искаш да работи? За комунистите ли? Той Станишката трябваше да рабжоти за комунистрите - нали те си го избраха. Ама и той работеше за капиталистите. А доносника Гоце, т.н. "социален президент" е пръв приятел с червените милионери. Дали защото са му спонсори или защото са му съпартийци е трудно да се каже, но е очевидно че ги подкрепя. А всъщност Бб е единственият, който се опитва да направи нещо. Но в БДЖ явно работата ще да е много блага щом се вдигна такъв вой. Не е това за 500 лв заплата.

Ало ,павка, всеки подлец рано или късно ще си намери майстора. Най-подлия, коварни, лъжливия, тъпия човек в България е познай кой? Ти ако си бизнесмен би ли работил с такъв човек? Абсурд! Затова няма инвестиции в Б-я, защото начело е един мошенник. Да бъде Първанов! Да бъде Станишката!

Въпреки, че имам командировки и ще ми е страшно неудобно да си свърша нормално работата и да се пребера, ги подкрепям!!!! Нека станем една европейска държава, нека стачкуват и устояват интересите си, че нали това е демокрацията! Вижте какво става във Франция, всеки ден има хора по улиците , които протестират и устояват гражданските си права! Пожелавам им здраве и успех, на стачкуващите! Същото пожелание и към правителството! Дано все пак се разберат максимално бързо.....

Поздравления за търпението и позицията и аз подкрепям

Номенклатурата от БСП подкрепя номенклатурата от БДЖ. Дали защото и тия и ония са от едно котило, или защото мразят ББ е трудно да се каже. Но едно е лесно да се предвиди - след такава постановка фалитът на бДЖ е сигурен. С всички последствия от това. Само после тези, дето ще бъдат уволнени да не ходят да се жалват на ББ. Да ходят при синдикатите да ги назначават на работа. Щото то у нас обикновено така става - всеки е много ербап, а като стане белята - олеле. Справка - Кремиковци.

Последствия, ха-ха-ха, ясна са, частен жп превозвач, който бързо ще се превърне в милионер.

Ма ти си пълно КУКУ бе, та нали това ръководство, т.е. номенклатура на БДЖ е назначено от Б.Б. Анадъмо?

Имаш ли представа кой наистина окраде печеливши предприятия през периода на прехода или може би си ПОД ПРИКРИТИЕ от тези които ще спечелят от фалита.

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРШААААААААААААААААА

Железницата е най сигурен и екологично чист транспорт.За една година от автомобилни катастрофи загиват 981 човека и хиляди стават инвалиди за цял живот.Освен това автомобилите изхвърлят в атмосверата хиляди тонове отровни газове ,които ние всекидневно дишаме.Влаковете в България са на ел.ток и са най екологичния превоз.Тиквите от това правителство трябва да разберат,че всички железници в Европа се дотират от държавата.Трябва да се вземат мерки за намаляване на вредните парникови газове ,като се качат тировете на жп. композиции.Така тировете няма да натоварват движението по шосетата ,няма да предизвикват катастрофи,няма да замърсяват природата.

Мили хора, не четете постовете на Павел, той е щатен писач на ГРОБ по форумите. Плащат му по 10ст на пост. Целта е да манипулира и да защити гледната точка на Боко.

Павката е много ясен и точен. Удоволствие е да се четат коментарите и репликите му, защото са верни и написани с хумор и въодушевление.

Павка кога "умря" циганката дето те хвалеше че започна сам да изпълняваш и тъазио функция....

Павка шизофренията ли те подгони,я виж май нещо си забравил на обяд за розовите хапченца изпий ги,момко няма старшно ще ти мине...

работа до дупкаааааааааааааааааа !!!!! Да живеят цеховете за ПАМПЕРСИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

Кви патриоти бе. От кога крадците и мързеливците са патриоти?

Хоп 10ст в касичката. Толкова ли ти дава ГРОБ?

Нямам нужда някои да ми дава аз си имам достатъчно , шото бачка а не рева кат вас . Никои не ви е длъжен при капитализма е така.

БДЖ е държавно тоест на народа ,а те са част от народа значи това е тяхна собственост,нали така,защото те са част от сюзерена,БДЖ не е на олигарха Х и той да казва кво как,още повече ,че този олигарх е краднал пак народната пара не я е изработил или спечелил....така,че профански коментари айде да не пишем нали така,като си завършил ПУЦ не значи,че си с университетско образование....

Бих ги подкрепил, ако продавачката на касата ми отвръщаше на поздрава "Добър ден!" или на "Заповядайте!", когато и подавам парите, за да си купя билет. Бих ги подкрепил, ако служителите на гарата в моето село си стояха на работното място за продаване на билети, а не си дърпаха пердето, чакайки да им чукнеш на прозорчето, когато влака наближава, само за да ти се развикат след това защо си им чукал. Бих ги подкрепил и ако кондукторите във влака бяха малко по-културни и не ме гледаха намръщено и надменно като че ли са ми някакви шефове. И накрая, но най-вече - бих ги подкрепил, ако си гледаха работата като хората, но е ясно, че не са го правили както трябва и то много дълго време, за да докарат БДЖ до това дередже!!!

Принципно си прав но въпросът е да се покаже национално единство на управляващите

По тази логика ти не би подкрепил никого,защото: Полицаят ти иска подкуп,лекарят ти иска да му"доплащаш",учителят ти дава частни уроци на детето,пенсионерът заема мяст в автобуса в час пик,съд и прокуратура,защото са корумпирани,футболистите,защото не играят в шампионска лига,светия синод,защото там има далавери и т.н.Ти бате Васко сгурно си самият АНГЕЛ ГОСПОДЕН!

Не се надявайте на стачка. Това ще е края на БДЖ и на тия продажни и никому ненужни синдикати

Обещаха ВИ магистрали,а не влакове.Не се оплаквайте, като гласувате за пожарникари така ще е...

Ние магистрали искаме , не влакове . Наново всичко наново ...

И кои сте Вие?

БДЖ били символ на България, от Фердинандово време досега, винаги били на дотации...Ами и в САЩ железниците са били символ на прогреса до средата на 30-те години на 20 век. Вече не са... Ами и Бундесбаан са символ на Германия, без дотации ... бързи, точни, комфортни, сигурни. Френски железници, японски, белгийски ... Чисти, спретнати гари за пътници, комфортни вагони с музика, кафе, вестник и т.н., бързи, икономични локомотиви ... Къде сме ние със счупените и изтърбушени вагони и горящи четиридесетгодишни локомотиви. С дълг 1 милиард ... Как ще гоним това ниво със стачки и синдикално реване... без реформиране ???

Я ми разтълкувай значението на думата реформа!

Ами през 30 - те години, в условията на световна рецесия САЩ рязко съкратиха ж.п. мрежата си до 16% от съществуващата и заложиха на пътища и автомобили. Със всички последствия от това... Останаха малко пътнически и предимно специализирани товарни влакове /саморазтоварващи се платформи за насипни товари, цистерни и др. подобни.../. Но интензивно натоварени с висока експлоатация на подвижен състав и железен път. Това вероятно не е нашия път, но подобни действия са необходими...

Прав си ама в тези държави се влагат пари и се правят модернизации и се упражнява контрол!Как можеш да назначиш хора които нищо не разбират от спецификата на железниците да ги ръководят,това е като да назначиш стругар за директор на банка.....ето тук е разковничето!

ВСИЧКИ ДА ГИ ПОДКРЕПИМ!!ДА ПОКАЖЕМ ,ЧЕ СМЕ НАРОД,А НЕ ГНИДИ!!

абе аз съм съгласен да ги подкрепим всичките,ама ще стана на 24-ти сутринта и излизайки да ги подкрепя ще чуя по я по радиото,я по телевизията че е постигнато съгласие и стачка няма да има или ако има ще е символична и затова още от сега мисля че до спиране на влакове както се заканват няма да има

стачка ще има и трябва да има. подкрепям ги и аз.

Едва ли дамата може да ти отговори, но защо не зададеш ТОЗИ въпрос на тези които управляваха БДЖ през всичките тези години? Защо от ТЕЗИ управляващи няма НИКОЙ виновен за положението на тази компания? И в крайна сметка виновни са редовите работници... и е те ще оберат парсата!!!

Е, гърците като се скъсаха от стачки, и всичките до дупка, до къде го докараха?

1. Комунистите трябваше да бъдат разследвани от комисията "Калашников" 2. Стачката ще икономиса пари на бюджета. 3. Много невинни ще пострадат и пак нищо.

ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ БРАТО, ВСИЧКИ!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ, ТОЧНО ТАКА СЕ ПРАКТИКУВА ПРИ ВСИЧКИ ВЕЧЕ ПРИВАТИЗИРАНИ ФИРМИ: 1. ИНСЦЕНИРА СЕ ФАЛИТ. 2. КУПУВА СЕ ОТ "НАШ" ЧОВЕК ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. 3. СЪКРАЩАВАТ СЕ РАБОТЕЩИТЕ. 4. КРАДЕ СЕ ПОГОЛОВНО!

стачката щяла да е до дупка - много ми е интересно синдикатите за чия дупка се борят

Какви синдикати имаме?Това синдикати ли са?Застават пред работниците само когато имат изгода.Да сте чули синдикалист да застане зад шивачките които работят по 12 часа и получават мизерните 150-200 лева.Някой синдикалист да е отишъл в предприятие където съкращават 10-на човека.Не.Но са първи там където падат пари.Погледнете им банковите сметки и гуляите които правят.Ще видите и след година Пл.Димитров колко охранен ще изглежда.

Абсолютно съм съгласен с теб!

Синдикатите са вредни, да живее Симеан Дянков, приватизацията и пенсионната реформа!! Бой по стачката!