Стюардесите на Луфтханза стачкуват, не искат късна пенсия

Стюардите и стюардесите на германския авиопревозвач Луфтханза стачкуват на летищата във Франкфурт и Дюселдорф.

Обратно в новината

Коментари - Стюардесите на Луфтханза стачкуват, не искат късна пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, какво ще правят вкъщи? Ще шият гоблени ли?

стачкуват в подкрепа на набора си, Белият вожд ..

Трябва да се прекъсне порочната връзка между осигурителни вноски и пенсии. Т.е. за пенсии трябва да отиват не само осигурителните вноски /всички/, но и част от корпоративните данъци и повишени данъци върху активите. Логиката е следната - капиталът също трябва да участва в осигуряването, доколкото получава приходи от продажби върху пазар, съставен от същите тези хора. И още нещо - икономиката трябва да се нагажда към предпочитанията на хората, а не обратното. За целта обаче първо трябва да се отстранят от власт глобализиращите структури.

дамите имат право. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ранното пенсиониране в Луфтханза на 55 години означава , че на тази възраст работелите там могат да започнат да получават частична Пенсия , като съответната сума се изплаща от Луфтханза до навършване на ренсионна възраст / 67 години / , и тогава Даржавата Германия изплаща вече пълна Пенсия. През този период Човека може и друго да работи , но ще бъде с данъчна ставка 6 , което означава малко да получава.

значи Авиокомпанията няма пари да плаща , всеки да се пенсионира когато Държавата е определила

стюардесите от Луфтханза са с наи-лошия сервиз които може да съществува в авиокомпания...абсолютни крави за една чаша вода те гледат накриво сякаш и'м искаш сех услуга

никога не можеш да си сигурен с луфтханза, обслужване под всякаква критика и ако не стачкуват, закъсняват много често

Стюардеса на 67 лазарника, по време на презокеански полет ще трябва пасажерите да я изнесат на носилка.

Зависи как се чувства стюардесата, как изглежда външно, възрастта няма значение. Ако иска нека лети.

Нали трябва да се издържат новите германци-сирийци.

стюардесите са симпатяги, но поне пилотите им да не се заключват в кокпита, че последния път стана страшно

Е, не са ли свикнали стюардесите да бъдат в кокпита, нали минават обучение?

По твоята логика и спортистите трябва да се пенсионират на 30г. Те са си професионалисти с заплати, осигоровки и т.н.

ДО RIB-ОТ МИЛИЦИОНЕР ПО-ТЪП И ПО- ПРОСТ НЕ СЪМ СРЕЩАЛ!!!ЗАТОВА СЕГА МИ Е КЕФ ДА СЕ ГАВРЯ!А МЕЖДУ,ДРУГОТО СЪС СЕ СЛАГА ПРЕД ДУМИ ЗАПОЧВАЩИ СЪС З И С!!!

Кво лошо има. Германките на 67 години се опъват като гимназистки и са цепенячета като бебенца.

Хм....как така...изведнъж...сходни проблеми-тук полицията, там стюардите....и все във връзка с пенсиониране,респ. с намаляване на доходите....Бежанската криза май вече си казва думата...

Как ли ще изглежда една стюардеса на 67 години?С бастунка по пътечката на самолета?

Стюардеса с бастунче в едната ръка и горещо чайче в другата. Ако й трепене ръчичката и ти лине чайчето в скута, знаете ли що достойнства ще заминат?

ще назначат стюарди-бежанци, и без това трябва да свикват с техния език, привички и религиозни обреди. Даже не е зле германците да започват с безплатно обрязване по желание, че по-късно ще се посочва.

Много внимавайте ББ да не ви изпрати Горанов и Бъчварова те социологически и икономически ще ви оправят

Лудницата в Европа става все по-голяма! Не си представям как жена на 67 години бута тежките колички за обслужване на хиляди километри от земята. Нещо не разбирам...

Бе, на хиляди километри от земята и аз трудно си го представям. :)

Пич, коригирай си мерните единици, че ни се смеят

АЗ ОТ КОГА ВИ ПИША ДР.МИЛИЦИОНЕРИ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПОНЕ ЕДИН ЗАПАДЕН ЕЗИК!АКО ВЛАДЕЕХТЕ НЕМСКИ,СЕГА МОЖЕШЕ ДА СТАНЕТЕ СТЮАРДИ!!!АМА ВИЕ НЕ МЕ СЛУШАТЕ!!!

Хахаха! Добро попадение!

Щефо, на немски и още няколко езика ще те прекарам сух през океана. Не си прави ташак със всички, защото навсякъде има мърша, както и около тебе виждам!

Защо не кажат колко допълнителни пари вземат от продажбите на борда на самолета?

Те пък какво искат? Едни сервитьорки в самолет и то с много високи заплати.

"Засегнати са 37 500 пътници" Май стачкуват само стюардесите, а пилотите не?!? Айде Меркелица да изпрати тези 290 полета до Турция и да си прибере 37 500 мигранти, да не ходят пеша!

Ще ви приложа Аз, една гъвкава тояга по гърба! Разбира се, че трябва да се работи до дълбока старост! Гледайте мене. как ще навърша 95 годишна възраст, като министър председател!

после ще се пенсионираш, но ще продължиш, като съветник на президента на граждански договор. :-)

съветник на президента на САЩ

Е, не са ли свикнали стюардесите да бъдат в кокпита, нали минават обучение? А, те министър-председателите са завинаги...:-;

Да им имам проблемите. Чесно казано не бих летял със самолет където стюардесите са 67 годишни , а пилотите 87 годишни ( защото и пилотите ще стачкуват)

При нас има 62 годишни балерини ;) Естествено, никой не работи до тази възраст - влизат в администрацията. Така или иначе, един 55 годишен пенсионер ще продължи да работи - че това е млад и напълно трудоспособен човек!

Пилоти, стюардеси и подобни са частен случай на една обща тенденция насочена към труда: Накарай ги да работят до късно, да се осигуряват с намаляващи суми, да получават по-ниски пенсии и бързо да умрат. В това, уви, има и едно жестоко възмездие към няколко бохемски поколения в Западна Европа, живели в много щедра среда и родили зорлем по 1-2 деца.

Бохемската среда беше постижение на соц. системата с която капиталът се състезаваше използвайки доктрината "капитализъм с човешко лице". Соца обаче умря преди преди 25 г., сега остава да видим и как капиталът ще се самонае_е с лакомията си.

Животът на хората се удължава, напук на лошата храна, стресът и измислените лекарства. Затова е нормално и те да работят до по-висока възраст.

ще си ги подменят с мигранти!

Е не е честно пилоти и стюардеси да издържат мигранти.

Popa

Издържат друг път! 1/4 от персонала им се състои точно от мигранти! Ама на село няма как да ги видиш!

pompai

Я споделете ,че се чудя ,не може ли да се измисли нещо такова универсално пенсиониране....годините за 100% пенсия са 65 . На 50 си и не се чустваш добре решаваш да се пенсионираш с 60 % от пенсията която би получавала спрямо дохода ако си на 65. Просто колкото по близо като време си до пенсия тези проценти се увеличават. Какво мислите за тази идея?

pompai

Може да се развие и по подробно....

Мисля че не разбираш съвременната идея за пенсията. Идеята е хората на власт, да гепят повече пари. Следователно ранното пенсиониране трябва по всякакъв начин да се ограничи. Защото колкото повече време минава, толкоз по-голям е шанса човек да си замине от този свят и парите да останат за властимащите. Разбира се власта ще си измисля оправдания че населението старее, че лошо работи и т.н. Щото не може да каже "не ни стигат парите, некадърници сме си"

Вече се прилага в САЩ от някои IT компании.

pompai

Бреее аз сам миньор в рудник -3 и някой А.Т. специалист ме е изпреварил? Да му спадне гумата на колата след като паркира пред къщи :))))

аз предпочитам стюрди да ме обслужват, ам те нека си стачкуват.

Има някакво объркване по темата за ранното пенсиониране и явно не само у нас. Аз мога да разбера защо един миньор примерно трябва да се пенсионира рано. Но НЕ мога да разбера защо балерина /стюардеса, полицай.... и т.н./ трябва да се пенсионира рано. Ми като не става вече за балерина /стюардеса, полицай/, ще работи като хигиенист. Какъв е проблема? Все едно на 60г да си строител е лесно, ама строителите никой не ги пенсионира рано. А си търсят работа, която да могат да вършат.

Не искам дори да си представя как 67 годишна стюардеса ще качва 10 кила куфар в багажното на салона! Луфтханза да прегледат репортажите от преследването на мениджъра ЧР на Еър Франс и да си правят изводите!

Точно това си мислех и аз! И веднага в съзнанието ми изникна следната картинка - стюардеси с треперещи ръце разливат кафе, а пилотите се качват с бастуни на борда...

Dobromir Dimitrow

Има и такъв виц: "Самолетът стои на пистата и се подготвя за излитане. Пристига екипажът и какво да видят ужасените пътници - и двамата пилоти са слепи и се придвижват с помощта на бастунчета. Докато някой да успее да каже нещо, вратата се затваря и самолетът се засилва по пистата. Вече се движи с главоломна скорост, когато пътниците виждат, че пистата свършва и ще се забият в оградата. - А-а-а-а-а-а! - чуват се ужасени писъци. Главният пилот дръпва лоста към себе си, самолетът се издига и политат. Вторият пилот казва: - Ей, да знаеш майна, някой ден пътниците няма да запищят и така и ще се претрепем в тая ограда."

.....и да ограничи практиката на ранно пенсиониране на 55 години Не знам как си представят собствениците на Авиокомпанията някакви бабички да се разхождат, куцукайки из самолета и да обслужват клиентите. Сто процента тази авиокомпания ще фалира само за няколко месеца.

Петров, дай да направим бартер с немците, а? Ние им пращаме за стюардеси нашите полицаи - хем се пенсионират на по 50 и още 5 г. допълнително ще работят като стюардеси на немска заплата и българска пенсия, хем немските мадами сигурна съм, ще вършат повече работа тук като полицаи и няма да мрънкат за ранно пенсиониране;о)

Всичко зависи от цената на билета..

Не знам каква е тази истерия около професии които след десет години просто няма да съществуват . След като в "Спа-комплекс" България ще се движат автомобили без шофьори и сервитьорки те ще бъдат заместени от роботи , какво остава за луфтханза тогава ???????

Като удъртеят стюардесите кой ще вдига ''самолета'' на пилотите.

Стюардесите на работа до 60-65 годинки. А пилотите - поне до 70. И ако е сляп само с едното око да не му се зачита за инвалидност! А на тарамбуките - помощи. Това е формулата за успех в Европа.

Защо се заяждате с хубавите мацки!Каква е тази стюардеса на 67г бе герентофили немски сбъркани!

Да погнат тези разсипници енепари. Паричките на тези стюардеси се разпиляха по проектите на Бате Бойко.

Някакви бабички ще се мотаят в самолета и ще предлагат чай.Ще работят докато започнат да се напикават.

В крайна сметка стюардесата е една сервитьорка. Всичко друго е плод на мъжкото въображение. Е, не трябва все пак да се стига до крайности стюардесите да се изпускат в самолета или чейнето им да ти падне в кафето.

не са само сервитьорки. помагат да си приберете багаж, показват ви как да реагирате в критични ситуации, длъжни са да помогат при евентуална евакуация, грижат се за вашето приятно пътуване не само като ви сервират храна и питиета. И ми е чудно, защо германките мислят, че на 65 г. могат да се справят с всички задължения. Да не стане така, че пасажерите да им помагат!

И си прав и не съвсем... Стюардесите са сервитьорки, докато не стане нещо непредвидено. Тогава живота ти е и в техните ръце. Обучението им е доста сериозно и не вклщчва само как да се усмихват на пътниците...

Е те тук си в сериозна грешка - кабинния състав е в самолета за да евакуира пасажерите в случай на произшествие. Цялото им обучение е в тази насока. И сега си представи 65 годишен стюард как помага на евакуацията на трудноподвижен или просто ошашкал се пасажер.

А виждали ли сте стюардесите и стюардите във SAS? Че те са на към 55+ със сигурност.

Абе тия немци имат ли нещо в гащите и най-вече имат ли нещо в главите си освен бира и работа? Как може една стюардеса да е на 67 години? Аз за 55 се чудя как е възможно, ама айде, то може да няма толкова много млади. Ама на 67 извинявай, това е баба ми, когато аз бях абитуриент! И тя да е стюардеса... Е, извинете, ама тогава една жена, колкото и да е запазена, просто не може да изпълнява представителна роля... Аз ако ми дойде стюардеса с която не искам да правя... нали се сещате... просто не считам авиокомпанията за сериозна! Вярно, че в Германия приликата между кравите и жените не е никак малка, чак на моменти се чудя защо имат различни думи за двете, ама чак пък толкова... Немските мъже не че и те струват кой знае колко, ама пък чак до там да им е паднал .... нали... че да искат 67-годишни баби за стюардеси... извинете... в кой свят сме?

Ами да поканим немските стюардеси в българското МВР! Щото на нашите мачовци в "силовото" министерство и 50 г. им се виждат много за работа, а ако трябва да работят колкото немските полицаи - хептен ще се сдухат!;о)

Ти явно не знаеш кой живее в германия. Тя е мултинационална държава. Има и много българи. Те са красиви. Най красиви са рускините. А те са в изобилие. Така че моля моля, когато говориш за красотата на германските стюардеси.

Victor Kostov

Стюардесите на Луфтханза са може би най-грозните и възрастни. То вече стана и много рисково да пътуваш с Луфханза, че има-няма все някой от персонала стачкува.

Стюардеса на 67?!?! Оле майко - а тука някои хрантутници искат да се пенсионират на 50!

Подкрепям. Не искам бабка да ми носи кафето а млада кукла :)

Аз към стюардесите на ЛУФТханза имам специални чувства затуй ги подържам тука. Стюардите обаче трябва да си ходят!!!

Ти мислиш само за себе си. Има и жени все пак.