Хаос в Спешна помощ - пациенти чакат с часове

Пациенти чакат с часове за Спешна помощ в София. Диспечери подават грешни адреси, а шофьорите на линейки се лутат из кварталите, защото нямат GPS.

Обратно в новината

Коментари - Хаос в Спешна помощ - пациенти чакат с часове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕЛЕВ- ВЕЧЕН И НЕСМЕНЯЕМ! ПО- СКОРО СВЕТЪТ ЩЕ СВЪРШИ, ОТКОЛКОТО НЯКОЙ ДА УСПЕЕ ДА ГО МАХНЕ! НИЩО ДОБРО ДОКАТО ТОЙ Е ТАМ!

За Гелев Спешната помощ е Солунската митница.От 1999 г. до 2017 този алкохолизиран,нагъл и жесток тип стана милионер.А държавата дреме и нехае.Достатъчно е прокуратурата да провери само едно- обществените поръчки за този период.На Цацаров ще му се изправи косата на главата. Кражбите от ремонтите на линейките,кражбата на гориво,кражбите от ремонтите на сградата на Сточна гара,кражбите от медикаментите и консумативите са трохи в сравнение с обществените поръчки. Но няма кой да провери- прокуратура,Сметна палата,икономическа полиция-къде са. Не че е нямало сигнали до тях. Засипани бяха с документи и материали -но мълчат! Гелев цака яко всеки,който го проверява. Абе,феодално владение на един човек в държавата.Има си и сектор"Сигурност" в Спешната помощ,където 16 добре платени пазачи,гавази и портиери бдят за спокойствието на г-н Директора.

Колкко е просто!Във всеки район на София има Пожарна или Полицейско управление.За 50 000 лв. максимум може да се оборудва пункт на Спешна помощ,която да пристига на адреса в района до 10 мин.!Ако нашите медицински управленчески "гении" не могат да се справят с темата,поканете румънския арабин срещу хонорар да ви каже как го е направил в Румъния!

Не не може така! Имаш ли работещо здравеопазване и образование! Хората ще започнат да мислят и да виждат измамите и да не ги търпят! Прост, гладен и болен народ най-лесно се манипулира! Ще вземе да станем като румънците да видим как може да са добре нещата и как се получават като има закони и после ще почне да излизаме спонтанно по 250 000 без да се плаща и организира и няма оправия за политиците. Какво ще правят? Как ще си правят каквото искат!

Заплата на лекар в Бърза помощ - 700 лв. Заплата на шофьор в Бърза помощ - 450 лв. Заплата на м.сестра в Бърза помощ 550 лв. А ВИЕ ЧАКАЙТЕ нещо от тези гладни и нещастни хорица ...

не лъжи лекар 1200лв.провери.

Заплатите отдавна не са такива драги! Като не знаеш недей да пишеш глупости! Начинаещ лекар в спешната е с 1900лв. Средната заплата на лекарите е над 3000лв. мед.сестрата е с 1200. Шофьора с 900 лв.

Добре! Тогава ако това е стара информация и този репортаж показва неща от преди няколко години нека шефът на Спешна помощ да излезе да покаже всички финансови информации и след това публично да покаже докаже и да заведе дело срещу телевизията! Не че защитавам телевизията напълно е възможно да прави поръчка на някой! Ето затова е много важно сега да излезе и другата страна и да покаже всичко черно на бяло!

ЦЕНТЪР ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ-БУРГАС ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ЗА РАБОТА В Абе като са зараздавали такива приказни заплати ( описани от някои по-горе ) , тогава ЗАЩО медиците бягат от Бърза помощ като дявол от тамян , а ??? Я да видим една обява от днес : ЦЕНТЪРА ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ- гр. БУРГАС И ПРИЛИЖАЩИТЕ МУ ФИЛИАЛИ В ОБЛАСТТА СЛЕДНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ : Лекари 10 бр. Фелдшери 6 бр.

ЦЕНТЪР ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ-БУРГАС ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ЗА РАБОТА В ЦЕНТЪРА ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ- гр. БУРГАС И ПРИЛИЖАЩИТЕ МУ ФИЛИАЛИ В ОБЛАСТТА СЛЕДНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ : Лекари 10 бр. Фелдшери 6 бр.

Аз , сега да ви разкажа малко личен опит за "Бърза помощ " Преди пет години майка ми получи инсулт - беше на 59 години . Не може , а и не иска да дойде линейка , звънях няколко пъти - разстоянието между вкъщи и болницата е около 5 минути ...Дойдоха две лица от мъжки пол , оказа се , че с тях няма лекар . Мама трябваше да бъде пренесена пет етажа надолу по стълбите , завита в едно одеало . Тези мъже от "Бърза помощ " категорично ми отказаха да я носят , имали дископатия и не им влизало в задълженията да носят болните до линейката...Не си носеха и носилка . Нейсе , пренесохме я аз и няколко съседи . Тя беше много зле . Лежа известно време в болницата , върнаха ми я преди срока за изписване , защото докторката отивала на море , видиш ли , мама да не й разваля почивката на жената ...После трябваше да се направят някакви изследвания , отивам до същата тази болница и им казвам да лаборантките - елате да вземете кръв на мама вкъщи - едната ми заявява , че ще дойда , ама да й платя таксито до у дома / живеем на точно 5 минути пеш / ... Джи - пито на мама беше с кабинет на горният етаж в същата болница , на която мама лежеше ...Тая жена не намери време да я види в рамките на 10 дни .. И така , вследствие на невероятното старание на всички лекари в болница в град Лом - мама почина - а 59 години... Отговорите оставам на вас... Аз , с българската медицина , си взех "Сбогом " завинаги...

Преди пет години наистина имаше проблем в спешната помощ. С вдигането на заплатите тези проблеми намаляха многократно. Сега не е така!

Москов - от престъпната шайка на ГЕРБ

Такива,като НАРКОМАНЧЕТО москов и ЛИКВИДАТОРА на спешта- та помощ в София гелев,ЗАДЪЛЖИ- ТЕЛНО,трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ на БУНИЩЕТО !!!

Някои СОТ фирми (охранителни) предлагат освен охраната и допълнителна услуга, срещу скромно заплащане - реакция като Спещна помощ с извозване на клиента им до медицинско заведение при нужда. Защо това не се организира като съвместна дейност между СОТ-овете и Спешна помощ? На много места по кварталите стоят дежурни коли на СОТ, не могат ли да бъдат утилизирани за целите на спешната медицинска помощ при нужда, след като така или иначе частните СОТ са преценили, че имат потенциала да предлагат тази услуга? А таксата им нека си остане, на повикване например - тя е месечно може би колкото посещение при личния лекар. Решенията са въпрос на идеи, обсъждането им и рационалното им прилагане. А и заинтересованите, бъдете спокойни - и далавера ще има - само нека нуждаещите се от СПЕШНА ПОМОЩ да имат този шанс да я получат навреме.

Явно е, че статията е поръчкова и целта е саморазправа с бърза помощ. Ще има уволнения и публиката доволно ще протрива ръце. Уволняването на работещите в Бърза помощ обаче не е проблема! Привличането на каквито и да е кадри там е проблема! Ако целта е да се разбие системата, то това го може всяко хлапе!

Абе,АНОНИМНИЙ троле 007,ти знаеш ли,КОЙ е д-рГелев,а ??? Този ЕКЗЕМПЛЯР,прецака СПЕШНАТА по- мощ на София окръг,а ПОКРОВИТЕ- ЛИТЕ му от Министерството/ресор- ния зам.министър - в момента,д-р Ванъо Шарков/гледат ЛИКВИДАТО- РА,като писано яйце.Време е,ТОЙ да бъде ИЗМЕТЕН на БУНИЩЕТО !!!

Безсрамни лъжи и явни клевети си надраскал! Поне си напиши именцето, та да носиш отговорност за мръсотиите дето хвърляш!

Снощи гледах репортаж по ТВ. В един момент,диспечека зове"Всички екипи към аерогарата!!!!"Един лекар й отговаря-"Карам спешен пациент към Инфекциозна...."Диспечера отвръща-"ОСТАВИ ГО НЯКЪДЕ И КАРАЙ КЪМ АЕРОГАРА"!!!!!!! Гордостта на реформата в Спешната помощ на Носков!Сливането на Сф-град и СО.То не бе хвалба,нови"стандарти",едни броени минути......Лъжа и измама,като всичко носково.

В цялата държава е хаос...

Каква е тая Спешна Помощ дето трябва да стигне до пациента за 120мин. За 120мин. може да заведеш близкият си три пъти до болницата. За да може Спешна Поммощ да си върши работата както трябва има и участъкови лекари на които им се плаща да извършват и домашни посещения. Чудете се после къде са линейките и защо закъсняват за спешните пациенти.

Участъкови лекари в България НЯМА от 30 години.

Това трябваше да оправи Москов а не пръстови отпечатъци и само говорене!

За НАРКОМАНЧЕТО москов - въже с повече САПУН !!!

TIREX

докато не умре някой власт имаш няма да се оправи спешната помощ

Те не ползват "Спешната". Тя е само за простолюдието.

до Парламента ВИНАГИ стои една линейка Мерцедес, напълно екипирана.

И все пак АНОНИМНИЙ "nip",пише ВЛАСТ ИМАЩ,нали ???

БРЦК

Тия трябва да ги избесим! Линейка да кара човек и диспечерката да им нарежда 'да го зарежат някъде' щото имало инцидент на летището и ВСИЧКИ линейки трябвало да идат там! Уволнение ВЕДНАГА за тия боклуци!

Тая Генка Шекерова е доказно некадърна и работи само по поръчкови репортажи. Лъжите и глупостите които тиражира са очевадни! Явно, набройкали са директора на Бърза помощ и пускат такъв репортаж, който обаче търкаля само много зле скалъпени лъжи!

БРЦК

Тоя път обаче , не е тя виновна! Репортажа си е ОК.

Дано не ти се налага да чакаш линейка!Иначе поръчковото ти писане се личи отдалеч!

Всички некадърни началници да се махат веднага, има можещи млади хора, това е единственото решение за подобрение.

Нещо, не разбирам! Има огромни проблеми от години, всички говорят за реформи обаче никой от тези редормиращи не започна с най- очевидното! Да разкарат най-накрая този малоумен некадърник който е сложен за шеф! Защо продължават да го държат след като се вижда че е пълен хаос щ да не говорим в колко нечисти зделки беше уличен през годините!

Ама защо си анонимен? Мислиш, че като си анонимен може да лъжеш колкото си щеш?

За кое по точно! За това че се смениха няколко на брой правителства от всякакви видове политически, икономически кръгове и виждания. И при всичките тях Спешна помощ остана зле ! За това че нито едно от тези правителства не смени директорът при положение че с просто око се вижда че не се справя! Ако този човек ставаше за нещи все при едно от различните правителства щеше нещо да направи и то щеше да се види веднага!! Да ама не! Безумни изказвания и поведение! То когато някой става за нещо и е добър но му пречат си личи от километри!

Здравната Каша и Спешна Помощ са под всякаква критика! Къде са сега Москов и Бойко да отговарят за хаоса в здравеопазването? Нова ТВ не можа ли да направи този репортаж по-рано или чакаха правителството да се смени първо?

Прави впечатление как лавина от недоволни от досегашното управление дръзват да търсят решение от служебното правителство. Защо бе хора? Защо се страхувахте до сега да изокате? Много добре знете че правителстмото е само до изборите за 2 месеца още...дано все пак успее с нещо да помогне. А после мислете..и не се страхувайте.

този Гелев,вечен ли е? Не разбрахте ли,че не става! Хайде стига вече! Сложете кадърен човек ! Настоявам !!!!

на име Москов ,започна мандата си ефектно тъкмо с обещанието че ще оправи Спешната помощ. Е, оправил я е! За хора като Москов забелязвам че са характерни яростно и агресивно говорене,заклеймяване на комунисти като терапевтичен способ ,медийна подкрепа и политически заслон.

никакъв министър , а просто си е контингент на д-р Михайлов или на д-р Гълъбова . Моля приберете си го .

ТОВА Е ЗДРАВНАТА РЕФОРМА НА МОСКОВ И ГЕРБ

Вижте, защо пишете тебивалици? От ясно по-ясно е, че държавата ни НЕ ИСКА да има действащо здравеопазване и в частнос, спешна помощ. Пример, за да стана ясен - в случая ако чакат специалист лекар, какъвто е началника им, да сложи ред в определяне на приоритетите при отиване на адреси в зависимост от наличния към момента ресурс и позиционирането му - няма как да стане. Лекарите за това не са подготвяни, те имат вече съвсем друг начин на мислене. За това си е нужен мениджър със съответна и доказана подготовка. После идва подбора и подготовката на шофьорите. Всичко трябва да се започне съвсем начисто, сегашната система е сбъркана изначално.

Вие нормални ли сте ?! Те въртачите на чекръка не се возят на метро !

могат да се справят, всичко е през гъз! Ама обсъждат чужди държави, когато собствена кочина отвсякъде е трагична.

Хм, май и в спешната помощ ще сменят началници, както в здравната каса. Нормално, има какво да се изцоца и от там...

Каква спешна помощ бе,веднъж ги повиках за мой близък и те дойдоха на 6 тия час , а човека през това време умря. Няма бърза помощ, това са само празни приказки за наивници. Няма здравеопазване, то приключи, забравете.

Кога е било това и къде?

Па пробвай ги като смяташ, че лъже. Той и Пепи Нашмърканото обвини жената, че е дала погрешен адрес като умря оня човек в ЖК Изток както си чакаше линейката, а после записите показаха съвсем друга история.

Ако не лъжа и се окаже вярно, какво ще стане ?

Жалка картинка българска!Все някой друг е виновен,не и аз.Нормално за условията и манталитета.Имам идея-всяко домакинство да си купи сигнални светлини,като на линейка и при нужда да ги ползва.Може и във вид на услуга срещу скромно заплащане при нужда,ако нямаш собствени.И е добре да имат магнитна основа за поставяне на покрива на колата,или където е удобно!Да чакаш осем часа си е дълго време за спешна помощ.За справка търсете ме в село Долно Нанагорнище.

Айде да не казвам тази статия с какво е написана. Личи си добре! От всичкото се разбира, че малумни шофьори карат счупени линейки. И кое е новото тук? Това си е така от поне 70 години?!?!

Всичко в тази репортаж е лъжа, изсмукана от пръстите!!!! През последнта година няма нито едно оплакване от спешната помощ в София!!!

...и пиша от компютър в Бърза помощ!

Пепи може да е корумпиран некадърник, но винаги знае кога и на кого да даде част от келепира. Така че в тази мафиотска дтржава не го чакайте скоро да пусне кокала!

Тоя мафиот Гелев няма ли да го махнат най накрая или е ЦЕНЕН КАДЪР

ЗАЩОТО НЕ ВСИЧКИ СЕ ПРАВИ ОТ ДОКТОР ИНЖЕНЕР АРХИТЕКТ И ТАКА НАТАТЪК................. ЛИНЕЙКИТЕ ТРЯБВА ДА СА РАЗПОЛОЖЕНИ ВЪВ ВСИЧКИ КВАРТАЛИ ЗА ПО-ГОЛЯМО УДОБСТВО А НЕ НА ЕДНО МЯСТО............

Причината е, че Пепи обедини София град с областта Заради келепира от комисионните. Тук не е Румъния Тук е рай за корумпираните

Един GPS струва 220лв заедно с актуална карта. При милиони инвестирани, това си е жив майтап. Между другото, не беше ли онази охранената, точно в здравното министерство с 3000лв заплата? Бахти и чиновника ...

Къде е пепи наркомана? Къде си бе реформатор? Я да видим дали ще обикаляш пак телевизиите да обясняваш как се е срутила здравната система откак те няма там - няма и седмица !

След Пепи Белото и трева вече няма да никне ....