Всеки четвърти българин е дебел

Повече от една трета (38%) от гражданите в България между 14 и 60 години са с наднормено тегло. От този проблем страда по-често силният пол – два пъти повече са засегнати мъжете (52%), в сравнение с жените (25%).

Обратно в новината

Коментари - Всеки четвърти българин е дебел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

30 лева на месец ;) което се равнява на около 15 сандвича на месец...ако ги икономисаш ;) Айде ходИ да сваляш кила в пака или в тоалетната ..Ти избираш :*

Има поне 8 основни причини за увеличаване на теглото. И първата най-важната: проверете щитовидната си жлеза. Всички биохимични процеси в клетката протичат бавно при понижена дейност на щитовидната жлеза., което е свързано с дефицита на йод. На фона на това, че ЕС препоръчва да се ограничи приемането на сол, става все по-сложно да се набавят необходимите на ден - 150-200 мкг йод, а за бремените и кърмачките 200- 250 мкг. Ако в организма ежедневно постъпва необходимото количество йод, тогава и щитовидната жлеза нормално ще работи, и обмяната на веществата ще бъде в норма. И още един много важен момент - кръвта интензивно ще се чисти от вирусни, бактериални и гъбични инфекции, хранително, алкохолно, никотиново и наркотично отравяне, от вредните примеси на околната среда. И умните хора ще бъдат здрави и щастливи.

В такъв случай, яжте морски плодове, от черупчестите. Съдържат всички необходими витамини и минерали; защитават от всякакви болести, както и от инфаркт (прочетете повече сами по въпроса). Затова римляните са ги консумирали в огромни количества, та дори и праисторическият човек. А относно солта, скоро на нея трябва да напишат "Убива".

и най вече яжте черен хавер и трюфели с фуа гра...наште гробари ни ги осигуряват в изобилие ако не сте забелязали )))))) тук естетствено най-заслужил е Мони Смешника от топ 100 смешници в света

в скаридите има ли йод? а как се правят изследвания на щитовидната жлеза, какво представляват?

Нека всеки яде каквото си иска и колкото иска. Ама хора, как се харесвате в огледалото като се погледнете- е, това не мога да разбера; нямате ли вкус към красивото, ако сте загубили вкуса към здравословното ?

Нина ти пише за тичане в парка - това е най-ефективното. И аз така ще направя след......около 3 часа, че сега съм похапнала ;-)

Много мнения и в повечето случаи - с верни констатации. Знае се,че когато нашенеца работи - прави го така,сякаш ще живее 300 години,а седне ли зад масата - яде сякаш утре ще е края на света. Въпреки кризата - погледнете пълните колички на излизащите от веригите магазини и едва ли ще го повярвате. Вярно,че удоволствията от живота останаха малко,но не бива да се прекалява.

Българите се хранят с всичко,което се продава в магазините и те гледат с недоумение,ако им кажеш,че това е нездравословно или вредно.Спасяват ги до някъде ниските доходи,защото много от боклуците,просто не могат да си ги позволят.Другият голям проблем е,че не се движат.В Европа ходенето пеш по няколко километра на ден е издигнато в култ.Фирмите създават специални обувки за по-ефективно ходене.В България се срамуват да ходят пеша,за да не ги вземат за бедни.Особено в последните години,когато повечето могат да си позволят по една таратайка,незнам коя е тази сила,която да ги свали от колите и да ги накара да повървят.

Цената на бензина.

Нямам го този проблем, спортувам 6 дни в седмицата, по 2-3 часа минимум, в отлична физическа форма съм.

Чудесно...явно не работиш и си намерил източник за финансиране...

Не мога да разбера какво му е лошото да си пиеш бира и концентрати и да си ядеш кебапчета, кюфтета и хляб? Да не би в ЕС да ядат само френско сирене и червен хайвер? Или не пият? Наскоро слушах за някаква област, май беше в Германия, където средната консумация на бира на човек е 280 литра годишно. А във Франция как е с виното, много сме назад от тях. А люскат и твърд алкохол като за световно. И накрая да ви кажа, че след вечеря е по-удобно да лежиш, а не да седиш пред телевизора!

Правете С..с редовно всяка вечер,и няма да имате проблем със килограмите.

Да, ама българинът надебеля последните 20 години. Точно от както в храната се блъскат всякакви боклуци. Масово се опушва всичко, защото става по-бързо. Да не говорим месата с какви разтвори се блъскат. Скоро стана известно за пилетата, които се водят уж диетични, се блъскат със соли и протеини. Да ама и при другото месо е така. А производствените зеленчуци да не говорим как се произвеждат. Растат без почва, направо в басейн с торища и боклуци за бързо растене. Това затлъстяване е от храна пълна с боклуци!

И аз така мисля. Гледам стари български филми - хората са много по-слаби.

Същата статия в Сръбия би звучала така Всеки четвърти на Балканите е дебел три четвърти от сърбите са слаби

Ма шта ти теби сметайу срби, Адолфе?

българинът основно яде хляб...да не се учудваме че има проблеми с теглото...

А всеки политик ДЕМБЕЛ.

Когато имам хиляда проблема, малко пари и се чудя как да се справя със всичко, последното нещо за което мога да мисля е здравето и здравословното хранене. Не е правилно и не е хубаво разбира се, но това е положението. Малкото пари съшо са от значение. Тъпчеш хляб, кюфтета и бира, а ми се иска френско сирене с вино и салата и някоя пържола. Разбира се ако имах по-малко проблеми и притеснения бих си позволил лукса да се замисля за по-незначителните проблеми и тяхното разрешение. Как да мисля за здравословно хранене като съм депресиран и нещастен в мизерния си животец и са ми останали най-примитивните удоволствия в живота.

Някоя кака няма ли за теб, бе Иванчо? Знаеш ли как ще ти се изпари депресията, а и килограмите заедно с нея!:)

Е каква криза бе, дебелаци?!

до софия-не ми говори за пресните риби и дето ги ядеш и тем подобни глупости .до преди една година дакато ходих на работа и що годе живеехме нормално си бях добре.сега чакаме само на съпругами .синът ми се принуди да прекъсне ученето и замина в чужбина да работи .започнах работа при работодател който дава заплати когато си иска е напуснах и какво и аз готвя в къщи ограничавам се ама дебелея от хубав живот на нервна почва и стрес си докарах гуша така че не ми приказвай за пресните рибки като няма с какво да си ги купиш ще ядеш каквото има и първо ще си храниш децата пък после за теб ако има.

А всяка 4-та жена каква е?

Desperate wife!:) Останалите са неомъжени и млади.

най- много дебели са полицаите

Не е обективно изследването - наднормените хора в България са много повече. Те обаче не ми пречат. Пречат ме обаче вонящите индивиди по улиците, които сигурно се къпят единствено в неделя. Стоя настрани и от онези индивиди с развалените зъби и лошия дъх - около 40% от населението според друга статистика, които не си мият зъбите два пъти на ден. Също така отбягвам публичните басейни и друго обществени места, където мога да хване гъбички на краката, например, тъй като всеки втори българин не си ги лекува. За мазните коси наоколо въобще не искам и да отварям дума, въпреки че това също е резултат от изключително лошата хигиена.

Аз знам цели петима децелаци. На фона на тоталното удебеляване на българките, това пак добре.

ами вземете кажете колко значи да си дебел...... те според някои и хилавите манекенки са дебели ама маи не е точно така... все някакви такива генерални заключения...

Ами те дебелите не са пешеходци, та затова не си ги видял :). Аз си спортувам всяка сутрин и вечер: Лек крос след автобуса(трамвая) после вътре в него набирания, прикляквания, стоеж на един крак и т.н. Ако имам късмет да сме повечко вътре тренирам и гълтане на корема - много стяга коремните мускули и развива гръдния кош :). А като бонус откакто се затопли получавам и безплатна сауна.

Хахаха, евалата :)

За какво обвинявате некачествените хране.Храните се безобразно и това е.Все не сте виновни.А то и от мързел се постига това.

Мързи гиииии, яко ги мързи! Какви пари ти трябват да тичаш в парка /за тези които ги притеснява финансовата страна/... пък и вместо да си купи два дюнера - може да отиде на фитнес?! Пълно е с лежляци-тумбалаци и жените им същите кюфтета...пък после инфаркти, инсулти, холестероли.... Всички хора независимо от пола и възраста си трябва да спортуват и хранят умерено!!!!!!!!!

иначе щеше да знаеш, как се тича сред глутница лаещи помияри!

Тича се ПРЕД глутницата, бързо и с резки промени в посоката. Може да опитате и катерене по най-близкото дърво или нещо друго, достатъчно високо. Или пък докато тичате, носете в джоба си пиратки. Много помагат срещу кучета. Доказал съм го. Ако не ви се вярва, питайте нашите махленски псета.

На българския шкембелия сега му е виновен пък Европейският съюз.Същият е виновен и че не се къпе редовно.А най-виновен е, че приеха сред нормалните държави едни корави кратуни, дето не подлежат на културна еволюция.

Ние като сме кратуни, ти какво си? Или тебе не са те приели в Европата? И защо точно по тази тема ни сравняваш с европейците? Или тлъстите германки, дето са културни според теб трябва да ми бъдат образец за подражание? Заради такива като теб - отричащи българското и благославящи чуждото на запад, че и на изток ни плюят и хулят за всяко нещо. Защо не вървиш при тях и да не се връщаш? Те ще те приемат с отворени обятия. А пък ние, некултурните и прости българи ще си останем тук да си хапваме пръжки и качамак, щото тях баба си ги хапваше и не дебелееше, ама много работеше. А ти като отидеш ТАМ-при европейците да ти е сладко - кеф ти замразен хамбургер, кеф ти зеленчукови кълнове, дето у нас и прасетата не ги ядят.

До кога ще ни навират в лицето историческите провали на българската демокрация?Вече няма нито един показател,по който да не сме далеч след социализма на Т.Живков.А той не е имал и пожарникарско образование.

Некачествените храни със заместители са факт,постоянния стрес от липсата на средства не остава място в "мозъка"за по-така мечти в т.ч. здравословен начин на живот.Спокойно и предвидимо бъдеще /не в "разкож"но в достатъчност / е разковничето.

То пък, за да не си наднормен трябва да ядеш само краставици и домати без ракийка ...

манЕте т'ва спортуване бе! нещо за безплатни площадки за ядене не се ли чува? па ако може и безплатно е.ане нема да е зле! че ем съм гладен ем ме е.ат , искам и аз от обратната страна малко!!!

Всичко е от "хубав" живот. Няма си грижи българина и нагъва долнопробните храни на ЕС. Няма си проблеми със сметките и плаща весело на Европейските монополисти..Как да не надебелееш от такъв "хубав" живот който те кара да се самоубиваш от "щастие"..

Всичко е от прекаляване с храната-българина обича да си хапва доста,и в комбинация с доста концентрат,това е резултата.Дай вечер да се натъпче като за последно,па после да му седне пред телевизора

И аз обичам да похапвам и то доста здраво. Но това не ми пречи да съм с нормално тегло. Не спортувам. Просто си готвя. Не купувам полуфабрикати и готово. Естествено много зарзават и плодове. Почти не консумирам месо. Обожавам риба, ама по нашите магазини продават замразена рибешка леш. Когато попадна на хубава прясна риба, не и прощавам. Цялото семейство сме така. Нито боледуваме, нито сме дебели. По-малко боклуци яжте и всичко ще ви е ОК. Със здраве на всички.

ами сал една храна остана то духовна никой вече не признава...

Глупости!