Срина се системата на магазините на "Метро" в страната, подозират хакерска атака

Обслужването на клиентите е затруднено, магазините не могат да издават фактури и не приемат плащания с карта, а само в брой

Обратно в новината

Коментари - Срина се системата на магазините на "Метро" в страната, подозират хакерска атака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма кой друг да е а, Борислав Байчаров той до скоро говореше с хората с специална програма. Той е голям тарикат. Мариела Байчарова е най- голямата хакерка в България. Може тя да е сринала системите

Сигурно са платили на ИТтата им колкото и плащат на касиерките им зад а работят толкова бавно и с такова нежелание

Ква атака? Тия верно ли имат интернет по компютрите, с които обслужват клиенти?????

Днес ни хвърлят прах в очите с Метро, утре ще имитират рев и вайкане за Лидъл,Била, Кауфланд! Истина е, че тези вериги са най скъпите в България и при тях се вихри спекулата и цените безконтролно летят нагоре, а няма никакъв контрол от държавата и милиарди изчезват безотчетно от държавата ни, а в същото време, поради техния наложен монопол унищожиха средния и дребния търговец в държавата ни! Те изкупуват хранителните продукти от производителите на една четвърт от продажните им цени, а нехранителните стоки са некачествени и фалшиви китайски малоценни боклуци, които ти продават на двойни и тройни цени, а някои се радват, че не са руски стоки! Излизайки из Европа, българите реално виждат цените на които се продава в тези вериги и ги сравняват с цените на същите стоки в България и тогава осъзнават на каква низост и унижение поставят България и народа и! Ние сме европейската БАНАНОВА република в която всякакви гаври са възможни! Европейците не са БАЛЪЦИ, КАТО БЪЛГАРИТЕ, И НЕ ДОПУСКАТ ПОДОБНА СПЕКУЛА КАТО В БЪЛГАРИЯ! Няма държава и държавност, и тези вериги си веят байряка безнадзорно и безконтролно! Всички властници след 89г. само унищожаваха и разграбваха сътвореното от предишния строй, но не може всичко тотално да се отрича! Новите властници се интересуват само за личните си облаги и собственота черво! Шкафчета, кюлчета и имоти в странство и никакво сътворение в така наречената Нова България! Сега сме жертва на чуждите мафиоти и мошеници, но няма държавност и контрол, които да ги озаптят! Жалко за България! Тя потъва бавно , но сигурно!

А като се срина системата на КРС никой нищо не каза. Три месеца не можаха да я възстановят и 70% от данните били изгубени.

Добрия стар кеш, ще го търсите , след като всички ни бутат към картови плащания, защо не отказват кеш сега

я сега от НАП да кажат колко милиона печалби внезапно са изчезнали и колко данък няма да бъде платен!

метро се държи от мафиоти (бивши момчета с анцузи), които не плащат и явно са спестили и от IT специалисти… така, че не виждам нищо ненормално в тоя срив!

Ми "кеш енд Кери",. Хората са си го казали..

ㅤ

Айде пак руснаците! Ей, тоя Путин целия свят управлява, барабар с хакерите. :)

А все го наричат бензиностанция с ракети. А де, кое е вярно?

PR-катаа леко се е престарала , а вие кълвете.

Метро изобщо не са това, което бяха, когато стартираха. Няма да се учудя, ако са аутсорснали информационната подръжка някъде.

Пък аз подозирам намаление на разходите и търсене на персонал на Мин заплата и почасово раб време.

Аз проследих хакера, от Русия е. Даже може да е Путин.

Няма нужда от разследване, руснаците са виновни! Всъщност няма нужда нито една друга хакерска атака да се разследва, занапред да се зане причината е руски хакери! Сега е златно време, всеки може да хаква всичко без да се притеснява, ще обвинят руснаците и ще му се размине!

Кеша си е кеш!

Бухаха. Да си видим киберсигурността за която се грижат сумати агенции и надути айти 'специалисти" на базнословни заплати, на кво дередже е. Някви посерковци от детските градини в раша им разкатават играта. Смех та знае ли се

Отде ви изравят все такива вресливи неграмотници за руски врякала бе.

Тази система точно няма нищо общо с "нас". Това си е частна компания да си наемат експерти по сигурността.

Тя и без това не им работи с промоциите системата....нема страшно

Заплатата ми като е на купони като следвоенните години, сега къде ще ги харча?

""братята руси"" не правят такива неща!

jingiby

Крайно време е да се изпратят диверсионни групи в Мордор и да разчистят терена от някои вредни КГБ-орки....

О. най-накрая един доблестен доброволец. Назначавам те за диверсионна група. Утре тръгваш да трепеш орки в Москва. Какво оръжие искаш? Ще ти стискаме палци. Да живееш по-дълго време.

Тайя верига магазини е боклук .

Коя не е?

Това, че само част от информацията е блокирана.. Означава, че някое IT - на Метро си е "оправяло" системката.. И я е "оправило".. Хакер толкоз детайлно да бърка в програмите им.. Няма как да е имал време..

OK

Вчера си купих телешка пастърма на Тандем от Метро. На промоция за 83 лева (!!!) килото!! Не хак, не срив, не знам какво трябва да се случи за да намалите малко маржа. Той се вижда ясно при стоките със "зелен" етикет. Всеки с акъла си е наясно че печелите добре и при последната, най-евтина колона. Някои стоки на промоция са с цени по-високи от цените на дребно в други вериги без промоция Метро отдавна не е оня евтин магазин, който беше в началото, а избора на стоки става все по-малък. И нормално, чувам че производители и търговци не са щастливи с условията ви. Хубавото е че има и други вериги.

Руските хакери ще да са. То е ясно. Само никак не е ясно, за какъв чеп им е потрябвало да правят това. Или Други сайтове. Човек инвестира време и работа обикновено с цел да постигне нещо, от което има изгода. Е да така е. Но в нашите случаи, това са не руски цели, а чисто американски. Чудя се, май на тази тема са решили да ни психират и да налагат русофобията. Преди 7-8- години това бяха серия взривове в германия и Франция, с които американците ги принудиха да приемели антитерористично законодателство. Сега ще видим, но май след серия такива изпълнения, искат да принудят България да закупи американски "защитен", считай софтуер, с който да ни шпионират и контролират. Ще се види, ако това продължи, значи наистина това е планът. Пробваха го на Албания, сега върху нас върви. или просто сривове в системите, каквито и преди е имало, но без такава гласност.

Много си прост

Прокуратура и абсолютните нефелници от ГДБОП, които в продължение на ЕДНА ГОДИНА!!!!, по досъдебно производство, образувано за ежедневните брутални хакерски атаки срещу сайта АФЕРА, не откриха нищо, защото са некадърни, тъпи и защото съучастват в подобни атаки срещу „неправилни медии“ в България, за един ден!!! разкрихааместонахождението, хахаха, че и адреса на руски хакер, хахаха, дето им хакнал абсолютно безполезните дъжавни сайтове. Това само идиот може да обяви като „успех“ на Прокуратурата и ГДБОП. Само идиот! Защото и най-големият кретен, който само се е докосвал до темата компютърни престъпления знае, че обявеното от прокуратурата и ГДБОП е пълна лъжа и пунта мара и че за един ден са установили единствено кура му янко и са го нарекли „руски хакер“. А истината е, че ГДБОП, както и прокуратурата, са потресаващи малоумници в „разкриването на компютърни престъпления“ от една страна, и от друга – съучастници в извършването на посегателство срещу „неправилни“ сайтове. В България и спец.служби, и прокуратура, са политически курви, които служат на луди хора, които управляват държавата!

Не са хакери... Миналата седмица беше така в Кооп Швейцария. Там е гаджето на Путин и малките му деца. Няма да е хакер...

Вече всяка некадърност се прикрива с хакерски атаки

Не е само некадърност. Има и кражби...

И ти прав, но и аз прав. Прикрива се. КТБ-то и то ли беше обвинено на кахери ? Абе, как ще да го мислим, българинът ще си заслужи съдбата.

Лидл,Метро, Кауфланд и Билла са собственост на един и същ немски принципал, който изнася всеки месец милиарди от немощната ни икономика!

Вярно е. Искаме само руски магазини с най-хубавите стоки на света - руските.

Отивай на психиатър. После на мозъчен лекар да ти предпише очила за мозъчно късогледство. Толкова си тъп, че дори не схвана какво е казал човека. Макар според мен да си за психиатър.

Просто не се продават при нас, понеже сме заградена кочинка с добитък от която могат да доят само германските помияри...

Доминантий

Ей голям глупак си Андрешко! Човекът ти го е казал точно и ясно , но такива калмуци,като тебе се правят на велики, затова ги шибат на сухо, без грес в ауспусите! Истина е, че тези вериги са най скъпите в България и при тях се вихри спекулата и цените летяг, а няма никакъв контрол от държавата и милиарди изчезват безотчетно от държавата ни, а в същото време, поради техния наложен монопол унищожиха средния и дребния търговец в държавата ни! Те изкупуват хранителните продукти от производителите на една четвърт от продажните им цени, а нехранителните стоки са некачествени и фалшиви китайски малоценни боклуци, които ти продават на двойни и тройни цени, пък ти пак се радвай, че не са руски стоки! Излез из Европа и виж цените на които се продава в тези вериги и ги сравни с цените на същите стоки в България и тогава плямпай простотиите си! Европейците не са БАЛЪЦИ, КАТО БЪЛГАРИТЕ, И НЕ ДОПУСКАТ ПОДОБНА СПЕКУЛА КАТО В БЪЛГАРИЯ! Няма държава и държавност, и тези вериги си веят байряка безнадзорно и безконтролно!

Отде ви изравят бе. Баси имбецилите сте това руските врякалници, това ли успя да съчиниш.

А за целта придвидливо бяха унищожени нашите схеми и фирми за търговия на едро. Ето това е начина за действие на западния колониализъм Убиват ти с предварително поставени условия в името на Демокрацията собственото ти производство и търговия. И те правят потребител на техните стоки и кредити. Това правеха в Русия, в Украйна ги разпукаха. Нас също ни размазаха. Но си плащат на група еничари, с придаден статус на местна аристокрация, на която й внушават, че е елита. И ако някой местен почне да се бунтува и недоволства, те са първо ниво дето му скачат на шията. За да си запазят благинките. Схемата е изработена преди няколко столетия, за да се парират работническите стачки, Но определено работи. Особено при подготвени продажници. Пресен пример у нас - Киро дебило и компанията ПП и ДБ. Те изпълняват у нас тази роля.

"Нашите" фирми и схеми бяха толкова некадърни, че едвам успяваха да внесат сняг от Египет.

UNTAC , мамин златин, имаш интелекта на гьон на туристическа обувка стар модел. Едно все още напикаващо се същество, няма абсолютно никаква представа каква мащабна международна търговия въртеше НРБ. Едно недоносче, дето боравои с клишетата спуснати на местните еничарчета от хамериканското посолство. Много модерни 90-те. Но които са пълни лъжи и измами. Явно при теб мисленето е процес, който е аутсорснат. И ти казват какво да мислиш. А каква е била търговията, има и цифри и факти в изобилие. Но трябва инструмент за обработка на суровите данни. Какъвто при теб видимо липсва.

И с какво ви помагат обидите? :) Само показвате несъстоятелността на доводите си. Толкова мащабна търговия въртеше НРБ, че накрая фалира :) И какво точно въртеше НРБ? Оръжие и наркотици, след като СССР ни спря ре-експорта на евтин петрол. Като даже за оръжието не си взимахме и половината пари. Справка - ИРАК. Да, изнасяхме боклуците си в СССР, а те ни продаваха скапано оръжие. Много яко, няма що!

До 66: кое точно оръжие е било скапано, че като гледам, 50 години по-късно все още върши работа. Или "новите" американски хартиени самолети летят по-добре? А, извинявах, сторило ми се е - тях още ги няма и няма и да ги има скоро.

за 66 , тролчето дето си менка никовете . Моля, молеа стига безпочвени обвинения. какви обиди? Аз не те обиждам. Просто наричам нещата с истинските им имена. Това, което представляваш. В това няма обидно, че си такъв, какъвто си. Ябълката си е ябълка и това не е обида. Освен това, като американски трол, трябва да си свикнало дори на обиди. Щот сте съвсем неадеквати. И неуки. Дори не умеете да манипулирате. Просто пълна скръб. Радвам се, че аси в англосаксия, живей си там, намери си по-почтена работа. За тая не ставаш. Да ми задаваш такива тъпи въпроси, просто е безумие. Изреди ми американските клишета, в стил "комунизмът е лош". Тия ни ги бутаха и бутаха и си мислиха, че номерата минават. Примери за яките търговски печалби на НРБ има много, не са тайна. Но да се занимавам да просветлявам тъповат трол, дето на бялото вика черно, а и не иска и да го види, си е чиста загуба на време. Който иска да го узнае, ще провери и разбере. Но ако се хванем на бас на стотина бона, може и да си похарча време. А и не е сложно. Тесен е светът на мравката в американското посолство. Ограничен, затапен. Подава се строго контролирана информация. Която трябва да предизвика строго определени мисли.

->ScuterBG Кое точно оръжие е добре? Нашето съветско оръжие го видях в реална бойна обстановка (на мисия извън България), и то преди повече от 20 години. Раздрънкани и ръждясали БТР-и, стари УАЗ-ки, скапваща се ежедневно специална техника. Чисто нов ЗИЛ -131с с липсващо бутало на двигателя. ГАЗ-66 дето в повечето време нещо се ремонтира по него. Походни кухни от българо-сръбската война. Само калашниците бяха добре, защото бяха произведени в България. И почти нищо ново оттогава. Ако преди 1989 ни бяха нападнали Гърци и Турция щяха да ни разпердушинят. И то със същите технологии дето сега ги дават на Украйна, 30 години по-късно.

Путин го е хакнал лично !!! Да се измислят санкции...

Шило

Да му се отнеме картата "Метро"

Ако не се изкудкудяшащ и тук жалък щатен руски врякалник не те бива. Не се наврещя ей.

Лекувай си обсесивно-компулсивната депресия !!!!! На зле отиваш..........

Цели 200GB ДДС са затрили

ЕДИН ПО ЕДИН ДО ЕДИН!!! АМИИИН!!!

Дир.бг = сайт на курви=педераси

Метро работи 24/7! Сринали са се от високите им цени! Метро е с 15-20 % по скъпо от дистрибуторите и борсите за храни и напитки!

Я атака я резултат от поредни подобрения в софтуера, от не толкова отдавна почнаха да питат "фактура или касова бележка", кой знае кой е допрограмирал нещо и е умряла работата.

Комерс Финанс?

Всички чужди вериги за хранене и продажби на хранителни стоки трябва да бъдат изгонени от България, защото техните стоки са изключително от Синтетика, ГМО и Палмово масло, тоест отрови. Докара българите дотам, че да сме в челните класации по смъртност в света. Зарибяват ви с промоции и вие като шарани на кюспе кълвете и после се чудите, защо не се чувствате добре.

Жалък ненаврещял се руски врякалник ей.

"dp" - doppel penetration Знаеме на какви фокуси си способен.....

Вярно е това, за това нито аз, нито семейство, приятели, познати стъпваме в тези вериги. Храната там е съвсем натурален, био буклук.

5+

Много професионални изказвания виждам, и все сисадмините виновни ;). А тези които режат бюджета, на админите не са хич виновни нали така ;)

Това си е чист рекламен трик, като на лидл ябълките с гмо. Мерси, НЕ.

Няма как Метро да има по-голям оборот от Кауфланд! Разликата сигурно е в пъти в полза на Кауфланд.

Всяка некадърност на местните ИТ "специалисти" преписват на хакерска атака.

Местните IT не сме некадърни, но с трици маймуни не се ловят. Колкото ни плащат, толкова работим

А бе и двете са верни. Ей го от седмица умниците в A1 измислиха да борят спама блокирайки tcp достъпа ако портът е 25. Лечение на хрема чрез обезглавяване, гениално.

Хем сте некадърни, хем искате пари.

А къдя са ИТ корифеите на подмяната мазен Божо и надупена Калинка мериносовата? Нали все Бойко им пречеше?

стига с тия "харески" атаки... флуденето го има доста време и бие на всякъде без значение ...

Тези бандити да почиват! А Билла, Лидъл, Кауфланд кога?

Аз пък подозирам, че системата им е някоя строшена SAP шитня, на която никой уважаващ себе си хакер няма да посегне, защото това е толкова строшено by design, че е все едно да спукаш от бой 5 годишно дете. :) :) Да не забравим и некадърни админи, работещи за жълти стотинки.

Аууу приемали само в брой. Нещо картите изгореха а?

Шило

То и страниците на Дир се сриват, ама дали от хакерска атака или качеството на сисадминистраторите, не знам.

Видели са Путин с лаптопчето сутринта покрай метро задниците

Хакерската атака винаги е било много добро извинение за некадърен ИТ съпорт.

докато избират кандидатите по най-ниско поискано възнаграждение - така ще бъде! за 5лв свирка за 5лв свири!

! ! !

На кожодерите сигурно пак рашките ще са им виновни че са лакоми некадърници