Нешка Робева: Учениците да избират между спорт и танци

Нешка Робева настоява за промени в Закона за физическото възпитание и спорта, така че в училищата децата да могат да избират между спорт и танци.

Обратно в новината

Коментари - Нешка Робева: Учениците да избират между спорт и танци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добра идея. Плуване също.

mpmuk

А сега госпожа Робева ако може да сподели според нея от къде ще се вземат достатъчно преподавателир които да учат децаталллдостатъчно хореографи. Милата бабка просто демагогства предизборно, нищо чудно на следващите парламентарни да влезе и тя в групата на БСП, даже като и гледам резила.....един добър министър на младеща и спорта би се получил от нея.

Браво! Страхотна идея! Винаги се радвам, когато виждам млади хора да играят български хора. Харесвам Нешка Робева, защото когато си науми нещо го прави, без да хленчи или се оплаква на тоя и оня. Ако всеки си вършеше работата така, много по-лесно щеше да ни бъде на всички.

Нешка за пари е готова всичко да предложи и направи.....много я съблазняват парите!!!!

Не виждам смисъл да се противопоставят спортът и изкуствата, пък било то и танците. Първото трябва задължително да присъства в училищата, а второто е въпрос на някаква доза талант. Нешка може би не си е направила труда да открие, че само в София има поне двайсетина клуба за народни танци и никой от тях не страда от липса на подрастващи. Да, тези клубове са частни и съответно не са зависими от държавата. Може би това я дразни. А по въпроса с етнологията й препоръчвам да не вкарва училище излишна пропаганда, тя и сега е достатъчно застъпена. За да се извади етнологоията от пропогандата, трябва да се преподава преди това културна антропология, а това очевидно е безумно.

Има една приказка, че истината макар и изречена от лъжец, си остава истина. Предполагам, същото важи и за добрите идеи, независимо от постъпките или разбиранията на човека, който ги предлага. Българите в Братислава всяка седмица самоинициативно се събират по веднъж или два пъти, разучават хората по ю-тюб и......час-два иху-аху. В редките случаи, когато успявах да се включа беше прекрасно. Това е едно много полезно занимание за децата. Не всички искат да прескачат коза.

Не бъркай ситуацията с боя. Едно е да се събирати за кеф и да завършвате с ракия и туршия, друго е да е задължително в училище.

Нещо си в грешка, драги/а! Защо трябва всеки да прескача коза, а да не може всеки да играе хоро? Идеята е много добра. Лично аз не видях никъде противопоставяне на спорта с танците - предлага се ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗБОР. Защо трябва да е задължително да играеш баскетбол и да скачаш нам колко метра? Физическа култура и полза от натоварването може да имаш и от танците. Не изкривявайте СИТУАЦИЯТА с боя, моля!

Тази мръсна комунистка да вземе да се скрие някъде! Вън комунистическите кадри от управлението!

....вече си в огромна грешка...занимавай се със сво "бог" леля ти ВАНГИ...и бърши фекалиите на ...КАПУТА...

Принципно подобна идея е хубава, освен това не се изисква кой знае каква база /за изучаването на български народни танци/. Преди години деца от класа на дъщеря ми по своя инициатива през голямото междучасие искаха да звучи народна музика, организираха се сами и играеха в двора на училището. След като училищната спортна база е доста ограничена, трябва да се направи нещо за разнообразяване на часовете с дейности по желание.

Хайде, хайде! Какво значи не си иска база? Програма, педагози, бюджет, помещения, душове или поне съблекални! Изискванията за подобна идея са много сериозни, макар да изглежда проста.

Твърдя го от собствения си дългогодишен опит. Програмата може да се обогати, а учителят трябва да има сърце и желание да го прави. Подходящо е и вместо фитнес.

Може би си мислите, че всяко училище разполага с душове и/или съблекални за часовете по физическо възпитание??? Мога да ви уверя, че не е така!

Време е мумията нешка робева да се отегли в пирамидата на червената художествена гимастика и да мине в историята иначе ...бедност и простотия

Преди 2-3 години щях да хълцам от възторг от тази идея. Ама сега ценя повече дребните изпълнени неща пред страхотните идеи, които никога няма да видят бял свят. Не е трудно да дадеш добра идея - вътрешният глас на всеки нас ни казва, че имаме стотици гениални идеи дневно. Трудно е да я изпълниш.

Къде си видял гениална идея, родена в комунистическа глава? Те са с толкова ретрогардно и закостеняло мислене, че от тях не може да се очаква нищо. Гениалности могат да се очакват от младите, умните и красивите

Безпорно Нешка Робева има огромни заслуги за популяризиране на България в света. Но това не пречи на нейното морално падение след като се присъедини към шайката на лекето Бареков.

Без порно е съвсем друго нещо... Без спор- безСпорно!

Идеята е много добра... Еротичните танци в кой клас ще започват?Във всеки физкултурен салон- пилон...,, You can leave your head on,,...

Hat, а не Head, тоя пусти елементарен английски...

Не исках да прозвучи чак толкова еротично и смених местата. Не се тревожи- там няма правила.

ПОДКРЕПЯМ!!!Браво на Нешка - няма грешка!!!

Това със "защото" в края на изречението ми хареса. Моля, не го коригирайте.

А Нешка избира между "в брой" и "по сметка".

Нешке щом Капута те назначи за министър ще имаш тази възможност. Заедно със строевата подготовка и трудовата повинност. Несъгласните се предоставят на Росен Петров. Всички българи ще бъдат здрави, стройни и красиви. Ако останат такива в България след осемте години, през които Дудуков се кани да управлява.

Както г-жа Робева се хвана на хорото на Бареков ли? Тя е едно от истинските ми разочарования .... но както се казва - никога не е късно да станеш за резил ...

Ако се беше присъединила към групировката на Боко тиквата щяхте ли да я харесвате а ? Нешка Робева е направила толкова за България ,че единствено което можете да сторите е да се поклоните. Политическите и пристрастия нямат значение но българинът е доказал че не може да прескочи това. Вашето мнение е доказателство.

Много правилно: учениците да избират задължително спорт или танци, а пък бащите им да избират задължително заем от Нешка или от Светлин Русев ......

Идеи много, Нешки малко. Но пък кафенета бол. Нищо не затрогва тая нация, само чуждо и черно.

Искам нЕШКА да даде заем по 100 000 долара на всяко училище за танци! И след това да прати мутри да ги приберат с лихвите. Ех какъв бизнес!

Да се учат от Нешка - да танцуват от малки на Дудук Капутов и да се подмазват. Така ще успеят в живота.

То няма лошо макар ,че най-нужния и полезен спорт е плуването .Вярно ,че е въпрос и на материална база но нали ще се правим на европейци трябва да се инвестира и в басейни но не като сегашните скъпи частни локви ами в истински големи ,дълбоки и достъпни по цена.Някога имаше в часовете по физическо включени и хора в началното училище .Беше пълна скръб и си спомням ,че трябваше да си пеем ,,Боряно ,Борянке "и да играем хоро.За дълго придобих комплекс ,че съм спънат в краката.Чак когато почнах да пийвам и да ходя по купони открих ,че съм си съвсем нормален в танците .

А да не се изпитваме...:)

нешка какно винаги е велика. Връщам се от дълго отсъствие в България. Силно намъчен и пристрастен към всичко българско. Минавам покрай едно училище в центъра на Плевен. А там вместо утринна гимнастика, или просто за емоционална загрявка, децата играеха хоро. Изгледах ги като хипнотизиран. Милите българчета. Няма да предадат българското заради хип хоп или рап. Друг случай. Америка. Дочух, че в града е дошла учителка по народни танци. С голям труд я открих. Заговорихме. Идва един от участниците и ме помоли- после говорете. Знаеш ли колко скъпо плащаме за един час урок по български хора. Има прекрасни американци. И после някой се чудят, защо съм националст. Бил съм простак, като Волен, щом го подкрепям. Аз съвсем не съм простак. Просто много обичам българското. А за мен Волен е най добрият български политик. Който го разбира, го разбира.

Танци-манци убаво, ама латино ли гибеци ли?

Туъркинг!

Прекрасна идея- и за часовете, и за училището на талантите- имаме нужда от тези мерки! За Бареков- жената дава хляб на много хора и никога на никого не е отказала помощта- факт, та макар и с цената на затваряне на едното око за някои факти- не и прави чест, но си има оправдание. Само за хореограф няма да се съглася- при нея творят децата, които работят там, тя само има виждания как трябва да стане, а постановката на танци е изцяло тяхно дело.

CBuHEnAC

Браво! Вместо момичетата да седят и пушат цигари защото са в "цикъл" , имат шанса да правят нещо полезно!

Ми те няма и да тропкат хорце в цикъл, то не е до вида натоварване, а до самото натоварване.

Писна ни на всички все такива като нешка да ни поучават......хайде скрий се вече бабичке!

Ето ви една хубава идея. Наистина, ако не ти се рита топка, защо трябва да "висиш" на вратата или дремеш в защита, вместо да си поиграеш едно хубаво кръшно българско хоро - ще се раздвижиш и ще научиш нещо полезно. И обратното: ако не можеш да уцелиш две стъпки на правото хоро, защо да те мъчат - ритай си топка тогава или се набирай на лоста.

Аз като бях ученик си спомням имаше понякога свбодно избираеми часове - който иска волейбол, баскетбол или футбол. Иначе си имаше и определени часове по плуване, лека атлетика и т.н.

Нешке, вземи се скрий, че откакто пристана на Дудука, съвсем ми падна в очите.

Същото щях да напиша и аз.

Друго си беше ако беше пристанала на Боко тиквата. Каква е разликата между мутрата Борисов и Додука а никаква.

Ако беше пристанала на Боко тиквата щеше да покаже че има добър вкус, а сега показва само че се е продала на Пеевски и компания.