София се съвзема след бурята и пороя

Нормализира се обстановката след вчерашния проливен дъжд в София

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама верно ли се съвзема? Не потъна ли? Като слушам троловете на Кутев излиза, че Фандъкова е потопила София. Верно ли бе, тролове?

имам си една мечта. да се върне "честния" и нищо-не-правещ, но мазно нахилен наглец софиянски...или янчулев...и тогава всичката тролска измет тука ще пее фалцетно одата на радостта.

те отдавна трябваше да са в затвора, и двамата!

аааа, не, без Янчулев.

Излиза, че е по-добре нищо неправещия Янчулев, щото не крадеше парите на народа. Немаше лева-ръка-десен-джоб и шуробаджанащината. Като се замисля, тоя човек много го оплювахме, но явно той не си е плюл на сурата и не е посегнал към нашите пари, за чужди фирми. Имал е достойство. Благодарим за напомнянето. 30 годинии трябваше да минат, за да разберем, че Янчулев нарочно не правеше нищо, за да не му се налага да ни краде. БРАВО на теб, припомни ни забравени факти.

Това ли е оправданието на сегашните, плашете се от избора на по-лошите от нас и затова ни оставете на спокойствие да "гра(д)бим"?

и това също.

В някои случаи нищо правенето е по полезно от вършенето на фрапантни глупости които може да доведат ди загуба на човешки живот !

Нямам думи,а защо не споменавате и б-ца Св.Наум. Улицата по която се стига до нея е буквално залята от кално свлачище,защото някои индивид си е сложил подписа за строеж,а пък строителя не си направи труда да го обезопаси/има чакъл/ докато почне строежа. Не ми се мисли при още по проливен дъжд какво ще стане.

До виМЕ (нерегистриран) Защо реши, че не си плащам данъците, селяндур?

Защото киртака не си плаща с години и е решил, че и ти не плащаш ... когато започнеш да изискваш от тях и почват с догадките плащаш ли данъци или не плащаш? Хухавели прости

абе, мискини, вие да не искате оставката на фъндъкова, бе?

Така се случва когато се РЕНОВИРА, а не се ремонтира. Например в Боколандия - в столицата ѝ Фъндиград и навсякъде, където РЕНОВИРАТ по обществени поръчки - какъвто им е асфалтът, каквото им е санирането, такова им е и метрото... Само корупцията им е истинска.

но пък при комунделите няма ни асфалт, ни саниране, ни метро:))) идеална работа...няма как да сбъркаш като не правиш нищо:) само гепене:)))

Гербаджиите отчитат дейност, без да им пука за качеството на свършеното, защото се съсредоточават само върху възможностите за крадене. И може би това е така, защото гербаджиите са утайката на "комунделите ".

Не знам колко гепене е било при комунделите, но при тех се направи проекта за метрото, а тия сега го осакатиха тотално! А и тогава токът и парното бяха стотинки. Водата я плащахме накрая на годината, щото не ни се разкарваше за 0.15-020 стотинки - тоталът за цяла година беше около 2.80 лв. - максимум 3.00 лв. И да закъснееш със сметката за ток - нема проблем, следващият път ще си я платиш, а тя също беше 2-3 лева. И, МНОГО ВАЖНО, асфалтът, направен по комунистическо време ОЩЕ СТОИ, за разлика от новия, който го кърпят и подменят не всяка година, а всеки сезон - пролет - есен и пак, пролет - есен. Абе важно е народна пара да се усвоява, нали?

Червената тролска армия е мобилизрана да пише ударно коментари във връзка с вчерашния порой:) Драскайте, драскайте тролчета! Директивата от Позитано е: " И метеорит да падне върху София, Фандъкова е виновна!":))))

До лумпена, фен на общината - Лекувай се! Естествено че тя е виновна, тя и тия около нея. Не е нужно да си комунист, за да виждаш истината. Нашите данъци отиват в общината, НИЕ плащаме за всички калпави строежи и ремонти, не кметицата. А тя трябва да даде отчет ЗАЩО инфраструктурата става от зле по-зле! И да, НЕ Е НОРМАЛНО в метрото да тече като НИАГАРА!!! Това говори, че пак фирма-близка до ... е лапнала мангизите и не си е свършила работата. Който плаща, иска и обяснение. Лекувай се!

иди го кажи на общината в берлин тогава:) има клип в интернет как реки текат в берлиското метро и то преди седмици...яко , не като тук....явно и те не знаят как се строи метро:)) комунист прост!

Данъците си ги плащам в България, не в Белин. А и берлинското метро е над 100 годишно, а нашето е ново-новешатко. Та, викаш вчера го откриха, днеска го закриха - качествено строено, ръцете си оставили, ама парсата я прибраха, а?

За берлинското метро данъци не плащам, плащам за българското, капиш?

Не червени, а недоволни ... където и да ти гледам са зле. Погледни си транспортната инфраструктура, която са построили, погледни рейсове на 5г. които са мърляви и претъпкани, погледни им дръжките - протъркани и ЧЕРНИ от гнус, погледни им цената, погледни им редовността, погледни им ПРОЗОРЦИТЕ за въздух ... погледни ги колко често ги мият. Искат ми пари за карта/билет, а аз искам чист, редовен и проветрен/климатизиран транспорт. Всички управници да слязат от служебните автомобили и да се качат на обществен транспорт. каквото за него, това и за мен.

плащай си данъците щом искаш такива неща...аман от изискващи , но нищо не даващи! 100% не си плащал стотинка данък от години! цървул!

По-големо бунище София никога не е била! Разхищение на народни пари, шуробаджанащина, калпави ремонти на фирми от "наши" хора и резултатът е КОЧИНА! А какъв парк бе София навремето ... Но тогава българи-патриоти и родолюбци се грижеха за града и за държавата. Сегашното бунище ще продължава да тъне в тиня, благодарение на "новото развитие" - демократично на страна в упадък. Дълбок упадък! Мерси ес! Мерси г-да управляващи за тинята и несгодите на българите.

Какъв "парк" е била София навремето, бе?:))) Кочината преди 1989-та ли наричаш "парк"??? Мръсна, грозна/залята от бетон и "красиви панелни квартали, които и до сега я правят да изглежда като гето/, с години нищо не се пипваше нито по улиците, нито по сметопочистването, нищо! Трудно е да си представи дори човек нещо по-грозно от София по времето на соца!

При соца София беше мръсна, грозна, с празни магазини,облечени в сиво опърпани хора, разбити улици, отвратителен градски транспорт от стари чавдарки, бг трамваи и руски тролеи, нови квартали без нито една улица, години след построяването им, кал до шия !

Да не си от столипиново? Там има кал до шия, ясно от къде си.

Опааа, соросоида изплува - дежурните приказки от опорните точки - за тебе най-важното са магазините, облеклото, РУСКИТЕ тролеи - типичното консуматорско мислене. Е като ти казвам, че си селянин и лъжеш, що не верваш? Сам се издаде - еееех, столипиново, столипиново, нема шанс ни за образоване, ни за мозък.

това е част от общата картинка на един град бе селянино комунделски! всичко има значение - и облекло, и магазини, и транспорт, и улици...всичко! няма как да го знаеш, защото не си напускал тъпата си комунделска панелна кочина и я смяташ за върха на красотата:)))))

До соросоида: Познаваш я друг път - както ти казаха, само на картичка си я гледал. Абе не ни занимавай с плоските си манипулации - хората и помнят и разлика правят, аре нема нужда от тролските ти просточи. СЕГА СОФИЯ Е КОЧИНА, а беше парк. Един от най-красивите европейски градове, беше ...

София беше много по чиста , подредена , имаше градинки и паркове и много детски площадки на който нямах търпение да ме заведат.Сега в парка трябва да ходиш с гумени ботуши и всички селяни който дойдоха си хвърлят боклуците навсякъде , ама като си идат на село си пазят чисто.

с гумени ботуши и тояга, щото не знаеш кога куче ще те заръфа или наркоман ще те нападне - те това са европейските ценности - тиня, тормоз и мизерия.

Софиянци много добре помнят красива София, това важеше и за всички български градове. Сравнение не може да се прави със сегашното бунище и при това доста скъпо бунище. Явно си от *ичкин стрък, а не от София или околията или си платено говедо, за да ръсиш лъжи. Да, София беше ПРЕКРАСЕН ПАРК - чист и уреден - кочината стана след 1989 г. И както казват старите софиянци, колко и да си въртиш гзъ, всве ще ти е отзад - та и ти, колко и да лъжеш, НИКОЙ НЕМА Да ти поверва, фактите говорят друго, не в твоя полза.

Познаваш я друг път - както ти казаха, само на картичка си я гледал. Абе не ни занимавай с плоските си манипулации - хората и помнят и разлика правят, аре нема нужда от тролските ти просточи.

знаеш ли какво представляваше Люлин по времето на социализма? Грозен блок до грозен блок, а между тях нищо. Ни улици, ни тротоари, нищо. Угар. Падне дъжд и газиш до коленете в кал, а като изсъхне, едни лек ветрец да духне и прахоляк до шия. Същото беше и в Младост, и в Дружба. По централните булеварди - дупка до дупка. Зимата снега се чистеше само по правителствените трасета, другото беше пързалка. А за празните магазини и сивите унили хора вече ти го написаха.

Е сега ЦЕЛА СОФИЯ Е в КАЛ и грозни "нови" и КАЛПАВИ блокове и още повече ГАЗИШ КАЛ ДО КОЛЕНА. СЕга Мааш пеша до метрото - у Люлин - какво направи кметицата за това? НИЩО! А щом си от Люлин - толко си и софиянец. Абе като казах, че си селяк - що не верваш бе дървар смотан? Ареее у лево - неам време за губене!

Сега пък потъваме в двуметрови дупки по "красивите асфалтирани улици" не се знае кога може да потънеш в някоя "ремонтирана" дупка.И плащаме една торба с пари за данъци , винетки , граждански , прегледи , златен билет за градски транспорт и какво ли още не . Само въздуха , които дишаме не си плащаме още.

И по-добре грозен блок до грозен блок и посредата нищо , отколкото както е сега блок до блок и в блока пак блок.Ако се спънеш и паднеш от терасата ще се приземиш в комшиите от съседния блок.Няма пространство да дишаш вече.

не сте от София, моля да не коментирате София. Първо, такъв порой не съм виждал поне от десетилетие. Съседен блок на не повече от 25-30 метра по права линия, НЕ СЕ ВИЖДАШЕ от дъжда. Беше като гъста мъгла, а не вода. И така валя повече от час. Няма канализация, която да поеме наведнъж толкова вода. Второ, днешна София няма нищо общо с кочината по времето на социализма. Софиянци си го виждаме и няма как да ни убедите в противното.

няма да те разберат, обзалагам се! Те знаят всичко за всичко! най-смешното е, че май си прав, че повечето от коментиращите и хулещите не са от София:))) Типично за бг всичкоразбирача:)

и да са от София, но задачата им е да пишат коментари с определена насоченост. Има кметски избори догодина и отсега са подхванали кампанията срещу Фандъкова. Не кампания ЗА нещо положително, а кампания ПРОТИВ. Както винаги, впрочем. После, когато спечелят някои избори и се оплескат, се чудят защо хората ги гонят с камъни.

абе и ти си софиянец, колкото манго е швед - не те знам откъде си, ама София си я виждал само на картинка някога. Та, истински софиянец да ти разкаже - че явно пишеш поръчкови неистини. Винаги е имало такива поройни дъждове в София! И никога не е имало (по соца) такова калпаво строителство! София по соца бе прекрасен парк, улиците се миеха ВСЕКИ ДЕН, а в по-далечно време на соца и със САПУН! София беше един китен, чист и спокоен, уреден град. Но, това беше по соца и няма да се върне, за съжаление! Сега София се превърна в бордей, боклуджийската кофа на цяла България почти. Контейнерите преливат, фирми-фантоми правят ремонти и все НЕКАЧЕСТВЕНИ. Какво очакваш - европейското развитие си каза думата - КОЧИНАТА Е ТОТАЛНА!

Ти или си бил в кома по време на соца или си детенце на някой партиен секретар и ти е мъчно за времето когато тате е носел у дома с връзки кола кола и луканка:) София по време на соца беше най-гнусния град в Европа. Кал, мръсотия, мизерия, разбити улици... А най-вероятно е точно ти да не си от София, като ти гледам тъпотиите , които си надраскал....сигурно като идваш в София и се снимаш пред НДК-то:)))) хахахахаха

Сам си пишеш и сам се подкрепяш, а? Мноого хитро ....

Преди 5г имаше такъв дъжд , но беше примесен с градушка и беше същото ! За 5г никаква промяна ! Явно не си пиеш хапчетата !

Ако си изсипеш бързо в банята варел с вода, дали каналът ще я поеме наведнъж така, както поема водата от душа, или ще ти изтече в коридора? Наскоро и в Германия имаше наводнения след порои. А германците трудно можеш да ги наречеш мърлячи, нали?

Ще ти дам пример ! Отивам в обект на фирмата която работех след такъв дъжд ! Всичко наводнено и какво се оказва ! Няма кой да чисти олуците защото преди няколко месеца се сменила чистачката и на нея никой не и казал за олуците ! Обиколи виж колко зашушен шахти има само около вас и си направи изводите за цяла СФ !

Хипотетично ако приема, че такъв порой се излее за два дни и повече трябва да имам Ноев ковчег за да оцелея? Добре, че ни удари само пороен дъжд за час, че ако беше нещо по-силно Боколандия нямаше да я има на картата. Не можеш само да строиш квартали като Манастриски ливади и да не мислиш за инфраструктурата на "квартала", ето това е кочина, която се вижда при първия дъжд, която не искате или не можете да разберете. Оставям на страна естетиката на "строежа", строи се безогледно, нефункционално, а планът представлява подредени финикийски знаци. Ако не съм прав, сложи един тегел в Манастирски, в същия квартал живурка и Фънди и кажи, би ли те било срам да построиш такъв "квартал"?

Няма нищо общо между презтарояването и наводненията. Нищо! Ясно е, че трябва да лаеш против Фандъкова, но поне пиши смислени неща. Има за какво да бъде критикувана, не е като да няма, но не е за количеството дъжд изсипало се над града вчера.

Е как да няма нищо общо с презастрояването? Като имаш бункери с стотици хиляди люде вътре, а не си им построил канализация и отводнителни канали, къде мислиш, че отива тая вода? На луната сигурно - не е вашно българинът да е добре, за властта е важно да се нагуши яко от строителните предприемачи - е това е истината. А българите - вълци ги яли. Нали те плащат с данъците си всичките некачествени ремонти на наЩе фирми?!

Е, и какво променя факта, че човек е от София или не? Или само софиянци, според тебе, имат право на мнение по безобразията, които се творят вече няколко мандата на ББ в София? Е, добре, аз съм от София! И как трябва да оценявам безобразията тук? Като ги приемам с разбиране? Не, благодаря! Да се беше работило качествено и отговорно като правило, да си затвориш очите "с разбиране" за определен пропуск! Но некачествената, шуро-баджанашка и рушветчийска работа е навсякъде около нас! И няма как да си затваряш очите за нея! Сори, софиянецо драги! За примерите, щом си софиянец, иди по новонаправените ремонти на булеварди и площади в центъра и сам ще се убедиш за какво говоря. По кварталите даже и няма да те пращам, за да не получиш нервна криза с розовите си очила.

Подкрепям! Абсолютно верно!

хубаво е, че си пишеш коментарите , а след това отдолу се "подкрепяш":)))) хахахаха червена гнида тъпа:)

Да бе, аз да не съм ти дето си пишеш по три коментара уж от друг написани. шорошчеееее простооо оси.

До даааа (нерегистриран) И ти си загуба за баща ти, но те има. Заблуден и оплетен, че живее в нормален град и държава с нормални и човешки условия. Сега ми разкажи как и по останалия свят било зле, та да ми стане баш драго и мило колко ни е хубава държавицата свята. Член си на некадърно племе, ти немили-недраги. Тумор сте за България, който ще бъде изкоренен рано или късно. А ти си лай за Фънди, за Чоко и Боко и се надай да те приберат под стрехата съградена от ... великите модерни строители закърмени с корупция и некадърност.

ДО Баш ми е драго - добре му написа, ама тоя е от гьон-суратите, и да го наплюваш, ще каже: дъжд вали. Не се хаби за боклуци, дай Боже да бъде изкоренен по-рано, бараба с "великите модерни строители"!

Да бяха строили както се строи в Холандия, тогава нямаше да има такова наводнение. Тук вали често а дори локви няма.

в Холандия, няма ГЕРБ и шуро-баджанащина.

ама няма и БСП и русофили:)))

няма! Защото е конституционна монархия.

в Холандия управляващите не крадат ли бре? Явно още не са се научили, да им пратиме двама от нашите - стигат да я сринат за има нема една годинка.

В този град/София? има безброй безобразия, които трябва да се оправят, но наводняването след такъв дъжд определено не е сред тях! Това се случва навсякъде по света....по белия свят!

lu4ka

И къде по-точно, след един час дъжд, ще се случи това по белия свят?

Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия...да изреждам ли още? И не е след 1 час дъжд, а след определено коли1чество дъжд на час!

Само дето метрото в Германия и влаковете отгоре (U/S-bahn), като в Берлин, са строени при Хитлер през 30-те години. Тук е достатъчно да е покрито и да има едно стъпало нагоре, преди слизането или друга издатина.

ами погледни в Гугъл има видео от наводнение в берлинското метро, от скоро е....буйни реки текат и заливат всичко в метрото...и това не е след 3 дни дъжд, а след 1-2 часа силен валеж...погледни и ще се убедиш!

Az ne sum vidial Sofia da se mie, da se chistiat shahti, kanali, i t.n. Kal i mizeria. I sega kato izpraska toia dujd i vsichko se zapushi. Normalno. Kanalizacia nula, patishta nula, poddrujka nula. To ne e samo da se izsipe novia asfalt otgore, triabva proektirane i smiatane.

Мие се ежедневно. Шахти се чистят също.

по документи и пари!

Ами, не..не е по документи...аз го виждам всекидневно.

lu4ka

Даже по три пътина ден.

и аз го виждам. На клипове в интернет! Даже по няколко пъти на ден едни и същи улици! Зависи колко пъти го гледам! Клипа.

ако живеете в Курило или Волуяк...може и да не се мие:))) ма това не е софия:)))

насън.

"Градски транспорт работи безпроблемно, но дъждът ни изненада!" Г-жо Фандъкова, на кой му пука за градски ви транспорт, който беше също под вода, в този момент??? Ами те улиците бяха под вода, хората под стрехите, кой беше тръгнал да ползва градски транспорт точно в този момент??? Да бяхте го спрели за 30-40 мин., за да не се повреди и после да похарчите пари за ремонт, покрай който да вземете поредните комисионни. СПРЕТЕ ДА СТРОИТЕ БЕЗХАБЕРНО!!! ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПОДОБРЯВАТЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА, КОЯТО НЕ Е САМО ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ИЛИ КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ!!! КЪМ ИНФРАСТРУКТУРАТА ПОПАДАТ: КАНАЛИЗАЦИЯ И ВОДОСНАБДЯВАНЕ, КВАРТАЛНИ УЛИЦИ, ПАРКОМЕСТА, ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, ПАРКОВЕ, ТЕАТРИ, КИНА, СПОРТНИ ЦЕНТРОВЕ ... много важно, че имаме градски транспорт и две нови кръгови кръщовища!!! Какво свързват в момента - един бетониран кбартал с друг и когато завали - метростанциите са под вода :) Стига с този комисионерски бизнес!!! Нормалните хора бягат навън не защото няма работа тук, а защото няма нормални и човешки условия за живот!!! РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ, НИЕ СМЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА, А НЕ ЖИВОТНИ ДА ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ИЗПРАЖНЕНИЯ!!! ДОРИ ЖИВОТНИТЕ НАВЪН СЪЩЕСТВУВАТ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС!!! Но какво да очаква обществото от човек, който не е подготвен да бъде Кмет или политик? Очаква да прави само глупости!!!

Подкрепям +100

Абе, я да те питам аз теб, рускиньо! Виждал съм ти тук много коментари, наистина много! Всички до един са били и са негативни спрямо България! Винаги критикуваш, обиждаш, хулиш страната ми! Нищо не ти харесва! Всичко е гадно, лошо, грозно! ЗАЩО ЖИВЕЕШ ТУК? ЗАЩО?

интересно е, че никнейма ми провокира първосигнални идиоти да се хващат за него. Ами ако сложа никнейма "германка" , и ко ша праим ся? Относно мои коментари - никога не съм хулила или негатовно писала за българия. Негативни коментари само когато виждам кражба и безхаберие. Ако те харесват тези неща - живей в кочена. Да не би това че София е привърната в кочина не е факт? презастроена, както се оказа и без канализация, парите се крадат, каруци и гета са в центъра на града? сега кажи, къде аз хуля България ?

Ако напишеп "германка" или "шведка" никой няма да ти повярва, защото е ясно, че си рускиня и без да напишеш, че си такава! Ако не ти е ясно да ти обясня - винаги се познава една рускиня или руснак, който живее в България - по-специфичната неграмотност и непознаване на българския език! Толкова специфична с едни и същи грешки, граматични пропуски и непознаване на правилата, че е като пръстов отпечатък за "руснак, живееш в България":))) Толкова ли е сложно да научиш, че се казва "относно моиТЕ коментари" а не "относно мои коментари"? Толкова ли е непосилно за закърнелия ти мозък да научиш нещо толкова елементарно? И отново ще кажа - пишеш само негативни неща за България! Това е простащина и неуважение към страната, в която живееш и от чиито блага се ползваш! Лоша, добра - това е моята страна и не търпя от навлеци като теб да я хулят! Както вече казах - като не ти харесва - вокзал и...знаеш къде , нали?

рускиньо! (нерегистриран) - аз съм французин по паспорт - баща българин, майка франзуцойка. Подкрепям ник рускиня на 100%. А защо си мисля, че ти точно си еврогейска подлога, която казва на черното бяло? Да не си от БХК? Или от електората им? Май е второто.

Bravo koito i da si. Purji ia taia nekadurnichnka t.nar. "kmetica"

големи глупости си нацвъкал...големи!

Аз за нейните професионални умения като учител нищо не съм писал :) Там г-жа Фандъкова е компетентна, но за другото - напълно некомпетентна и то толкова некомпетентна, че самата некомпетентност й пречи да осъзнае колко е некомпетентна :)

Към материала: Селчо, какво ти пука аз как си върша работата, лижи на Фънди подметките както ти е наредено, барем ти подхвърлят я пояс, я дъждобран ... селтак.

важно е, важно е, пич! Само , който си върши добре работата може да има претенции към другите! Аз съм 100% убеден, че или изобщо не работиш, или си вършиш много зле работата...ама много зле!:)

Топките ти не работят и боба ти е зле, селчо. Бегай да ореш при Фънди, че ще ти спре 100-те грама дажба ориз

загуба на време е да се разговаря с теб:) Глупав, необразован и озлобен лузър:)

Ко е туй "луузър" бря? Ти не си ли учила български?

Ако София се чистеше, както трябва, ако имаше нормален оток на водата, а не задръстени шахти не чистени с години нямаше да има такива реки по улиците и булевардите. Кметицата вместо да говори глупости , че е нормално положението след пороен дъжд от 1-1,30 часа то тя трябва НЕЗАБАВНО да си подаде оставката. Госпожо кмет това е ненормално положение, Вие методично превръщате София в ГЕТО

Гето София беше при социализма...сега е много, много далече от гето...при все,че има още много какво да се желае, но нещата не стават за година-две, собено след 50 години пълно безхаберие и "нищоправене".

Хубаво - борисов кмет - колко години, фъндъкова - кмет колко години? къде са подобрения?

Подобренията се виждат навсякъде! Трудно е да се изброят. Ти явно не си живяла тук по времето на соца и затова не знаеш каква кочина беше София. Сравнение не може да има изобщо. Пък и коя си ти, че ще се месиш в наши си български, софииски работи? Я, си ходи в Мурманск и си оправяй кочината там!

В края на миналия месец в Германия имаше такива наводнения, в сравнение с които нашето тук е като една малка локвичка. Цели градове в централна и западна Германия бяха под вода, улиците бяха като канали с буйни реки, бяха отменени полети от някой от най-големите летища.... Изглежда и там не знаят как се прави канализация...или пък Фандъкова им е кмет.... Или просто не са си наели за консултанти, някои от "всезнайковците" от този форум...те знаят всичко!

За Сф не мога да гарантирам , но за Видин мога да твърдя , че за 30г никой дъжд не е образувал реки.След водият цъкъл малко по силен дъжд и улиците стават на реки ! Не ми говори , че проблема не е в канализацията !

След като мина водният цикъл там където минал след силен дъжд е потоп ! Не е в само София ! Няма ли ГЕРБ да се бият в гърдите колко са велики и какъв страхотен воден цикъл са осигурили на цяла БГ !

След като отводнителната мрежа не може да поеме дебита вода, значи има проблем с канализацията. Какви глупости дърдори - нямало проблем, целогодишни али-бали. Ако ни удари една седмица дъжд, града ще е под вода ... пак ли няма да има проблем и ще се оправдавате? Оправете канализацията да може да поеме свръхпоток ...

Проблема в канализацията идва от презастрояването на града и понижаване капацитета ѝ. Значи всъщност проблема не е в канализацията, а още по-назад.

каквато и канализация да направиш , има ситуации, в които не може да поеме количеството вода! Или според теб и в Германия не им е направена добре канализацията? Щото и там ежегодно има наводнения и то несравнимо по-големи от тези тук.

Със сигурност има ситуации. А не го пиша за тях, пиша за един ден валеж, който града не можа да поеме. Следващият път като вали седмица и си затапен нейде, ела пак ми говори за Алемания. Не е нормална тази ситуация за мен, ма щом за теб е нормална ... материал, кво да го правиш.

Тук валя 40-50 мин. и то не в цялата част на града ... там вали дни наред, в цели области, преливат реки и водоеми, така се наводняват в Германия, Америка и в др. бели държави населените места, а не от ИЗВИРАЩИ КАНАЛИЗАЦИОННИ ШАХТИ, които не са в състояние да поемат 1 час проливен дъжд. В нашия блок водата е избила шахтите в подземния гараж и се наводни всичко, а отвън една капка не е влязла ... водоем не се скъсал, как ще коментираш това г-н Глупости???

като гледам, матрял си точно ти:) От всичко разбира, всичко знае, акъл да дава му дай! Интересно колко добре си вършиш работата ежедневно...:) А наводненията в Алемания пак станаха от 1-2 дни валеж...не валя 1 месец... Ама Ганьо ги разбира тия неща най-добре:) Той знае и за канализацията, и за електрификацията и за всичко....:)

дъждът беше само един ден. дъждът беше неприятен, но е чиста вода. дъждът беше в повечко- 50 литра на квадратен метър. но като чета тука, гнусната кафеникаво-зелена помия на нихилизма, на хейта, на безделието и тролщината се лее всеки ден, лее се с 1000 литра на квадратен метър и спиране няма. а междувременно някакви хора са работили цяла нощ и днес почти няма следи от снощните проблеми. дали го има другаде това? просто защото си озлобен на целия свят да лаеш денонощно, да си лаеш по принцип и "аргументирано-политически" по всичко, което се движи... жалка история.

Национален спорт е този "лай" денонощен! Наистина жалка история...

А сега ,драги, помисли защо хората във форума ,както пишеш "хейтват". Защо вчера пътниците от трямваи в подлеза на Надежда бяха изхвърлени под дъжда, при условие че са платили за правоз, при условие,че преди 2 години Юрдечка Фъндъкова се била в гърди за ремонтирания подлез? Ако юрдеча би свършила качествено работа по ремонта и би предвидела канализация, - не би се наложило хаората през нощта да отводняват новопостроени станции и подлези. Но кофлата се гижи само за свое благополучие и не й пука за града. А сега кажи кой е хейтър. Или наши данъци е предназначени само за лично облагодетелстване на кметица и нейните фирми?

браво на робите,които нацвъкали минусите. Вчера Фъндъкова се прибра вкъщи със служебния автомобил, а хората първо бяха оставени половин час затворени в трамвая в наводнен подлез, след което оствени под дъжда на треъгълника, където няма спирки да се скрие. Имаше и много възрастни и деца. Та това са за ваши минуси. Фъндъкова , ти ли цъкаш

Рускиньо, първо не ти е работа да коментираш български проблеми, второ - запомни, че и в най0уредените държави, сред които обаче не е Рудия, има както им викате вие "черезвичайни" ситуации, природа, стихии! И каквото и да си направил и предвидил - бедствието си е бедствие! Ежегодно можеш да видиш много по-брутални картинки и в Германия, и в Швейцария ...заляти градове, реки по улиците, наводнени площади и сгради! И говорим за цивилизовани и уредени държави, не за средновековни бантустани като твоята държава! Така че, най-добре си затъкни устата или иди да лаеш по някакви руски форуми - има за какво! И се научи да пишеш и говориш на български! Толкова ли сте прости, та с един пълен член не можете да се справите цял живот , бе! "наши данъци" - какви данъци, пък точно ти плащаш, ма:)

знам, знам, юрдечка е лоша, крадлива, мързелива, заспала, некадърна....(попълнете многоточието) и тръпна в очакване на следващия кмет-орел, ястреб, керкенез, лебед или може би-сокол, той/тя ще оправи всичко. и още нещо-съдейки по международния обмен в новините, форсмажорни неща, включително наводнени градове, се случват само в България и София, нали?!

Разкарай се, мааа! Ще седиш не един час, 10 ако трябва ще седиш в подлеза и на дъжда! Като не ти харесва - чемодан, вокзал, поезд и...Иркутск, Челябинск, Магадан!

Бре, това предполагам коментари от служтели на община? не вярвам,че нормални граждане, които вчера газеха в калта би написали подобни идиотски коментари. И относно "рускиньо маа" , то какъв Ентелегент трябва да бъдеш, да използваш подобни аргументи. И относно данъци - точно аз ги плащам

рускиня! нямам с какво повече да те обидя:)

Чак в сега ли започвате работа... 9.38?

Аз пък поздравявам служителите на метрото! Сутринта станция "Левски" и "Сердика" направо светеха. Не ме интересува кой е кмет и кой управлява. Важното е да си вършат работата. За което - поздравления!

Ако кмет е качествен , то наводнения в станции не би се случили. Но парите доста икономисани от канализация

ако кметЪТ е качествен! то наводнения в станции не биХА се случили! но парите доста Са икономисани! Лесно е, бе рускиньо, лесно е...защо не го научиш? Тъпа ли си? Всичките ли сте тъпи , та и след 20 години живеене в България не можете да го научите? Аз съм живял 4 години в Москва и говоря руски като руснак! Защо ти не можеш? А?

Ами "изпрани са" /без омекотител/, затова светят :))))

30-50 литра на м2 и потъваме!!! Това не е бедствие скъпи управляващи, това си е нормален летен дъжд. Бедствие е 200-300 литра на м2, а ако това стане, удавените ще са стотици. Превенция, е новата дума която ББ е научил тази седмица. Нека я използва и в този случай.

Нормален летен дъжд? 50 л/кв.м за 1 час?:))) Ти в екваториална Гвинея ли си живял досега бе пич?:)))

50 л на квадратен метър обаче за колко време е паднал? Не може само литрите да гледаш. Ако е паднал за цял ден, да, не е нищо. Но за 1 час 50 л на кв метър си е доста голям интензитет. По-сложен е анализът, отколкото изглежда. Има максимален интензитет на дадено дъждовно събитие, период на възвръщаемост и т.н.

Разбира се, че има огромно значение времето , за което е паднал ...аз неслучайно съм на писал, че е за 1 час!

Метрото движи ли се по всички направления?

Да. Сутринта отплаваха няколко от гондолите!

Къде е "прани гащи" днеска?... У "Западнио бардак" ли ке се крие пак?... Оставка на удавителите на българите, и веднага в Затвора...!!! Дааа...!!!

"София се съвзема след бурята и пороя" Нищо ново под слънцето! Подобно се е случило и през миналия век. 1933 година. "Тази сутрин върху София изневиделица е връхлетяло едно, колкото невероятно, толкова и страшно бедствие. Още от 5 часа сутринта жителите в квартала около зоологическата градина са били събудени от един силен подземен трус, последван от страшно бучене. Изплашените обитатели на квартала помислили, че има земетресение, веднага напуснали жилищата си и излезли на улицата. Не минават обаче и няколко минути, и всички с ужас забелязват, че от големите пукнатини, образувани от силния трус, започнали със страшна сила да изхвърчат огромни водни гейзери, които започнали да заливат улиците и дворовете на къщите. .... .... Изумените жители, виждайки, че водните маси заплашват да залеят целия квартал, хукнали да бягат към площад „Цар Освободител“, за да търсят спасение. Обаче, доближавайки се към Народното събрание, видели, че и площадът вече бил потънал във вода, която започнала стихийно да залива и булевард „Цар Освободител“. Благодарение на съобразителността на постовия стражар при университета, обзетите от паника жители били отправени към градината пред Художествената академия, която е на по-високо място, и по този начин е било избегнато масовото издавяне на изплашените хора. ..... ..... Скоро на местопроизшествието пръв пристигнал началникът на столичната пожарна команда, който обяснил на изплашените жители причините за това внезапно наводнение. Според неговите думи, всичко се дължало на рилската вода, която благодарение на разтопените снегове се била увеличила толкова много, че въпреки, че рилският водопровод не е още готов, без знанието на общината, стихийно нахлула в тръбите и се отправила към столицата. ..... ..... г-н Захарчук дал първите нареждания за организирането на спасителната служба. Първи се отзовали членовете на Морския сговор, които с лодките от езерото на Борисовата градина, образували импровизирана връзка с останалите квартали, по-ниските от които започнали също да потъват във вода. ..... Тъкмо населението започнало да се успокоява от първата тревога, една от лодките, която заминала за общината, бързо се върнала и донесла печалната вест, че столичният кмет бил отвлечен от страшната стихия, заедно с кревата му по посока на Искърското дефиле. Научавайки за съдбата на своя шеф, началникът на столичната пожарна команда, веднага се хвърлил във водните талази и стремително заплувал по споменатата посока, където се надявал да стигне и да спаси столичния кмет, станал жертва на собствените си заблуждения .....

Оли, забрави да добавиш че публикацията е от 01.04.1933, а вестникът – хумористичният „Щурец“.

Как отнася "държавни служители барабар с леглото, дюшека(за родените след 1990-матрака,б.р.) и всичко под него....мммм,мечти...

Бе, тя всъщност мечтата ти е тях да ги отнесе, а ти да станеш на тяхно място :)

Въййй.... сега ще падне едно съвземане, ще паднат едни плочки, ще падне един дълъг ремонт на ескалатори и едни ръчички ще заблестят.

Срам за фъндъка и европейския строител! Наистина за около 10 мин валя много интензивно, но през другото време си беше просто един пролетен дъжд. Срам за високопарните им приказки за инфрастуктура и аз аз аз. Жалка подобие на държава с такъв министър и кмет самоковска лелка

Точно 55 минути валя брутално силно! Може би тал където ти си бил е било 10 минути...Но не знам дали знаеш, че ти не си центъра на вселената...:)

То да бяха 50 литра добре но синоптиците казаха ,че 50 литра е само в района на Борисовата градина на другите места е било 20-25 литра което е нищо....по точно СРАМ за проектантите и строителите и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ за Общината че е приела некачествени обекти.

50 литра е смешно количество вода. София ще се съвземе от тях но трудно ще се съвземе от безхаберието и некадърността върлуващи в Столична община. А иначе обяснението е ясно, старата градска канализация претоварена от десетки новоиздигнати сгради, запушени шахти и инфраструктура правена с кражби и икономии, която прелива при обикновен дъжд.

преди години почистваха отводнителните шахти по улиците пък сега не виждам да се почистват.

Това, че не виждаш не означава, че не се почистват! Точно преди 1 седмица видях как изсмукват боклуците от шахтите с някакво специално камионче като огромна прахосмукачка. Говоря за кв.Лозенец.

Пъдпадъкова и нейните ортаци в кражбите на трибунал. Докога ще ги търпим???

Трябваше и нашия Премиеро-пожарникар да изпомпва вода..........

Да бе! Да си намокри крачолите! Той е зает да оправя Западните Балкани. Няма да си разваля имиджа с някакво си наводнение.

Eдно време беше"Световният Империализъм и четирите годишни времена пречат на социализЪмЪт". Вчера беше"Библейски потоп над София". Всъщност,нищо лошо не се е случило.Има инициатива на СО "София диша"през август.Ще се направи сходна-"София плува"през май и юни. Когато се правят безкрайните"свръх-качествени"ремонти,се декларира,че се основно се подменят и канализациите и пр.инфраструктура под ремонтиращото се.Е,видя се в какви езера се превръщат новоремонтираните участъци на столични булеварди и трасета.Реки. Шахтите не поемали.....Как да поемат???От мръсотията по улици и булеварди,те са си вечно затлачени.Няма КОЙ КАЧЕСТВЕНО да измете и измие улиците.Завалява дъжд и купища боклук се стича към канализацията.Ефектът е виден.Съвсем др.въпрос е,как се гради нова такава,какви са параметрите за водоотичане по новите булеварди,като напр.бул."Влрадимир Вазов"под вода,"Орлов мост"-също и още десетки примери. "София диша","София плува",през зимата-"София се пързаля и мръзне"/когато ОП Топлофикация е силно изненадана от сибирските -10 гр. и авариите са повече от акъла им/. Фандъкова,вредна си.

сърбайте си попарата с тази кметица , партийно назначена дето нищо не става !

... ами тъпа учителка, бе, какво да става от ТЪПА УЧИТЕЛКА!

На такива като теб учителките са им тъпи, а умни са чалга певиците и ММА бойците нали?:)))

Каква поредна лятна драма. Едно верме валеше по цели седмици и нищо нямаше,дори да е имало се оправяше без да се мрънка.

Аааа, едно време, в каменната ера, колко хубаво бешеее.

"Пожарникари изпомпаха водата от помещенията на театър "Сълза и смях". Станахме за смях,но ни се плаче.

И кво, преди нямаше ли подобни дъждове бе?

Не, така вали само от Бойко насам.

Страшно драма, направо турски сериал! БГ Мама още две седмици по това ще кудкудякат.

данчето вече кара водни ски в метрото,а баце се е скрил яко.