Магистрат: Бриджът е спорт, не трябва да се облага с данък

Играта на бридж е спорт и играчите не трябва да се облагат с данък добавена стойност.

Обратно в новината

Коментари - Магистрат: Бриджът е спорт, не трябва да се облага с данък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми, правилно. Бриджът е мислене и комуникация... А що се отнася до физическата активност - пълна простотия. Шахматът също ли е хазарт, а? И що тенисът да не е свързан с хазарта? Впрочем, нека някой да покаже 1 (един) единствен спорт, в който да не става въпрос за много пари.

Спортът е спорт когато не се практикува за пари, а за престиж или за здраве. А парите са си пари и щом има получаване и даване на пари, следва да има облекчение на данъчното натоварване в едната част на руавнението или плащане на данъци. Но не съм магистрат, а просто мислещ човек. Не съм и пристрастен към хазарта. Всеки, който твърди, че хазарта не трябва да се облага, по моята логика е заинтересована страна - или собственик на такова заведение, или пристрастен клиент.

Бриджа не е хазарт. Няма го елемента случайност.Едни и същи печелят постоянно и това го доказва

А защо професионалният спорт да не се облага? Там се въртят милиарди и липсата на данъци поставя съмнение за поизпиране на пари!

Познавам "спортист", който притежава солидно имущество и много пари от игра на карти. Данъчни декларации не подава, понеже за "спортна" дейност не се изискват такива.

Според ЗДДФЛ печалби от хазарт не се обалгат

а шаха какво е

Имам изваяно тяло като на професионален бридж играч. Само някой нещо да ми е казал, че не съм спортна натура!

Само за сведение -на бридж турнири по време на игра алкохола и цигарите са забранени.

А КАК КА С ДОПИНГКОНТРОЛА ? КОКА?

Спортисти с чаша уиски и пура . Доста нестандартно.

Какво си се загрижил за ...уискито и пурата? Антидопинговата комисия постоянно разрешава на стотици спортисти да се тъпчат с допинг препарати и да "мачкат" всички с които се срещнат и всичко това на никой не му прави впечатление. Вредата от алкохолът и пушенето...съвсем не е доказана. Милиони хора пият и пушат и доживяват до дълбока старост. Не че трябва да се толерира нещо подобно, но когато всичко е с мярка, проблеми няма.

каква казвате колега е пряката връзка между пушенето, пиенето и продължителността на живота?!? че аз нещо имам тука едни таблички и те друго ми казват и не се интересуват от такива професионални мнения :)))

То и търговията с наркотици е спорт! Състезание между дилърите, кой повече ще продаде!

Всеки иска да не плаща данъци, но това не означава, че играта на карти е спорт!!!Да не мислят, че са най-хитрите!Ще продължат да плащат-това си е чист хазарт!!!

Бриджът, за разлика от покера, не е никакъв хазарт. И става дума за входните такси на турнирите. Айде чети малко, преди да коментираш!

Толкова ти разбира главата. Единствено на отборен турнир четворки състезатели с разменени карти изчистват елемента на случайност при раздаването.

Бридж, шах, кибертурнирите - все са спортни занимания.

е не спортове са художествената гимнастика и скоковете във вода, при които няма ясни критерии кой е по добър, а се определя от това кой съдя какво е видял или какво не е видял.

аз съдя, ти съдиш, но един съдИя