Миньори започнаха предупредителна стачка

Миньорите от бургаската мина „Черно море” започнаха едночасови предупредителни стачни действия в началото на всяка смяна.

Обратно в новината

Коментари - Миньори започнаха предупредителна стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги миньори-смело напред! Стига робство и тиранство-зад Вас е цяла трудова БЪЛГАРИЯ!!! Миньор е моя татко-миньор ще съм и аз...

Ей сега ще оправя нещата - ще натръцкам дългове на НЕК!

Като не ти плаща купувачът, продаваш на друг. Сега Украйна внася въглища, що не изнасят затам?

Не били получавали заплати от 2 месеца? А че им е по 2 бона заплатата що не казват? А всичките социални придобивки? А че се пенсионират на 45 на 700 лева пенсия? Много нагли и нахални,ей!

Ами защо не идеш и ти да ги вземаш тези бончета и всичките останали придобивки?

глупак! ти знаеш ли колко трудна и вредна за здравето е тази работа, бе?! 2000лв. са нисто !

А,пари искали?Че кой ще плаща бесепарските вересии?!

Миньорите - пенсионери на 45-50г. получават 700лв. нето, а за работещите миньори - няма. Е, гласувайте!

Довчерашния, "роб на трудът," Ковачки, днес станал "патриции " има миньори, роби !!!

може синдикатите да ги няма, но съм сигурен че Бареков вече е изприпкал до миньорите и без срам с вдигнат юмрук заклеймява. Но дали тези хора оставени на ръба на оцеляването знаят парите на този Бареков.Колко милиони харчи за агитация, а освен това къде живее - в къща за милиони и как ще живее в Брюксел поради такива като тях, които вярват на този, който по-силрно крещи.

Този измекяр крещи по-силно и от Болен

Субстанцията,която го движи, е многократно по-силна от френско вино или кубински ром и обикновено се приема назално;-).

Коко Дудука е по-болен от Болен!

Нали НЕК трябва да плаща за консутаций, та не му остават пари за въглища. Какво става "супер косултанта" Манчев, още ли получава по 1 мил. лв. месечно за консутаций за спрян проект.

не съм чул синдикатоте да са се застъпили сега за миньорите.Да, ама имо по-важни неща, с по-представителни вложители с милиони. Тук не разбрах защо се намесиха синдикатите. Може да са едни от тях.Не знам защо ,но винаги някак съм отъждествявал миньор с пилот.Може би защото краят на работният им ден е непредсказуем. И за двете професии се иска силен характер. И не трябва да се поставят на колене.Как така те са все онеправдани при всяко правителство. Ало-о професора-премиер, да кажеш нещо по въпроса?

Имах впредвид - решителни действия и куража на полските миньори!

Миньорите, какво чакате? Навремето в Полша вашите колеги бяха движещата сила на стачните действия и основа на синдиката Солидарност!

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЕРП-ТАТА , ТОПЛОФИКАЦИЯ , ЧЕЗ , " МЕЗ " И ДРУГИТЕ .САМО ЗА КВОТИ , ДОГОВОРКИ , КОАЛИЦИИ И ТОПЛИ МЕСТЕНЦА ГИ ЗАНИМАВАТ ПОЛИТИЦИТЕ .

а да търпиш изедника ковачки комунистическия олигарх ти харесва нали

С уважение към колегата репоствам негова реплика: един ( нерегистриран ) 16.09.2014 10:21 "Аз ще ти отговоря - създадохме и живеем в общество, в което възнаграждението е обратно пропорционално на създадените блага, и правопропоционално на способността да се лъже, мами, подкупва и унищожава." Докога ще търпиш назначените "бизнесмени" /от БСП, ДПС,ГЕРБ или която и да е друга партия/,народе? Докога един ще троши милиони по Ривиерата /помните сина на един друг "собственик на мина" какви снимки имаше,нали?/,а децата на други /заработили реално парите му/ ще си лягат гладни?

Докато има говеда , ще има и касапи.

Именно.

Да сте чували нещо за миньор - евреин?

Шаро, светът се управлява от евреите и от хомосексуалистите, да знаеш! А най-тежко е евреин хомосексуалист!

Е - това , последното не го знаех, но имах едни такива съмнения по въпроса ...

Кой е собственик на тази мина.Просто е абсолютно престъпление да не изплаща заплатите на тези хора,които работят този тежък и рисков труд.А и самите им заплати едва ли са много високи.Кой е този тарикат назначен след 100% престъпна приватизация?

Ковачки се казва! И преди, и сега - все е той! Плащаше се редовно докато БСП бяха на власт - виж отчетите на НЕК за превежданите дължими към мините на Ковачки суми - над 90%! Правителството на БСП падна - плащанията секнаха! Сам си направи извода има ли връзка между БСП и Ковачки, а може да си пуснеш и филмчето на Нова за Бобов дол. Всички дивотии от сорта на "офшорна собственост" и "смяна на собствеността" са за балъци!

Сега трябва да излязат синдикатитете, а не да коментират всичко останало включително и глобалното затопляне. Тренчев и др. тикве-к не съм ги чул да кажат по телевизията спечелихме дело за уволнен работник/служител.

бая черна боя са използвали. Преди години когато шлосерите слизаха в рудника първо си цапаха дрехите с грес !

Злото властва над света... Хората които работят не получават нищо, а тези които се чудят какво да откраднат по цял ден получавт всичко наготово.... Говорете си каквото искате, но: ".....няма ли справедливост, злото властва и пълното самоунищожение е на една крачка......". В момента паразитите са нападнали всичко и смучат ли смучат.... Докога..?!

В България се плащат най-високите крайни цени за ток спрямо доходите от целия ЕС. А пък тока от АЕЦ е най-евтин /60-70лв/, докато от ВЕИ достига до 800 лева. Справка - сайта на ДКЕВР.

и какъв е извода? Няма да строим АЕЦ-ове (нали правихме и референдум), а ще строим ВЕИ-та (нали всички олигарси участват в тази далавера)? И ще гласуваме за тези, които най-майсторски ще ни излъжат!

Дреме му на ковачки от стачката. Виж, ако стане както в случая с газостанцията...... ще плати.

Тази стачка е предизборна на Ковачки. И от други негови мини заплашваха със стачка след среща с Бареков. Освен това те не обвиняват Ковачки, а тези които (можи би?) не са платили на Ковачки.

"През юли кипърска фирма стана собственик на Мина Черно море. Преди това тя бе собственост на сейшелски офшорни компании, зад които се предполагаше, че стои бизнесменът Христо Ковачки." Мила родна картинка! И какво печели държавата от ЕРП-та, собственост на чужди държави, които дори не се конкурират помежду си? Отново - мила родна картинка!

Печели това което печели от офшорките на василев, ковачки, донев и много други.

Тия пък роби какво ли нареждане изпълняват?!

Уважаеми ,,роби на труда",излезте и свалете тези кръвопиици, които ви управляват.Какви пари взимате за тази работа?Никакви. Я вижте тези травестити в биг брадър как са оценени . И за какво?Събудете се .

Защо не плюите по бокото той е виновен

Учителката ти по български език е виновна.

Да, нека да стачкуват, за да разбере българския народ, че с тези ниски цени на тока няма как да стане. Който не работи...

България е на дъното, за да се отлепи само малко и трябва чудо, така само тук стачка там стачка няма да стане, трябват действия и то сериозни, но зада узрее този прост народ му трябва да бъде засегнат всеки персонално...

Много закъсняхме,25 г.:( Изтървахме ноември 89-та......трябваше армията да е вън от казармите и вариант Чаушеску. Военен режим за 5 г. и сега щяхме да сме на друго ниво.

Минусчета смотани,мамини рожби калпави:)))къде бяхте зимата на 89-та,ташаклии или сте минавали прави под масата:)))

роби на олигарсите събудете се и стига сте гласували за БСП

Избиратели на БСП и спонсор на БСП не могат да се разберат по комунистическому кое е социална справедливост. Бедността, другари, е най-голямата несправедливост, а не неравенството. Понеже комунистическото равенство поражда и бедност, и най-драстичните неравенства, акто се вижда. Дълбоко извинение на оня свестен миньор, който не е избирател на БСП! Да се маха о помийната дупка и да отива някъде другаде по света, за да диша нормално въздуха, който Госспод му е дал.

Господа миньори, напуснете завинаги тази неблагодарна професия - човек е роден за да живее върху земята, а след като умре - завинаги е под земята.Така и така никой не ви брои за хора и това че не ви плащат е най - малкия проблем.

Уважаеми, Без миньорската професия нямаше да имаш този компютър, за да пишеш глупости сега!

Предполагам че сте прав.И ако е така миньорите би трябвало да получат полагащото им се уважение и най - вече полагащото им се възнаграждение.Къде е грешката,Уважаеми?