Двама министри при патриарха за ”Александър Невски”

Патриарх Неофит и митрополити разговаряха за ремонта на храма "Св. Александър Невски" с министрите Николай Нанков и Боил Банов, съобщиха от Светия Синод.

Обратно в новината

Коментари - Двама министри при патриарха за ”Александър Невски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските историци смятат, че Александър Невски е причината за 200 годишното монголо-татарско иго в Русия. Което пък е причина за азиатщината в Русия и досега.

защо тогава е обявен за светец и има орден на негово име, победил е шведите при нева

Цар Калоян е направил най много за това днес България да е православна а не католическа страна.Ако Калоян беше приел покровителство от Ватикана днес и българи и руснаци щяха да са католици.

Александър Невски е бил мюсулманин и васал на резаците. Грях е нашият храм да се нарича на един продажник.

Кога ще се върне старото име на храма - Св.Св.Кирил и Методий? До кога православния катедрален храм на България ще носи името на ислюмски васал без НИКАКВА връзка с България??

съжалявам че ще го кажа,Бог да ме прости но патриарха ни падна ниско.

Защо?

когато е станал доносник едно време.

Браво! Никакъв друг коментар тук не може да има.

Никой не може да каже защо църквата се казва Александър Невски.Кво общо има той с България.Живял е по времето на българския цар Иван Асен втори и е бил монголски васал

Първо чети, после пиши.

Верно е ама кво да правим

Храма е построен в чест на освобождението на България. Освен това е и като благодарност към царя-освободител Александър II негов небесен патрон е Александър Невски." Човек трябва да си знае историята преди да пише тук.

ама този патрон е бил монголски васал и какво общо има с България все пак . .

Най-накрая една хубава новина. Ако сте българи ще подкрепите този ремонт. Влизали ли сте в "Александър Невски"? Нещо страшно е. Почти всички иконописи за реставрация. Течове, чернилни навсякъде - да те е срам, че това е най-хубавия български храм. Направете ремонта. Бог да е с вас.

Църквата и държавата са отделени, откъде накъде държавста ще плаща за ремонта на църквата, църковниците не стига, че не плащат данъци, имат много имоти и правят пари

По-добре ще е да ги даваме на тебе, нали? Ех на мама лисунгерчето малко си ми ти.

Пак пари ще даваме на църквата, това е ясно. Бе те сума пари имат и просят от държавата. Нали и наскоро правиха ремонт, сега пак ли. Раздават нашите пари наляво и надясно.

Бойко май повтаря политиката на Путин на наша територия. ...още мандати му предстоят значи. Крайно време е патриаршеската катедрала да заблести както си му е редът