17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви глупости написала тази "журналистка" - напуснал България през 1935 година и от тогава живее в Израел, държавата, която е създадена през 1948 година!

Тарикатът си е тарикат. Исраел щял да "помогне" на България с газ като ни продава три пъти по-скъпия си газ от руския, само и само да се откажем от "лошия" евтин руски газ.

никой не ни продава евтин газ на нас. н-и-к-о-й.

Руския е два до три пъти по-евтин, сравнено с американския и еврейския, дето още го нямат. Гласят се да крадат от съседите им.

Заради симпатии и изгода не се изопачава истината.особено доказана терористична организация.

борис и австрията угробиха българия! ако борис-3 беше казал "не" хитлер никога нямаше да мине на юг от Дунава, защото това щеше да е краят му! но сакс-кобургота предаде и държавата и народа за да спаси династията си!

просто не е знаел под Чия Височайша Закрила са били и той, и България- нищо е нямало да стане на династията му, напротив. Ама, липсата на информираност води до такива фатални грешки. "Така става то, като имаш много учители."...

Не съм съгласен, нещата щяха да са коренно различни ако не беше изненадващо "починал", след посещението си в съветското посолство в София! Но тук всичко е въпрос на интерпретация и гледна точка.

Само дето цар Борис III никога не е посещавал съветското посолство...

Приятел на България!

А аз като прочетох заглавието си помислих, че става въпрос за газ. Пак съм се заблудил.

Тогава Б-я е била свободна с жив български дух, въпреки Хитлеристката заплаха, затова е било възможно, това уникално, за ВСВ събитие, спасяването на близо 50 000 евреи. Останали са живи, защото са били под Българска юрисдикция. В Беломорска Тракия и Вардарско евреите бяха трофейна плячка, тези територии бяха под Хитлеристка юрисдикция, евреите комунисти се хващат, за жепе вагоните, че били на БДЖ, а какви да бъдат, германски ли? По време на война всеки немски вагон е на фронта, както се казва. Има много не изказани истини и една , от тях е че Българската държава в лицето на дипломатическият корпус спасява около 15 000 чужди евреи, от западна и централна Европа. Не един а 10 филма могат да се направят, но това, ще стане след 30 години.

Държавата Израел е основана на 14 май 1948 г., така че текстът "Самуел Ардити е български евреин, напуснал страната ни още през 1935 г., ОТКОГАТО живее в ИЗРАЕЛ" буди съмнение. В отвореното писмо пък до Президента на Държавата Израел самият Самуел Ардити пише: "Това ми се случи много отдавна, на 07.03.1943 г., в София, на ъгъла на улиците „Нишка” и „Братя Миладинови”. Майка ми викна мен и брат ми и ни обясни, че ще ни вземат в Полша, за да ни убият. Тя ни опакова в по една раничка, няколко бучки захар, фланели, бельо и чорапи. Легнах да спя и горещо прегърнах раничката. Бях на 7 и половина години ..." На 07.03.1943 г. е бил на 7 и половина години -- т.е. роден към края на 1935 г., но на 07.03.1943 г. Е ЖИВЕЕЛ В СОФИЯ! Още веднъж съмнение!

Грешка на редакцията е датата.Семейството му се мести в Израел след създаване на държавата.

Е айде де, преместете се всичките, какво чакате. И въобще какво търсите майка си в България. От вас ме видели само беди и злини. Не ви желаем в нашия дом. Нямаме нужда от паразити.

ти пък откъде се извъди ? това България да не ти е частен дом? паразити са ти в главата на тебе

За комундетата е жизнено важно да изопачават историческата истина за еврейте по времето на втората световна война в България, за да потвърждават смехоторните си твърдения, че в България е имало фашизъм! Иначе излиза, че са борци не срещу фашизма, а срещу кашкавала и сиренето в мандрите и срещу собстения си народ!

Я да се образоваме малко и да почетем: Кашата с холокосто. Това е голямата иузмама с която евреите са обрали германците и са им откраднали над 100 милиарда марки. Това са изследванията на немските историци ревизионисти. Всичко потвърждава и българската злополучна история с евреите. Да не забравяме, че няма друго племе в света, освен евреите, което толкова да е мразено по цял свят. И от всякъде гонено. Разбира се, крив е света, а не те, те винаги са правите. Навсякъде описвани по един и същ начин: нагли, корумпирани и крадци. И забележителни лъжци. Това, което е писал в тази статия, над 90% са лъжи. И то доказуемо. Какво става с журналистиката, нали трябваше да се борят с фалшивите новини и с измамите. А тази статия е точно такава.

.... но си едновременно с това и тъп. Освен да се изхождаш дълбокомислено от панелката, която обитаваш, трябва и да четеш, да се образоваш, да се опитваш (макар, че на дебил, като тебе няма да се удаде) да разсъждаваш. После - изкавай мнение. Дотогава - марш в дупката, където ти е мястото!

Ардити е изключителен човек ,ерудиран,честен ,дори мисля ,че се чувства повече българин.Но не знам защо толкова непочтени хора се борят срещу българския принос?В крайна сметка българските евреи спасени ли са от пещите,спасени са,фактите са факти ,но въпреки това определена група ,доколкото се вижда на местна почва,пречат.по всяка вероятност,както той каза това са бивши комунисти евреи ,които имат обратен принос и не искат да излезе наяве.И защо да не излезе?Спасяването никъде другаде не се е случило,това е добрата страна на българския народ,цар,свещеници били на точното място и не трябва да се допуска да бъде заметено от дребни меркантилни хора,но се вижда ,че не е лесно и трябва повече да има подкрепа.

Когато една група хора 1. Не спазва християнските закони. 2. Има много големи финансови възможности. 3. Има доста интелигентни хора вътре. 4. Е доста затворена 5. Има много психопати на високи нива (не като обида, като медицинска диагноза) - това не води до нищо добро за околните. А накрая всичко се връща.

за психопата Шаломов ли намекваш

Има добър материал: Какво са направили евреите за България Прочетете го, това рано или късно ще влезе в учебника по История на България, където странно защо все още липсва. И това е малка част от еврейските антибългарски дела. Ние не сме били под турско-робство 500 години. А под турско-еврейско робство. Това е било 500 години геноцид, организиран и движен от тези. За повече от 1330 годишната българска история, няма друго племе освен еврейското, което да си е позволило да причини толкова много беди и страдания на българският народ. Никой не ги кани, не ги търси и не ги желае в България. Да се изнасят от където са дошли.

Браво! Поздравления за историческата истина, която трябва да стане факт и в учебниците по история.

Какво са направили? Едни са направили едно, а други- друго. Цар Самуил /Шмаел/ и братята му Аарон, Давид и Мойсей какво са направили? Ами техният родственик цар Симеон /Шимон/ Велики ? нещо, което няма да признаеш.

Препоръчвам преглед при психиатър! Спешно!

какво ли друго ти остава?

Прочети за спасяването на София от опожаряване от османците през Руско турската война?Кой е спасил София ,кой евреин?

По-добре е да се напише кои мръсни евреи са клали, изкормвали бременни, убивали бебета, палили живи българи, набучвали на кол живи и горили, продавали бели роби българи и още и още зверства, каквито човек е трудно да си представи... Но са описани от западни журналисти, 100% от извора, включително смрадта от хиляди разложени тела, на купчини, скелети и черепи отделени от тях с меча на врага- грозен и долен чифутин. Какво да ти пишат, мерзавецо?! На най-големия си враг от хилядолетната ни история да благодарим за какво!?

Хайде да изкоментираме стихотворението на дядо Вазов "Жидов гроб", в което се говори за предателството на Лазар Коен, с чиято помощ османските орди превземат крепостта Велико Търново.Хайде да коментираме за зверствата, извършени от евреи и османска паплач спрямо българското население на Стара Загора, която след това бива опожарена и сравнена със земята.Затова този град е със сравнително нови сгради, няма нищо запазано отпреди това.След тези зверства около града са намерени около 14000 тела със изотчена кръв - приписва се на евреите, които с тази кръв са правили своите сатанински ритуали.Хайде да коментираме защо през 14 век испанската кралица с декрет ги гони от Испания...

Къде го намери този "материал"? В библиотеката на Атака или на площад Славейков на сергията за световната конспирация?:)))

Ама такива материали в България вече има в изобилие, българтите сме вече добре запознати с тях. Нормално е да не знаеш, след като си евреин от Израел. Правилно е казано, времето ви за измами и лъжи в България е на привършване. Ако не се разкарате, ще дойде време ние да направим това, но преди това ще си платите. И то с лихвите. Българина е доста търпелив, до момента, до който му падне пердето. Тогава да не си насреща. Ще ви изметем, такава ви е участта в България. Но тогава ще ви струва доста финансови загуби.

Прави чест на този човек, че на тая възраст пътува, бори се с администрации, за да изчисти името на България. Уважава я като родина. Уважава истината и милее за родната си земя. След 50-годишна възраст човек се замисля за род, произход, история и.... браво, че в края на живота си се бори да избистри истината, да я покаже на двата народа, които трябва да я разберат.

се нарича човешки дълг. Но пишещите тук, даже не схванаха важните подробности. Въпреки, че са българи, поне заради народността си.

Репортаж от един изкукал.Никой не отрича приноса на българският народ за спасяване на част от евреите, но евреите от беломорска Тракия са избити в лагерите.А колко до отравянето на Борис няма доказателства, това е една хубава легенда.

Господ и това е измислил- климатът се затопля и тоя световен газово-нефтен рекет ще секне.

Помо-о-о-щ, евреите искат да ни помагат.

Може да помогне с всякакъв газ Я сълзотворен...я някой отровни..... Абе всички са се юрнали да ни помагат....да изчезнем!!!!

Тоя шибан евреин да не говори много за газ да не му пръднем у устата.

Ха,ха ,ха не,благорадрим,но предпочитаме руска братска газ.

Смешник, газта няма да е безплатна от "брата" за "брата",нещо витаеш в облаците,а и трябва да конкуренция ,а не монопол.Мисли със сивото,чак толкова да си зомбиран вече е диагноза.

Ти предпочиташ руска вражеска газ. Ние истинските българи, всички до един предпочитаме всякаква друга, но не и руска газ! На руснаците не им щем ни меда, ни жилото! Айде чупка сега от тук!

Всичко, което правят евреите го правят за келепир. Те много добре знаят, че сме ги спасили , но не сме платили на тези " ЯД вашем " да признаят истината. То и името им е такова, като че ли нарочно за нас са го измислили. Не правят нищо безплатно, ако им платим ще признаят истината веднага. Колко евреи дойдоха , всичките измамиха българите - предприемача Соломон Израел Анжел с Града на мечтите обра парите на 300 наивници и избяга, гадовете от "Гад Зееви груп" додоха да оправят авиокомпания "Балкан", оправиха я та се не виде, продадоха каквото беше останало и избягаха с куфарите с парите и последния самолет. Дрееми к.ра дали признават това , че сме ги спасили, да си е.ат майката, по-далече от България.

Аз без да съм евреин също правя всичко за келепир. Просто така ме кефи.

Абе, малко си заблуден да ти кажа "one wise"...и хич не ми приличаш на wise:) Соломон Анжел от никъде не е "идвал", той си е роден тук в България, а след като го осъдиха за измама си излежа присъдата и сега върти месарски магазин в кв.Изток. накратко, да "обра 300 наивници", но...не избяга:) Наивниците биват обирани постоянно...не само от евреи:)

А тоя на снимката е евреин, колкоото аз африканец или марсианец! Да вземе и се образова каква е кръвта и тенчето на истинските евреи.

всеки етнос си има касти бе. долните са тъмни, горните- светли.

Баш като в България, нали, умнико?!

и като в България, и като на много други места, умнико. ама, не бъркай тия работи с други. демек, не се засягай автоматично.

Континента, на който са се пръкнали, цветовете варират от кафяв до чер! Избирай кастите,смешнико!

Нещо май бъркаме етнос и националност, а? ДНК на циганите какво общо има с ДНК на българите, "умник"? За какви касти плещиш!? Говорим за истинските евреи, които не са бели. Ясно ли ти е!?

първо, човечеството не се е пръкнало в Африка, това са маркс-дарвинистки измислици. второ, истинските евреи са различни касти, както и турците, както и циганите, както и индийците, както и германците, както и руснаците, както и българите, както и цялата бяла раса с всичките й подразделения. ясно?...умници.

Много си зле! Кой ти говори за произхода на човека изобщо. Конкретно за произхода и ДНК на евреите става въпрос. Кастово разделение не съществува тук, както във всички бели държави. Но виж, за индийците, а и братските по кръв турци, евреи, цигани, там още може и да са в първобитно-общинния строй. И виж се образовай малко кой век идват на континента циганите и евреите и с коя друга паплач, та те така...

ако аз съм зле, то ти си хипер зле, човек. каквото и днк да имаш, има сходни има и различни елементи в него вътре в даден етнос. и какво общо има с ДНК-то идването на даден континент или пребиваването в даден строй?! нищо общо няма, естествено. мисли ги поне тия елементарни неща, друго като не можеш. а относно произхода на човека- не е до теб, а до другия умник, щото тука сте една цяла банда все умници.

Баба ти ли те открехна на историята за кастите-долните:тъмни, горните:светли? По голяма простотия няма от написаната от теб! Как ще разделиш тогава на стария континент белите от белите? Всички българи са бели! Всички цигани са черни! Но циганите не са с произход от Европа, както евреите и турците. И кастите не са характерни за белия човек, а за държави като Египет, Индия, Перу... И колкото да ти се ще да вкараш бели евреи в картинката-няма такова нещо! По кръв, те не са евреи!

Аз ги знам, няма какво да ги мисля! Посредством ДНК анализ се доказа това, че гърците идват от Африка и по-точно Етиопия. Ако знаеш английски си го преведи сам! Both Greeks and Ethiopians share quasi - specific DRB 1 alleles , such as 0305, 0307, 0411, 0413, 0416, 0417, 0420, 1110, 1112, 1304 and * 1310. Има мутации, които могат да бъдат проследени до корена, ама то освен да четеш, трябва и изводи да си вадиш. При теб процесите явно са увредени. Та те така умнико и евреите няма как да са бели! Има неща, които можеш да скриеш довреме! Винаги е имало нещастници, които са се отричали от кръвта си, за да се приобщят към нещо, което е било по-престижно според тях. Но кръвта-вода не става.

индийците са бяла раса, за твое сведение- и как така имат много бели и светлооки, а имат и черни? за циганите също не си познал- имат много бели и светлооки, имат и мургави тъмнооки. евреите, персите, арабите също са бяла раса с разни подвидове-тъмни исветли.в германия, русия и, франция и пр. също има хора тъмнооки, тъмнокоси , някои с леко по-матов тен ,други не, има и напълно светли и светлооки. отвори си очите и виж. бялата раса има разни групи и не е само на Европа- тя няма океански граници с Азия, народите са се движели свободно.

фиксидеите са те е увредили тебе- нерде евреи, нерде гърци и етиопци...изобщо виждаш ли какви глупости си натряскал?

Не виждам някъде да е писано, че индийците са бяла или черна раса, още повече пък, че индийците са евреи. Къде го четеш това? За твое сведение белите и светли "индийци", изобщо не са такива по произход. Това е остатък от аристокрация, жреческа, военна...нямаща нищо общо с индийците. Това са остатъци от древни арийци. И какво общо имат цвета на косите и очите в този спор. Звучиш като в небрано лозе, честно. Това е свързано с доминантни и рецесивни гени, на които сме носители всички. И да, има негри със светли очи, това е точно такава проява на рецесивни гени, но той си е все толкова африканец, колкото и събратята си. Та в карайна сметка, умнико, ако ти изследват ДНК-то, ще ти кажат европеец ли си, африканец ли си, без да има нужда да ти гледат снимката. Ясно ли ти е! И да си дойдем на думата- бели евреи няма! :)))))))))))

абе как индийците ще са евреи, бе луд човек. после, тва с арийците е на чичо ти Хитлер фиксидеята. а рецесивни светлите очи не са, ами са лимитирано прогресивни, ама тва трудно ще го осъзнаеш..и .няма такова нещо като африканец със сини очи, ако не се е намесил някой робовладелец или пират назад в родословието- сините очи са ексклузивно елемент на бялата раса. и евреите и изобщо семитите са част от бялата раса, не се излагай с тия глупости, дето антисемитската фашизоидна пропаганда ти ги е натъпкала в мозъка.

нещо си чул-недочул, чел-недочел...изобщо в главата ти е една голяма каша, но ти си мислиш, че не е и че всичко ти е ясно:) Е да ма не е:) Малко си чел, много малко...и не знаеш какво да четеш и какво да не четеш, на какво да вярваш и на какво не. Накратко - от необразования човек единственото по-лошо нещо е полу-образованият - като теб точно...:)

Аре стига с тая дъвка холокост...То бива бива лъжи и манипулации, ама е довреме. Холивудските и еврейски напъни вече не минават! Големите "жертви"-да кажат какви са ги чинили на българите по време на турско робство, мръсни чифути!

Не само. Виж състава на Народния съд у нас след ВСВ - 90% са евреи!

Какви са ги "чинили" на българите? Това ли е новата теория сега?:) Турците в съюз с евреите:))))

Всъщност каква е драмата м/у ВМРО и българските евреи-комунисти? Нещо само се загатва в текста...

Преди години свирих на един концерт в Италия по повод спасяването на българските евреи. Всичко беше много мило, трогателно , докато .......отнякъде не се появи комунистическата отрепка Вагенщайн. Такива злобни лъжи и простотии наговори, че направо ми идваше да му разбия гадната муцуна . Изкара българите най-големите тирани над евреите в Европа.

еми, както виждате, не е до етнос, а до идеология. и да знаеш минке...

На духов инструмент ли свириш. Щото от плямпането ти на такъв ми мязаш. Най-много да си някой тъпанар, щото нещо и на бой налиташ.

Напълно ви разбирам за какво говорите! Имал съм "късмета" някъде около 1990-1991 година да прекарам 2 или 3 вечери с въпросният Вагенщайн, бях за един уикенд в дома на киното в Лесидрен, той се оказа също там и в онези свръхполитизарни дни в началото на 90-те всяка вечер след По света и у нас се водеха политически спорове, обсъждаха се решенията за закриване на партийните организации на БКП по месторабота и други подобни. Имаше всякакви хора там - преидмно антикомунистически настроени, няколко "кротнали" комунисти/ соглед на актуалните събития/ и този екземпляр Вагенщайн - открояваше се от всички - яростен, пещерен, агресивен комунист и анти-българин. Заливаше с омраза, с открити заплахи за разправа с всеки, който не е комунист. Заплашваше, че всичко това е временно и съвсем скоро ще дойде Видовден и тогава сме щели всички да се озовем където ни е мястото и т.н. Това видях и чух от "интелектуалеца", сценариста, режисьора, писателя Вагенщайн! Дотолкова бях омерзен и отвратен, че въпреки възпитанието ми да се отнасям с уважение към по-възрастните/аз бях на 26-27 тогава/, в един момент директо му казах какво мисля за него...пяна му излезе на устата! Уникален гад е Вагенщайн - рафиниран комунистически урод. Мрази България неистово!

Изключително симпатичен човек.

Едва ли е с 30% по-евтин

Честно казано от тези нищо не искам.Не са ми никак чисти мислите и помислите им.За мене това са убийци - визирам Палестина.Смятам, че почти на 100 процента в основата на войните по света стоят точно евреите.Замесени ли са те - все нещо гнило излиза.И защо ли като чуя евреин и винаги се сещам за онзи мошеник и измамник Монката Паси, дето ни го нахлузи със шибаното НАТО...

Не ти го е "нахлузил шибаното НАТО" Паси, бе симпатяго червенадлеста:) Това беше и е желанието на огромната част от българския народ просто:) Само няколко русофилистични комунделски урода сте тези дето това ви бърка в аналните отвърстия:)) И то това е целта всъщност ..и това му е хубавото:)

Да помогне на Украйна. А защо не иска да помогне на Германия, която е с два газопровода. Некой го е излъгал , че имаме нужда от помощ за ГАЗа

Тъпо изказване. Че имаме нужда от газ е факт. Дали ще е от руски, еврейски, азербайджански, катарски или сирийски, вече зависи от много неща. Цена, зависимости и договорки м/ду държавите и т.н. Ако евреите дават по-добра цена, защо не, така ще е изгодно и за двете страни. Иначе, защо да помага на Украйна, като е роден и расъл до едно време тук? Въобще, прочете ли, за какво говори този човек?

Много мило , но НЕ ! Не ви щем нито" благодарностите " , нито " помоща ". Само си приберете шломците от управлението на страната и рязко ще дръпнем напред . И по-далече от България ! Капиш ?!

Спасените евреи, които живеят в Израел, са благодарни на България, но другояче стои въпросът с тези, които остават да живеят в България.

креатура на комунделите и от време на време мътят,манипулират и дезинформират.