Украйна и сепаратистите се споразумяха за спиране на огъня

Украйна и проруските сепаратисти подписаха споразумение за прекратяване на огъня в Източна Украйна, което влиза в сила днес в 15 ч. по Гринуич (18 българско).

Обратно в новината

Коментари - Украйна и сепаратистите се споразумяха за спиране на огъня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в това време украинците се прегрупират за нови действия.

Браво на посредника Русия, OSCE и на Порошенко! Тази война не може да бъде в интерес на Украйна, а е в интерес на САЩ. За да не спре, сега ще провокират и ще правят учения на територията на Украйна. Най-доброто решение за Украйна е пълна автономия на Крим, Луганск и Домбас в рамките на Украйна и никакво НАТО.

така е, ама обонго (сащ) иска друго .. . и няма да има мир!

За жалост България и Украйна ЗАВИНГИ ще останат "замаскирани съветски републики" - съгласно тайните клаузи на Ялтенската конференция . Затова и българите и украинците се делим на: мъртви, полумъртви и емигрирали . . .

Ха Ха.Талантливият журналист написал статията не може да обясни, как така Валцман седна на една маса с терористи и сепаратисти ?? А той невинният чифут, не издаде заповеди да се убиват невиннви хора и дезца чрез оръдия, ракети град и пр-......

Как да ви обясня, за да ме разберете, че съществува преход към демокрация повече от 25 години ? Как да ви обясня, че демокрация е робовладелска форма за управление на обществото, която в превод от старогръцки означава:СВОБОДА ЗА СВОБОДНИЯ ЧОВЕК С РОБИ.Но не и за робите ? Как да ви обясня думите на един юдео-английски лорд, че никой не е измислил по-добро нещо от демокрацията ?Как да ви обясня защо взимам пари от една фондация? Тъпи сте бе путлери нещастни. Обичам снажното Паси....

Какво е "Импеарилистически реализъм"? Украйнци и Руснаци се споразумяха за спиране на огъня, запален от САЩ с $5 милярда и унижение на ЕС. Сепаратистите от САЩ ще духат супата. НАТО не ще да плаща на САЩ за милитаристичните му амбиции за световна господстваща сила и печатница на пари.

В нормалните държави,се прави референдум за всичко важно,което касае народа,тук никй за нищо не ни е пита,нито за нато нито за евросъюза,питам аз какво хубаво донесе юленството ни в тези 2 организации и защо живеем много по зле,от Русия,Беларус,Казахстан и всички други държави от бившия източен блок,които не са в Нато или ЕС??ЗАЩО?????

Това което написа е много вярно и като гледам много хора го споделят също. Но .... За някои индивиди кланящи се на запад към САЩ, ЕС и НАТО това е смъртен грях. Такива като тях преди 89 г. крящяха в екстаз "КПСС, БКП, Вечна дружба".

Ситуацията в бивша Украйна много ми напомня на ситуацията в Сирия. През пролетта на 2012г. Асад беше разбил ислямистите и именно в този момент му бяха извити ръцете и огъня беше прекратен. След това, само след три месеца той получи щурмовете към Алепо и Дамаск, с които се опитва да се справи до ден днешен.

Сирия беше началото на провала на кукловодите, на "Арабските пролети". Да се чува вече нещо за Египет, Тунис, Киренайка - днешна Либия?! Обаче бомбардират Ислямският халифат ИДИЛ постоянно-ТЕРОРИСТИЧНО. И в резултат, глави падат. В Украйна работата е "дебела" и колко повече време минава от "Мегдана", още по-чапрашък ( забъркан, неясен, заплетен, сложен ...) става. USA и EU правят политически "санкции", но не знаят каква "курвачка" Путин ще им изиграе. Американците няма как да си вкарат самолетоносачите по Днепър, за да стигнат до Киев. За това активират днес сата'NATO по две причини: - нито USA и нито EU имат пари за да поддържат "гореща война" в Украйна - "живата сила" - ПУШЕЧНОТО МЕСО на "златният милиард" вече не достига, за да покрие дори едно такова предизвикателство, като БРИКС. Другият месец (октомври), на Барак Обама ще трябва да му напечатат нови 2 хиляди милиарда /2 трилиона/ долара, за да обезпечи следващата си финансова година. Мъка, огромна мъка за ПАРИ и в "Империята на доброто" и в "Империята на злото".

"пъстър свят" очакваше много от срещата на НАТО, но очакванията не се оправдаха. Сиво и безрезултатно...

Стига ми, че България ще бъде защитена с КОНКРЕТНИ мерки и мераците ви за нейната руска окупация ще означават изпаряването на противника.

И затова трябва да ни подарят на САЩ, така ли? То си личи кой какъв е!!!

Мерките знаеш ли какви ще са - 2х1. От тактически ракети, еле пък руско производство, защитата е да си на другия край на платнетата. Иначе може да протестираш ако стане сакатлък и почнат да падат Тополи ,ама файда никаква.

Дай доказателства!

Май стана така както каза Путин. Той не говори много, но каквото каже става, за разлика от западните си "партньори"...

Не бързай, не си е довършил приказката. Искам да видя колко плачевна ще е реакцията като заяват, че вече има насочени ядрени бойни глави към Полша и прибалтиските като отговор на НАТО. Забелявах, че първо се обажда някой от по-ниските нива с намек и после има писъци от ония дето не слушат.

анонимен

"...Искам да видя колко плачевна ще е реакцията като заяват, че вече има насочени ядрени бойни глави към Полша и прибалтиските като отговор на НАТО..."А- нато няма ядрени бойни глави, така ли? Вие наистина ли си вярвате, че руснаците сте "суперхора", че ядрената радиация няма да въздейства на телата ви?! В кой свят живеете? Не учите ли физиология и анатомия на човека?!

Според мен отдавна има, въпросът е дали ще разположат и в Куба. Няма да има кой знае какво военно предимство, но за сметка на това ефектът ще е поразителен.

опасни за МИРА на ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!! Психично болните кравари,трябва да бъдат ичистени до корен!!! МИР НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ....

Лош мир е по добре от война. Примирието обаче означава, че тези нещастници от югоизтока за сега ще бъдат лишени от светлината на евроатлантическите ценности. Примерът обаче на стремителният въсход на останалата част от Единна Украйна ще бъде заразителен. Благоденствието и просперитета на Единна Украйна прегърнала Евроатлантическите ценности под грижовното крило на ЕС и НАТО ще им покаже,че те не са били прави. Жертвите не бяха напразни. Евроатлантическите ценности нямат алтернатива, бъдещето е на единна Украйна

Предлагам спешно да те прегледа психиатър. Много си зле и вече имаш халюцинации!!!!

Колкото на нас ни го доказаха. Та от тези ценности, сега се чудим кой да изберем, между горилата, феса,наглия клоун и мошениците.

Западните "ценности" са отнели повече човешки животи, от която и да било друга политическа система...

Педерастия няма алтернатива - звучи страшно.

Уникален дилър имаш,дай координати!

ДАЙ БОЖЕ, това са два братски народа, не бива да се пролива кръв. Жиевехте мирно в рамките на СССР, Разделихте се, какво от това, То е като в един брак, раздялата не трябва да бъде кървава.

при такава раздяла жената не иска много- ТЯ ИСКА ВСИЧКО

И двамата сте една стока. Единият за Пиздин, другият против всички.

Да съм казвал, че съм против България?

Защо трябва да съм за обонго или жужето, след като и двамата са от едно и също сметище? Това, че ненавиждам агресорите, да не би да смущава сънят на Нфърфори?

Демек и едните и другите са маскари? Или като шопите, дето били против Апартейда и негрите в Южна Африка?

Отцепване от Украйна едва ли ще стане, но ще осигурят федерация и сухопътен коридор до Крим.

И най лошия мир е по добър от войната! Но Обонго и троловете в дира явно не го одобряват! Направете си изводите драги дировци!

Що ме изтриха по-долу-не знам. Явно са сменили модератора, който е про-съветски настроен. И други колеги се оплакват. Не мога да тегля една на някой глупав трол! А модераторе?

Стига с тези глупости, да кажат кой свали самолета? Замазват очите на хората и бягат от темата за самолета, 300 човека загинаха не 3-ма???

Когато загинат трима е трагедия. Когато загинат триста е статистка. Питай чичко Сталин.

Ако е така значи западните политици са по лоши от него !

За разлика от теб, аз съм си го сложил обонго на оная ми работа. А ти си се сложил на оная работа на кагебееца! Стопляш ли разликата или жужето те разсейва?

Честито примирие, което при каквито условия и да е ще спаси живота на хиляди невинни хора! Ако имаше справедливост трябваше да се отнеме нобеловата награда на обонго и да се деде на Путин! Липсата на морал на проамериканските тролове в дира които не одобряват мира не се нуждае от коментар! За да си вземат хонорара тези из..ди не им пука за невинните избити! Гледайте и други телевизии освен нашите цензурирани медии!

Гледайте руска ТВ, четете Правда и ком-троловете! Всичко е истина! Вервайте ми!

Русофилистията която разнасят русофилистиците е заплаха за националната сигурност на България. Наследниците на крадците на кашкавал ще посрещнат в Шабла или Созопол, със свалени килоти, жужето, така както опустошителите на мандри са посрещали руските окупатори на днешната дата през 1944г.

НЕДОПУСТИМ СПОРЕД МЕН ТЕКСТ . ЦИТИРАМ :Написано е също, че тарашът може да бъде извършен и когато има достатъчно данни, че се укриват вещи, свързани с извършено престъпление или нарушение. От записа обаче не личи, че данните за укриване трябва да са свързани с конкретно лице и на практика обискът може да засегне широк кръг от хора, за които няма индикации, че са свързани с престъпление или нарушение.

"...Затова оня чехльо дава базите ... " Ти наричаш "чехльо" българския президент? Кой си ти, че обиждаш така? И с какво право? Къде е прокуратурата? Да се самосезира!

С голямите букви в скобите е мой коментар : ЦИТИРАМ :Тараш на превозни средства . Когато има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред,(КОМЕНТИРАМ - КАТОСТРОФА , КЛАКСОН , ГОВОРЕНЕ СЪС СИЛЕН ТОН ) полицейските органи могат да проверяват превозни средства, кораби, въздухоплавателни средства и др. (чл. 5) В подобни случаи се проверяват личните документи на хората в превозните средства, шофьорските книжки, документите за превозвания товар и т.н. Проверката се извършва при неработещ двигател, пише в инструкцията

Абе да ви вземат мътните! Що ме триете, , таман попържах оня дембил IVO

"Спирането на огъня не означава промяна в целта ни да се отделим от Украйна" Разбира се, че това е САМО ВРЕМЕННА МЯРКА! Сега там има две държави - Украйна и Русия. Трябва да остане САМО една. Познайте коя ще остане!

или по-скоро терористите, финансирани от раша, които съсипват и българия

Ей,родоотстъпник,името на родината се пише с главна буква, смотаняк скапан.

Измислете нещо друго!

Bell

Аз се омитам от тук, щото явно на смяна застъпи модераторът Альоша, трие всичко наред, остава само руската пропаганда (копи-пейст един и същи коментар по 10 пъти) да седи. Аре, приятна събота и неделя от мен. До свидания, москали.

Глуп(у)сти! Ня'а так'оз нещ(у)!

Още един анализ на дневната преса: CNN - на осмо място с малки букви пише "Обама се отнася скептично към спирането на огъня в Украина" Трябва наистина да го потърсиш за да го намериш измежду новините за ислямска държава и спекулациите за изригване на вулкани. BBC - На шесто място, достатъчно видимо, но пак трябва да поразгледаш наоколо - "Украина се договори за спиране на огъня." На първо място се мъндахерца снимка на вулкан в Гренландия. Дир - Новината за спиране на огъня на първо място. Коментарите отдолу обичайната русофобска-русофилска каша с тук таме някой, който просто разсъждава над събитията. Анализ - Америка се дистанцира и не и пука за Украина. Най вероятно си е постигнала целите. Прерязана тръба, разрушена търговия с Русия, бедна и зависима Европа. Европа се притеснява за транспорта между Америка и стария континент. Ясно е че ще се плаща на големия американски брат за топло през зимата. Дано да е по малко. А не може ли да натовариме ония балъци от юго-изтока да отнесат големия. Те така и така сами си качват тока един на друг а президента им лае срещу Русия кат отвързан и нема кой да го плясне през устата. Както Америка ни действа нас така ние ще ги действаме тях. България - все по разделена, все по бедна с все по скъп ток и все по малко хора, готова да гласува за познатите до болка ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака. Русия - обърната изцяло на исток, загубила европейски стоки и пазари, гладна и горда както винаги. Путин с най-висок рейтинг от всички световни политици. Благодаря ти Европа, благодаря ти Америка, сполай ти НАТО че докарахте отново царя Батюшка! Украина - оплакваща синовете си, гладна и бедна без помощ от никой чака зимата под управлението на един сладкар.

ЧАСТ 2 - Няма да цитирам ! само ще направя следния комнтар - когато полицията претърсва тя може да направи и нещо недупустимо , за това трябва да бъде допусната от съответната независима инстанция , както и поемни лица - по елементарно ще го кажа да не се манипулира това което се търси , това разрешение се издава на база а не на въздух ...

Дано нещата да бъдат доведени до край. Дано опълченците да са договорили достойни условия. Толкова се биха, толкова кръв се проля, че заслужават . На всички умни, мислещи с главата си форумци - честита Новорусия!

Нали се сещаш, че документа е между уж "опълченците" и Украйна.. Русия нищо не е подписвала и не се е задължавала.. просто се ангажира да помага. Така че, не е проблем утре да вкарат още армия от Русия и да им напълнят майданските глави с олово..

Хубав, лош, Путин е най-големия пич и държавник на света. Такива путвци като нашия роско, боко и цоко цял живот са мислили кой да пре*бат, без грам достойнство, чест и морал.. прочетох какво пишат по руските форуми и хората са отвратени от глупостите на горепосочените.. то даже не е омраза тяхното, а съжаление.. да ви е честито с такива красавци като Ван Ромпой и оня дебелак Барозу..

Така-така! Ближи му на Путя задната анална жлеза! Та да ви е добре и на двамата. Да ви ееееееееееееееее.......а и двамата!

Украйна и Крим са съблазън жива за НАТО. Една човеколюбива ракетка може да прехвръкне от Харков в Русия за 2 (две) минути. А който държи Крим, той контролира Черноморието и Проливите. За НАТО отцепването на Косово е прекрасно, защото затвърждава стратегията за разпарчетосване на Балканите на малки, удобни за поглъщане хапки. Обаче всенародният референдум в Крим е агресия, защото превърна в химера мечтаното владичество над непотопяемият самолетоносач на Средиземноморието. Русия с Украйна е велика държава, Русия без Украйна е азиатски парий, ерго да им (си) вземем Украйна, постанови Бжежински през 1997 г. (Голямата шахматна дъска). Днес след погрома нъ Украинската армия Бжежински и Кисинджър говорят за финландизация на Украйна, за съседски отношения, взаимно уважение, обширни икономически контакти с Русия и ЕС; за Украйна, която не трябва да влиза в НАТО, за да е мост между Русия и Запада, а Западът трябва да разбере, че за Русия Украйна никога не може да бъде чужда страна. Греъм Алисън (съветник на Картър) предлага белгийско решение за Украйна неутралитет, гарантиран от Изток и от Запад.))))))

добре ли стана боба пич :)))

баце Коко

)))) това беше вчера...днес съм на бяло вино с миди....

Днес Украйна, утре България!!!

"Преди подписването на документа украинският премиер Арсений Яценюк подчерта, че мирният план трябва да предвижда изтегляне на руските войски от украинската територия" - До сега никой от НАТО и Европа НЕ Е ПОТВЪРДИЛ наличие на руски войски в Украйна. Яценюк сега ( и както винаги ) лъже най-долно.

Любов необяснимa любов невероятнa от всичките любови единствено възможнa зa дa остaнем хорa в епохaтa тревожнa ! Любов изстрaдaнa, зaтвaрянa в решетки изгaрянa във клетки aко днескa те убият ти утре ще възкръснеш във погледите чисти нa децaтa ни невръстни !

Bell

Алелеле майко, чак и децата невръстни, дето вече и една дума на расийски не учат, ли замесихте? Абе как не ви е срам се питам...

Американофилите определено са в огромна истерия. До колкото разбирам, мира за тях е нещо абсолютно неприемливо.

Ураааа.... Браво на Путин но е по-важно ,че се завърна Тодор Живков . Демокрация ама през крив макарон ... Разбира се ,че ще ЦИТИРАМ ЧАСТ 1 : Полицията тараши лични вещи и помещения без съгласие на собствениците? Това е записано в инструкция на служебния министър Йордан Бакалов от 26 август . Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица, както и да извършват проверки в помещения без съгласието на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие. Това е записано в инструкция на служебния министър Йордан Бакалов от 26 август, в която се уреждат редът и условията за запазване на обществения ред от нарушения, съобщава link. Според изданието инструкцията е публикувана в днешния брой 74 на Държавен вестник и е в сила от днес.

сега разбирате ли, че ножа е опрял до кокала и че ако си траем ще ни спретнат БГ Майдан и ще ни вкарат във война. Обиск без заповед и без свидетели позволява всякакви фалшификации, това е противоконституционно. Такива неща при Т.Ж. нямаше, винаги викаха свидетели.

Прочети и виж как се нарушава конституцията със Сталински НЕ С Живковски . Задминаваме и Южна Корея ! ЦИТИРАМ :Тараш на превозни средства . Когато има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред,(КОМЕНТИРАМ - КАТОСТРОФА , КЛАКСОН , ГОВОРЕНЕ СЪС СИЛЕН ТОН ) полицейските органи могат да проверяват превозни средства, кораби, въздухоплавателни средства и др. (чл. 5) В подобни случаи се проверяват личните документи на хората в превозните средства, шофьорските книжки, документите за превозвания товар и т.н. Проверката се извършва при неработещ двигател, пише в инструкцията.

Порошенко вдига БЯЛОТО ЗНАМЕ! Жертвите, за които Порошенко е виновен, само от армията на вече бивша Украйна: 27 888 убити и ранени украински военни, 13 500 дезертирали или безследно изчезнали, 1649 пленени. Общо над 43 000! Опълченците са свалили 43 самолета и 22 бойни хеликоптера. Унищожили или са пленили: 448 танка, 827 броя бронирана техника, 56 реактивни залпови системи, над 100 броя артилерийски системи!

Bell

ТОЯ КОМЕНТАР ВЕЧЕ 12 ПЪТИ ГО ПИСАХТЕ, ДАЖЕ И АЗ ГО НАПИСАХ ВЕДНЪЖ, СТАНАХА 13! КООРДИНИРАЙТЕ СИ ПРОПАГАНДАТА!

баце Коко

Аз съм си отделен партизански отряд))))

Егати " точността"... :))))

...в политиката, дипломацията и в...примирията, всички действия трябва да са реципрочни! Значи след "примирието", Киевските власти пак почнаха старата песен - "руската армия" да се изтегли от територията на Украйна?!? /предполагам че руснаците нямат право да водят учения на 1000 километра от украинската граница, щото ще се сметне че са враждебни/.В същото време, на територията на западна Украйна, в района на Лвов, ще правят учение части на различни западни армии, барабар и ние с "чифте пищови на гол тумбак"....ако учението е на украинската армия, добре, ама що търси в Украйна еди-коя си въздушно-преносима американска дивизия?!?!

Лъжовно примирие! Още утре ще се пущат отново!

бандитите на коломойски и десен сектор ще го спазят примирието.

''България заделя около 250 000 евро във фонд за лечение на украински военни''. Объркал сам се като написах милиони евро - то било само 250 000. А пострадалите и страдащи от наводненията да се оправят сами или да просят подаяния от ''богати'' българи.... ех този президент ненагледен....

В България има русофилистия, която НАТО ще прочисти. Добре е, че президента Плевнелиев е български патриот и заяви мерките за очистване от русофилистията и последваща дезинфекция. Където има бази на НАТО, там руски ботуш няма да стъпи защото знае, че ще му се случи случка!

ти гледай такива като тебе да не прочистим.09

Путя, ще ми прочистиш каналите на оня работа.

Те Американо от чистене, чистене, накрая ще се заметат сами.

НАТО като мерудия на всяка манджа.Украйна е добър пример как избиват народа си под топлия поглед на НАТО.Даже задълбочават агресивното си поведение/бази,учения,сили за бързо реагиране,отворени за нови източни членки/базирайки се само на презумпцията че Русия имала нечестни намерения.Есстествено за доказателства не говорим.