Социалното министерство оряза помощи за слухови апарати и колички

За част от изделията сумите са драстично намалени - като за най-масовите слухови апарати, антидекубиталните възглавници и дюшеци

Обратно в новината

Коментари - Социалното министерство оряза помощи за слухови апарати и колички | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой запознат да ме осветли. Ще кандидатствам за слухов апарат в Социала. Какъв е редат и колко отпускат. Съпругат ми е 100% инвалид. Че ще си доплатиме е ясно но след закупуването ли ги изплаща социала или. Предварително

На мен ми е много интересно при кои точно "вносители" проведоха проучването от което са взели тези цени ? На Битака , Илиенци или в магазините за левче ? Не друго ами ако бяха отишли във фирми които наистина продават слухови апарати като Отикон , Сименс , Пхонакс , или ако поне някой в прословутото социално министерство имаш грам понятие какво представлява слуховият апарат и за какво служи , с почуда щяха да открият , че цифров такъв най-нисък клас започва от 400лв. нагоре и стига до хиляди .

Много правилно.Раздават ги на килограм на който трябва и нетрябва.Богата Държава сме няма що. Всичко е направено така ,че да се краде на МАКС.

Среден смартфон 400лв, "цифров" слухов апарат 400лв??? Цифров само ако докажат, че има нещо цифрово в него освен цифрите на корпуса.

ЦИТАТ ОТ ПИСМОТО НА МАЙКА ОТ ПАЛАТКОВИЯ ЛАГЕР: Та взимам си вертикализатора, магазинът ми дава няколко фактури обаче за онези неща, които сте ми изплатили. След 3 години същата врътка, ама за количка само. Накрая продавам нещото и си гушвам кинтите. Ако пък в магазина са ми приятели, оставям им някакъв процент от парите, те ми дават фактурите и си гушкам кеш кинтите в джобчето. Айде, по селата ги проверявали, ама в една огромна София....кой го интересува какво съм взела.

Те и майките са го обърнали на черна борса и препродават излишъка от помощните средства, пък после олеле и 2 минимални работни заплати са им малко!

Да намалява парите за изделията, държавата да забрани за такива изделия надценка над 15 % или да внесе подобни с нормални цени!

Държавата, да вземе тя да ги внася и разнася, да види лесно ли е и безплатно ли е? Не казвам, че сегашните не са мошеници.

А при Санирането. След като е доказана мащабна корупция, защо не се спира финансирането с милиаррди?

Най-елементарната проверка, която следва да се направи е на собствениците на фирмите търгуващи с тези изделия за конфликт на интереси, а преследят ли биографията им ще има няколко политически партии да се червят и обясняват небивалици, как не са знаели. Защото да внасяш на 108 и продаваш на 370 не е покриване на разходите. а злоупотреба поради липса на конкуренция и какъвто и да е контрол. Така е и с много лекарства. Източването на държавни средства в здравеопазването е с размер на епидемия. Не случайно, ако се разрови се стига до видни босове на групировки, които живеят в замъци в Швейцария, Австрия или неясно къде за правосъдието ни.

Държавата трябва да спре всякакви екстри и да осигурява само най-необходимото. Екстрите всеки да си ги плаща сам. Дават за пример Германия. В Германия ако някой болен тръгне да този здравната каса с фалшиви фактури ще му се случи случка. Тук "болните" дори не го крият а го казват публично пред медиите.

Не са виновни фирмите а "болните", които връткат далаверите с държавни пари. Ако на магазина ти продават салам за 370лв./кг ще си го купиш ли?

Ако държавата покрива само и единствено този салам, като социален разход, не допуска внос на друг салам ... не остава особен избор

Нищо не давате на хората в нужда вчера купих на баща ми слухов апарат за 430 лв а пък аз получавам пенсия 133лв скапани алчни крадци сте вие които сте на власт

Да беше му купил за 20лв. Все същата работа щеше да върши. Аз ако си купя кола за 200 000лв. държавата ли трябва да ми я плати?

Ха ха купи си кола за 20 лева. Първото е, че няма апарати на такава цена и разликата от апарат за 430 /това са възможно най евтините/ и 3000 лева е от тук до небето. С първите чуваш звук като от тенекия а с другите що годе нещо прилично, но пак не е същото. Да не говорим, че на година ти отиват минимум 100 лева за батерии. Една отливка ти е 35 лева и се сменя всяка година. Ама откъде да го знаеш като не ти е дошло на главата.

Пълно в Кауфланд за 20лв и работят. Батериите 30ст, от Китай 16ст. 360 батерии. Смятай. За онези апарати, които ги дават от фирмите, батериите са 80ст 52седмици х 80ст грубо 45лв.

И за 20 лева какво получаваш? За всеки се прави индивидуална аудиограма и се настройва. Не говоря за хора с леко намаление на слуха а за хора с голяма загуба където успяват да чуят звук от 95 Db нагоре. Не казвам, че няма злоупотреби но държавата като такава трябва да си върши работата. То и депутатите могат да се возят на трабант ама се качват само на лимузини, нали. Същата работа е само където те не са нуждаещи се. Простата сметка е, че ако се откажат от един такъв автомобил това са 500 апарата за 500 нуждаещи се. На мен всеки месец ми удържат едни 470 лв. от заплатата за данъци. Дали като отида на лекар не си доплащам, дали получавам адекватно обслужване от държавната администрация, дали са закърпени дупките пред блока??? А да... спряха ни тока преди време за сметка от 38 стотинки и трябваше да плащаме 30 лв. за да го пуснат отново. Една друга прослойка нито данъци плаща, нито ток а само си берат тухли както те казват :) Ето затова ще се радвам един ден когато децата ми станат достатъчно големи да решат да се махнат от тази скапана държава. Родината си обичам, но държавата я мразя.

Бизнесът с така наречените "помощи" за "нуждаещи се болни" е бизнес за милиарди. Къде по света има бизнес който да работи с норма на печалба 800 - 1000%? Дори при наркотиците печалбата е значително по малка. Една гръдна протеза в интернет струва 15лв. а на магазина държавата я плаща 250лв.! Със всички останали артикули е така. Едно чудовищно източване на Здравната каса от така наречените "болни". Наглеците дето висят на площада от месец няма да ги коментирам. Не си струва. За далаверите, които вършат те си признаха сами пред медиите.

По времето на комунизма слуховите апарати бяха само един вид и не се даваха на всеки. Инвалидните колички бяха също само един вид. Други "екстри" нямаше.

Държавата да изтегли кредит и на всеки болен да купи по един Мерцедес. Понеже такива са му нуждите. И ако Мерцедесът струва 150 000 лв. държавата да му отпусне 1млн. лева. Които после "болния" ще отчете с фалшива фактуеа.

Ото, брутален си, брат!

За какво да си харчат парите за болните, като могат да ги дадат на мангалите? ГЕРБ - българоубийци!

Циганите почти всички са "болни". Поне на хартия. Тези кинти си ги прибират и изпиват за твое здраве. Не купуват нито дюшеци, нито колички нито каквото и да било. Отчитат фалшиви фактури и прибират едни дебели кинти.

Абе, като ви пиша, че тия НПО-та са перални за пари, на разни ''муцки и мутрески'', вие ми щтракате минуси. Всичко е в ущърб на нуждаещите се! Всичко! На Запад, също ги ловят, НПО-перачите на пари, от време на време ги и разследват, ама се прикриват по-добре. Последният скандал с НПО във Великобритания е скандала с Оксфам. В тези НПО-та работя адвокати, които не могат да се реализират никъде другаде... 2/3-ти от даренията и субсидиите никога не достигат крайната цел, а вие давайте. Жалко, че хората в нужда продължават да страдат и да нямат...

Аз сега да попитам. Жена ми като дете на година и три месеца са и повредили слуха в болницата, некадърните лекари с големи дози гентамицин. Кой е поел вината за това зверство. Знаете ли господа дупедавци колко трудно си намира работа и то ако я вземат. ще е на минималната заплата. Какво е направила държавата за нея освен кирливите 22 лева и 50 стотинки на месец като социална интеграция а сега ще орежат парите за слухов апарат на смешни стотинки и то на всеки 4 години. Един качествен такъв струва около 5 000 лева. Бих ви казал ете си майката долни пели ненаяли се с нашите данъци и нещастието на хората. Затова България скоро няма да я има и ще останат само мангалите да гласуват за вас, ама кой ще работи тогава...

Имаме дете с увреден слух по същия начин,последния апарат струваше 3,500,а не е от най добрите,изроди мръсни!!!

С цел икономия предлагам: 1. Министерството да се закрие!

Майките да внимават какво говорят пред камерите....

Защо да внимават?! Тези средства, да не идват от джоба на самоизбралите се ''лидери''?! Това са нашите пари, нашите - на всички данъкоплатци! Не са нито на министъра, нито на жена му, или на стринка му или лелинка му! Как шепа престъпници разпределят помежду си и крадат нашите пари, за да изучат децата си в частни лицеи и западни университети и да ни се подиграват от луксозните си возила... НПО-та ли?! Те, обикновено се основават от жените и мутреските на ''самозабравилите се лидери'', ... Чума да ги тръшне самозабравилите се администратори на заплати + процент. Българи - изнасяйте се, да останат само ''тъмнозелените'' и администраторите с роднините си. Да ги видим, как ще издържат в зоологическата градина, щото и данъци няма кой да им плаща, тогава!

Като са толкова евтини слуховите апарати защо не санкционират фирмите-вносителки, които са измамили държавата и нуждаещите се. Да им отнемат лиценза, да ги съдят. И кого наказват по този начин- тези които се нуждаят и нямат право на избор. И как толкова години никой не разбра, че слуховите апарати са за без пари. Колко години е на власт Бойко? Крадливо и корумпирано правителство!

Докторе, не фирмите вносители, а фирмите - търговци на дребно. Има разлика, не мислиш ли? Ясно е написано, че е направена проверка при цените на вносителите, затова са и орязани средствата - заради ненормално високата надценка на търговците на дребно.

Лека нощ на палатковия лагер, че Другарката Мая е ранобудна и утре пак ще ви пришпори. И си изметете фасовете, преди да си легнете!

Не е редно да се закриват частните фирми, предоставящи помощни средства, защото колкото са повече, толкова е по-голямо разнообразието.Ако държавата е вносител и търговец ще внесе 3 модела от даден артикул, че на чиновника повече не му се занимава, а хората са с различни потребности.Все едно да се върнем в комунизма или пък масово роклите да са 5 модела, мъжките ризи 3 вида, а ти си искай нещо по-различно, естетично и удобно.Трябва обаче да се намери механизъм, който да контролира надценките на вносители и търговци.Не може за един слухов апарат качествен, който струва над 1000 лева, човека да получи под 200 помощ.Това е нещо, което практически дава възможност за комуникация, а дори и болния да си намери работа, как ще я върши като няма средства за хубав апарат и с него не може да се общува нормално?Търговеца от своя страна, ако няма търсене на качествените апарати и вървят по-евтините модели ще внесе най-големите боклуци, стига процента печалба да му се връзва.Расковничето е там, не да се орежат помощите на хората, а здраво да се контролира надценката на вносители и търговци на дребно, ако трябва със закон.Защо ще може примерно цигарите да са на твърди и задължителни цени, а помощните средства за хора с увреждания, които пряко влиаят върху качеството на живота и не са каприз, всеки да си им слага какъвто му текне процент печалба?

Защо да не е редно?! Редно си е да се премахнат всички перални на пари, редно е средствата да стигат до нуждаещите се. Тези средства не са за г*ъзлите от НПО-тата и здравните кадри, с частните ''аптеки и магазинчета''! ; ) То се краде, ама по малко, а тия влезнаха в кацата и се омазаха.

60 евро е най-висококачественият слухов апарат поставен дискретно във външния слухов канал! Наздраве и да са живи и здрави всички печатащите пари в ЕС!

Пак си пропуснал хапчетата!

СОЦИАЛНО МИНИСТЕРСТВО-дрън, дрЪН?!

НПО-то на обвинителката срещу майките на деца с увреждания прибира около половин милион на година НПО-то „ СДРУЖЕНИЕ „ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ” , свързано с Адриана Стоименова, която обвини майките на деца с увреждания, взима близо 400 000 лева през тази година по европроект, съфинансиран от държавата. Отделно от това сдружението прибира от държавата близо 400 000 лева годишнo. Това показват счетоводните документи на организацията, с които Фрог се запозна. Припомняме ви, че преди дни Стоименова, която е от Националния съвет за интеграция на хора с увреждания, заяви по БТВ, че „ 1 млн. лв. са отишли за финансиране на протести”. Думите й предизвикаха възмущението на майките, които се зарекоха да я съдят до дупка. В профила на Адриана Стоименова в Linkedin е отбелязано, че тя е Изпълнителен директор на Сдружение „Център за психологически изследвания” от 2008 г. Според регистрация в министерство на правосъдието Стоименова изобщо не фигурира нито като длъжност, нито като член на управителния съвет, още по-малко като отговорно лице по разходване на средства. Длъжността „изпълнителен директор” не е записана в нито един от регистрите. В същото време прави впечатление, че името й фигурира под някои от годишните отчети. Прави впечатление, че последните отчети към министерство на правосъдието са от 2015 година. Освен финансов отчет има и доклад за дейността. При по-обстоен преглед се забелязват няколко смущаващи неща. Отчетът на дейността прилича по-скоро на отчет на БКП. В него се отбелязва, че „подкрепят” музикални и танцови състави, развиват крикет на маса и бейзболен отбор. Освен това „провокират творческо участие на младежи с увреждания”, както и че правят „социални арт-презентации на празниците Св. Валентин, 3-ти март и Първа пролет”. От документа става ясно, че основен приоритет на НПО-то за лица с увреждания е темата „НАТО и Македония”, както и „Закона за защита на животните”. Любима дестинация за хората от НПО-то се оказва САЩ. Никъде няма, обаче отчетени средства за тези инициативи, както би следвало да се прави. За описаните 212 инициативи в доклада за 2015 година не е посочен и един лев разход, като канцеларски материали, самолетни билети, печатни издания и т. н. В отчета е отбелязано, че основният разход, който е от 321 хиляди лева е отишъл основно за заплати в НПО-то. Изрично е отбелязано, че даренията са 0 /нула/ лева за хора с увреждания, макар в доклада да се отбелязва, че са подпомагали различни дейности и инициативи за хората с увреждания. Другото, което боде очите, е че към края на 2015 година е обявено, че НПО-то притежава сгради за близо 1 млн. лв. или по-точно 850 хил. лв. Предходните година организацията е имала имоти „само” за около 350 хиляди лева. Така излиза, че за една година сдружението , освен даренията от 400 хиляди лева, е повишило сградния си фонд с още половин милион. Излиза, че за година около 1 млн. лева е цялата „лапачка”. Според собствените си отчети, НПО-то е трета политическа сила. В тях се отбелязва, че броят на членовете им през 2013 година е 240 158. Пак от отчета се разбира, че събраният членски внос е 6 000 лева. Простата сметка показва, че членския внос би трябвало да е по 2, 5 стотинки за всеки член на година, което звучи абсурдно. В отчетите е видно още , че държавата всяка година е давала на това НПО средно по около половин милион лева. Така за всички години от 2004 година досега организацията се е облажила със 7 милиона лева. Финансови експерти казват, че това си плаче за данъчна и прокурорска проверка. Допълват, че няма реален финансов отчет без грам разход за консумативи, канцеларски материали и командировъчни. Излиза, че НПО-то, представлявано от Адриана Стоименова прилича по-скоро на инвестиционен посредник за закупуване на имоти, отколкото на благотворителна организация. Фрог ще направи запитване до НАП дали е извършена проверка на „СДРУЖЕНИЕ „ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ"” и ако има такава, то какво е показала тя? Проверка на Фрог показва, че сайтът на сдружението не функционира към днешна дата. Преди да бъде затворен, последната информация в него е от 2015 година. А как може едно приближено до ГЕРБ НПО тази година да „лапне” близо 400 хиляди лева по европроект „Комплексна подкрепа в общността чрез иновативни услуги”, съфинансиран от държавата, можете да прочете с подробности на този линк. Проектът стартира, след като майките започнаха да стачкуват. Датата на сключване на договора е 18.04.2018, а дата на стартиране- 01.05.2018. Великата цел на проекта е : да се създадат предпоставки за активно социално включване, подобряване качеството на живот, улесняване достъпа до заетост и връщането на пазара на труда на хора с физически, ментални и сензорни увреждания и техните семейства. Проектът предвижда да се развиват дейности като арт терапия, музикална терапия, трудова терапия.И всичко това за близо 400 бона и то не без подкрепата на ГЕРБ.

ЦИТАТ ОТ ПИСМОТО НА МАЙКА ОТ ПАЛАТКОВИЯ ЛАГЕР: Та взимам си вертикализатора, магазинът ми дава няколко фактури обаче за онези неща, които сте ми изплатили. След 3 години същата врътка, ама за количка само. Накрая продавам нещото и си гушвам кинтите. Ако пък в магазина са ми приятели, оставям им някакъв процент от парите, те ми дават фактурите и си гушкам кеш кинтите в джобчето. Айде, по селата ги проверявали, ама в една огромна София....кой го интересува какво съм взела.

Какво да се прави, свърши европредседателството! Няма ги началницете от ЕС и никой не се впечатлява от социално слаби, който протестират пред НДК. Сега му е времето социалният министър да ни покаже откъде изгрява слънцето. Соц.министър с това ни казва: "Вие, говедата си мислехте, че като протестирате голяма работа сте направили. И какво направихте, едно голямо л...о направихте!"

Точно защото Европредседателството свърши е време БСПто да си прибере палатките, да си събере черните тениски и кой откъде е. Отпадна нуждата и смисъла да се протестира, вотът също не мина и правителството няма да падне скоро. Почистете си фасовете и довиждане.

Секретен сътрудник Буда е незаконен син на Тодор Замфиркьов Живков(Яшаров).От своя страна Тодор Замфиркьов е незаконен син на Фердинанд(Баба Маруца е била слугинче във Враня).Фамилията Яшарови-кобургготски че ви управлява до ГРОБ!

Пий си хапчетата, другарю, че тъпотата е заразна...

Със слуховите апарати ,нещата са строго персонални! Зависи в какъв честотен диапазон не възприема ухото,зависи каква част е увредена вътре в ухото. Така ,че слуховите апарати са доста персонализирани. За един някакъв слухов апарат е добър,за друг не е ! Има и такива слухови апарати за костна проводимост. Там вече слухът е много зле. Само чрез вибрации в костната тъкан ухото може да възприема някакъв честотен диапазон , като със възраста нешата още повече се влошават. Така че,за цени едва ли е уместно да се говори...при това усреднено за всеки страдащ от нарушение на слуха. При някой може да помогне само и единствено костна имплантация-десетки хиляди евро,при други слухът е едва засегнат и нещата там са хиляди пъти по евтини.

До смешниците по-долу, дето дрънкат, че държавата на никого не е длъжна - НАПРОТИВ, длъжна е на всички, които редовно си плашат осигуровките!!! Ще ви видя след време, като станете пенсионери. Жалки сте...

Прав си, обаче вземат от пенсионерите, за да дадат на други!

"Много съм европеец, но българите са ми на първо място... ... Винаги съм се прекланял към Ангела Меркел, защото тя е солидарна”, прочувствено каза ББ Солидарний... Румъния СВАЛИ ТОКА с 3,53%, ВДИГНА ПЕНСИИТЕ с 10% Румъния, за разлика от България, не вдигна, а свали с 3,53% цената на тока за потребителите от 1 юли, докато у нас ръстът на котировката му е 1,75%. В същото време всички пенсии се вдигат с 10%, заедно с инвалидните добавки и други социални пособия срещу нищожните 3,8% в България. Така минималната пенсия в Румъния вече е 269 лева или с 35% по-висока от минималната в България. Средната пенсия при северните ни съседи вече ще бъде 462 лева. А ние мечтаем през 2021 г. средната ни пенсия да стане 424,18 лв., както рапортуваха финансовото, социалното министерство и НОИ. В България от 343,90 средната пенсия се вдигна от 1 юли до 356, 97 лв. От Нова година възрастните хора в съседната нам държава ще получат още едно увеличение от 15 на сто. Така минималната пенсия ще достигне 309 лв. А средната ще достигне 531, 30 лв. и вече ще бъде почти 50% по-висока от българската. Нашите пенсионери няма да вземат увеличение за Нова година. Онези, които оцелеят, след като отоплението за година скочи с над 30%, а водата – с 19%, ще се зарадват на ръст едва идния 1 юли. През последните години РУМЪНИЯ е АБСОЛЮТЕН ЛИДЕР по ръст в целия ЕС и бележи ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМО НАРАСТВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА от България. В северната ни съседка това се дължи главно на инвестициите. Само Форд и само миналата година само в разширението на вече наличния си завод в Румъния вложи, колкото България – цялата страна, привлича като инвестиции за 3 години. " У нас: "Топлофикация Бургас" - увеличение със 17,12 %; "Топлофикация Плевен" - увеличение с 15,19 %. И материалът спи с приспивна банкянска песен...

Пък който иска да тегли, тежко му нима ще кажа?

Държавата не е длъжна на никого за нищо, че да му плаща щото някой си иска така. От друга страна е простотия точно затова да се режат парите. Това министерство трябва да си намали разходите, но от други пера. Например да спрат плащанията за самотни или многодетни майки. Да се махне майчинството или да се намали до месец. Парите в това министерство, както във всяко друго, са от данъците ни. Що ще плащам на циганите по 2 хиляди на месец, за да се въдят, а после те ще влизат в къщата ми или да ми надуват цигании и да не спя? Я им спрете на тях помощите и прекъснете практиката циганета на 2 години да са с инвалидни пенсии и ще има пари за истински нуждаещите се хора. Ще има пари и за много други неща. Пък и като няма безплатна кльопачка ще се изнесат сами от държавата и ще живеем по-добре.

Осъзнаваш ли какво си написал.

"Да се махне майчинството или да се намали до месец."?! ТИ СИ ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ

Това ли е резултатът от командировките до Ню Йорк за по 8000 лв. в едната посока?

Хубав слухов апарат е 1500лв, тия за 150лв са боклуци а за 500лв са някакъв компромис на границата на поносимото. В чужбина същите са 2-3 пъти по-скъпи

Могат и за 15 000 лв. да ги продават, ако има кой да плаща! А иначе, може отвътре да са едни и същи. Само лаиците още си въобразяват, че едно нещо ако е много скъпо това го прави много качествено, добро, без ценни и т.н.

Това е резултат от неспирен възход ,след 10 годишно членство в ЕС!

Моят свекър, вика-ако бях по млад и ако не ме беше ударила траверсата у главата докато строяхме дже пе -линията-досега да съм хванал пътя за европа да правя пари. Заварчик -един път! Златни ръце! Но траверсата в главата и туй то. Някои не са се родили с недъзи. Комунетата ги направиха инвалиди!

Комунягите се грижеха за тях и не само за тях! Да се сърди на онези, които скачаха по площадите и викаха сдс.

Гнусните търгаши купуват китайски апарати за жълти стотинки и искат държавата да им ги плаща в стократен размер. Айде нема нужда! Какви извънземни технологии има в един слухов апарат, толкова калпав , че я изкара половин година, я не.

Много вярно!

Този крадец и разбойник от СИК е крайно време да се пръждосва! Тъп, тъп и алчен! Чак ме е срам като го гледам и слушам по телевизията. И се ужасявам какъв дебил сме избрали! Всъщност ние ли го избрахме?

Не харесвам Бойко, заради Стамбул конвеншион, и Цветанов, но за да е най - дълго управлявалият , демократично избран премиер, значи че има качества да е такъв! Ти кой предлагаш да дойде?

Докато не се махне дебелогъзия, няма как да дойде друг. Няма да го допуснат. Трябва ли да ти обяснявам като на малолетен?

не, тъп..ако! избрахме го ние, щото вие преди това избрахте орешарски, пък он взе че окраде банките!

Орешарски го избраха същите, които сложиха и Бат Ви Гойко! За толкова години не ти ли стана ясна играта на "демокрация"? И така ще ни яхат, докато се изесни! /разбирай докато се разсъмне/

Не може ли държавата да ги дава тези инвалидни пособия така ще иконописа 2/3 от общо даваните пари и като са на едро ще ги взимат още по евтино не на бройки .

На някого ще му спре далаверата.

Те и майките са го обърнали на черна борса-и си препродават излишъка от помощните средства, пък после олеле и 2 минимални работни заплати са им малко!

Цялата схема е измислена така, че да се източват кинти и някой да забогатява. Ако едно нещо струва 10 лв., държавата (т.е. данъкоплатците) плаща 100 - 200 лв. Така се правят пари и така се става милионер!

но колко пъти човек купува слухов апарат или специален дюшек?

Моят свекър -всяка година. Електроника ,жици късат се чупи се...

а защо изобщо има частни фирми във веригата? Държавата отпуска средствата, тоест държавата трябва директно да договаря с производителите най-добрите възможни цени, да внася и да отпуска необходимото оборудване на хората с увреждания.

Защото да има далавера. Фирмите не грабват цялата печалба, делят с хората от министерството.

гювеч бе, 18!Пък и тези фирми въобще не са случайни!

Щото държавата ни е корумпирана. И децата го разбраха. Толкова сме безразлични към собствената си съдба! Не проумявам. Другаде да са излезли на улицата и това престъпно правителство да е паднало до три дни. Спомнете си румънците.

трябва да се спрат всякакви помощи за слухови апарати, дюшеци, колички, автомобили и тнт! вероятно само за протези на крайници може да се помага с някаква сума!

Всичко легнало на държавата! Нямат ли семейства, които да се грижат за тях?

Пак! Все някой трябва да дежури! Изключително удоволствие е е, че си изтървате нервите!

Дрън-дрън-дрън...такива като тебе накрая най-силно реват и искат.

Може, ама сега такива като тебе, лежат набюджета, който аз пълня, и то с удоволстие, защото доходите ми са великолепни, а данъците поносими! Като много знаеш, я кажи числата от тотото!

Той, мой...чукай на дърво да не те стига да се залежиш, че за една нощ без специален дюшек раните стигат до кокал отворени живи меса... Мислиш, че си застрахован или че обичаните от теб хора ще останат със сигурност ако нещо ти се случи да ти бършат задника и да ти сменят памперса..не бъди сигурен, не знаеш как от толкова сигурен и наперен как животът ти може да се преобърне.

И какво ще стане? В крайна сметка всички , ще умрем! Ебаси църкалата тука!

мисля, че като ми трябва дюшек, да не дава Господ, ще пратя синът ми да ми купи! аз нося очила. струват 140 лв. но има рамки и стъкла, които струват 900 лв! що не ми отпуснат и на мене помощ от 900 лв. годишно за очила?

"Той" ще прати синът му да му купи дюшек. И синът като се обърне и каже, аз съм вече ангажиран, имам свое семейство, на децата храна ли да купя или на тебе дюшек, децата ми са по-важни, тогава ще разбереш.

Явно ти се е случило, за това мислиш, че всички са като твоя син. Искрени съболезнования за теб и синът ти!

Разсмиваш ме. Работя 30 години медицина и добре знам какво ти казвам. Виждал съм хиляди дървени философи като тебе с тъжен край. От гледна точка на моят опит, знам добре какво говоря. И това, че синът ти един ден може да ти каже, че децата му са по-важни не го прави лош син, напротив. Този момент ще направи теб глупаво мрънкало, което не е помислило за старините си да не тежи на сина. За тебе съболезнования нямам, но ми е жал за сина ти, че има такъв егоистичен старец за гледане.

Медик? Ясноооо! От вас по-прости са само детските учителки! И ако си забелязал, не мрънкам за помощи, даже апелирам да се спрат!

Добре де, аз съм прост Човек, едвам изкарах средно. Затова и разсъжденията ми са елементарни. Така, да видим. Имаме Хора които със специални здравни нужди. Имаме Държава която е социално ангажирана и трябва да им помага. И накрая имаме търговски фирми които доставят съответните продукти. По всичко обявено излиза че именно търговците са проблема. Толкова ли е трудно след като Държавата има ангажимент към Хората, да си свърши изцяло работата. Тя да ги внася и разпределя на нуждаещите. Ясно е че разходи пак ще има, но като отпадне печалбата нещата ще изглеждат по съвсем друг начин. Иначе няма лошо, пазарна икономика, частен бизнес, ама то май и Държавата стана частна. Е хайде да не ви занимавам, че и трябва да отида да полея доматите.

Прав си! Социализъм? Комунизъм?

Частният бизнес у нас не може да се оплаче. Има пълна свобода на действие. Нека някой по специфични сфери да останат под крилото на Държавата.

Най се ядосвам, когато някой брои на другите парите! Хайде приятелю, открий си фирма , и почни да продаваш слухови апарати! Даже ги подарявай!

Ебати разходите. Поръчваш по Ибей, идва ти на крака фалшиво копие ,дето не можеш да го отличиш по нищо от оргинала .

Само където няма да ти върши работа или ти дреме , нали е тънкана ?

нещо тука ми убягва-фирми купуват -фирми продават-социалното-пардон антисоциалното министерство дава някакви пари които после не иска да дава-какво става кой е избрал тези фирми това министерство да работи с тях имало ли е конкурс или е минало по реда -наш човек-от цялата тази бъркотия страдащи са инвалидите и ще им става по-тежко защото държавата абдикира от тях и ги оставя на-оправяй се сам - не разбирам от слухови апарати като чета какво пишете за цени от 100 до над 1000 лева не знам каква е разликата но българина има една приказка-че всеки се простира според чергата си или като няма риба и рака е риба-за детските колички това явно е спекула и трябва да се вземат мерки а не да се оставят децата да страдат-но всичко това е от антисоциалната политика на правителството

Това Правителство ми омръзна с унищожителните си решения ! Да си ходи , ОСТАВКА !

Наскоро купих за свекъра ми един слухов апарат -New Siemens AMIGA Pocket Hearing Aid 178PP-AO Moderate to Profound New Siemens AMIGA Pocket Hearing Aid 178PP-AO Moderate to Profound Item price $78.00 Човека е с диагноза -костна проводимост и обикновенни за това забояване не стават.Трябва да са със диадема за костна проводимост. Не знам ,кой доктор как му е правил изследванията ,но се оказа ,че човека чува и без диадема а с нормален слухов апарат за ухо. Разликата в цените е хиляди левове. А ,ако е с още по тежко нарушение на слуха се налага и имплантант в черепа ,който струва с операцията към 50 -70 хиляди долара.

Като се замисли човек..страшни далавери се въртят с тези помощни средства. Ето например в случая слуховите апарати. Те се отпускат безплатно с протокол от лекар УНГ и документ, доказващ някаква степен на глухота. Повечето слухови апарати имат срок на годност 5-6 години. Тоест не е необходимо всяка година ново апаратче. За какви пари говори този пациент? Това си е рекет на министерството, рекет на фирмите, които доставят апаратчетата. Реалната им цена е 25-30 евро, а те ги продават по 200 евро и нагоре. Разликата в джобчетата на шефчетата в министерството и нашите хора по фирмите.

Да бе , ти си визуализираното потвърждение на поговорката "Чукча не читател , чукча писател!" ! Помоща за осигурени беше 480лв. , за неосигурени 406лв. Отпуска се на ПЕТ ГОДИНИ а не на една !!!! Я вземи един калкулатор и раздели по колко се пада на година и за чий хората плащат куп осигуровки ?!?

Павеле, тази приказка, която си цитирал се отнася за тебе, мойто момче, няма да деля на година по колко пари се пада, поради простата причина, че слуховият апарат далеч не е единственото, което ползват тези хора като социална или здравна услуга. Хайде прочети ми сега пак коментара, дай си няколко часа да го осмислиш и после ела да спориш с някой, от който те делят няколко вагона книги. Лека вечер!

При слухопротезиране е единствената , но пък затвърждаваш поговорката ! Това , че си прочел няколко вагона книги по-малко от мен , не е повод за гордост , ВЕРВАЙ МИ !!!

си слага 300-400% горница, получава ГАРАНТИРАН пазар и ми казва, че е нормално, щото трябва да се живее?!? И вссичко това на хора, които всеки ден СЕ БОРЯТ за живота си?!? Бесенето им е малко, на такива!

Колоко имтересно, в древна Спарта са имали отношение към изродите и доказват, че са били прави, защото точно изрод ги предава, като показва тайната пътека на врага!

В нашия квартал промениха маршрута на автобуса и направиха ново обръщало.поисках от кмета да ми го даде на концесия.отначало се опъна,но срещу 10бона под масата ми го даде.сега фирмата за градски транспорт ми плаща по 5 бона годишно за да го ползват,нищо че е общинска.само не казвайте че Коментарът ми е извън темата.много е точен,но за които го разбира

НПО-то „ СДРУЖЕНИЕ „ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ” , свързано с А.Стоименова, която обвини майките на деца с увреждания, взима близо 400 000 лева през тази година по европроект, съфинансиран от държавата. Отделно от това сдружението прибира от държавата близо 400 000 лева годишнo. Това показват счетоводните документи на организацията, с които Фрог се запозна.Другото, което боде очите, е че към края на 2015 година е обявено, че НПО-то притежава сгради за близо 1 млн. лв.Според собствените си отчети, НПО-то е трета политическа сила. В тях се отбелязва, че броят на членовете им през 2013 година е 240 158.Държавата е дала само за това НПО 7 милиона лв...Излиза, че НПО-то, представлявано от А.Стоименова прилича по-скоро на инвестиционен посредник за закупуване на имоти, отколкото на благотворителна организация.