Сините: ГЕРБ и БСП заедно бранят паметника на Съветската армия

Общинските съветници от ДСБ и СДС в Столичния общински съвет (СОС) обвиняват колегите си от ГЕРБ и БСП в умишлен провал на извънредната сесия, на която трябваше да се реши бъдещето на Паметника на Съветската армия.

Обратно в новината

Коментари - Сините: ГЕРБ и БСП заедно бранят паметника на Съветската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждам нещо, което вие не виждате. Това стана около дата 22 юни.Руската телевизия излъчи не руски филм за Брестката крепост. Това е дата съдбовна за за милиони обикновени хора.Това е тъпо стъкмено българско кощунство. И по тази причина казвам, и ще се случи - Да ти умрат ръцете говедо недно.

Г-да управляващи - жълти, червени, гербери или резесисти, сложете точка на различията помежду си. Бъдете по-цивилизовани и проявете интелект. Малкото Ви народче умира и Ви помоли да престанете да играете на "дай си ми куклите, на ти си парцалките". Вършете това, за което сме ви избрали, т.е. да подобрите жизнения ни стандарт, здравето ни, образованието ни, искаме спокойно и цивилизовано да отгледаме децата си и не често да поглеждаме навън от границите ни. Вземете се в ръце, няма да сте цял живот депутати и управляващи. Направете необходимото, за да ви запомним.

В столицата на Австрия Виена има мемориална плоча на Сталин. По времето на Хрущов съветските дипломати започнали да намекват на австрийците, че тая плоча трябва да се махне, но австрийците им показали договора за неутралитет от 1955 година (когато всички чужди войски напускали Австрия), в който има клауза : всички паметници и военни погребения трябва да се запазят непокътнати. И плочата на Сталин си стои невзривена и недемонтирана от някакви туземски "демократи", и неоплескана от някакви велики художници. Ако някой не загрява какво искам да кажа, това е, че има народи, които са много по-напред от нас (тоест много по-умни), които знаят истинското значение на думата ПАМЕТник. link Wien.jpg

Не разбирам как може паметникът на българския войн, който няма изгубена битка и пленено знаме - да е висок 1 м, а паметникът на съветския войн - 37 м... След като българските войни си дадоха живота за поробените българи в Македония и Беломорска Тракия, а СССР ги даде на Гърция и Сърбия .. И ние водим дебат дали да остане паметникът на СССР ...

Този спор - дали е опетнена честта на падналите и дали паметникът е комунистически, и всякакви подобни простотии са супер неуместни. Хора, научете се да не коментирате неща, които са извън вашата професионална сфера или надвишават интелектуалните ви способности. Това е акт на съвременно изкуство, целящ провокация и дискурс относно визията на съвременното градско пространство, съвсем успешен и с безспорни качества като такъв.

Привържениците на СДС и ДСБ са много ядосани на този паметник и оцветяват руските войни защото не могат да съберат поддръжници колкото тях. Освен това там липсва важен персонаж - Ив. Костов в маршалска униформа и Мартинчо като негов адютант - истинските освободители на България. Те ще се борят докрай да се отстранят тези пропуски и неправди или паметникът ще бъде съборен в някоя тъмна нощ.

Има МНОГО аргументи ПРОТИВ Паметника - някои от тях съшествени и силни, други /повечето/ - изсмукани от пръстите. Има ЕДИН аргумент ЗА Паметника: Човечеството бе спасено от фашизма благодарение на решаващия принос на Съветската армия. На мен този аргумент ЗА ми е напълно достатъчен да обори всички ПРОТИВ.

човечеството бе спасено а балгаря беше окупирана от червената чума и шумкарите.този аргумент оборва всичи останали. ха,ха,ха,ха....

А нас кой ще ни спаси от неграмотния смешник joni, който дори и "името" си не може да напише правилно? И без "ха-ха-ха", глупако!

В Берлин има най-малко три паметника на падналите във Втората световна война съветски войници в парка Трептоу, в квартала Панкоу и в Тиергартен. Всяка година, на 9-ти Май, представители и на германското правителство, включително и Ангела Меркел, полагат венци на централния паметник в Трептоу, в памет на падналите. Който посяга на паметниците на падналите воини, той нарушава покоя на мъртвите!

ДО РЕДАКТОРИТЕ Не разбирам, защо е премахната моята реплика към РУСКИНЯ, в която аз отстоявам достойството на нашия народ с хилядолетната му история и казвам, че, когато в София е имало раннохристиянски шедьоври, като св. София и Ротондата, в нейната Русия дивите племена са живеели в подземни дупки. Същевременно, антибългарските и антиевропейските коментари на тая сталинистка са винаги на линия.

Г-н Х. Много добре си разделил писанието си на две части: и смислово и визуално. Първъта част е почти стопроцентова истина, втората - почти стопроцентова лъжа. Ама нали знаеш , когато един човек каже истина и след това веднага излъже - остава само ЛЪЖАТА За разлика от теб, който доста често пишеш антируски факти, клевети, манипулации и полуистини, Рускиня никога не си е позволила да говори срещу България, страната , в която живее и работи.

Може ли и аз да дойда,много,много моля г-н виртуален бияч? :)

Май ще е по-удачно паметникът да махне сините.

.....народът скоро ще ги махне - който гърми историята, губи катастрофално изборите! Справка - Бъки-бомбата.

Но най- важният постулат в червено-гербаджийската идеология: НИКОГА да НЕ се забравя крепостничеството и слугинажа към Русия ..Никога робите и да не си помислят, че руските агенти няма да са на власт в Русия..Никога и да не им идва наум , че освен от свинарите от Правец и някои компири , НЯКОЙ друг може да управлява България ..Никога и да си и помислят , че потомствените руски агенти - не са "титаните' , еманацията на Ентелекта в Балхариййй..Достатъчно е мутрата на златев да видят - и да се "убедят" в тази истина .. Никога и пръст да не вдигат срещу малоумните ,неграмотните и нефелни слуги на Русия , у нас..) Никога , ама никога , да не си мечтаят , че България може да бъде НЕЗАВИСИМА от Имприята на злото .. Никога да не забравят , че трябва да са смачкани и да се покланят на руските мужици...::))))))

Никога не казваи "никога"!Защото така лесно се разбира,че в същност си BIG ASS!

само варвари могат да рушат паметници бутнете и НДК колко място за паша на синия добитък ще се отвори

Няма да стигне и това място за пасбище на всички като теб. Мноооого овце се оказа, че има в територията, наречена България.

Ега ти и пастира.....

Ей писна ми от тези сини ли са лилави ли са .Големи са некадърници. Защо все се силят за нещо , като ги видяхме какво сътвориха за 4 години Костов и още много в София. Ако бяха толкова печени защо не свършиха нищо по времето когато хората им вярваха и ги избираха сега се сетили да пищят . Пищете на Костов. защо не отворихте досиетата и не решихте проблема с който си искате паметник когато бяхте на власт. Сега стойте и мирувайте и се чудете как да се промушите тука там като мишоци.

А КАТО ВИ ГЛЕДАМЕ ВАС ЧЕРВЕНДАЛЕСТИТЕ, ПАРДОН ЧЕРВЕНИТЕ АЙДУЦИ ЩО СЪТВОРИХТЕ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ЗА 65 ГОДИНИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ВИ ЗАКАРАТ В ЛЮБИМИЯ ВИ СИБИР И ТАМ ДА ВИ ОСТАВЯТ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА!

Не знам какви толкова са ги сътворявали по предишните времена, но за последните 20 години ако продължават в същия дух, в България наистина ще стане по-зле от Сибир. И ще се трудим като американски каторжници. Което всъщност и правим.

.............................. Фуражки и пагони , пагони и фуражки - много и пенсионирани , и действащи.. "Недодялани " и изменчиви фигури - по Нанси Макълдаун ..)) Таен слугинаж на Русия .. Будалкане , ежедневно, че 'народът" живее все по- добре .. Мачкане на дребния и среден бизнес.. Усмивки, модел "софиянски"-отново - сега -модел "плевнелиев". ".. Голф игрища, стоичков , стадиони и зали - само за новите фуражки ..)) ТОВА е цялата "философия" на "десноцентризма " в Балхариййй..) ..

СДС-то ще бъде запомнено освен с разграбването на страната и с разрушаването на селското стопанство. Разрушиха още и мавзолея. Да разрушиш нещо построено не е повод за гордост. Това е лудост господа седесари

А ВИЕ БРПБКП-БСП КАКВО СЪТВОРИХТЕ? МОЖИ БИ БЕЛЕНЕ, СКРАВЕНА, БОГДАНОВ ДОЛ И Т.Н. КЪДЕТО ИЗБИХТЕ БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ!? ОСВЕН СМЪРТ, КРАЖБИ, ЛЪЖИ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ДРУГО НЕ СЪТВОРИХТЕ!!!

Викторчо, преди да идеш на лекар, можеш да провериш какво са сътворили ония - само за 15 години построени 2500 промишлени предприятия, селскостопанската продукция - 200 (двеста) пъти повече от сега. Още много неща има сътворени, ама като те гледам, освен че не можеш да пишеш, май не можеш и да четеш. Та затова няма да ги пиша

Постулати , правила на "десноцентризма' в България , според ГЕРБ : "Идеолози " и личности са САМО тези с ДС или криминално минало ..Да имат крадени мангизи , да са завършили Симеонови или ВИФ-а..Може - борчета или разни , на които са им дадени куфарчета . Запазване на всички паметници на съветската армия-окупатор . Задължително -с червени олигарси - криминални - зад гърба си . Трой шлемове или приклякане при всеки полъх на източния вятър . Добър червен произход, най-малкото с бащи - руски агенти . Добри лъжи , макар и с беден словоред- пред ЕНП и ЕС. Джипове, остригани глави и "тошовски" лафове .. Непрекъснато повишаване на благосъстоянието на народа' - цени на парно , бензин , газ , ток , цигари , храни и ..консултантски , извънредни - за "кучетата" на герб .. Просташки език и снимки - много , и всеки ден .. Банки и хотели , за най- червените и верни кадри на герб ..

Всеки нормален човек е длъжен за си зададе прост въпрос:Защо след 500 години турска окупация и робство тези не се втурнаха да събаря джамии и минарета?Или защо,тъкмо сега се насраха пред Паметника на Червената армия?Политическите ни помияри...

ДА ПОМНИМ МИНАЛОТО!? НА 5 СЕПТЕМВРИ 1944 Г. ВЪПРЕКИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ОПИТВА ДА ЗАПАЗИ НЕЗАВИСИМОСТ, СССР ОБЯВЯВА ВОЙНА И ОКУПИРА РОДИНАТА НИ! НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗАГИНАЛ НИТО ЕДИН СЪВЕТСКИ ВОЙНИК!!! РАЗСТРЕЛЯНИ СА ТРИМА ЗА МАРОДЕРСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИ! ДА ПРИПОМНЯМЕ ЛИ НА ЧУГУНЕНИТЕ ГЛАВИ ОЩЕ ИСТОРИЯ ЗА ДА Я ПОМНЯТ?

Не вярвам на очите си - България се опитвала да пази независимост през втората световна война? Как такива малоумници като теб изобщо не ги е срам да пишат?!?

е била ,за добро или лошо съюзник на Свастиката тогава страната ни ...как няма да е във война и със СССР включително. Историк нещастен!!

Калитко, Аврорке, и още там която и да си! Ти май се поамериканчваш, а? И се наричаш вече с името на богинята на победата? (Доскоро се правеше на богинята на зората, ама си беше само крайцер.) "Виктори", ха-ха-ха... И да не си мислиш, че като си "виктори" и няма да ти пишем... нула по история. Просто толкова я "знаеш".

АМИ ЩОМ ИСКАШ ДА БЪДЕМ ГРАДИТЕЛИ, ДАЙ ДА ТИ ИЗГРАДИМ НА ТЕБ ЕДИН ПАМЕТНИК!

ТИ САМАТА ВЕЧЕ СИ ИЗГРАДИ ПАМЕТНИК НА ТЪПОТИЯТА. И НЕ РЪКОТВОРЕН, КОЕТО ЗНАЧИ ВЕЧЕН! ВЕЧНА ДА Е ПАМЕТТА ТИ В СЪЗНАНИЕТО НА ЖИВИТЕ! ЗА ДА ЗНАЯТ КАКВИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ.

Как може да се демонтира един исторически паметник,това е гавра с паметта на героите загинали за свободата на БЪЛГАРИЯ ,трябва да помним миналото и да го предаваме на поколенията

НЕ РАЗБРАХМЕ САМО КОИ СА ТЕЗИ ГЕРОИ ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ? НИТО ЕДИН СЪВЕТСКИ ВОЙНИК НЕ Е ЗАГИНАЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! ИМА РАЗСТРЕЛЯНИ ТРИМА ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ОФИЦЕРИ ЗА МАРОДЕРСТВО СРЕЩУ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!! ТА ЗА КАКЪВ ПАМЕТНИК СТАВА ВЪПРОС?

Има и няколко,които са се избили взаимно в пиянски свади.

Във Виена паметника на армията освободила Европа от кафявата чума е и по голям и много по-лъскав от софийския! Целия е обсипан с позлатени орнаменти и апликации, с перфектно оформени и поддържани тревни и цветни площи! Да схващате някаква разлика? Коя мислите че е причината там да няма такъв лай срещу виенския паметник, с какъвто ни обсипаха тукашните ни "избранници"!

Не си ходил ти във Виена. А ако си ходил във всички случаи не си виждал въпросния паметник. Памтникът е много по-малък, и като конструкция и като композиция - да речем 2 до 3 пъти. А като обща площ целият комплексе поне 5 пъти по-малък. И не е в центъра срешу Университета. Строен е от руснаци ( даже някакво арменско име си спомням), за около 3 месеца, когато е строен това е било в покрайнините на Виена. На този паметник, като правило виенчани не ходят - само руски групи. Във Виена е известен повече като "Паметника на неизвестния мародер и изнасилвач". Пък вземете да отидете до Виена , бе. Страхотен град. И ако все пак имате време за губене можете да посетите и въпросния паметник.

Какви покрайнини бе! Паметникът е между френското посолство и дворецът Schwarzenberg. На 2 мин от Karlskirche и на 15-20 пеша от центъра - St. Stephen. Не лъжи като циганин и не манипулирай хората които не са ходили във Виена. А паметника и комплекса наистина са поддържани перфектно за да може ти да злобееш и да се давиш от плюнки.

може да видите виенския паметник на много места в интернет! Паметника е на по-малко от 10 мин. пеша от Виенската опера и в хубаво време е средище на много виенчани,които едва ли са руснаци! Просто са по цивилизовани от МНОЗИНА у нас! Това е разликата!

Ясно, това ти е информацията. А във Виена очевидно не си ходил, като основателно предположих. Иди все пак до Виена. Полезно е, може малко да си цивилизовате червените ктатунки

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА ПИШЕМ А ДА ДЕЙСТВАМЕ! И НЯ ГЛУХИТЕ И НА СЛЕПИТЕ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ТАЗИ КУПЧИНА КАМЪНИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА ОТ ТАМ! СТИГА СМЕ БЛЕЕЛИ АМИ ДА ДЕЙСТВАМЕ!!!

Ето пак идват избори.Изветрялото и окъсано синьо знаменце пак трябва да се развее над електората.Как да го мобилизираме,че не остана!Ами ,я да разлаеме кучетата!Ето паметника ,чудесна тема!С малко помощ от приятели в СМИ - ето, потръгна.И кои от синичките са по-активни-ами десебарите.Толкова слушахме Мартинчо по икономиката,я да покаже солидарност със кандидат кмета.Г-н Прошков, това са байганьовщини,не Ви ли става унизително от такова начало на кампанията?

Поздравявам и другарите от ДС-бкп , с поредния им успешен проект - пред простол'дието, че ЕДНА тиква начело на България- ще се "справи" с престъпността , ще ни накара да се гордеем с мин. председател , ще защитава независимостта на България от Империята на злото.. Поздравяван големите мошеници от герб - тимаджийте , ипонците , златевците , гоцетата и всички руски агенти - успяхте за кой ли път - да измамите , излъжете , заблудите , подведете, голяма част от българския народ.. Успяхте и милионите да си увеличите, и на Путин да клякате , и ЕНП- да излъжете , и мамицата и да разкатаете , ПАК - на България .. Но , има време ..ШО е жИвот - все е пред нас:))) [/quote]

Българското правителство да задели пари за поддържането и откриването на български паметници в чужбина, вместо да се занимава с повърхностни въпроси. Да си гласуват стоп на партийните субсидии и с парите да направят красив монумент на българските ханове и царе, на мястото на статуята на Св. София срещу ЦУМ, която изобразява, кой знае коя богиня! На древните българските държавници дължим днес съществуването на този парламент (теоретично български) и името РБ! Паметникът на Съветската армия да бъде преместен в музей, а не да се унищожава - той също е история, въпреки че се интерпретира според политическата креатура. Редом да има експонати и обяснения за необявената война на Сталин срещу България. И това е история!

Тия, които са надраскали паметника на Съветската армия са същите, които посягат и на друга чужда собственост! В капитализма чуждата собственост е неприкосновена! Само социалистически мислещи типове драскат по колите, пръскат със спрейове пейките, чупят стъклата на мазетата, трошат телефонните кабини, изпочупват съоръженията в детските градинки, пишат по стените Само Левски/ЦСКА, режат седалките в обществения транспорт, чупят осветителните тела по улиците, храчат по тротоарите, паркират нагло по тротоарите, си изсипват пепелниците от колите по паркингите, тъпчат тревата и цветята в градините, крадат железните решетки от канализацията, унищожават пътните знаци и т.н.

Фашагите искат да променят историята със задна дата! Няма да стане!

Винаги ми е било интересно защо комундетата наричат политическите бси противници "фашаги". В Италия е имало, наистина, но Италия повече е спечелила, отколкото е загубила от фашизма. Всъщност Дучето е започнал кариерата си като социалист. И Хитлер е бил социалист, преди да стане нациоанал-социалист. Сталин - и той. И Троцки и цялата върхушка на ВКП(б), както се е наричала КПСС. Така чв е всичките тези са от едно котило - социалисти. И не знам защо Станишко така свенливо не е отбелязал този факт във фундаменталния си труд "Защото сме социалисти". нали уж е историк. Историк, историк, колко да е историк - специалист по съветски униформи.

КGB, KGB ,като чета, не за пръв път, твоите гнусни коментарии по различни въпроси, започвам да разбирам защо е имало Белене!!!

"Право куме, та в очи" - така казват по шопско. Но очевидно за БСП и компания важи и друг принцип - "Вълкът козината си мени, нрава никога" . И дали БСП ще се наричат социалисти и,ли с някакво друго благовидно зая пред Европа име те си остават сталинисти. С любимо заведение - ГУЛАГ.

харесва ми,че си антикомунист,разбирам те напълно..обаче кажи ми,как може да подкрепяш Боко??? сериозно ли не виждаш коя е истинската алтернатива на комунистите?

Най-добре е едновременно да се демонтират и преместят този паметник и пред американското посолство.На мястото на съветския паметник да се направи паметник на българските летци загинали геройски отбраняващи София.

Ако паметника беше виновен за всичко с мед да го намажеш..или както се казва "на крива ракета космоса и пречи".Така е и с това "извънредно"заседание - предизборни популиски изказвания сякаш паметника им е бръкнал в гъ...те а не че те са некадърни да управляват и защитават София като общински съвет..

Прояви от този род са само за "усвояване" на пари. На фона на глада и мизерията в България, ще се гласуват милиони за демонтаж и монтаж на паметника!!! Това е пълно безобразие! Защо не вземат да гласуват всеки депутат да се откаже поне от една заплата и тя да отиде примерно за лекарства за онкоболните??? НАРОДЕ, ДОКОГА ЩЕ ПОНАСЯМЕ СВОЕВОЛИЯ И БЕЗОБРАЗИЯ!!!???

Докато в България комунизма е актуален, дотогава съветските символи ще ни създават излишни разходи! Откажете се от този комунизъм, лесно е!:))))))

Млъквай и хайде къш,че ти се събра голям куп чинии за миене.

ГЕРБ и БСП не само бранят паметника на една несъществуваща армия на една несъществуваща държава,която се саморазложи,но и заедно ще ни натресат строителството на атомното чудовище АЕЦ Белене.Голяма е вероятността и да излязат с общ кандидат-президент.

Поздравявам "десноцентристката" партия -герб- стъпила здраво на фундамента ,на дружбата между БКП-дс и СССР-КГБ .. Поздравявам фуражката от МВР- другарят милионер с над 40 имота- безспорен шеф на герб- София ..И другарката фандъкова- и нея .. Да живее дружбата между учителките по руски от Самоков и Съветската армия и ..нейните паметници ..)) да живее другарят Боко и другарят златев и ..дружбата им .. И ЕНП - да живее-те още не са разбрали , с КОГО си имат работа в Балхарийй... И десноцентристките гласоподаватели на герб - да живеят - Както се казва: Сега паметникът на Империята остава , а догодина - нов ще издигнем-бомбата АЕЦ , но ..да минат изборите , другари..Още малко време ни трябва - да побудалкаме нормалните граждани , че сме "десноцентристи" и ..държим със зъби и нокти на Българо- съветската дружба..От векове- за векове .

А освен памятника, може да демонтирате и Руската църква и памятника на цар освободител и тогава интересно с какви забележителни места можи да се похвали софия. Може би с памятника на Българския ИДИОТИЗЪМ пред НДК

накои руснаци или не рзбират за какво става дума или умишлено правят инсинуации. Никой няма против руските паметници в България. Поне досега. Ние сме против паметник на армия-окупатор. Защото, ако нещо е ебсолютно сигурно, това е че Съветската армия е окупирала България. и е била окупационна армия до края на 1947. Всякакви други интерпретации са неприемливи и са в разрез с историческата истина. В Прага, където съветската армия наистина е влязла като освободител на 9-ти май 1945, боядисаха в роозово един от първите танкове Т-34, освободил Прага. Но пражани помнят и 1968. Когато съветските танкове окупираха Чехословакия. И нсега, за да няма ексцесии, този танк е снет от постамента и се намира в музей. По случай 20 годишнина от първото му боядисване в розово, го изкараха да го покажат - пак боядисан в розово.

Не искаме да демонтираме нищо руско,а само ненужния съветски паметник строен по поръчка и без повод.Не виждам защо трябва да се гордея с този паметник и не си спомням за загинали съветски войници при навлизането им в БГ.

Уважаеми КаГеБешник, ти си противник на всички руски паметници в България. Но ти не знаеш това, защото помниш само 5 минути назад. По-назад не е по силите ти да го асимилираш. А за твоя приятна изненада в онова далечно време на руско-турската война руснаците също не са имали намерение САМО да те освобождават. Запомни: никой в световната история не освобождава ей така, щото си му симпатичен. Всеки "освобождава" или за да има влияние, или за да окупира !!! Но независимо от казаното до тук, никой паметник не трябва да се пипа - нито на Цар Освободител, нито на съветската армия, нито на американските пилоти (избили ненужно 4000 цивилни българи). Паметниците са нужни за хора като тебе, които помнят по 5 минути, да ви помагат да помните по-дълго.

Ейй наглост безгранична,като руската душа:))Идиотизъм уважаема е да сравняваш значението за българите на паметника на Цар Освободиел с това на паметника на Червената армия,да не говорим за Руската църква.Вие не сте рускиня, Вие сте съветска комунистка, от тези чугунените!

Ами можИ да си построим нов памЯтник на "рукската мамаша" оженила се за първия българин само и само да избяга от необятната бушменска страна... :))))

Браво бе, Монка. По-точна реплика ми е трудно да измисля и затова те подкрепям изцяло.

На 23 Октомври края на БСП ще настъпи

ато така си заработват парите съветниците и дупедатите - все смислени съвещания и извънредни сесии с предложения да се срути , заличи или взриви там нещото . и падат ли падат извънредни парички в края на месеца. ... ако така работите аз да съм ви изритал от моята фирма още първия ден на работа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Яко ! Веднага си купувам такава тениска!

Да защитим Паметника на съветската армия-окупаторка! От една страна да ни напомня че "не сме народ, а мърша". от друга да ни напомня за националното предателство на БСП-БКП. И не на последно място, да го запазим за другаря Станишев - да практикува основната си професия - съветските униформи. Нека не забравяме и още нещо - за в бъдеще този паметник може да стане поле за изява на не един Пикасо. А иначе ако сме сериозни, този паметник трябв ада се премести от там. и така, както паметникът на загиналите американски пилото е в американското посолство, справедливо би било целият комплекс да се премести в руското посолство. Американс=ците, з аразлика от руснаците са достатъчно умни и пресметливи, за да направят паметника на място където да не скандализира гражданите. За размера няма да коментирам. А и оня чичко с автомата "Шпагин" някак си не е умесно да е в поза за атака на Университета. БСП може би отдавна лелеят пак да посрещат съветската армия, ама няма - станахме членове на нАТО и даже и доносник Гоце, скърцайки със зъби прие този факт.

Духовността на един народ се измерва във поведението му, манталитета му и други такива. Защо сте толкова злобни? Много зле сте. Всичко е история и паметниците са също. Оставете на други поколения да преценяват историята ви. Живейте си спокойно и без друго имате много проблеми. Най-бедна страна сте в Европа под диктат на същата такава. Чао.

а ти ен си форумджия, а кретен, но това го знаят всички

Тази армия е била посрещната от много хора като освободителка, а не окупаторка. Към момента на построяването на паметника, тази армия се е приемала като нещо на което си струва да се отдаде почит - почит отдаден от управлението на страната, продължило 40 години. Тези 40 години не може да се изтрият с гумичка. Да сте видели Франция, или Германия или САЩ да отричат моменти от историята си. Не. Тези държави са приели, че трябва да се поучат от грешките си и не си правят илюзии, че може да променят минали събития, като казват че не са се случили. Помислете...

От комундетата на БКП със сигурност. Но чак на 10-ти септември, когатомса се убедили че всико е свършило. И "гордите партизани" са слезли от планината. За да маршируват редом с окупационните съветски войски. Някои престъпници по затворите също считат е Съветската армия гии е освободила. А пък тия дето са организирали т.н. народен съд за да с еразправят с политическите си пшротвиници - още повече. Нека не забравяме и онези, дето пд закрилата на окупацията на съветската армия са избили без съд и присъда, даже и от нелегитимен съд като т.н. "народен съд", над 50 хил. Само за една година. За такива екземпляри и други национални предатели Съветскат армия може да е не само освободителка, но и майка-кърмилница. За всички останали, обаче, пък и такава е историческата истина, съветската армия е окупационна. Нещо като турската след 1396.

браво,добре казано

ЗА КАКВА ПОЧИТ ПЛАЧЕШ БЕ? ЩОМ ТОЛКОЗ ТИ Е МЕРАК ХОДИ У СИБИР!!!

ДА ТАЗИ АРМИЯ Е ПОСРЕЩНАТА ОТ ТОЗИ НАРОД КОЙТО ПО СЪЩИЯ НАЧИН Е ПОСРЕЩАЛ И НЕМСКАТА! ЗАЩО ЛИ? А ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЗАПЛАТИ С НАД 100 000 УБИТИ ПРЕЗ ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА, А ТОВА, ЧЕ Е ПЛАЩАЛА РЕПАРАЦИИ НА СССР И СА Й ВЗЕЛИ ТЕРИТОРИИ, КАТО МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ И ПР.? ЗАЩО ЧУГУНЕНО ГЛАВО НЕ РАЗБРА, ЧЕ И ИНТЕЛЕГЕНЦИЯТА Е ИЗБИТА ВЕДНАГА СЛЕД НАХЛУВАНЕТО НА ТАЗИ АРМИЯ!? ЧЕ ОТ ТОЗИ НАРОД СА МУ ВЗЕЛИ И ДОМА И ХЛЯБА! БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА НА СССР 85 МИЛЯРДА ЛВ. РЕПАРАЦИИ! СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖЕШ! ДА ИМ ПОСТРОИМ ОЩЕ ЕДИН ПАМЯТНИК? А?

Въпреки, че не съм фен на руските неща, не мога да допусна как е възможно да се подкрепя обругаване на паметник. Това е гнусно както и да го погледна!

Чий паметник се обругавал не разбрахме чугунено главо? Та това паметник ли е? Над 50 години си окупиран от чужда държава и търчиш да й ближеш задника!!!

Кой 50 години те е бел окупирал бе, ахмак? Окупация значи да има чужда войска, чужденци в управлението на страната и т.н. Ти жив руснак виждал ли си в нещастния си животец, че говориш нелепици?

Данче ! Спиш бре, момиче !!!