Сръбският президент гостува на Макрон, Брюксел го натиска за Косово

Федерика Могерини ще бъде домакин на нова среща в контекста на диалога между Белград и Прищина

Обратно в новината

Коментари - Сръбският президент гостува на Макрон, Брюксел го натиска за Косово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така действа запада. Първо военно те разкъсва на парчета, после политически те кара да признаеш.

Всъщност много дълго време Сърбия и Югославия са били "галеното дете" на Запада. За аметка на съседите си, разбира се ( и ние българите, включително). И когато в Югославия е омало разумна политика те са печелили. До 1990 г те бяха в Европа. Над 4 млн югославяни имаха възможност да работят на Запад. всеки югославянин можеше свободно да пътув акъдето си поиска. Югославия беше нечтата на всеки българин. После нещата се объркаха. Тито геше много хитър, но тия след него - не. Решиха да си правят Велика Сърбия на мястото на Югославия. Помислиха са за много велики и започнаха да се правят на интересни. Първо с отделянето ан Словения и Хърватия, после с Босна и Херцеговина и накрая с Косово. Предупредиха ги веднаж, предупредиха ги втори път, а после им поставиха въпроса ребром. Сърбите решиха да с еправят на юнаци и оноия ги подпукаха с бомбите. Но това не е всичко. Бомбите са си бомби - имаше жертви и т.н. Страшното е че върнаха Сърбия 50 години назад. Може и повече. Ето, ние сме вече от 10 г в ЕС, а Сърбия има поне още 3-4 г. за да приключи преговорите. И то ако спазва условията на ЕС. Ако се опитват да с еправят пак на юнаци, пак ще изядат шамарите. И ще видят ЕС когато цъфнат налъмите ( Справка Турция)

Вучич знае, че признае ли Косово, след ден няма да е президент на Сърбия. Колкото и да го натискат Юнкер с ишиаса (хахахаха) и Макрон с бабет.

не позволява да бъде натискан,натискат Борисов ,защото знаят че е дащен

Stan Stan

Е какъв е Макрон, че ще "натиска" една независима държава ? Нещо Сърбия да им дължи ? Май французите участваха в бомбардировките над Сърбия, май те и дължат няколко милиарда ...

Е пък като сме в ЕС - голям праз!!! Стандарта на живот. в Сърбия и България е почти еднакъв!