МЗ: Бърза помощ няма вина за починалата Анастасия

Спешна помощ няма вина за смъртта на 2-годишната Анастасия Георгиева, тъй като момиченцето е починало още преди да бъде повикана линейка.

Обратно в новината

Коментари - МЗ: Бърза помощ няма вина за починалата Анастасия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В МЕДИЦИНАТА,ПОНЯТИЯ КАТО СПЕШНО И НЕОТЛОЖНА СА ОТНОСИТЕЛНИ.ДА НЕ СЕ КРИЕМЕ ЗАД ТЯХ И ДА НЕ ПРЕХВЪРЛЯМЕ ГОРЕЩИЯ КАРТОФ ПОРАДИ ЛИПСА НА ПАРИ ЗА ПРОМЯНА И ЛИПСА НА КАДРИ.И НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ МОЖЕ ДА СТАНЕ ФАТАЛЕН АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ НАВРЕМЕ.ТЕЗИ МЕРКИ СЕ НАРИЧАТ ПРОФИЛАКТИКА.ЗА ПРОФИЛАКТИКА СА НЕОБХОДИМИ ЗДРАВНА КУЛТУРА НА НАСЕЛЕНИЕТО И СВОЕВРЕМЕННИ МЕРКИ,А НЕ КАТО СЕ ОБЪРНЕ КАРУЦАТА.

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ :НЯКОИ В BG ДА Е ЧУЛ ЗА ДОКТОР С ДОКАЗАНА ВИНА?! В" ПИРОГОВ" И "БЪРЗА" ПОМОЩ - ГЛАВОРЕЗИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ!!!БОЖЕ ГОСПОДИ, В КАКВА "ЕВРОПЕЙСКА" ДЪРЖАВА ЖИВЕЯ АЗ?

Аз пък искам да попитам, някой дава ли си сметка, че в повечето случаи виновни са пациентите. Никой от форумите не си задава въпроса, защо едно дете, което е болно от 5-6 февруари се преглежда за първи път на 11 февруари. Давате те ли си сметка, че за да почине дете за един час от заболяване, което се влошава за дни, къде са били тези родители и кой ще им потърси отговорнаст. Не е ли време българите вместо да търсим вината в другите да я потърсим и в себе си.

Е, и сега като стана ясно, че Спешна помощ не виновна, защо всички, които изсипаха толкова помия във форумите нямат доблестта да се извинят на тези уморени хора?

Проблемите със Спешната помощ не е в лекарите, работещи там, а в липсата на адекватна грижа на държавата за спешната помощ. Липсва техника, заплащането е много ниско за тази голяма отговорност, която се изисква от специалистите, понякога дори е нужна доста смелост, за да спасиш човека. Лично аз винаги съм се възхищавала от лекарите, работещи в Спешна помощ.

ОТ 10 ГОДИНИ СЕ НАЛИВАТ В БЕЗДЪННАТА КАЦА НАРЕЧЕНА GP,ХОРА КОЙТО РАБОТЯТ ПО 3 ЧАСА,ПОЛУЧАВАТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ.В СПЕШНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ1 НЯМА ЛЕКАРИ,КОЙ Е ЛУД ДА ДАВА НОЩТНИ ДЕЖУРСТВА ВМЕСТО ДА ДРЕМЕ 3 ЧАСА НА БЮРОТО И ДА ПОЛУЧИ 3000ЛЕВА.ТОВА КОЕТО ГО ИЗМИСЛИ ЕДИН ЗЪБОЛЕКАР ПО РЪКОВОДСТВОТО НА ИВАМ КОСТОВ Е НАЙ-СКАПАНИЯ МОДЕЛ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.

няма достатъчно пари, защото всеки иска да има неограничено количество. А това просто няма как да стане.

икономистите в такива случаи имат вредният навик да твърдят, че цените се определят от пазара. Лошото е, че в българската действителност пазара се изражда със страшни темпове. Първо пациентите ще измрат от липса на пари, а след това и лекарите от липса на пациенти.

хубаво, ама тука за бой са тези от 112 - респективно техният министър ЦЦ. как така от 16:31 до 16:35 не са намерили нито една линейка? още нещо от 16:35 когато би следвало да е второто повикване до 16:47, когато тръгва линейката минават 12 минути... ??!!!???!!! ъъъъъъ ???? май за бой е още някой.

4 часа в кабинет-талони и лекарствени книжки ,от понеделник до петък ,може и в това време с изключения и останалото време ..... извън града.Това еграфика на едно ОПЛ. Смятайте има няма 20 часа седмично седянка .Не работено нито един уикенд, нито един национален или републикански празник ,нито пък са отработвани в другите дни ,когато хората отработват.Какво толкова страшно едно 12 часово дежурство в месеца в графика .ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И със ЗАКОН.УЧЕБНО . Така ще видят нещата от мизерната страна ,от страната на стинките.Ще има полза за всички -повярвайте!?

....БЕЗ стинки , БЕЗ потребителски такси .Всякакви пациенти ,всякакви случаи ....УЧЕБНО ...по едно дежурство на месец ..от хуманност пък и за опит.

Да се дадът 11 те стотики на спешното ,но заедно с по едно ОПЛ на дежурство .Така поне малко ще се подобрят нещата.ВЕРОЯТНО!!! .Има време и за извън града....съм.

Не двойна заплата за преглед ,а преглед от лекалр дори за болно гърло ,за смешни стотинки в спешното ,където ги пращате,ако случайно ви хванат по телефона с оправданието ,че сте извън града всеки делник и празник извън 4-те часа в кабинета.Задължително по едно поне дежурство на месец в спешното ....за и без стинки -УЧЕБНО!

Не ще ОПЛ да работи за "стинки".Те спешните "стинки " са за спешното .Тях викаме и за умрял пациент .Те са виновни ако е спрял вече отдавна да диша ,че не са дошли навреме или тежкоболния е получил от ОПЛ-то си помощ ----- разбирайте направление.

Прав си, уви! За сегашното състояние на "здравеопазването" ни, вината е изцяло на управленците ни! И пациенти, и лекари сме жертви на творческата немощ на политиците и най-вече на отвратителната им алчност - едни пари, които задължително се внасят като ЗО, да влизат в една каца без дъно, наречена НЗОК и да се разпределят както им хареса на управниците - основно за запълване на бюджетни дупки! Къде са ни персоналните електронни здравни карти?

Ма нашта медицина е безгрешна бре

Ми то в нашата спешна помощ има или педиатър или рентгенолог или хигиенист или уролог или ортопед , или унг както се случи на дежурство,на 1/2 длъжност по съвместитепство ,защото иначе няма кой с лекарска диплома да се качи на линейката.ЗА тези пари денонощно .Е как искате повече от тото е ако детето ти направи гърч, кой от тези специалисти ще дойде . А вие искате интубация на 2 г. дете.

тогава пациентите се преглеждаха за един ден на няколко кабинета,защото така можеше ...и на дообеден кабинет,и на следобеден ...а за разкош привечер викаха и бърза помощ за безплатна инжекцийка...е,сега не става и ...вой до небето....смях в залата...

Преди 2000 всички поликлинични лекари даваха по график дежурства дневни и нощни в Бърза помощ .Работилите тогава ще потвърдят това.И бяха по-наясно със спешното и неотложното състояни.Всеки имаше собствена мед. чанта и сам си правеше и манипулации на адрес.

Не сравнявайте джипитата с лекарите в болниците и спешните центрове ,където работят наистина лекарска професия .Джипитата са излишно звено в системата .Те само поглъщат огромно количество пари ,които биха могли да отидат в болниците за спасяване на човешки животи ,а не за обогатяване на едни алчни,некадърни и най-вече крадливи писари .

Има такива, които само гледат писането ,ако така бързо се ориентираха и диагнозите щеше да е по -леко .ИЗВИНЕНИЯ ЗА ПОГРЕШНАТА БУКВА.нЯМАМ НАВИКА ДА БЪРКАМ, КОГАТО ПИША ,НА РЪКА .Не бъркам И с Й .Не се опитвайте да отклонявате вниманието от ИСТИНАТА .Боли ,НО е ИСТИНА и това ,че се заяждате показва, че сте се засегнали , признахте си .

Не мога да разбера едно нещо. Защо една болнца, която има лекари и апаратура, ще вика и чака линейка?! Линейките ли са най добре обзаведените с медицинска техника и квалифицирани лекари? Или това е за отбиване на номера?

bira_more

Поликлиника а не болница

Е в поликлиниката няма да интубират 2 год дете, ама барем с Амбу дс го обдишат. А то какво ще излезе след аноксия 10-15 минути е друг въпрос де (ако бяха преодолели клин смърт и ресусцитирали).

Как не ви е срам -не можете една манипулация да извършите ,но все за пари ревете алчна сган.Зада не съм голословен публикувам капитационните суми на записано ЗОЛ в пациентската листа на Джи пи към декември 2010 година: от 0 до 18 год-по 1,26 лв на лице от 18 до 65 год-по 1,05 на лице над 65год-по 1,37 лв на лице За средна стойност приемаме 1,2о лв на човек тоест 1000 човека по 1,20 =1200 лева само като абонамент без доктора да си е мръднал пръста Така и сега започват дейностите: профилактичен преглед-7,70 лв Диспансерен преглед/4 в годината/-6,00 лева Дотук сметката е такава 1-1000пациента х 7,70=7700лв :12 месеца=641лв месечно 2-около 300диспансерни х 4 прегледа=1200 прегледа х 6 лв=7200лв :12мес=600лв месечно 3-имунизации по 1,90 на лице И така до тук получаваме 2441 лв+имунизации +медицински свидетелстмва/10лв/+здравни книжки/10лв броя/+болнични листа + прословутите потребителски такси Ха сега сметнете не си ли докарва едно джи пи над 3000 лева месечно ,а пък разходите им повярвайте ми не надминават 800 лв Да не говорим,че и тоалетната хартия в къщи ,всичко си пишат за разход На това аз му викам НЕДОСТОЙНО и НЕЗАСЛУЖЕНО заплащане .Така ,че уважаеми ДЖИПИТА трайте си и не отваряйте на хората устата.

двойно трябва да им е заплащанета,защото никой не знае колко отговорна и трудна е лекарската професия

Само на лекарите е отговорна работата- на другите не е! Е аз съм валякчия и пожеже не нося отговорност ако те видя ще мина през тебе двойно с валяка та дано се сетиш,че всяка професия изисква отговорност!

bira_more

Па стани ти ОПЛ да видиш хубаво ли е. Можеше да добавиш и спешните стинки. Между другото - направи сметка на разходите. А и сметките ти не са съвсем точни, но това вече е друг въпрос.

Не 11, 7, 10 ст на пациент ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по закон дежурство в спешното с учебна цел.Така там ще има още един лекар ,защото няма много кандидати за работа .А пък и поне един два дни ввъв времето извън кабинета ОПЛ няма да е извън града.

bira_more

На сила не става. Днес болшинството ОПЛта са на доста сериозна възраст. Така просто ще изпокапят, ще останат по малко ОПЛта. Трябва да се промени цялата система. Трябва касата да обслужва пациенти и лекари, а не и пациенти и лекари да са в услуга на касата.

Точно така,за всичко е виновен комунизмът!И понеже не виждаш по-далече от носа си,вземи пари на заем и иди поживей по белия свят,за да видиш какво е там ,където комунизмът не е бил никого!Ще се изненадаш какъв ред и чистота в човешките отношения има!

Ето ОПЛ иска хонорар 250 евро на дежурство ,а дава ли си сметка какво може той, защото един фелдшер в спешно е направил за много по-малко пари на месец ,повече манипулаций.Какво можеш или направи ти ОПЛ на33 за миналата година .Колко хартия изписа ,...пардон дори и това направи сестрата в кабинета ти .Пазариш се за пари ,а не те интересува какво умееш.

МАНИПУЛАЦИИ СЕ ПИШЕ,А НЕ МАНИПУЛАЦИЙ-БОЖЕ,....

Нямаш ли друг стимул за живот освен правопис?Човекът е прав и голяма работа за една буква... Не развявай като парцал Божието име....

От Българския лекарски съюз обявиха, че многократно са подавали сигнали до здравния министър за критичното състояние на Бърза помощ" и жертвите вследствие на това. Оттам съобщиха също, че снемат доверието си от министър Стефан Константинов и призовават здравната реформа да започне именно от спешната медицинска помощ. Много от работещите там са се превърнали в бездушни чиновници, интересуващи се само от парите!... А цената на човешкия живот не може да се измерва с пари!... Може действително да няма лекарска грешка, но целият модел на здравеопазването, който политиците ни прокарват пред последните години, е грешен! А той представлява тотален ГЕНОЦИД над българския народ!...

За пореден път се доказва, че джипитата са излишното звено в системата на здравеопазването. Там са се намъкнали всички аутсайдери от гилдията и си кретат на заплатка. Дори колегите им са против съществуването им.

Абсолютно си права!!!!!!!!

джипитата са поликлиничните лекари до 2000г.,който тогава ви лекуваха добре,а сега -зле!хайде пак се изкажи тъпо-чакам с нетърпение...

Нима сравняваш поликлиничните лекари от 2000 година със сегашните ОПЛ? На грешен път си защото тогава не те гледаха в ръцете за да ти дадът направление а те изпращаха за необходимите изследвания и специалисти.

Ако си джипи и си толкова неграмотен, колкото изглежда от написаното, пази Боже да си ми личен лекар. Преди 2000 г. , отивах в поликлиниката и влизах при който е на работа, без да ме задължават като крепостник да е при точно определен. За всяко неразположение ми пускаше кръвна картина с урина, а сега е имало случай да ми лекуват бъбречна инфекция с налучкване на антибиотици.

ОПЛ се научиха за 4 часа работа в кабинета само да прехвърлят топката-пациент между различни специалисти и дкц ,но не и да лекуват, да уточняват състояние и да поемат отговорност за пациента .И без това взимат по няколко хилядарки за брой пациенти ,а не за свършена работа.И естествено интевеса е да се хванат повече бройки .Никой не го интересува дали ще са деца старци инвалиди и ще може ли да се справи с патологията.Нали за това има талони -при този ,при онзи.А когато се стигне вече до критично ниво вината е на онзи ,с 580 те лв., че не е дошъл навреме.Да се плаща само за работа!

приятелю,ако е на преглед заплатата на едно джипи ще е двойна!!!нека стане,аз съм "за" сто пъти!!!!

Разбрахме за спешната помощ,тук,медийте,А КОЯ е личната лекарка и защо остана в сянка.Как се казва .Да не се окаже и роднина на НЯКОГО.

Лекарката преценила, че състоянието ,не налага спешна помощ.....Ами тогава какво евиновна спешна помощ ,че не може да възкреси труп.

лекарката е трябвало да изпрати детето на педиатър-направленията за деца уж бяха без лимит до края на 2010, но от ЧНГ май и там са затегнали примката с цел икономии. А евентуалния педиатър е щял да констатира застращаващия живото бронхеолит и да насочи детето за хоспитализация в Педиатрична клиника. За съжаление повечето родители се заблуждават, че личния лекар от всичко разбира. Дори и да е бил педиатър преди 10 години вече се е деквалифицирал от писане на документи и разправии със Здравната каса и безплатните лекарства на пенсионерите.

Аus, ПРАВ сте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За здравеопазването (Трябва да се прекръсти и лентата да отреже .....) и за болните помощ от нийде не иде.

Всяко ОПЛ задължително да дава по 1 -2 дежурства в спешно одделение ,не като хонорар ,а за да може да се среща с различна патология ,да придобие усет да преценява реално ситуацията.От стоенето на бюро ,не се поддържа квалификация.Не могат една венозна манипулация да направят ,камо ли грижа за по тежък пациент.Дори санитарката със стаж в спешното може да се ориентира по-точно.Не се засягайте лично ,а помислете и си направете равносметка всеки за себе си.Има огромна разлика между колеги,минали през школата на спешното и тези ,които от години висят по кабинетите.

ОК! Навит съм! 250 ЕВРО надник ме устройва!

при сегашните цени това са 250 човека да се прегледат на ден.... малко множко иде

"250 евро надник ме устройват". Що ти сбира задница Туй ще ти е надница! (Радой Ралин)

Да но там се иска работа и не ти плащат на бройка записани при теб голяма част от коити не си ги виждал въобще но им гушкаш парите. На личноте лекари трябва да се плаща за действително свършена работа а не за брокла написана на лист - така ще търсят и за профилактични и за ре имунизации а не да пишат на вратата си кой набор трябва да се реимунизира.

За твое сведение, не повечеот 30% от приходите ми са от капитационно заплащане, т.е. на записан пациент!

Б Р А В О!!!!!Прекрасно предложение, дано да те чуе някой и да го направи!

bira_more

Днес ОПЛтата са задръстени с безмислена работа. Буквално. Вероятно губят поне 20 часа месечно за да обслужват касата. А може и повече. На практика, това което искаш е разумно, но не е осъществимо в настоящия момент. Не за друго - просто човек няма сили да свърши всичко. Ако се опрости воденето на документация към касата - на ОПЛтата ще им се освободят 20 ако не и 40 часа месечно, което определено може да бъде предпоставка за твоята идея.

Значи, ако само бяха констатирали смърта и не се бяха опитали да направят нещо, щеше да ги обвините, че не са направили нищо. Ами ясно е, че ще са се опитали нещо да правят. Вие дори не можете да си представите какъв шок е и за лекарите да ти докарат мъртво малко дете, тогава се опитваш нещо да направиш и макар и да знаеш, че нищо не можеш да направиш опитваш и опитваш отново, а после нощи наред не можеш да спиш, защото затвориш ли очи пред теб е картината с мъртвото детенце и безсилието човешко.

прав е гост- бърза или спешна помощ не означава или поне не би трябвало да означава да викат линейки. По- добре беше да отворят прозорците и да викат неволята.. Същото правят и в другите страни- има ли спешен случай-целият екип вика кой каквото му хрумне..... Питам защо се вика линейка шест пъти а не е оказана адекватна помощ?

Хора, помислете. Вината не е в Бърза помощ или лекарите от поликлиниката. Детенцето явно е било в най-критичното състояние:( Виновна според мен е ЛИЧНАТА ЛЕКАРКА!!!!!! Къде тая кукувица е бляла и не е насочила родителите къде да отидат или пък веднага да извика реанимиращ екип?! оставила ги да си придвижат рожбичката с личен транспорт, некадърницата! И защо сега се крие? Напишете и името, сложете й снимката - нека я видим! Пък не е лошо да излезе в медиите и да обясни какво и защо го е направила, а не да се крие като бълха в гащи! Бащата да си помисли............. :(((((((((

Защо Борисов не изпрати хеликоптер за детенцето?Нали така си прави PR?

хеликоптерът е бил зает да го кара до правителствена болница да му оправят главицата

Личната лекарка да обясни на как е определила типа на състоянието, та да започне новата сага по форумите кое състояние е спешно, кое- неотложно и аджеба кой ги определя? И какво става ако личния лекар те класифицира като неотложен, а следващия лекар като не толкова неотложен! Аман от меркантилни бюрократи! Равносметката от последните няколко месеца е че са виновни децата , че умират и нарушават спокойствиети им!

Става ясно,че като се поразболее човек,с едното ухо трябва да се ослуша,дали не чука Свети Петър на вратата,вместо Бърза помощ. В този смисъл,който има да пише завещание,да го пише!

никой не номентира откога детето е болно,как е лекувано,родителите изобщо водили ли са го на лекар или са спали спокойни до него?бронхиолита откога е и колко пъти са отказали болнично лечение?

За математиката а от 15 .00 ,първия контакт и преглед от ЛЕКАР до 16 .31 какво е чакано ,какво е правено?

Викали са шест пъти линейка по телефона- това е за час и половина. За съжаление това се прави.....

Остава да се отгвори сега от МНЗ доколко адекватно е действал ОПЛ.

Жалко за детето :( ########## честно казано може да не съм много добър по математика ( не съм сигурен в това ), но определено 16.31 - 16.53 не са 6 минути !!! Да приемем че им трябва 2-3 минути да се свържат с нужните хора и да тръгнат и да добавим 6-те минути пак не стават. Това са си чисто и просто 22 минути което в една Австралия да речем може да е умрял човек около 4 пъти... а там разстоянията са В ПЪТИ , В МНОГО ПЪТИ по-големи от тук, но пък успят и то без значение дали е в пустинята човек или някъде из плажовете. А както знам там е пълно с отровни твари. Просто всичко в тая държава е толкова зле че няма накъде повече да ходи , но съм сигурен че все пак правителството ( което и да е ) ще измисли нещо да ни стане още по тежко.

Не е проблема в математиката, а в българския език (четене): " в 16.47 линейката от "Пирогов" тръгва и в 16.53 пристига в 7-мо ДКЦ. Тоест тя е стигнала до поликлиниката за 6,26 минути."

Е нали корумпираният началник на "Бързата" помощ купи линейки с 6 скорости, естествено с нашите пари и на много високиа цена, като за хеликоптер.

Това е "реформата" на Дянков :( Геноцид ! Свикнете с мисълта, че здравните ви осигуровки отиват за командировки, коли, комисионни и всичко останало, но не и за здравеопазване.

Бог да прости детето ! Предполагам, че няма да прости на "докторите", заради които е мъртво, а не при майка си и баща си !

едно детенце е мъртво,за най-голямо съжаление! А в мизерната ни държава никой не поема отговарност за нищо! Това не е държава,а СВИНАРНИК.Всеки бяга от отговорност и си прехвърля топката,притискат хората всячески с данъци,мизерия и какво ли още НЕ! Чудя се,до кога бългори-ще търпим всичко това???

Нека не се заблуждаваме. За обикновенните хора никога здравеопазването не е било на необходимото ниво. Но от преди 10-ина години нещата се влошиха драстично. Никой не ще да излезе и ясно да каже че нещата трябва да се променят. И на преден план да се извади като най-важна фигура пациента, а не лекаря. Докато това не стане нещата няма да се оправят.

И пациента е важен,драги, и лекаря.Защото без лекар ще се самолекуваш, което е опасно за здравето и живота.

човече, въпроса не е някой да каже, че трябва промяна - въпросът е някой да каже как трябва да се направи промяната и кога започваме.

МЗ ще се заеме ли някога с реформи и регламентиране на дейността на абсолютно частното здравеопазване или все още сме далече от нужната бройка намаляло население? Каквито и глупости да се ръсат по форумите, хората са наясно, че виновникът е държавата в лицето на МЗ. Държавното здравеопазване се руши, частното не обхваща цялата система, следователно липсва каквато и да е форма на здравеопазване. Това е дългогодишна държавна политика. И е единственият повод, който би ме изкарал на улицата, за да принудя поредното правителство да създаде НЯКАКВА здравна система.

Министерство на Здравеопазването ли е виновно, че 5 дни детето е дишало с трудности, и не го е видял лекар?

Да! Когато човек се разболее, той е подтиснат от болестта и най-вече от мисълта, че може да се наложи да има нужда от медицинска помощ, която е все по-недостъпна. Не само като финансови средства, а и като организация.

МЗ е виновно, че за една седмица боледуване не го е видял педиатър, защото има лимит на направленията за специалист. Много от пишещите тук пропускат най-важното, че освен лични лекари и Спешна помощ има и специалисти и специализирани болници. Но точно от специалисти и болници министерството и Здравната каса правят икономии. Ако има свободен достъп до специалисти, в частност до педиатри родителите да не са се мотали една седмица с личния лекар и с некомпететнтното му лечение, а да са се консултирали с педиатър и детенцето да е постъпило на лечение в болница.

МЗ нямат абсолютно никаква представа какво му е на човек с проблем, опрял до тяхната "помощ". Те са на някаква друга планета и нямат никакво желание по отношение на това, българите да имат добро здравеопазване. На мен ми се наложи миналата година да търся от тях съдействие и се уверих, че това министерство не е на здравеопазването, а на здравеубийството. На хората, които работят там въобще не им пука от проблемите на хората. Там няма човещина, а само търговия. Там дори ти се карат едва ли не защо ги безпокоиш, за нещо, което ТЕ трябва да го свършат. Моето мнение е споделено с много други, които са се сблъсквали с услугите на МЗ. Това е истината и всеки би я проумял само ако му се наложи да търси съдействие от това министерство. Първото нещо което ти идва на ум, след като препатиш от МЗ е, че министерството е за закриване. Това е самата истина, останалото е въпрос на късмет да попаднеш на свестен лекар и да оживееш.

Аз също имам малко дете и смятам, че съм отговорен родител. През ноември детето ми започна да диша трудно - закарах го в Токуда. След чакане около час една възрастна дама без да гто докосне въобще, седна на компютъра и писа около 30 мин... След това ме увещаваше колко по-евтино би било да оставя детето в болницата, вместо да си плащам за изследванията. През цялото време обясняват, че всичко се плаща, но ценоразпис няма никъде. В крайна сметка си тръгнахме с рецепта за антибиотик, която в 3 аптеки не можаха да изпълнят - не беше вписана дозировката правилно. Смея да твърдя, че за съжаление кадърните доктори са малцинство. Толкова са малко, че дори когато си плащаш - въпреки че си осигурен, пак трудничко се намират.

И за това, предполагам не са виновни нито СРС-тата, нито ЦЦ, нито ББ. Не е ли по-добре най-накрая системата да се заинтересува от негово величество пациента.

ха, ха-системата, в т.ч. и любимите ти ръководители Б. Б., Ц. Ц., И. Ф отдавна се интересува от пациента, но в посока изгонването му от България-с цел икономии на помощи за безработни и избиването му-за икономия на пенсии.

bira_more

Ами и Цветанов е виновен. Защото всеки кадърен лекар получава още по мощен стимул да ходи да бъде някъде другаде лекар!

Такива примери мноого. Никаква култура, възпитание и заинтересованост, а вероятно - и некомпетентност. И повечето лекари предписват лекарства, за които взимат процент или рекламни материали.

bira_more

Да - това е най-голямата трагедия. Вече не можеш да намериш кадърен лекар и с пари. А ще става още по зле.

Нещо изобщо не се връзва в този случай - преди дни по новините излязоха разговорите между екипа на спешна помощ и диспечерите, в който диспечера връща линейката казвайки, че детето вече е починало, а в статията се опитват да ни убедят, че те са установили това едва след като са пристигнали. И как така докторите от 7 ДКЦ въпреки, че виждат, че няма шанс за детето тъй-като е починало викат 3 пъти спешна помощ. Струва ми се, че пак се опитват да манипулират обществото и да ни обяснят, че нищо нередно не се е случило. Ефекта ще е, че вместо някой да поеме отговорност и да се промени нещо "спешна помощ" ще си остане една неадекватна структура...

ха, ха-за какво се вика линейка за умрял човек-за да си вържат гащите-за да не ги обвинят тях каето лекарят от ИСУЛ. Не разбра ли кой е убил детето-скапаната здравна система, правеща икономии от прегледи при специалист и лечение в болница.

Мир на праха на детето. Мисля си обаче, че следващото дете на това младо семейство няма да се роди в България...както и децата на много други млади семейства.

Щото в другите държави лекарите никога не бъркат и лекуват само без пари. После медитират и се хранят от слънцето. Не са толкова много местата в които е по-добре от България и те си имат своите проблеми. Ако там по ти харесва - прав ти път.

Nickname- RIP- Rest in Peace??? Почивай в мир ли измисли за ник- толкова ли ти е акълът. Ако наистина искаш да изкажеш съболезнования не се излагай и го направи като човек... на български. Как можеш да се наричаш почивай в мир- не ти ли е гадно?

Няколко дни детето е дишало трудно и родителите не са го лекували! Аз се събудих веднъж посред нощ, синът ми дишаше трудно, и моментално с мъжа ми хукнахме да обикаляме болниците, докато намерихме болница - Първа Градска, в която го приеха и го сложиха на системи - имаше възпаление на епиглотиса - също летална диагноза, ако не се лекува бързо. Не може родителите 5 дни да го оставят да се влошава, и след това да обвинят Бърза Помощ.

Напълно сте прав. Родителите са тези, които носят първи и винаги най-голямата отговорност за тяхното дете, те би трябвало да го познават най-добре, да знаят как диша, как се храни, как спи, как се държи, и при най-малкото съмнение да търсят специалисти и да вземат мерки. Не можем да разчитаме на лекарите, това вече всички го разбраха. Ако не са, то си е за тяхна сметка. На 11 състоянието на детето е станало спешно, но преди това пет дни какво са правили? И тая лекарка, дето го е гледала, очевидно е патка непоръбена, нищо не е видяла ... Те повечето са такива.