Спешно търсим варианти за ремонт на МиГ-29

Вероятността България да спре да носи бойно дежурство по охрана на въздушното пространство е голяма, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов

Обратно в новината

Коментари - Спешно търсим варианти за ремонт на МиГ-29 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вариант е много лесен ! Пращаш Кирчо и Асенчо да целуват по уя Путин и договора за ремонта е готов ! И при това на нормални цени !

Махайте ги. Видя се, че няма как да ги стопанисваме без благословията на джуджанко.

Поради забавяне на предплатената поръчка за самолети братска Америка няма ли да ни даде няколко за временно ползване ?

Путин не обича педалите

Един среден ще ни дадат от кравария !

Много народ построи замъци и вили покрай тях. Това е истината. Не самолет, а бизнес.

България ще процъфти когато всички министри и премиери от Костов до продажната измет на снимката ги избесят на площада пред народното събрание.

Подобни изявления не са ли против националната ни сигурност ? С такова изказване, ние казваме на потенциалните си врагове, че нямаме капацитет да се защитим. За предателство май има затвор, разстрел ... ?

Нали плащате такса на войнолюбците от нато, по няколко милиарда на година, да ни пазат те, ако ли не да ни върнат парите за смешните ф16 и да напуснем тоя смешен съюз!!!!!!!

Колко МиГ са всъщност - 2 или 2.5?

Ако продължаваш да се държиш като дебилен простак, може и бой да получиш и избити зъби от тях. Познавах един - голямото добро утро, който негър го нокаутира пред дискотеката.

И ако спре бойното дежурство кво ще стане? Ще спестим от нафта.

Не мога да си го помисля даже да ни върнат парите за предплатените ф16. А и самолети дали ще видим е много съмнително.

невероятно но факт, с лиценз ли търсите или без лиценз? в бързината да спретнете договорче с години да ни загробва! да бяхте помислили как да ги замените с по-стари и по-негодни ВС от второ или пък от първо поколение! това е по-важно от утилизацията на военни имоти май?! всичко друго е наред нали ???

Колко пък да е спешно и кога разбраха? Че закупените самолети на чертежи няма да се материализират скоро мисля, че е ясно от отдавна и на най-запалените поддръжници на вечната дружба с новия господар.

Те не карат на нафта, а на мазут.

Са с отдавна изтекъл летателен ресурс. Колкото и да се мъчите да ги ремонтирате полза нулева.

Те па като че ли не знаят. Какво имаме, какво нямаме и в какво техническо състояние съотвтно е , ако го имаме

кукличка би ли назовала "потенциалните" врагове поне 1-2 бройки за да мине пропагандата!

Спешно чертежите да се сгънат на самолетчета и готово.Ще имаме първият в света Ear Paper Policing ;)

Спешно самолетите в Полша, там ремонт, модернизиране и към Украйна. Нас 2 години ще ни пазят натовски самолети.

Една от причините да нямаме изтребители е че трябваше задължително да е поръчка за чисто нови изтребители. Е да де ама чисто нови изтребители никъде не ги държат на склад. Чисто новите изтребители трябва да ги поръчаш, трябва да ги произведат и чак след това да ти ги доставят.

Къде да видя документ за таксата дето плащаме на нато?

Абе те и да дадат като обезцетение некоя стара тяхна талига, кой ще го кара тоя самолет, то да не е маршрутка, кой ще го поддържа технически, къде ще каца, откъде ще излита...и такива незначителни подробности. В смисъл имаме ли подготвени пилоти, изградена инфраструктура и подготвен и обучен технически персонал.

Това е ней-глупавата идея. Да развалиш перфектен договор със сигурен партньор. Само Путин може да се зарадва на такова решение.

Че ние искаме да имаме нещо общо с твоя путин и русия? Знам че на всички руски тролове като тебе мечтата им е да целуват...... На путин.

„Авионамс” АД (бивш „Терем – Георги Бенковски”) е един от най-големите заводи за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа. Основната част от завода е разположена в района на авиобаза Граф Игнатиево, централното управление е в Пловдив. От Русия вече заявиха интерес заводът да получи лиценз, за да може в него да се ремонтират изтребителите МиГ-29. Горното с дата 2017 г. Сега американци и фон дер Фекален ни дават. Язък за заводчето.

Да ще те пазят, а да те онождат не искаш ли?

Много русороби работят тук.

Дейностите по air police, се извършват от самолети на нато. И няма никакъв проблем.

За да се охранява една държава първо трябва да съществува държава. В този случай няма наличие на такава тук. Това е географски придатък, анексиран от амеpuканcкаmа империя

1. Македония - бият ни по границата . 2. Сърбия - подбиват цените на саламите и кашкавалите в Кауфланд

Хахахах няма такива идиоти честно. Застанаха срещу Русия и сега спешно търсят майка си п…. Нито ядрено гориво нито газ нито ремонти нито каквото и да било ще получим. Освен ако Кирчо хитрото не ни уреди доставки на газ от луната с платноходка

В такива случаи ако има Чест и Достойнство Главнокомандващия взима пистолета си и ..................

Значи казваш 45 години бяхме анексирани от москва пък изведнъж въпреки комунистическите управления американците ни анексираха. Брей като ни анексираха що ли нямаме американски паспорти и неразполагаме с американските възможности?

Я кажи коя година за последен път този завод е обслужвал изтребители например? Говорим за основен ремонт ремонт на двигателите комуникациите и бойните системи?

Че последно един такъв прясно ремонтиран в русия изтребител стана подводница.

А и да ги платиш предварително.

Направете легнали полицаи (дирижабли за препятствия) и сложете камери за скорост (радари), вдигнете и тол-таксите по коридорите и работата с въздухарската полиция ще заспи

Няма такова нещо като изтекъл летателен ресурс. Всеки агрегат в самолета , включително обшивката има отделен ресурс и е с различен срок или брой. След това подлежи на ремонт, смяна или оглед. И машината продължава да работи.

разстрелян от "свои" а този го ремонтират, за подарък на зеления фашист, защото горкия останал гил и бос, та да продаде нещо чуждо

На въглища

да подарим нещо на бедния зелен (непорасъл и незрял)

Избирате Възраждане и имате защита на страната.

Кой носи отговорност, понеже е сключен неизгоден договор, който позволява, да не се доставят на време поръчаните и предплатени самолети, без никакви последствия за това и по този начин е застрашил националната сигурност на България, като ни оставя без самолетна защита. Има посписи и ясна отговорност. Защо не се търси такава? Къде са службите, които отговарят за сигурността на страната? Къде е тяхната отговорност?

ㅤ

Т.е. "Изпуснахме питомното и сега гоним дивото" или "Не питаха 'Като се изсерем, ше мирише ли?', а сега, като се изсраха - 'Много ли мирише?'! Мирише, мамка ви продажна!"

И ква полза, то сега като че ли някой спира тези които си летят над нас без да ни питат.

Еми така е. Плащаш едни 4-5 млрд и чакаш от умрял писмо. После се вайкаш, че нямало как да продължиш да си пазиш небето. Дори и да има ново Народно Съдрание (нарочно го пиша така) пак няма да се гласува за заместващи изстребители. Просто не могат да уредят комисионните, а десните искат да се даде Графа на американците и те да си имат и авиобаза у нас и уж да ни пазят. Затова и нищо не се прави и не се направи за закупуване на заместващи изстребители. Грипен-ите и Мираж-а са по-добрата опция, защото можем бързо да си доставим части и оборудване понеже се произвеждат в Европа. АКо купим Ф-16 пак ще сме зависими от САЩ за въоръжение, ремонти, резервни части и въобще за всичко, но пък ще са сходни донякъде с нашите Ф-16 от картинките дето ги чакаме. Едно време в България имаше заводи в Божурище и в Пловдив - Авиозавод "Георги Бенковски" и Авиоремонтен завод Терем-Летец. Защо поляците могат да ремонтират МиГ-ове и да правят части за тях, а ние не? Защо сами си затрихме заводите? Едва ли полските лицензи за ремонт важат при положение сегашната ситуация покрай войната в Украйна. Ама за какво са ни на нас заводи? Нали пък сме в НАТО, те щели да ни пазят. Хахахаха. Айде продъжавайте да мрънкате и да подсмърчате, че оставаме без бойна авиация. ие без държава и народ останахме та самолетите са ни само един от дертовете.

Е той затова прокурора е забетонен.

Да благодарим на нато, които не са си изключили ракетната защита на корабите при ученията на българския пилот!