Социалната комисия в НС прие минималната заплата да стане 850 лв.

Благодаря на всички парламентарни партии за подкрепата, заяви Корнелия Нинова

Обратно в новината

Коментари - Социалната комисия в НС прие минималната заплата да стане 850 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези пари не стигат,цените се качиха толкова много.Няма контрол на цените,никой не проверява цените в магазините колко са се вдигнали.Всичко е скъпо вече,глобите също,всичко.Умножи всичко по тва ,което ще дадат и то кога????Хората мизерстват докато управляващите се чудят колко да дават на минималната заплата отгоре.Откога се вдигат цените ,а сега казват,че трябва да се вдигат заплатите.На някои се вдигнаха от кога още."Докато умния се наумува лудия се налудува"

850 лв. - 20% удръжки = 680 лв. Чисто ! Не е зле, като си платите ток, вода и парно ще ви останат 100 лв. За храна.

Сега от 580 толкова остават 100.

Поздравления на всички политици и държавници, участвали в това обсъждане и приели това мъдро решение, минималната заплата да бъде увеличена на 850 лева. Все пак това е глътка въздух за бедните слоеве от Народа. Нека всички те да бъдат живи и здрави!. София, 01.12. 2022г.

И като тази комисия е ''приела'' нещо се питам в какво ще го вкарат като обяснят и от къде пари ще се вземат.. Няма да приемат една елементарна точка НОИ да си приема собствените данни които има като валидни при пенсиониране ами искат някакви си ОК от преди 20 години да им се представят...защото трябва да лишат хората от това което са заслужили внасяйки осигуровки и според данните на НОИ.

Има откъде да дойдат парите. Не се кахъри за това.

Като е казано 850 това не значи масово работодателите да сложат хората на тази заплата.Това е за работници без опит , квалификация , ниско образование. За квалифицираните работници и служители заплащането трябва да е много по-високо. А като гледам " производителността" на депутатите , редно беше и техните заплати да се вържат за минималната , а не за средната работна заплата.

и нови 16 млрд. заем, всъщност нинова още преди да стане министър каза, че трябва да се теглят по 16 млрд. заеми на години, може тя да е дала идеята на василев, а лорер заяви, че ще изтеглят 5 млрд. заеми до края на мандата, защото дългът ни бил много малък, тогава още вярваха че ще управляват 4 години и си наредиха на държавната хранилка цялата рода, приятели, съученици, но Слави им прекърши мераците

лорер каза, че ще изтеглят над 50 млрд. до края на мандата, за 4 години*

Какви заплати бе ?? Чакаме да ЗАКРИЯТ Агенцията за бежанци.. И парите от там да ги дават на бедните и безработни БЪЛГАРИ !!! Араби и негри да умират !!!

Са 434€… мизерия! Живея във Фр и тук Мин заплата е близо 1700€ за 35 часова седмица!!! Инфлацията е едва 6-7%! В магазина всичко без плодове, зеленчуци и месо е по-евтино от бг, често в пъти, така че на една количка с покупки разликата ще е минимална…! Сами си правете сметката кой как живее… Но тъйкато французите са по-прости…, продължават да се борят за по-добро заплащане и условия на труд, а масата българи само псуват и нищо..

Пак ще е най ниската Мин заплата в ЕС! Но пак е по-добре на фона на тази брутална инфлация! Дано мине и в бюджета на второ четене… Но, задължително трябва да се помисли и за нашите родители пенсионери и да им се вдигнат мизерните пенсии поне с 20% колкото е инфлацията, въпреки че реално е повече…

В моята фирма минималната заплата е 2 800 лв. НЕТО + 3 бонуса отгоре през годината,за Велик ден,за Коледа и лятото за отпуските, от 1-ви януари ще стане 3 000 лв. + бонусите отделно и съм сигурен,че пак ще има недоволни от заплащането и напуснали хора. И при такова заплащане на труда имам текучество,не си представям обаче,че някой би живял с 850 лв БРУТО или пък с досегашната заплата от 710 лв БРУТО,това не е заплата,а просия. С такова заплащане,няма как да просъществуваш,само храната ти е толкова,а за дрехи,сметки,лекарства,не ми се мисли,не мога да повярвам,че има такива хора,които просъществуват с толкова пари на месец...

Аз получавам 800нето и то при положение че работа като пом.възпитател в д.ясла

Която съзнателно допускат и точно това е най-лошото.

Още толкова безработни и помпане на инфлацията. Няма ли в тази държава мислещи хора, не става само с популизъм, трябва истинска икономика, за да има доходи.

Ти луд ли си? 850 лв отново ще е най ниската минимална заплата в целия ЕС! Какво повече искате вие феодалите бе,само и само да лапате и за робите ви нищо,да мрат от глад,а вие да живеете,като богове..?!?

Живей ти със 710 бруто тогава!

Да,правилно ама тия дето си я взимат чисто не ни вярват на нас дето обираме трохичките.

Пари за бюджета, ясно, но как да ги плащам тия осигуровки като самоосигуряващ се?

Спрете се, бе хора! Съвсем няма да останат работещи в страната или всички ще минат в сивия сектор. Колй луд ще иска да плаща данъци тук, за да хрантутите бюджетниците!?

Ми Ок, няма проблем.. На магазинерките ми досега плащах 810 лева, за 6 дни работни, за да не се чувстват на минималната, сега ще взимат точно минималната. Хахах, мислят си, че ще ме уплашат.. Тъпаци, ако трябва половината ще ги уволня и пак ще бачкат както досега по 60 часа седмица. От хляба по голям няма, да знаете!

Отново ще оберат най-бедните, като вдигнат така разходите за осигуровки и данъци.

Така се прави сега-взема се от бедните да се дава на богатите щото са им малко нуличките.

Чорбаджи, яжмиюю. Развързвай кесията, стипцо!

Кога ще има необлагаем м годишен минимум ,ката във всички европейски държави

И платени здравни по време на безработица.

Знаете за какви пари става въпрос в България.Лятото монтирах един полилей в Бояна,който струваше 48хил.лв. Завидяхте за тия 425евро, колкото е една бутилка шампанско на баровците.

Бравост, дупедати, сега 90% от пенсиите стават 70% от минималната работна заплата. Който оцелее - оцелее. Важното е да имате повод да вдигнете и вашите заплати.

сега 90% от пенсиите стават под 70% от минималната работна заплата.

Прогресивно данъчно облагане и УЙ в гъза на КАПИТАЛИСТИТЕ- КОМУНИСТИ.

Минималната заплата трябва да е 1000 лева. И до 1500 лева необлагаем минимум.

САМО НАЙ-УМНИТЕ РАБОТЯТ НА МИНИМАЛНА

Сега с това увеличение на МРЗ ще оправдаят милиардите дълг които ще изтеглят.

Увеличавате заплатите на цялата държавна администрация от нищоправещи, и собствените си огромни приходи, като очаквате те да гласуват за вас на изборите. Това правите с тези глупави решения, без никаква дейност за подобряване на икономическата ситуация в държавата. Кой ще ви изкарва тези заплати, като няма от къде? Заеми ли ще тегите отново? Затова ли ви беше напъна за новия бюджет, дето оревахте орталъка? Убивате България с ненормалните си решения, имбецили некадърни!

Помоайте още инфлацията тъпаци

Минималната работна заплата се увелича, а вие пак сте недоволни. Не мога да ви разбера, какво въобще искате

Недоволни сме, щото се увеличава по политически причини. Вече официално всички са в предизборна кампания и ще се надцакват с подобни популистки решения. Някой пита ли работодателите как ще плащат подобна заплата? Естествено ще включат увеличението в цените на стоките и услугите и инфлацията ще хвръкне още нагоре. И крайният ефект - нулев. С повече пари ще купиш същото или дори по-малко.. Гласувайте после пак за крадците от подмяната и дъбъто и за комунягите..

Работодател който не може да плаща на работвника си нормална заплата да си затваря"бизнеса" и да се записва в бюрото по труда.

Само пишман работодатели- виещи на умряло, а иначе си имат къщурки от по няколко милиона съдрани от гърбовете на същите тези работещи бедни за тях. Пълни мизерници не наяли се.

Ще разбереш,...

Каква наглост и лицемерие от народните избраници! Що не кажат с колко ще се вдигнат АВТОМАТИЧНО техните заплати от 1 януари? МЕРЗАВЦИ!

Щат,Няма да кажат щото може да искаме и ние...

500 хиляди държавни чиновници ще са благодарни за увеличението на заплатата... Нямам думи вместо да решават проблеми се чудят как да ни вкарат все повече в дълг

скоро Всички Българи ще са Милиардери, а Кило Сирене ще е Трилион лева!

Ами ще си внасяме евтино от чужбина бате.

Нали...