Таксиджии парамедици ще оказват първа помощ при инциденти

От днес в София се движат първите 15 таксиметрови шофьори-парамедици, които са обучени за оказване на първа долекарска помощ при инциденти.

Обратно в новината

Коментари - Таксиджии парамедици ще оказват първа помощ при инциденти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един моторист си облякъл якето с ципа на гърба за да не му духа като карааа. Не щеш ли един бакшиш-парамедик го бутнал с новот си ДЕУ Рейсър (с климатик и Уай-Фай). Слязъл бакшишът-парамедик, погледнал го и си казал: Малии, тоя как му се е завъртяла главата на 180 градуса. Хванла го и му я завъртял обратно.

Не не кажете, че не истина. Ще пиша след малко като спра да се смея.

Всеки служител от структурите не е ли задължен да знае да указва първап помощ?

Абе стига плюхте. По-добре отколкото и без тях. Трябва да се организират безплатни курсове за парамедици, за да може колкото се може повече хора да се научат.

Какво значи "долекарска помощ"? Докато дойде линейката след 3ч ли? И до тогава таксиджията ще е до главата на пациента? Ами ако всеки 1 от тези 15 парамедици в момента са заети и возят клиенти? Малоумна работа. Вземете пример какк е в Румъния. скоро имаше и цяло предаване по БТВ

А защо не - (изключвам манталитета на типичния таксиджия "hater"), ако успеят поне в един случай да спасят живот, аз съм ЗА! Доста често из другите страни таксиметровите шофьори изпълняват функции немислими за тук, та включително и тази.

На всичко са готови управляващите за да избегнат достойноте заплащане на лекарския труд.

Като гледам каква помощ оказват "медиците" ме е страх да си помисля какво ще правят "парамедиците".

Таксиджия може да оказва компетентна помощ само ако е доктор каращ такси, иначе е толкова реално колкото евреин миньор. Това си е още един начин да бъдат "усвоени" едни пари без никакъв ефект

първо да ги научат тия бакшиши където не могат да четат и пишат да познават знаците и правилата за движение, а не да те ударят и после чакай да те спасят!!!разхищават само пари залудо

Гениална идея! След бакшишите, обучете и тези от чистотата и отворете още едно гробище.

И ако е с клиент, когато получи сигнал за инцидент, какво прави? Не отива на инцидента и си закарва клиента на Автогарата например, или изхвърля клиента и отива на инцидента?

Сигурно обучаващите парамедиците ще получават повече от професорите в МА.

Всеки трябва да изкара курс за Спешна помощ, но не науж, както е сега! Случвало ми се е да трябва да окажа спешна помощ на близък човек, а да не знам как да го направя - представете си как ще се чувствате, ако не успеете да го спасите. Колкото повече хора имат елементарни познания по спешна помощ, толкова е по-голяма безопасността за всички нас - защото може и ние да сме жертвите.

Оказването на първа помощ от немедицински лица е много опасно. Докторите учат над 5г и пак не научават всичко. А ти искаш с едноседмичен курс да станеш гений. Няма как да стане. В Америка май могат и да те осъдят, ако причиниш вреда или смърт при оказване на помощ

Бакшишите ще направят повече зулуми отколкото да помогнат!!! Те са пълни идиоти,кухи лейки!

И що има БЧК за шофьори тогава?

като дългогодишен лекар смятам, че беше крайно време башишите да отнасят по някоя бухалка от група озверели манги. да им е честито !!

направо да карат курсове за хирурзи...

Таксиджии парамедици ще оказват първа помощ при инциденти Бакшиш-парамедик, това са две взаимноизключващи се професии. Това е все едно да обединиш в едно човеколюбието с човекоомразата.

Много добра идея! Подкрепям.

най - накрая някой да започне да мисли, това е една 20 годишна идея. Сега остава да оправят и спешна помощ.

очаквайте ветеринари да започнат да ни оперират и лекуват поради липса на доктори!