”Вампирът” от Созопол може да е бил македонски управник, а не пират

Възможно е "вампирът" от Созопол да е бил македонец, съобщи директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Вчера той заяви, че най-вероятно откритият с прободено сърце скелет е на пират.

Обратно в новината

Коментари - ”Вампирът” от Созопол може да е бил македонски управник, а не пират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

zosha_@

Кретен! Един псевдоучен учен е, Божидар Димитров. На времето поне не беше толкова голям нарцис!

Фактически това си е признание за македонска раса,македонски народ и неговите древни корени,много преди българите да присвоят тези места.

SUV

ПР-гавра с човешки останки. Науката/разумът няма място тук, масите искат чалга. Ми..., заповядайте! Следващият "Първи" ще бъде петкратен шампион по кеч и порно звезда - Идиокрация!

Ирония се нарича...ирония

jizast

Абе не схванахте ли, че Божи се гаври с макетата. Ама и журналята едни лейки, явно нищо не са зацепели и не са го сложили в кавички. Също така се гъбарка и с македонската византийска династия, тя се казва "македонска", но произхода и е от тракия, през средновековието местата на географските области са съвсем различни от това което е възприето сега. По едно време македония е била провинция в Източната Римска Империя с името България :-D

Айдее, пак повод за подклаждане на умразата на макетата към България. Пробождали сме ги с железни колове като ходят на море на почивка щото и ние си ги мразим ...или любов по комшийски :) Бойко Благоевград трябва да им дава, сега и Созопол - изконна Македонска територия. хахах, много за изтрещяли тия професори, не знам кви билки пият и пушат като ходят на разкопки ...

сър

Как никой не се сети до сега. Ами македонец е разбира се!Браво на Божо!Един ден и на него ще забият кол в Созопол ама на друго място. Един ден на плочата му ще пише - "Божо пряк наследик на Йоан Кръстител по женска линия".

Добре бе,пич.........!!!!

БРЦК

Хахахах - директно в бояна и да се филмира. Да отвърнем да удара на ония глупци съседите ни. "Кат не искат мира , на им секира" .

ой идиот пише тия прототий? Благроден македонски произход - какви македонци преди седемстотин години, бе байо? Към седмото столетие от христа не е имало нито един човек определящ себе си като македонец. Къде видя монголоидни българи тоя идиот дето го е писал това. По-тъпо нещо и скопските кретени не могат да измислят!!

Може да е македонец..... Ново 20... Поредната глупст. Онези нещатници от Скопие само тава чакат. Веднага ще кажат, че ТЕ са основали Созопол. Бива ли такава политическа недълновидност... Всеки плямпа каквото му дойде на устата... при това мед му капе...

Бива ли такава негрЪмотност ;)

голем прааз некви буквички..

Е, този, който го е публикувал тук, можеше да сложи много от изразите на проф.Димитров в кавички и с емотикони, за да стане ясно на всички четящи и коментиращи, че всичко е казано с много ирония... ;-))

как пък разбра как се казвал,преди 700 години,да не му намери личната карта

Гледай ти!Пак ни обевиха за монголо-татари а кокалите на този гад за македонски .Професора да не е имал бурна нощ с някоя македониска?

Добре ги иронизира, изкефих се

Тази статийка е много добра илюстрация на верността на мисълта, че хартията(интернет) може да понесе всякакви глупости.

да го поканят да оноди каузата на Университета в Крива паланка, който да мине под шефството на нашата пернишка ПАТКА.

Това звучи като статия от жълтеещ "македонски" вестник ... май журналята пак са чули-недочули нещо и са дали пълна воля на въображението си ...

Супер го е написал Божката :) . Най-вероятно този специално е дошъл от Пакистан, от там от където е идва и сегашния им цар.... ха ха ха :)

xa xa xa xa.......

Скоро очаквам и извънземно да изкопаят в Созопол, сестрата на Нефертити, жезъла на Моисей, чифта топки на Ной....те македонците не са сами в историческите си простотии...:))

:D :D :D Размя ме, чак със сълзи...

Г-н Б. Димитров да не би да е станал "македонист",а от друга страна съм много изненадан от споменаването на монголо-тюркския" ни произход, което твърдение бе наложено по време на комунизма и с безброй доказателства отново отхвърлено. Произходът ни-на древните българи, както повторно потвърдиха историците е, от памиро-персийска народност,преди години гостуващ ирански министър също го спомена!

Точно така, вампира е македонец. Родом от Скопие, в крайния квартал Тафталидже.

По-голяма глупост не бях чувал. Монголо татарци? Преди 700г е 15 век! Тогава коя държава е съществувала тука?! Запазена значи чиста монголска татарска раса, неомешана, цели 9 века! Отделно пък прабългарите били ли са изобщо "монголо-татарци"- каквото и да значи тоя израз антропологично.

Не разбра ли че си прави майтап с макетата!!!

прав си, вързах се

Ха сега !!!!